Columbus – Washington 5:1 (kon.) | Montreal – Philadelphia 0:1 (1:2 po s.n.) | Tampa – Toronto 4:3 (1:0 po s.n.)
Colorado – Vancouver 3:1 (kon.) | Los Angeles – Vegas 3:2 (po pr.)
po prodl.
Los Angeles Kings
3:2 (0:1, 0:0, 2:1 - 1:0)
Vegas Golden Knights
Úterý 27.02.2018, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    VEGAS GOLDEN KNIGHTS

    Mašina z Las Vegas jede dál. Tenhle tým rozhodně nevypadá jako nováček soutěže. Více bodů v celé NHL mají pouze Tampa Bay Lightning, Golden Knights tak vedou nejen Pacificikou divizi, ale celou Západní konferenci. Navíc si drží neskutečnou ofenzivní formu. Z posledních čtyř zápasů dali třikrát šest nebo více branek. Naposledy to odnesli Vancouver Canucks, jež v T-Mobile Areně padli 3:6. Ještě předtím Vegas vyzrálo na Calgary Flames (7:3), padlo s Anaheim Ducks (0:2) a předčilo Montreal Canadiens (6:3). Zlaté rytíře nyní čeká dvojzápas proti Los Angeles. Nejprve Kings vyzvou na jejich ledě, o pouhý den později se proti stejnému soupeři před svými fanoušky. Uspějí?

    Kanadské bodování Las Vegas vede Jonathan Marchessault (22 + 39), kterého následují David Perron (15 + 42), Reilly Smith (20 + 36) a William Karlsson (33 + 22).
     
    LOS ANGELES KINGS

    Sezóna Los Angeles je jako na houpačce. Kings začali výborně, dlouho vedli Pacifickou divizi a vše nasvědčovalo tomu, že hodili loňský neúspěch za hlavu. Jenže pak přišel propad. Kalifornské mužstvo se dostalo mimo pozice pro play-off, přestalo dávat góly a nyní musí ztrátu dohánět. Aktuálně v rámci divize drží pátou příčku, se ztrátou dvou bodů na čtvrté Calgary Flames. Los Angeles stále zápolí o vyřazovací boje a rádo by se do nich dostalo aspoň pomocí divoké karty v Západní konferenci. Kings na tom v posledních duelech nejsou zrovna nejlépe. Minule nestačili na Edmonton Oilers (3:4), předtím padli i s Dallas Stars (0:2). Zatím poslední vítězství zaznamenali na ledě Winnipeg Jets (4:3).

    Statistiky Králů má na starosti Slovinec Anže Kopitar (25 + 40), následovaný Dustinem Brownem (18 + 24), Drew Doughtym (8 + 34) a Tylerem Toffolim (20 + 15).
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu naposledy utkaly na konci prosince. Vegas Golden Knights zajížděli na led Los Angeles Kings a zvítězili tam 3:2 po prodloužení.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Nosek (VEG) (7 + 5)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat klání dvou týmů z Pacifické divize. Los Angeles Kings doma vyzvou Vegas Golden Knights.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: Quick (J. Campbell) – Forbort, Doughty, Phaneuf, Martinez, Muzzin, Folin – Iafallo, Kopitar, D. Brown – Pearson, J. Carter, Toffoli – Rieder, Kempe, Amadio – Clifford, N. Thompson, T. Mitchell.

    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – McNabb, Schmidt, Engelland, Theodore, C. Miller, Sbisa – R. Smith, W. Karlsson, Marchessault – Perron, Haula, Neal – Carpenter, Eakin, Tuch – Nosek, O. Lindberg, Reaves.

    Rozhodčí: Wes, Kendrick – Pierre, Mark.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Začneme zhruba za deset minut.
     
    Už si jen poslechneme hymnu a vše bude připraveno k úvodnímu vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Jako první se puku na vhazování zmocnili domácí. Dustin Brown se pak snažil dojit nahozený puk, ale nestihl to.
     
    00:27
    Jonathan Quick si zahrál s kotoučem za brankou. Musel ale dávat pozor, protože měl na zádech dva soupeře v bílém dresu.
     
    00:50
    Domácí sice vyhodili přes všechny čáry, ale udělali to tak šikovně, aby se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    00:59
    Icing se ovšem píská na druhé straně hrací plochy, hra je vrácena před Fleuryho.
     
