Přehled událostí ZOH Pchjongčchang 2018 - 16.den (kon.) | Závěrečný ceremoniál (kon.)
konec
Závěrečný ceremoniál

Neděle 25.02.2018, 12:00Zimní olympijské hry
Sledujte:
     
    14:06
    Závěrečný ceremoniál skončil. (14:06:11)
     
    14:05
    Vážení přátelé a milovníci sportu, závěrečný ceremoniál je u konce a s ním i celá XXIII. zimní olympiáda v jihokorejském Pchjongčchangu.
    Jménem všech, kteří se 17 dní a 17 nocí podíleli na přenosech z této jedinečné sportovní události, vám děkuje za pozornost a přízeň a přeje hezký zbytek neděle Karel Jedlička.
     
    14:03
    Celý ceremoniál zakončuje úchvatný ohňostroj.
     
    14:03
    Na ploše probíhá volná zábava. Sportovci všech zemí se promísili s účinkujícími.
     
    13:57
    Místní DJ spustil diskotéku a všech 674 účinkujících se shromažďuje na hlavní ploše, kam jsou zváni i sportovci. Právě pro ně je zbytek programu určen.
     
    13:53
    Olympijský oheň právě dohořel, stadiónem se rozhostilo ticho.
     
    13:51
    Ve skleněné kouli, která se skrývala uprostřed zabalené krabice, se objevuje pohádková země a na okrajích jsou promítány záběry z právě ukončené olympiády. Právě vzpomínky na tyto hry jsou dárky pro celý svět.
     
    13:50
    Na stadión přicházejí různobarevně oblečení průvodci zahajovacím ceremoniálem, který se zde konal před 16 dny. Ti symbolizují pětici tradičních korejských prvků (vodu, země, oheň, vzduch a dřevo).
    Za nimi je na plochu přivážena obří "dárková" krabice.
     
    13:43
    Kulturní program pokračuje, stadión zbarvila světla do ocelové šedi a kolem dokola projíždějí za zvuků korejské moderní hudby skupiny Exo terénní vozidla.
     
    13:42
    Předseda MOV Thomas Bach na závěr svého proslovu prohlásil XXIII. zimní olympijské hry za ukončené.
     
    13:41
    Thomas Bach dále děkuje organizátorům, hostitelům, sportovcům i dobrovolníkům. Poděkovat přicházejí i vybraní sportovci, mezi nimiž je americká sjezdařka Lindsey Vonnová nebo její kolega Vita Taufatofua z Tongy, který v mrazivém večeru přichází v tradičním polynéském úboru, rákosové sukénce.
     
    13:35
    "Olympijské hry jsou ukotveny v minulosti a zároveň jsou zdrojem důvěry v budoucnost", cituje německý funkcionář zakladatele moderních olympiád Pierra de Coubertina.
     
    13:34
    Předseda MOV Thomas Bach, olympijský vítěz v šermu z Montrealu 1976, zahájil korejským pozdravem a blahopřáním Pchjongčchangu, dále pokračuje proslovem ve francouzštině.
     
    13:33
    "Přestože se dnes rozloučíme, bude mít celý svět dále v srdi nezapomenutelné zážitky z Pchjongčchangu", tvrdí ve svém projevu předseda organizačního výboru Lee Hee-bon a připomíná obětavost, překvapivé vítěze či společný výběr hokejistek ze severu a jihu rozděleného korejského poloostrova. Vyjadřuje také naději, že toto spojení vytvoří základ pro budoucí znovusjednocení Koreje.
     
    13:27
    Na velkoplošné obrazovce sledujeme také poselství Si Ťin-pchinga, prezidenta Čínské lidové republiky, který zve přátele z celého světa v roce 2022 do Pekingu.
     
    13:25
    Virtuální panda letí nad Velkou čínskou zdí, pak jsou promítána videa, kde skupinky čínských školáků, hokejistů, letušek či kuchařů zvou celý svět do Pekingu! Svět se může také pokochat pohledem na příští olympijská střediska.
     
    13:22
    Další program je v režii zástupců Pekingu. Ta kreslí na setmělém stadiónu pestrobarevné světelné křivky, programu dominují postavičky dvou pand, maskotů olympijských her Peking 2022.
     
    13:17
    Starosta Pchjongčchangu Sim Če-kuk předává olympijskou vlajku svému protějšku z Pekingu Čchen Ťi-ningovi, zní čínská státní hymna a vlajka nejlidnatější země světa stoupá na stožár.
     
    13:16
    Zazněla i hymna Řecka, země původu olympijské myšlenky, kde se roku 776 před naším letopočtem konaly první, samozřejmě letní, hry ve městě Olympia. Zde v Koreji mělo Řecko čtyřčlennou výpravu a největším úspěchem bylo 44. místo slalomářky Ntanouové.

    Karel Jedlička

    bahis siteleri