Columbus – Washington 5:1 (kon.) | Montreal – Philadelphia 0:1 (1:2 po s.n.) | Tampa – Toronto 4:3 (1:0 po s.n.)
Colorado – Vancouver 3:1 (kon.) | Los Angeles – Vegas 3:2 (po pr.)
po prodl.
Los Angeles Kings
3:2 (0:1, 0:0, 2:1 - 1:0)
Vegas Golden Knights
Úterý 27.02.2018, 04:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:14 Dustin BROWN - 3:2
     
    63:14
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Obrat Králů je dokonán. Los Angeles využívá nabídnutou přesilovou hru v prodloužení a rozhoduje utkání pro sebe. Kings od začátku početní výhody nepřišli o útočné pásmo, pak si posílali nahrávky z jedné strany na druhou. Až vypálil tvrdou ránu Tyler Toffoli, jehož pecku před brankovištěm do sítě dorazil DUSTIN BROWN. Tady už neměl Fleury šanci. Asistence: Tyler Toffoli, Anže Kopitar.
    59:49 Anže KOPITAR - 2:2
     
    59:49
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Tak to byl uragán. Brankář Fleury dělal, co mohl, aby udržel puk před brankovou čarou. Ale v poslední minutě čelil tolika pokusům, že to snad ani nebylo možné. Domácím hrdinou se nakonec stal ANŽE KOPITAR, který po střele bez přípravy z pravého kruhu poslal puk do sítě a vyrovnal na 2:2. Velmi pravděpodobně tak uvidíme prodloužení. Asistence: Dion Phaneuf, Drew Doughty.
    52:28 Jeff CARTER - 1:2
     
    52:28
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    První polovina přesilové hry se domácím vůbec nepovedla, málem sami inkasovali. Ale její druhou část sehráli mnohem lépe, za což byli náležitě odměněni. JEFF CARTER poslal z pravé strany puk na branku a přálo mu hodně štěstí. Od Fleuryho se totiž touš odrazil do obránce Vegas, od toho neposedná pryž zamířila rovnou do sítě. Kings jsou tedy výsledkově zpátky v zápase a čeká nás napínavý závěr. Asistence: Anže Kopitar, Dustin Brown.
    40:47 Reilly SMITH - 0:2
     
    40:47
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Takovýto začátek třetí třetiny si Kings určitě nepředstavovali. Byli to domácí, kdo nejprve zaměstnal brankáře Fleuryho. Jenže Vegas pak udeřilo z první protiakce. Střela Jonathana Marchessaulta z dálky skončila jen na betonech Quicka, když se pak ale k dorážce před brankovištěm dostal REILLY SMITH, mohli Golden Knights zvedat ruce nad hlavu. Hostující hokejista zvládl usměrnit skákavý puk do sítě. Asistence: Jonathan Marchessault, William Karlsson.
    04:37 Erik HAULA - 0:1
     
    04:37
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Netrvalo to ani pět minut a hosté otevírají skóre ve Staples Center. Dostali se do nečekaného přečíslení dva na jednoho, obrana Los Angeles zaspala. ERIK HAULA přemýšlel, jestli má ještě zkusit nahrávku spoluhráči na levou stranu, ale nakonec se rozhodl zakončovat sám. A udělal dobře, protože trefil ideálně pravý růžek Quickovy branky. Kings tak musí od začátku duelu dohánět, nečeká je snadná práce. Asistence: James Neal, Luca Sbisa.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 53. J. Carter (Kopitar, D. Brown), 60. Kopitar (Phaneuf, Doughty), 64. D. Brown (Toffoli, Kopitar) – 5. Haula (Neal, Sbisa), 41. R. Smith (Marchessault, W. Karlsson)


    Los Angeles Kings: Quick (J. Campbell) – Forbort, Doughty, Phaneuf, Martinez, Muzzin, Folin – Iafallo, Kopitar, D. Brown – Pearson, J. Carter, Toffoli – Rieder, Kempe, Amadio – Clifford, N. Thompson, T. Mitchell.
    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lagacé) – McNabb, Schmidt, Engelland, C. Miller, Sbisa, Merrill – R. Smith, W. Karlsson, Marchessault – Perron, Haula, Neal – Carpenter, Eakin, Tuch – Nosek, O. Lindberg, Reaves.

    Rozhodčí: McCauley, Nicholson – Wheler, Racicot

    Diváci: 18 230
    thejrc.org