    01:16
    Hostující gólman nic neriskoval, nahození z dálky raději podržel v lapačce, nebezpečně k němu totiž dojížděla ofenziva Los Angeles.
     
    01:35
    Nealova pecka bez přípravy od modré čáry. Útočníkovi Vegas docela sedla, ale o kousek minule levou tyčku. Pak se musel Quick vytasit ještě jedním zásahem.
     
    02:13
    Jake Muzzin trefil tyčku soupeřovy klece, takže první větší možnost i na druhé straně. Fleury měl štěstí, že se kotouč neodrazil od tyče do branky.
     
    02:58
    Engelland pouze nahodil o zadní mantinel, protože kolem sebe neměl v daném okamžiku nikoho, s kým by mohl jít do kombinace.
     
    03:24
    Phaneuf vypustil dělovku od modré čáry, trefila Fleuryho přímo do výstroje. Zatím se gólmani ani na jedné straně hrací plochy rozhodně nenudí.
     
    03:59
    Marchessault vybídl Smithe ke skórování, ale na druhého jmenovaného si betonem výborně počkal Quick. Že bychom dnes sledovali souboj brankářů?
     
    04:27
    Hned se na druhou stranu utrhl Jeff Carter, jenže na Fleuryho si nepřišel, ten přerušil hru. Hrálo se dlouho bez přerušení, takže dobrá zpráva pro oba celky.
     
    04:37
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Netrvalo to ani pět minut a hosté otevírají skóre ve Staples Center. Dostali se do nečekaného přečíslení dva na jednoho, obrana Los Angeles zaspala. ERIK HAULA přemýšlel, jestli má ještě zkusit nahrávku spoluhráči na levou stranu, ale nakonec se rozhodl zakončovat sám. A udělal dobře, protože trefil ideálně pravý růžek Quickovy branky. Kings tak musí od začátku duelu dohánět, nečeká je snadná práce. Asistence: James Neal, Luca Sbisa.
    04:37 Erik HAULA - 0:1
     
    05:27
    Kings se ve svém pásmu snaží o co nejrychlejší rozehrávku, ale zatím docela marně.
     
    06:03
    Sbisa obral o puk u mantinelu Mitchella a ubral tak práci Fleurymu. Zatím pracuje obrana Vegas Golden Knights hodně poctivě.
     
    06:18
    Hosté si zahrají svou první přesilovku zápasu. Na trestnou lavici rozhodčí posílají Kylea Clifforda, který se provinil nedovoleným bráněním. Uvidíme další gól?
     
    06:25
    Kings začínají oslabení ideálně, vyhozením přes všechny čáry. Budou si ale muset dávat pozor také na další přechody soupeř do útočného pásma.
     
    06:54
    Jenže Vegas má s udržením útočné třetiny zatím problémy, zkouší to jen nahozenými kotouči o zadní mantinel.
     
    07:16
    Třetí domácí vyhození v krátkém časovém sledu, to už je polovina z Cliffordova trestu pryč. Zatím Zlatí rytíři vůbec nic nevymysleli.
     
    08:08
    Brown se po souboji o kotouč v rohu dostal na kotouče, načež jej znovu vyhodil pryč. Vypadá to, že Los Angeles první oslabení duelu zvládne bez úhony.
     
    08:28
    Puk končí na hostujíc střídačce, Kyle Clifford je zpátky ve hře a hraje se znovu v pěti lidech na obou stranách.
     
    09:00
    Sbisa zastavil rozjetého Pearsona na pravé straně, jenže útočník Kings hlavně neměl komu nahrát. Přesto pak domácí udrželi útočné pásmo, zkoušel to ještě Toffoli.
     
    09:28
    Quick vyjel rozehrávat až k modré čáře. Což se mu ale nemuselo vyplatit, kdyby touš ztratil, zůstala za ním úplně prázdná branka.
     
    10:03
    Doughty nahodil puk od modré čáry a doufal, že ho ještě někdo zkusí tečovat. Jenže to se nestalo kotouč poskočil k zadnímu mantinelu.
     
    10:34
    Už delší dobu čekáme na nějakou větší šanci. Oba týmy se teď spíš soustředí na přesnou rozehrávku a přechod přes střední pásmo, v plném počtu není na ledě tolik prostoru.
     
