Boston – Carolina 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – New Jersey 2:3 (kon.) | Washington – Ottawa 3:2 (kon.)
Florida – Toronto 3:2 (po pr.) | Minnesota – St. Louis 8:3 (kon.) | Winnipeg – Nashville 5:6 (kon.)
Dallas – Calgary 2:0 (kon.) | Vegas – Los Angeles 1:4 (kon.) | San Jose – Edmonton 5:2 (kon.)
po prodl.
Boston Bruins
4:3 (2:3, 1:0, 0:0 - 1:0)
Carolina Hurricanes
Středa 28.02.2018, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    61:08
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston ukončuje prodloužení už po minutě a osmi sekundách a bere dva body! Byla to poměrně typická akce při hře tří proti třem. Riley Nash uzmul puk po nevyvedeném brejku Caroliny a poslal jej na CHARLIEHO MCAVOYE, jenž táhl přečíslení dvou proti jednomu. Nabízel se mu Brad Marchand, ale dvacetiletý obránce to vzal na sebe a udělal dobře, z pravého kruhu totiž zápěstím zamířil zcela přesně na bližší tyčku mimo dosah lapačky Scotta Darlinga! Asistence: Riley Nash.
    25:34 Tommy WINGELS - 3:3
     
    25:34
    Bruins právě vstřelili branku!
    Carolina doplácí na nevyužitý nápor a TD Garden slaví další premiérovou trefu. Charlie McAvoy vyslal Jakea DeBruska do přečíslení tří proti dvěma. DeBrusk přenesl hru na TOMMYHO WINGELSE a ten se trefil přesně na vzdálenější tyč! Asistence: Jake DeBrusk, Charlie McAvoy.
    19:58 Riley NASH - 2:3
     
    19:58
    Bruins právě vstřelili branku!
    To je přestřelka! Medvědi dvě sekundy před koncem první části korigují. Před branku se dostal Tommy Wingels, leč drzá otočka mu neprošla a Brett Pesce mohl touš odpálit. To se mu ale nepodařilo, jelikož mu Wingels klepl do hokejky. Kotouč se odrazil přesně k RILEYMU NASHOVI, jenž si Darlinga zkušeně vytáhl z branky a jednoduše zakončil do prázdné klece. Moc pěkné řešení! Asistence: Tommy Wingels.
    19:02 Sebastian AHO - 1:3
     
    19:02
    Carolina právě vstřelila branku!
    To byla paráda! Hurricanes ukázkově vykombinovali bostonskou defenzivu a vedou o dva góly. Derek Ryan zavezl kotouč do pásma a přenechal jej Teuvo Teräväinenovi. Ten moc dobře věděl o volném SEBASTIANU AHOVI, jenž měl cestu k brance volnou a Tuukku Raska překonal ukázkovým bekhendovým blafákem. Asistence: Teuvo Teräväinen, Derek Ryan.
    13:09 Teuvo TERÄVÄINEN - 1:2
     
    13:09
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hosté opět skórují v přesilovce a vedou si vedení zpět na své hokejky! Justin Faulk nabil na pravý kruh, kde operoval TEUVO TERÄVÄINEN. Ten si kotouč zpracoval a parádní rabou ze zápěstí trefil prostor pod břevnem! Asistence: Justin Faulk, Victor Rask.
    11:41 Rick NASH - 1:1
     
    11:41
    Bruins právě vstřelili branku!
    Je to tady, RICK NASH zaznamenává svůj první gól v dresu Bostonu! Předcházela tomu obrovská chyba Justina Faulka. Ten rozehrával z vlastního pásma, ale trestuhodně se nechal obrat Jakem DeBruskem. David Krejčí poté poslal kotouč před brankou osamocenému Nashovi, jenž ještě tento prostor nestihl opustit. Posila z Rangers se s pukem rychle otočila a napálila jej k tyči. Asistence: Jake DeBrusk.
    10:01 Brock MCGINN - 0:1
     
    10:01
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tuukka Rask si vyjel pro puk, ale nerozehrál vůbec dobře. Jeff Skinner z úhlu prázdnou bránu minul, ale tlak pokračoval a krátká přesilovka je využita. Nepříjemnou střelu Jeffa Skinnera po přihrávce Justina Faulka vyrazil Rask před sebe do vzduchu, kde se do kotouče skvěle trefil BROCK MCGINN a sklepl jej do sítě! Asistence: Jeff Skinner, Justin Faulk.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 12. Rick Nash (Krejčí, DeBrusk), 20. Riley Nash (Wingels), 26. Wingels (DeBrusk, McAvoy), 62. McAvoy (Riley Nash) – 11. B. McGinn (Skinner, Faulk), 14. T. Teräväinen (Faulk, V. Rask), 20. Aho (T. Teräväinen, D. Ryan)


    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, K. Miller, Grzelcyk – Pastrňák, Riley Nash, Marchand – Rick Nash, Krejčí (A), DeBrusk – Backes (A), Wingels, Heinen – Acciari, Kuraly, Schaller.
    Carolina Hurricanes: Darling (C. Ward) – Faulk (C), Slavin, Pesce, Hanifin, T. van Riemsdyk, H. Fleury – T. Teräväinen, E. Lindholm, Aho – Williams (A), D. Ryan, B. McGinn – Di Giuseppe, V. Rask, Skinner (A) – Stempniak, Wallmark, Nordström.

    Diváci: 17 565 (vyprodáno)
    thejrc.org