Calgary – Colorado 5:1 (kon.) | Dallas – Winnipeg 3:5 (kon.) | Toronto – Boston 4:3 (kon.)
Montreal – Tampa 3:4 (0:1 po s.n.) | Detroit – Carolina 3:1 (kon.) | Florida – Pittsburgh 6:5 (kon.)
Columbus – Chicago 3:2 (kon.) | Washington – Buffalo 5:1 (kon.) | Arizona – Anaheim 2:0 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 2:1 (kon.) | Los Angeles – Edmonton 3:4 (kon.) | Nashville – St. Louis 4:0 (kon.)
Buffalo – Boston 4:1 (kon.)
konec
Florida Panthers
6:5 (2:1, 2:1, 2:3)
Pittsburgh Penguins
Neděle 25.02.2018, 01:00 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:30
    Jevgenij Malkin dostal nabito na levý kruh, proti jeho dělovce z první se ale skvěle přesunul Roberto Luongo! Ten patří mezi hvězdy utkání, ačkoliv již pětkrát lovil kotouč ze sítě.
    58:07 Jevgenij DADONOV - 6:5
     
    58:07
    Florida právě vstřelila branku!
    BB&T Center se otřásá v základech, Panteři si berou vedení těsně před koncem zpět a máme tu navíc hattrick! Aleksander Barkov moc dobře věděl o trestuhodně volném JEVGENIJI DADONOVOVI. Ten byl na pravém kruhu zcela sám, s pukem na holi si chladnokrevně počkal na pohyb Murrayho a propálil jej na vzdálenější tyč! To jsou věci. Asistence: Aleksander Barkov, Jonathan Huberdeau.
     
    57:10
    Slunná Florida mohla být dokonale zmrazena. Malkin se vytočil zpoza brány a nahrnul touš do Luongova betonu. K dorážce se poté dostal Hörnqvist, ale ležícího gólmana nepřehodil! Hostující útočník to nyní na střídačce velice emotivně prožívá.
    55:11 Bryan RUST - 5:5
     
    55:11
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Neskutečné! Po obrovském zmatku vyrovnávají Pens na 5:5. Crosby v obrovské šanci nepřekonal Luonga, ten ovšem zůstal sedět na hrací ploše a po sérii několika dorážek se nakonec uchytila ta v podání BRYANA RUSTA. V 56. minutě tak hrajeme opět od nuly! Asistence: Brian Dumoulin.
    54:21 Patric HÖRNQVIST - 5:4
     
    54:21
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    To je zápletka! Hra ve čtyřech prospěla lépe Pens, kteří snižují na rozdíl jediné branky. Phil Kessel si počínal velice zkušeně. Za brankou dlouho míchal s pukem, až se mu nabídla ulička pro přihrávku PATRICU HÖRNQVISTOVI. Ten trefil mezírku mezi betony! Asistence: Phil Kessel, Sidney Crosby.
     
    54:07
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jamie Oleksiak – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Florida Panthers (Nick Bjugstad – 5 min., bitka).
     
    54:07
    Po tvrdém hitu Oleksiaka přišel trest! Našel si jej Bjugstad a svedl s ním vyrovnaný pěstní souboj. To bylo asi jediné, co dnešnímu parádnímu představení ještě trošku chybělo.
     
    52:12
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Patric Hörnqvist – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    45:49
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jamie Oleksiak – 2 min., krosček).
     
    45:02
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Dominik Simon – 2 min., podražení).
    41:44 Jevgenij DADONOV - 5:3
     
    41:44
    Florida právě vstřelila branku!
    Domácí ale ihned odpovídají a také to bylo potěšení oka každého hokejového fanouška. JEVGENIJ DADONOV v akci proti jedinému obránci přenechal puk za sebe Barkovovi, jenž naznačil střelu, ale ještě přihrával zpět ruskému útočníkovi. Ten už byl na pravém kruhu úplně sám a trefil se za přesouvajícího se Murryaho. Dnes je to večer ruských střelců, oba Jevgenijové se prosadili již dvakrát! Asistence: Aleksander Barkov, Keith Yandle.
    40:45 Jevgenij MALKIN - 4:3
     
    40:45
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Neskutečná střela JEVGENIJE MALKINA! Hagelin mu puk posunul za brankou. Ruský kanonýr si s ním vyjel do kladného úhlu a parádní ranou trefil zcela přesně vzdálenější horní roh Luongovy klece. Lépe to ani trefit nešlo, naprostá fantazie. Asistence: Carl Hagelin.
     
    38:03
    Tak to je neskutečné! Rozhodčí nejprve ke zděšení většiny z diváctva branku uznali, ale poté si domácí trenér vzal challenge a po opakovaném přezkoumání situace dospěli sudí k názoru, že to Patric Hörnqvist s důrazem přeci jen přehnal. Útočník Pittsburghu se hodně zlobí, ale je pravda, že černou gumu dotlačil do branky i s betonem.
     
    38:03
    Sporná situace! Patric Hörnqvist silou a několika seknutími do Luongova betonu procpal kotouč za brankovou čáru. Podle všeho se bude zkoumat video, nicméně původně to vypadalo, že se rozhodčí uznat gól nechystají. Nechme se však překvapit!
    33:10 Jevgenij MALKIN - 4:2
     
    33:10
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Přestřelka pokračuje. Tučňáci to sehráli skvěle a ve dvou lidech vyšachovali domácí defenzivu! Bryan Rust našel povedenou žabičkou špičku hole JEVGENIJE MALKINA a ruský gólostroj uspěl citlivou tečí mimo dosah brankáře Luonga! Asistence: Bryan Rust.
     