    11:25
    Iafallo neměl komu přihrát, tak zkusil vypálit zpoza levého kruhu. Fleury ovšem na jeho pokus viděl, takže kotouč v pohodě vyrazil před sebe.
     
    11:51
    Zkusit by to chtěli také Golden Knights, jenže se poslední dobou vůbec nedostávají ke střelám. Jako třeba Karlsson, jenže se marně natahoval v útočném pásmu po puku.
     
    12:18
    Pearsonova štiplavá střela, kterou Fleury zastavil lapačkou. Pokračovat budeme hned po komerční přestávce.
     
    12:41
    Úvodní početní výhodu si zahraje také Los Angeles. Produktivní Jonathan Marchessault je totiž nucen odpykat dvě minuty za sekání. Šance pro Kings na vyrovnání.
     
    12:55
    Doughtyho nahození před branku nebylo špatné, jenže nikdo v černém dresu jej nedokázal před Fleurym přesměrovat do sítě.
     
    13:18
    Vegas už se zvládlo dvakrát osvobodit, navíc málem do úniku vyrazil Eakin. Nebýt Quickovy rychlé rozehrávky, je z toho pro domácí pohroma.
     
    13:51
    Zatím to nevypadá na dobré přesilové hry ani na jedné straně barikády. Králové vyhodili kotouč nechtěně do ochranné sítě a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    14:07
    Phaneufova střela na bližší tyč, Fleury toho moc neviděl. Přesto ho kotouč trefil, měl docela štěstí, že před ním ránu domácího obránce nikdo další netečoval.
     
    14:50
    Golden Knights jsou kompletní, také oni první oslabení utkání zvládli. Ještě se ale do zakončení tlačil Tobias Rieder, jen těsně minul soupeřovu klec.
     
    15:26
    Nealova střela orazítkovala zadním mantinel, potom skončila někde mezi diváky. Vhazovat se bude před Jonathanem Quickem, avšak až po komerční pauze.
     
    15:46
    Fleury vyjel rozehrávat za branku, kam nahodil kotouč Kopitar. Neal se pak snažil ujet obraně Kings, jenže marně, jeho úprk si domácí pohlídali.
     
    16:23
    James Neal je v tomhle střídání hodně aktivní, dělal si prostor ke střele u pravého mantinelu. Už to vypadalo, že zakončí, pak ale jeho pokus někdo zblokoval.
     
    16:44
    Snadná práce pro Jonathana Quicka, zachytil do rukavice nahození z dálky a přerušil hru.
     
    17:02
    Tentokrát už měl Quick mnohem větší štěstí. Puk nahozený do brankoviště ještě dorážel jeden z útočníků Vegas. Moc mu nechybělo, aby přehodil gólmanův beton.
     
    17:40
    Tuch se snažil z pravého rohu vytočit do zakončení, jenže marně. Na zádech měl dva soupeře, jeden z nich ho nakonec obral o kotouč a bylo po šanci.
     
    18:08
    Martinez se dostal k odraženému puku v útočném pásmu, rána z první mu nevyšla. Když pak zakončoval ještě jednou, Fleury zastavil pokus lapačkou.
     
    18:26
    Kings vyhráli vhazování v útočném pásmu a Drew Doughty se okamžitě odhodlal ke střele. K hostujícímu štěstí někdo ještě před Fleurym puk zastavil.
     
    18:57
    A šanci měl také Dustin Brown, když jen těsně netrefil volný prostor u pravé tyče.
     
    19:14
    Ohlášena poslední minuta první třetiny. Hosté to ještě zkusili přečíslením přes modrou čáru, jenže poslední dobou se k žádným lepším šancím nedostávají.
     
    19:45
    Muzzinova rozehrávka na Toffoliho nevyšla, a tak Kings už v této třetině na branku nevypálí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    V první třetině jsme viděli jedinou branku. Z přečíslení dva na jednoho se prosadil Erik Haula. Ale šance měli také Kings, pouze troskotali na připraveném brankáři Fleurym. Nechme se překvapit, co nám přinese dalších dvacet minut, sledujeme atraktivní duel.
     
    Střely na branku po první třetině

    Los Angeles Kings: 10

    Vegas Golden Knights: 13
     
    Za chvíli odstartuje druhá třetina utkání. Dočkáme se v ní více branek než během první části?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Hosté vyhráli buly ve středové kruhu a hned se chtěli pustit do akce. Kings ale větším komplikacím na modré čáře zabránili.
     
