Columbus – Washington 5:1 (kon.) | Montreal – Philadelphia 0:1 (1:2 po s.n.) | Tampa – Toronto 4:3 (1:0 po s.n.)
Colorado – Vancouver 3:1 (kon.) | Los Angeles – Vegas 3:2 (po pr.)
konec
Colorado Avalanche
3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Vancouver Canucks
Úterý 27.02.2018, 03:00 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hvězdy utkání

    1. Nathan MacKinnon (COL) 2+1
    2. Semjon Varlamov (COL) 31 zák., 1 gól, 96,9%
    3. Mikko Rantanen (COL) 1+1 (05:49:17)

     
    Statistiky: Střely na bránu: 28-32; Zablokované střely: 20-16; Vhazování: 38%-62%; Hity: 12-17; Přesilové hry: 1/5-0/2; Trestné minuty: 4-10.

     
    Mikko Rantanen 24 sekund před koncem první třetiny využil přesilovou hru a uprostřed zápasu se prosadil znovu, jenže jeho gól nebyl uznán kvůli nedovolenému bránění brankáře. Avalanche v průběhu druhé části dvakrát orazítkovali tyč a v závěrečné třetině je mohl potrestat po samostatném úniku Jake Virtanen, jenže střela hostujícího útočníka skončila na tyči a hned vzápětí udeřil z protiútoku Nathan MacKinnon, který se prosadil ještě jednou střelou do prázdné brány poté, co Daniel Sedin vykřesal naději při hře bez brankáře. Konečný výsledek. Colorado Avalanche 3 Vancouver Canucks 1.
     
    Konec zápasu.
    59:15 Nathan MACKINNON - 3:1
     
    59:15
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Jeden z hráčů Canucks na pravé straně obranného pásma v blízkosti modré čáry podklouzl, čehož po krátké kolmé přihrávce od Mikka Rantanena využil NATHAN MACKINNON a střelou po ledě poslal puk do prázdné brány! Je rozhodnuto! Asistence: Mikko Rantanen.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:55
    Jacob Markström znovu naskočil na střídačku a Canucks to opět zkouší při hře bez brankáře!
    58:42 Daniel SEDIN - 2:1
     
    58:42
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Alexander Edler od modré čáry nahodil puk do levého kruhu, kde DANIEL SEDIN z ostrého úhlu zamířil nad vyrážečkou Semjona Varlamova do sítě a snížil při hře bez brankáře! Naděje žije. Asistence: Alexander Edler a Henrik Sedin.
     
    58:07
    Canucks se po nahození z pravého křídla ocitli na vzdálenější levé tyči ve slibné šanci, nakonec se ale ke střele nedostali, když jednomu z hostů přeskočil puk hůl.
     
    57:42
    Colorado vyhodilo puk na zakázané uvolnění poté, co Vancouver odvolal Jacoba Markströma z brány!
     
    57:25
    Erik Gudbranson po zpětné přihrávce Brocka Boesera napřáhl na vrcholu pravého kruhu k pěkné střele zápěstím, která mířila ke vzdálenější levé tyči, Semjon Varlamov ji ale pravým betonem vyrazil!
     
    56:40
    Canucks se během 17 sekund dostali ke dvěma střelám, první z vrcholu levého kruhu ale Semjon Varlamov vyrazil pravým betonem, zatímco druhou z opačné strany podržel v náručí.
     
    56:16
    Blake Comeau našel střelou z bodu levého kruhu pouze lapačku Jacoba Markströma, který pár okamžiků předtím rozbil přečíslení Avalanche dva na jednoho! Komerční přestávka.
     
    55:25
    Vyloučený Jake Virtanen je zpět na ledě a Colorado po jeho vyloučení nevyužilo ani jednu přesilovou hru.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 20. Rantanen (MacKinnon, Barrie), 48. MacKinnon (Landeskog, Zadorov), 60. MacKinnon (Rantanen) – 59. D. Sedin (Edler, H. Sedin)


    Colorado Avalanche: Varlamov (Hammond) – Zadorov, Barrie, Nemeth, Girard, Siemens, Warsofsky – Landeskog (C), MacKinnon (A), Rantanen – Jost, Kerfoot, C. Wilson – Comeau (A), Söderberg, Nieto – G. Bourque, Toninato, Compher. Hlavní trenér: Jared Bednar.
    Vancouver Canucks: Markström (A. Nilsson) – Edler, Gudbranson, Del Zotto, Stecher, B. Hutton, D. Pouliot, Biega – D. Sedin (A), H. Sedin (C), Boeser – Bärtschi, Horvat, Gagner – Archibald, B. Sutter (A), Virtanen – Goldobin, Dowd. Hlavní trenér: Travis Green.

    Rozhodčí: Tom Chmielewski, Marc Joannette. Čároví: Brad Kovachik, Bevan Mills

    Diváci: 12654
    ocianews.com