Calgary – Colorado 5:1 (kon.) | Dallas – Winnipeg 3:5 (kon.) | Toronto – Boston 4:3 (kon.)
Montreal – Tampa 3:4 (0:1 po s.n.) | Detroit – Carolina 3:1 (kon.) | Florida – Pittsburgh 6:5 (kon.)
Columbus – Chicago 3:2 (kon.) | Washington – Buffalo 5:1 (kon.) | Arizona – Anaheim 2:0 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 2:1 (kon.) | Los Angeles – Edmonton 3:4 (kon.) | Nashville – St. Louis 4:0 (kon.)
Buffalo – Boston 4:1 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
3:4 (0:1, 1:2, 2:1)
Edmonton Oilers
Neděle 25.02.2018, 04:00 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Slovenská stopa v utkání

    Andrej Sekera (EDM) 0+0, 1 střela, TOI 15:29 (07:35:12)
     
    Hvězdy utkání

    1. Leon Draisaitl (EDM) 1+0
    2. Tyler Toffoli (LAK) 1+0
    3. Adam Larsson (EDM) 0+1

     
    Statistiky: Střely na bránu: 33-25; Zablokované střely: 16-16; Vhazování: 62%-38%; Hity: 19-23; Přesilové hry: 0/3-0/2; Trestné minuty: 4-6.

     
    Edmonton ve Staples Center po výborném začátku dvakrát vedl o dvě branky a Kings se vždy dokázali dostat na dostřel jedno gólu, vyrovnat se jim ale nepodařilo, a co se týče inkasování první branky, tak jsou ohledně této statistiky nejhorší v NHL. Vítězný gól vstřelil Ryan Strome. Michael Cammalleri se podílel na výhře hostů třemi body za tři asistence. Kings sice ještě vykřesali naději a dokonce na chvíli vyrovnali, když byl gól nejprve uznán po obrovském závaru, protože puk překročil brankovou čáru, po Coach Challenge byl ale odvolán kvůli nedovolenému bránění brankáře. Neskutečné drama v závěru. Konečný výsledek. Los Angeles Kings 3 Edmonton Oilers 4.
     
    Konec zápasu.
    59:50 Okamžik, po němž byl gól uznán a vzápětí poté odvolán
     
    59:50
    To je obrovská facka pro Kings. Rozhodčí gól Dustina Browna deset sekund před koncem nejprve uznali, protože puk překročil brankovou čáru, jenže Edmonton si vzal Coach Challenge a kvůli nedovolenému bránění brankáře nakonec gól nebyl uznán! Pro rozhodčí je to ale těžké, protože tento gól/ negól rozhoduje o osudu utkání. Fanoušci to neunášejí a hází na rozhodčí předměty. Je rozhodnuto a gól opravdu neplatí!
     
    59:50
    Zkoumá se video, takže si ještě počkejme na konec.
     
    59:50
    Před bránou Cama Talbota vznikl obrovský závar, jenže Dustin Brown ani nadvakrát nedokázal puk procedit přes pravý beton brankáře Edmontonu do brány!
    59:42 Dustin BROWN - 3:4
     
    59:42
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    DUSTIN BROWN vložil u pravé tyče hůl do střely Drewa Doughtyho od modré čáry a puk mezi betony Cama Talbota zamířil ke vzdálenější levé tyči! Asistence: Drew Doughty a Adrian Kempe.
    59:01 Ryan STROME - 2:4
     
    59:01
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Michael Cammalleri vyhrál na pravé straně obranného pásma důležitý souboj a RYAN STROME poté poslal puk od boxu časoměřičů do prázdné brány! Asistence: Michael Cammalleri.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:44
    Jonathan Quick už je na střídačce a domácí zkouší vyrovnat při hře bez brankáře!
     
    58:21
    Jonathan Quick zůstal v bráně, přestože si Kings vytvořili v útočném pásmu slušný tlak.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 35. Toffoli (N. Thompson), 48. Rieder (Forbort, Kopitar), 60. D. Brown (Doughty, Kempe) – 1. Slepyšev (R. Strome, Cammalleri), 27. Draisaitl (Cammalleri, A. Larsson), 38. Khaira (Caggiula, Nurse), 60. R. Strome (Cammalleri)


    Los Angeles Kings: Quick (J. Campbell) – Forbort, Doughty (A), Phaneuf, Martinez, Muzzin, Folin – Rieder, Kopitar (C), D. Brown – Pearson, J. Carter (A), Toffoli – N. Thompson, Clifford, T. Mitchell – Iafallo, Kempe, Amadio. Hlavní trenér: John Stevens.
    Edmonton Oilers: Talbot (Montoya) – Nurse, A. Larsson (A), Klefbom, Russell, Sekera, Benning – Lucic (A), McDavid (C), Draisaitl – Cammalleri, R. Strome, Slepyšev – Caggiula, Khaira, Pakarinen – Puljujärvi, Letestu, Kassian. Hlavní trenér: Todd McLellan.

    Rozhodčí: Graham Skilliter, Jean Hebert. Čároví: Andrew Smith, Pierre Racicot

    Diváci: 18230
    thejrc.org