    20:35
    Smith se ale dostal přeci jen do kombinace s Marchessaultem. Tihle dva pak rychle kličkovali v útočném pásmu, jenže k žádnému zakončení nakonec nedošlo.
     
    21:00
    Jonathan Quick má kotouč v rukavici, bude se za chvíli vhazovat po jeho levé ruce.
     
    21:20
    Týmy začaly druhou třetinu docela vlažně, na první větší možnost čekáme. Jeff Carter sice prověřil pozornost Fleuryho, jenže pouze jednoduchým nahozením z dálky.
     
    21:50
    Rieder neměl komu nahrát, a tak poslal puk jen k zadnímu mantinelu. Tam byl jako první jeho spoluhráč Tyler Toffoli, ke střele se však vůbec nedostal.
     
    22:27
    Kings to zkusili ve dvou proti dvěma, ale ani tahle varianta jim nevyšla. Oba celky si pozorně hlídají střední pásmo a nedávají soupeři prostor ke kombinacím a přečíslením.
     
    23:05
    Nosek jen protečoval puk ve střední třetině, aby se nejednalo o zakázané uvolnění. Quick pak mohl v klidu vyjet ze své svatyně a rozehrávat na beky.
     
    23:30
    Český útočník Tomáš Nosek dostává menší trest za vysokou hůl a dává Los Angeles další příležitost na přesilovou hru. Podaří se domácím srovnat?
     
    23:50
    I další oslabení začínají hosté v pohodě. Sotva se dostali na kotouč, hned ho vyhodili přes všechny čáry až k Jonathanu Quickovi.
     
    24:10
    Znovu stejná situace, domácí obránce Drew Doughty musel poskakující pryž zachytávat ve středním pásmu.
     
    24:31
    Teď už sice Doughty vyslal do úniku Jeffa Cartera, jenže zkušený útočník Los Angeles trefil střelo zápěstím jen připraveného Marc-André Fleuryho. Po něm zakončoval i Kopitar.
     
    24:46
    Hned po buly nahazoval puk z levého kruhu Muzzin, na jeho šanci si ale Fleury v pohodě počíhal lapačkou.
     
    24:58
    Kings nemohli do útočného pásma, čároví rozhodčí si správně všimli postavení mimo hru.
     
    25:25
    Pearson sice zavezl puk do útočného pásma, ale nebylo to nic platné. Obráncům domácích totiž odskočil na modré čáře a Golden Knights se znovu osvobodili.
     
    25:39
    Vegas Golden Knights jsou kompletní, také další početní nevýhodu zvládli bez větších potíží.
     
    26:17
    Při hře pět na pět se hra zase trošku uklidnila. Luca Sbisa vyslal dopředu po pravém mantinelu Haulu, ten ale tentokrát neměl dostatek prostoru pro zakončení.
     
    26:50
    Na druhé straně se snažil vypálit Rieder, obrana Vegas však jeho pokus zblokovala a zabránila nebezpečí.
     
    27:11
    Los Angeles Kings vyhazují na zakázané uvolnění, herní situace se vrací před Jonathana Quicka.
     
    27:34
    Anže Kopitar se dostal k odraženému puku od Iafallovy hole, jenže nebylo mu to nic platné, i jemu kotouč odskočil od hokejky a mohli hrát hosté.
     
    28:11
    Alex Tuch byl jako první za brankou soupeře, odkud se snažil ještě hledat spoluhráče. Ale když je přeci jen našel, výborný zákrok betonem vytasil Jonathan Quick.
     
    28:40
    Domácí vyhodili na zakázané uvolnění a střídající hráči v černém dresu tak musejí zpátky na led, i když se to domácí střídačce ani trenérům nelíbí.
     
    28:42
    Rozhodčí se nakonec omluvili a icing zrušili. Následuje tedy komerční přestávka, za chvíli budeme pokračovat.
     
    28:53
    Tentokrát už zakázané uvolnění posouzeno správně, domácí musejí zpátky před svého gólmana.
     
    29:16
    Toffoli našel volného Cartera na pravém kruhu, jenže druhému jmenovanému nesedla střela. Fleury tak měl o něco snadnější práci, než asi sám čekal.
     