    28:12
    Střídání v týmu Pittsburgh Penguins: ze hřiště odchází Tristan Jarry, přichází Matt Murray.
    28:12 Derek MACKENZIE - 4:1
     
    28:12
    Florida právě vstřelila branku!
    Tak to je něco, Panthers vedou už o tři góly! V jejich provedení to teď vypadalo vskutku jednoduše. Ekblad vyslal kupředu Scevioura, jenž z pravé strany přízemní dělovkou vyprášil Jarryho beton. Od něj se kotouč odrazil přímo k DEREKOVI MACKENZIEMU, jenž se jako správný kapitán před odkrytou svatyní nemýlil. Tristan Jarry odjíždí na střídačku! Asistence: Colton Sceviour, Aaron Ekblad.
    22:04 Jamie MCGINN - 3:1
     
    22:04
    Florida právě vstřelila branku!
    Panthers navyšují náskok a vedou 3:1! Jared McCann našel střílenou přihrávkou na levém kruhu volného JAMIEHO MCGINNA, jenž puk z první poslal na branku. Přízemní pokus se svezl po Jarryho betonu a s velkou dávkou štěstí se došoural až za čáru. Asistence: Jared McCann, Alex Petrovic.
     
    20:19
    Toto ale byla velká šance Pittsburghu! Crosby výbornou přihrávkou nalezl mezi kruhy Patrica Hörnqvista, jenž zakončoval po ledě a trefil pouze Luongův beton. Kotouč ještě putoval brankovištěm, ale gólman jej včas odpálil.
     
    19:56
    Panteři ještě nemuseli v úvodní části říct poslední slovo. Za vyhozeným pukem se doslova prodral Colton Sceviour a v pádu se jej snažil poslat mezi Jarryho nohy. Maskovaný muž sklapl betony včas a udržel pro svůj tým přijatelné skóre.
    19:24 Jevgenij DADONOV - 2:1
     
    19:24
    Florida právě vstřelila branku!
    Dejte mi puk a běžte se radovat! Přesně tímto heslem se nyní řídil JEVGENIJ DADONOV. Barkov mu adresoval přihrávku ve středním pásmu a ruský útočník se vydal na dostřel Jarryho. Dostal se až za kruhy, odkud ze zákrytu beka vyslal parádní ránu zápěstím. Ta zaplula zcela přesně do horního růžku branky a Florida znovu vede. Asistence: Aleksander Barkov, Nick Bjugstad.
     
    17:57
    A další šance Pittsburghu! Kotouč se z brankoviště odrazil na hůl nehlídaného Patrica Hörnqvista, proti jehož dorážce se bleskově přemístil skvělý Roberto Luongo.
     
    17:18
    Phil Kessel se po pravé straně prohnal až za záda obránců. Luonga si vytáhl a ze široka obkroužil branku. Poté nabil Mattu Hunwickovi, který akci podpořil z druhé vlny a pálil do z části odkryté klece. Obětavým blokem se však prezentoval Colton Sceviour a ránu zastavil!
    12:40 Carl HAGELIN - 1:1
     
    12:40
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Tučňáci se usadili v pásmu a vymysleli to povedeně. Oleksiak přihrál za branku Malkinovi, jenž bekhendem oslovil na brankovišti hlídkujícího CARLA HAGELINA. Pro zkušeného útočníka už bylo zakončení pouhou formalitou! Asistence: Jevgenij Malkin, Jamie Oleksiak.
     
    11:29
    Obrovská šance Nicka Bjugstada! Domácí forvard se utrhl do samostatného úniku a neudělal to zle. Jarryho si položil a bekhendem se snažil poslat puk za jedno záda. Neúspěšně, gólman zasáhl špičkou betonu.
    03:44 Vincent TROCHECK - 1:0
     
    03:44
    Florida právě vstřelila branku!
    Mířidla seřízena! Panthers se zaslouženě dostávají do vedení a vedla k tomu pěkná akce. Trocheck předal puk Malginovi a kvapil před branku. Tam jej Malgin kásnou přihrávkou nalezl a VINCENT TROCHECK úspěšně usměrnil kotouč za přesouvajícího se Jarryho. Asistence: Denis Malgin, Keith Yandle.
     
    00:40
    Florida na svého soupeře nastoupila velkolepě! Nyní měla obrovskou šanci. V přečíslení tří proti dvěma zavezl puk do pásma Aleksander Barkov a chytře jej přenechal za sebe Nickovi Bjugstadovi. Ten měl před sebou volný prostor, najel si tedy až před Jarryho, jenž utěsnil prostor u bližší tyčky včas a střelu skvěle zlikvidoval.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 4. Trocheck (Malgin, Yandle), 20. Dadonov (Barkov, Bjugstad), 23. J. McGinn (McCann, Petrovic), 29. MacKenzie (Sceviour, Ekblad), 42. Dadonov (Barkov, Yandle), 59. Dadonov (Barkov, Huberdeau) – 13. Hagelin (Malkin, Oleksiak), 34. Malkin (Rust), 41. Malkin (Hagelin), 55. Hörnqvist (Kessel, Crosby), 56. Rust (Dumoulin)


    Florida Panthers: Luongo (Reimer) – Ekblad, Yandle (A), Pysyk, Matheson, Petrovic, McCoshen – Bjugstad, Barkov (A), Dadonov – Malgin, Trocheck, Huberdeau – Mamin, McCann, J. McGinn – Sceviour, MacKenzie (C), Haley.
    Pittsburgh Penguins: Jarry (29. M. Murray) – Letang (A), Dumoulin, J. Schultz, Määttä, Oleksiak, Hunwick – Rust, Crosby (C), Simon – Hörnqvist, Malkin (A), Hagelin – Kessel, Sheahan, Guentzel – Sheary, Rowney, Aston-Reese.

    Diváci: 17 581
    thejrc.org