Leverkusen – Schalke 0:2 (kon.) | RB Lipsko – Kolín nad Rýnem 1:2 (kon.)
konec
Bayer Leverkusen
0:2 (0:1)
FC Schalke 04
Neděle 25.02.2018, 15:30 • BayArena, Leverkusen • Německá Bundesliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Žlutou kartu za podražení si z dnešního utkání ještě odnese Lucas Alario (Bayer Leverkusen).
    89. Nabil BENTALEB - 0:2
     
    89
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! K nařízené penaltě se postavil NABIL BENTALEB a proměnil ji s přehledem, když balon kopl na opačnou stranu, než kam skočil Leno. Vestfálské derby vyhraje s největší jistotou tým z Gelsenkirchenu.
    86. Penaltový zákrok
     
    86
    Penalta! Embolo se dostal za záda obránců a vracející se Panagiotis Retsos (Bayer Leverkusen) ho podrazil. Celou situaci šel sudí raději prozkoumat na video, ještě než tak učinil, ukázal faulujícímu hráči žlutou kartu.
    83. Breel Embolo (SCH)
     
    83
    Definitivně rozhodnout derby ve prospěch Schalke 04 mohl Embolo! Po přijetí přihrávky v pravé části pokutového území se objevil přímo před vyběhnuvším Lenem a toho se chytře snažil přelobovat. Taky by se mu to povedlo, kdyby gólman míč otevřenou dlaní nevyrazil na roh.
     
    71
    Bayer Leverkusen provedl poslední dvě změny v sestavě: svůj pobyt na hrací ploše ukončili Tin Jedvaj a Julian Brandt, novou krví je dvojice Stefan Kießling, Karim Bellarabi.
     
    71
    Amine Harit (FC Schalke 04) nasimuloval pád před pokutovým územím, jeho herecký výkon ohodnotil Daniel Siebert žlutou kartou.
     
    66
    Třetí a zároveň poslední střídání v týmu FC Schalke 04: Leon Goretzka pustil do hry Nabila Bentaleba.
     
    62
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: po hodině odstoupil Kevin Volland, své schopnosti předvede Lucas Alario.
     
    56
    Leno vyběhl daleko z brány, aby odkopl volný balon. Hned poté ho tvrdě atakoval dobíhající Breel Embolo (FC Schalke 04), kterého ani následná omluva neochránila od žluté karty.
     
    53
    A dokonce tam vybojovali roh. Oczipka (FC Schalke 04) z něj posadil balo na hlavu Nalda, který přibližně o metr minul pravou tyčku!
     
    49
    Nezvykle několik minut po začátku druhé půle provedl Domenico Tedesco (FC Schalke 04) hned dvojitou výměnu hráčů. Stáhl Maxe Meyera a Guida Burgstallera, místo nich povolal do boje Benjamina Stambouliho a Amineho Harita. Zajímavá taktika.
     
    45
    Rodící se protiútok zastavil Max Meyer (FC Schalke 04) jen za cenu žluté karty.
     
    42
    Evidentní šlapák. Karetně je za něj napomenut Guido Burgstaller (FC Schalke 04).
    38. Červená karta po 2. žluté
     
    38
    Dominik Kohr (Bayer Leverkusen) šel proti Embolovi podrážkou napřed a bolestivě ho trefil do stehna. Červenou kartu si sice nezasloužil, ale žlutou ano, a jelikož je to už jeho druhá, derby má pro něj velice předčasný konec.
     
    32
    Hra se posunula doprostřed hřiště, kde Dominik Kohr (Bayer Leverkusen) nešetrně dohrál Goretzku. Za podražení obdržel žlutou kartu.
    29. Leon Goretzka (SCH)
     
    29
    Pozorný musel být také Leno (Bayer Leverkusen), jemuž natropila nepříjemnosti Goretzkova hlavička po nadýchaném centru z přímého kopu. Kdyby sebou gólman nemrskl o zem, lovil by míč ze sítě podruhé.
    20. Leon Bailey (LEV)
     
    20
    Vyrovnání měl po rohovém kopu na kopačce Bailey (Bayer Leverkusen). Dostal se k němu Fährmannem vyboxovaný míč, kterým málem vymetl pravý horní růžek brány!
    11. Guido BURGSTALLER - 0:1
     
    11
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Úvodní branka padla po deseti minutách. Caligiuriho chirurgicky přesný pas našel rozběhnutého GUIDA BURGSTALLERA, ten si ukázkově obhodil vracejícího se Retsose a zkoprnělý Leno jen sledoval, jak balon zaplul k pravé konstrukci jeho brány.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 11. Burgstaller (D. Caligiuri), 89. Bentaleb (pen.)

    Karty:   32. Kohr (LEV), 86. P. Retsos (LEV), 90+2. Alario (LEV) – 42. Burgstaller (SCH), 45. Meyer (SCH), 56. Embolo (SCH), 71. Harit (SCH)   38. Kohr (LEV)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 1:3. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:7. Fauly: 14:17.
    Bayer Leverkusen: Leno – Jedvaj (71. Kießling), P. Retsos, S. Bender, Wendell – Aránguiz, Kohr – Brandt (71. Bellarabi), Havertz, Bailey – Volland (62. Alario).
    Náhradníci: R. Özcan – Baumgartlinger, Kießling, Bellarabi, Henrichs, Frey, Alario.

    FC Schalke 04: Fährmann – Kehrer, Naldo, Nastasić – D. Caligiuri, Goretzka (66. Bentaleb), Meyer (49. Stambouli), Oczipka – Embolo, Di Santo, Burgstaller (49. Harit).
    Náhradníci: Nübel – Bentaleb, Konopljanka, Stambouli, Pjaca, Schöpf, Harit.

    Rozhodčí: Siebert – Seidel, Neitzel

    Diváci: 30 210
    ocianews.com