    29:45
    William Karlsson spěchal za pukem, ale jako první u něj byl obránce Kings. I proto se domácí vyhnuli větším komplikacím a Quick zůstal bez práce.
     
    30:20
    Kdekdo možná čekal ofenzivní přestřelku, ale místo toho zatím v Los Angeles sledujeme poctivou hru ve středím pásmu z obou stranu. Je tu další komerční pauza.
     
    30:50
    Už to vypadalo, že Perron projde sám mezi dvěma beky v černém dresu, ale nakonec se ke kotouč nedostal. Na druhé straně hrací plochy to pak zkoušel Dustin Brown.
     
    31:24
    Obě strany rychle střídají, aby mohly vymýšlet další přečíslení. Eakin měl ve středním pásmu zablokovanou hůl, takže nemohl pokračovat v akci.
     
    32:05
    Už pěkně dlouho čekáme na nějakou vyloženou šanci, gólmani jsou od začátku druhé třetiny takřka bez práce.
     
    32:29
    Změnit se to mohlo až nyní, kdy do úniku vyrazil Alex Tuch. Jenže útočník Las Vegas přestřelil horní tyčku a rozezvučel jen hrazení za brankou.
     
    33:11
    Mimo klec mířil také Tyler Toffoli, jenž to zkusil zápěstím skoro od modré čáry. Navíc hostující brankář Fleury na jeho zakončení moc dobře viděl.
     
    33:40
    Sbisovo nahození z dálky také úplně vedle zařízení. Nejspíš ještě hostující zadák očekával, že kotouč před zraky Quicka někdo zvládne tečovat.
     
    34:17
    Adrian Kempe na levé straně útočného pásma pokazil přihrávku na Forborta a málem z toho byly trable pro domácí.
     
    34:30
    A bude to právě Adrian Kempe, kdo nyní usedne na trestnou lavici. Vyfasoval dvě minuty za hákování, jeho tým se tak bude muset bránit ve čtyřech.
     
    34:49
    Schmidt vypálil dělovku z místa za pravým kruhem. Quick musel krýt jeho ránu i následné dorážky, ale pokaždé dokázal kotouč zastavit.
     
    35:06
    Obrovská šance Alexe Tucha. Zůstal úplně sám před Quickem a měl dostatek čas ne zpracování. Přesto mířil jen doprostřed branky a neprosadil se.
     
    35:41
    Až po minutě oslabení Kings vyhazují aspoň do středního pásma, tohle je pro ně hodně náročná početní nevýhoda.
     
    36:16
    Martinez dělal, co jen mohl, aby dostal puk pryč z obranné třetiny. Ale Perron ji ještě udržel. Právě útočník Zlatých rytířů pak zápěstím prověřil pozornost Quicka.
     
    36:31
    Adrian Kempe je zpátky na ledě a Kings si pořádně oddechli, tohle pro ně byly zatím nejsložitější okamžiky celého zápasu.
     
    36:55
    Hned se na druhé straně prezentoval kvalitní střelou Tanner Pearson. Vypálil tvrdě, Fleury si na něj ovšem počíhal vyrážečkou.
     
    37:12
    Tentokrát už gólman Vegas Golden Knights přerušuje hru. Nejspíš je rád, že si mohl po delší době sáhnout na kotouč.
     
    37:34
    Mitchell se na hranici útočného pásma natahoval po kotouči, jenže marně. Pak se ale Kings ke střele přeci jen dostali, z výhodné pozice posílal puk na branku Kyle Clifford.
     
    37:48
    Ještě jedno vyloučení v této části. Dvě minuty za vysokou hůl si míří odpykat Alex Iafallo a domácí čekají další těžké momenty.
     
    38:15
    Tentokrát se Kings hned na úvod oslabení osvobozují, a to dokonce vyhozením přes všechny čáry. Musí ale dávat pozor i nadále.
     
    38:42
    William Karlsson potáhl puk po pravém mantinelu. Když pak ale hledal někoho volného před brankou, neuspěl.
     
    39:03
    Už běží poslední minuta druhé třetiny. Golden Knights teď nejsou v přesilovce ani zdaleka tak úspěšní, ještě nevyslali na Quicka ani jednu střelu.
     
    39:35
    Perronova střela skončila na betonu domácího gólmana, potom se Los Angeles znovu osvobodilo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Šance sledujeme na obou stranách, ale také po druhé třetině platí těsné skóre 0:1. Hosté mohou litovat svých nevyužitých přesilovek. Kings se ale soupeři herně minimálně vyrovnali, dokonce už jsou možná o něco lepší. Nejspíš nás čeká ještě napínavý závěr utkání.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Los Angeles Kings: 24

    Vegas Golden Knights: 19
     
    Za chvíli začne třetí třetina utkání. Dočkáme se i prodloužení, nebo hosté zápas dotáhnou do vítězného konce?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:06
    Úvodní vhazování třetí části zvládl lépe hosté, ale dopředu se zatím nedostali.
     
    40:27
    Teď to byl naopak domácí Dustin Brown, kdo nečekaně zahrozil z pravé strany. Fleury musel jeho zakončení vytěsnit nad branku ramenem.
     
    40:47
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Takovýto začátek třetí třetiny si Kings určitě nepředstavovali. Byli to domácí, kdo nejprve zaměstnal brankáře Fleuryho. Jenže Vegas pak udeřilo z první protiakce. Střela Jonathana Marchessaulta z dálky skončila jen na betonech Quicka, když se pak ale k dorážce před brankovištěm dostal REILLY SMITH, mohli Golden Knights zvedat ruce nad hlavu. Hostující hokejista zvládl usměrnit skákavý puk do sítě. Asistence: Jonathan Marchessault, William Karlsson.
    40:47 Reilly SMITH - 0:2
     
    41:51
    Muzzinovo nahození z dálky hostujícího gólmana nepřekvapilo, na puk velmi dobře viděl.
     
    42:14
    Po vhazování u domácí klece se moc dlouho nehrálo, Quick musel hned vytasit další zákrok lapačkou.
     
    42:36
    Je pochopitelné, že mužstvo v bílých dresech teď nikam nespěchá. To naopak musí dělat domácí. Forbortova střela z dálky ale minula tři červené tyče.
     
    42:58
    Marchessault a jeho další střela ve třetí třetině. Útočník Vegas však mířil přímo doprostřed branky, kde byl připravený Quick.
     
    43:36
    Hra se po druhém hostujícím gólu docela uklidnila. Jeff Carter chtěl vyrazit na útočný výlet dopředu, ale obrana soupeře mu to na poslední chvíli znemožnila.
     
    44:07
    Sám to zkoušel na druhé straně i Alex Tuch, jenže neměl dostatečnou rychlost na překvapení obrany Los Angeles.
     
    44:17
    Kotouč končí sražený na domácí střídačce, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    44:47
    Když už se kalifornský tým konečně dostal do útočného pásma, bylo to v rozporu s pravidly. Dustin Brown se nacházel v postavení mimo hru.
     
    45:09
    Merrillovu pecku má Quick v rukavici. Domácímu gólmanovi ale nikdo nebránil ve výhledu, takže měl o to jednodušší práci.
     
    45:30
    Phaneuf neměl na výběr, musel ze středního pásma puk o zadní mantinel. Jenže k jeho smůle se pak k odraženému kotouči dostal Erik Hauly a v akci pokračovali hosté.
     
    46:12
    Ani hostům se teď nedaří dostat do zakončení. Eakin sice dostával pěknou nahrávku mezi kruhy, ovšem všiml si jí až na poslední chvíli.
     
    46:48
    Drew Doughty a jeho oblíbená střela od modré čáry. Tentokrát tedy spíše nahození na teč. Dráhu kotouče ale po cestě k Fleurymu nikdo změnit nedokázal.
     
    47:15
    Las Vegas stále častěji sází na vyhozené kotouče do středního pásma, už se za každou cen nikam nežene.
     
    47:43
    Pearson vyslal solidní zakončení zápěstím, mířil do pravého horního rohu. Tam měl ale Fleury připravenou lapačku.
     
    47:52
    Domácí Drew Doughty a hostující David Perron se pustili do strkanice a nakonec, za kterou budou pykat. První jmenovaný dostává trest za hrubost, Perron za krosček.
     
    48:55
    Při hře ve čtyřech zatím ani jedna strana neprojevuje větší aktivitu. Fleury sice vyjel za branku rozehrávat, tam měl ale hodně málo času.
     
    49:28
    Současná situace na ledě vyhovuje hlavně hostům. Navíc se teď kotouč znovu odrazil na střídačku Los Angeles a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    49:43
    Alex Tuch má dnes obrovské šance, teď znovu zůstal sám před Quickem. Ale na domácím brankáři si zatím láme zuby.
     
    50:28
    Obě mužstva už zase hrají v plném počtu, na další šance ale čekáme. Toffoli chyboval ve středním pásmu a byly z toho komplikace pro Kings.
     
    51:00
    Los Angeles má šanci s výsledkem něco udělat. Ryan Reaves dostává dvě minuty za hákování a posílá tak svůj tým do oslabení.
     
    51:10
    Hned na začátku přesilovky udělali Kings chybu na modré čáře a William Karlsson vyrazil sám na branku. Quick ho ale zastavil skvělým zákrokem u tyče.
     
    51:44
    Domácí zatím mají problém udržet se v útočném pásmu. Kopitar pak zavezl puk dopředu, střela zápěstím mu ale vůbec nevyšla.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    52:28
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    První polovina přesilové hry se domácím vůbec nepovedla, málem sami inkasovali. Ale její druhou část sehráli mnohem lépe, za což byli náležitě odměněni. JEFF CARTER poslal z pravé strany puk na branku a přálo mu hodně štěstí. Od Fleuryho se totiž touš odrazil do obránce Vegas, od toho neposedná pryž zamířila rovnou do sítě. Kings jsou tedy výsledkově zpátky v zápase a čeká nás napínavý závěr. Asistence: Anže Kopitar, Dustin Brown.
    52:28 Jeff CARTER - 1:2
     
    53:35
    Kings najednou působí mnohem více energicky. Střelu Muzzina Fleury jen tak tak vyrazil před sebe. Mohl být rád, že nepřišla žádná dorážka.
     
    54:00
    Střelu Engellanda na druhé straně ještě dorážel Perron, i díky Quckovi ovšem kotouč neskončil v domácím zařízení.
     
    54:27
    Domácí teď potřebovali přerušit hru, přesně to jejich gólman udělal. Vhazovat se bude před jeho zraky, ale až po komerční pauze.
     
    54:44
    McNabb jen nahodil za klec Králů, kde okamžitě vyjel rozehrávat Quick. Los Angeles teď bude hledat co nejkratší cesty do útočného pásma.
     
    55:14
    Anže Kopitar si na levé straně nepočínal vůbec špatně, dokonce stačil vyslat zajímavou jedovku. Fleury ji ale i s trochou štěstí vyrazil.
     
    55:44
    Rieder a Toffoli se vydali zkusit štěstí v poměru hráčů dva na dva. Nováček v dresu Kings ale pokazil nahrávku na svého najíždějícího spoluhráče.
     
    56:16
    Jake Muzzin srazil Carpentera u mantinelu tvrdým hitem, vše bylo ale podle pravidel v pořádku a hra pokračuje bez přerušení.
     
    56:49
    Byl to na druhé straně právě Carpenter, kdo vybruslil z pravého rohu a hledal místečko ke střele. Které nakonec nenašel, domácí jej o šanci obrali.
     
    57:11
    Los Angeles se čas do konce třetí třetiny hodně rychle krátí a je jasné, že za chvíli budou muset uvažovat o odvolání brankáře.
     
    57:45
    Na Fleuryho létá jedna střela za druhou, z levé i pravé strany. Všechny pokusy ale gólman Vegas Golden Knights zvládá posílat pryč mimo tři tyče.
     
    58:23
    Tak tohle byl zákrok zápasu! Hosté ujížděli v přečíslení tři na jednoho, měli absolutní tutovku. Ale Jonathan Quick vytasil svou lapačku k tyči a dnes poněkolikáté zastavil Alexe Tucha. Ten měl dnes snad pět tutových šancí, ani jednu nedal.
     
    58:23
    Los Angeles Kings si vybírají oddechový čas.
     
    58:35
    Jonathan Quick opustil svou branku a domácí to tedy zkoušejí se šesti hráči v poli.
     
    59:05
    Neskutečné věci se dějí před brankovištěm Vegas. Bez přehánění, snad deset pokusů o dorážku za sebou. Fleury zázrakem udržel puk před brankovou čarou, i když vůbec nevěděl, kde mu hlava stojí.
     
    59:49
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Tak to byl uragán. Brankář Fleury dělal, co mohl, aby udržel puk před brankovou čarou. Ale v poslední minutě čelil tolika pokusům, že to snad ani nebylo možné. Domácím hrdinou se nakonec stal ANŽE KOPITAR, který po střele bez přípravy z pravého kruhu poslal puk do sítě a vyrovnal na 2:2. Velmi pravděpodobně tak uvidíme prodloužení. Asistence: Dion Phaneuf, Drew Doughty.
    59:49 Anže KOPITAR - 2:2
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Tři třetiny vítěze neurčily, takže uvidíme prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:08
    První vhazování v prodloužení zvládli lépe Kings, Carter se hned vydal po pravé straně dopředu, ale nevypálil.
     
    60:31
    Na druhé straně se brzy prezentoval střeleckým pokusem Jonathan Marchessault, ale z dálky trefil jen připraveného Quicka.
     
    61:00
    Drew Doughty vypálil a puk dorážel Toffoli. Fleury na poslední chvíli vyrazil před sebe. Potom hosté vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    61:31
    David Perron zkusil štěstí střelou zápěstím z prostoru mezi kruhy, jenže nakonec trefil jen ochrannou síť.
     
    61:50
    Na hranici ofsajdu, ale Dustin Brown přeci jen mohl do útočného pásma. Když chtěl ale vystřelit, puk se mu svezl po hokejce a bylo po šanci.
     
    62:11
    Quickovi pomohla tyčka, kterou trefil hostující útočník. Až na poslední chvíli si domácí brankář všiml kotouče letícího kolem něj.
     
    62:34
    Velká šance pro Los Angeles rozhodnout zápas. Hostující Miller dostává dvě minuty za hákování a Vegas se bude muset bránit ve třech mužích proti čtyřem.
     
    63:03
    Toffoli zkusil střelu z první, do ní se ale položil výborně bránící Karlsson. Domácí ale ještě zůstávají v útočném pásmu.
     
    63:14
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Obrat Králů je dokonán. Los Angeles využívá nabídnutou přesilovou hru v prodloužení a rozhoduje utkání pro sebe. Kings od začátku početní výhody nepřišli o útočné pásmo, pak si posílali nahrávky z jedné strany na druhou. Až vypálil tvrdou ránu Tyler Toffoli, jehož pecku před brankovištěm do sítě dorazil DUSTIN BROWN. Tady už neměl Fleury šanci. Asistence: Tyler Toffoli, Anže Kopitar.
    63:14 Dustin BROWN - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou pohledné a napínavé utkání týmů z Pacifické divize. Vegas Golden Knights ve Staples Center dlouho vedli, dokonce už 2:0. Jenže Kings předvedli mocný závěr, především poslední minutu. Pár vteřin před závěrečnou sirénou po obrovském tlaku srovnal na 2:2 Anže Kopitar, v prodloužení pak zužitkoval přesilovku Dustin Brown. Pro Los Angeles se jedná o moc důležité body, protože závodí o play-off. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    Střely na branku v zápase

    Los Angeles Kings: 43

    Vegas Golden Knights: 39
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Nosek (VEG) (0 + 0, 4 střely na branku, čas na ledě 9:38)
     
    Tři hvězdy utkání

    Dustin Brown (LAK) (1 + 1)
    Jonathan Quick (LAK) (37 zásahů)
    Marc-André Fleury (VEG) (40 zásahů) (07:24:15)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 53. J. Carter (Kopitar, D. Brown), 60. Kopitar (Phaneuf, Doughty), 64. D. Brown (Toffoli, Kopitar) – 5. Haula (Neal, Sbisa), 41. R. Smith (Marchessault, W. Karlsson)


    Los Angeles Kings: Quick (J. Campbell) – Forbort, Doughty, Phaneuf, Martinez, Muzzin, Folin – Iafallo, Kopitar, D. Brown – Pearson, J. Carter, Toffoli – Rieder, Kempe, Amadio – Clifford, N. Thompson, T. Mitchell.
    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lagacé) – McNabb, Schmidt, Engelland, C. Miller, Sbisa, Merrill – R. Smith, W. Karlsson, Marchessault – Perron, Haula, Neal – Carpenter, Eakin, Tuch – Nosek, O. Lindberg, Reaves.

    Rozhodčí: McCauley, Nicholson – Wheler, Racicot

    Diváci: 18 230
    bahis siteleri