Boston – Carolina 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – New Jersey 2:3 (kon.) | Washington – Ottawa 3:2 (kon.)
Florida – Toronto 3:2 (po pr.) | Minnesota – St. Louis 8:3 (kon.) | Winnipeg – Nashville 5:6 (kon.)
Dallas – Calgary 2:0 (kon.) | Vegas – Los Angeles 1:4 (kon.) | San Jose – Edmonton 5:2 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
New Jersey Devils
Středa 28.02.2018, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:02
    Kyle Palmieri od vlastní brány těsně minul pravou tyč a proti Devils se pískalo zakázané uvolnění!
     
    58:20
    Casey DeSmith naskočil na střídačku a Penguins zkouší vyrovnat při hře bez brankáře!
     
    56:38
    Jake Guentzel se po zablokované střele spoluhráče z levého kruhu dostal před bránou k dorážce a mohl vyrovnat, jenže ztroskotal na levém betonu Keitha Kinkaida!
     
    52:53
    Penguins na levé straně od modré čáry napřáhli k jedovaté střele s příklepem, kterou Keith Kinkaid na přední tyči dokázal s problémy pod tlakem vyrazit!
     
    52:00
    Keith Kinkaid proti střele Penguins z pravého kruhu skvěle zasáhl pravým betonem a dorážka Jamieho Oleksiaka z vrcholu levého kruhu zamířila do ochranné sítě!
     
    51:09
    Stefan Noesen dnes nastoupil ke svému jubilejnímu 100. utkání v NHL a oslavil ho gólem na 3:2!
     
    46:01
    Penguins ihned po vhazování nebezpečně vypálili a Keith Kinkaid podruhé v zápase puk vyrazil maskou!
    45:01 Stefan NOESEN - 2:3
     
    45:01
    Devils právě vstřelili branku!
    STEFAN NOESEN si hledal místo u levé tyče brány a po nahození Andyho Greena z ostrého úhlu a levého křídla skvělou tečí puk poslal do díry na přední tyči, kde si Casey DeSmith nedokázal pohlídat mezeru mezi vyrážečkou a pravým betonem! Devils v Pittsburghu podruhé vedou – 3:2! Asistence: Andy Greene a Travis Zajac.
     
    39:14
    Sidney Crosby z levého kruhu mířil zápěstím ke vzdálenější pravé tyči, jenže Keith Kinkaid předvedl parádní semafor, na kterém zasvítila červená barva!
    37:02 Matt HUNWICK - 2:2
     
    37:02
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jake Guentzel na pravém křídle nahodil puk od hrazení před bránu, kam si najel MATT HUNWICK a skvělou tečí puk usměrnil v mezikruží nad vyrážečkou Keitha Kinkaida do vzdálenějšího levého horního rohu brány! Penguins dokázali odpovědět – 2:2! Asistence: Jake Guentzel.
     
    35:52
    Justin Schultz mohl potrestat špatnou rozehrávku Devils a po rychlém zamíchání s pukem z mezikruží přihrál doprava, jenže Conor Sheary u pravé tyče nedokázal vystřelit! Domácí útočník sice puk zpracoval, při pokusu o střelu ho ale minul. Conor Sheary poté vzteky praštil holí o mantinel.
     
    35:05
    Nico Hischier se ocitl před bránou ve skvělé šanci, jenže ztroskotal na pravém betonu Caseyho DeSmitha!
     
    30:22
    Jake Guentzel napřáhl na vrcholu levého kruhu k jedovaté ráně, která mířila ke vzdálenější pravé tyči, jenže Keith Kinkaid ji fantasticky vyrazil mimo tři tyče!
     
    28:43
    A znovu Kyle Palmieri, který se po nahození z pravého kruhu snažil prosadit na přední tyči, jenže Caseyho DeSmitha z blízkosti překonat nedokázal!
     
    27:50
    Michael Grabner měl také šanci v oslabení, když se řítil sám na bránu před několika okamžiky, jenže Casey DeSmith mu puk ve vhodný okamžik vypíchl!
     
    26:04
    Brian Boyle fauloval ve středním pásmu a dostal dvě minuty za držení. Penguins po krátké komerční přestávce budou mít šanci vyrovnat během přesilové hry.
     
    25:43
    Blake Coleman si najel před bránu na prudké nahození z pravého křídla, mezi betony ale Caseyho DeSmitha nepřekonal!
     
    24:48
    Stefan Noesen na přední levé tyči nebezpečně tečoval nahození z levého kruhu, Casey DeSmith ale šel rychle do kolen a mezi betony se překonat nenechal!
    24:25 Taylor HALL - 1:2
     
    24:25
    Devils právě vstřelili branku!
    Damon Severson prudkou střelou zápěstím z vrcholu mezikruží orazítkoval horní tyč a na pravém křídle z ostrého úhlu dorazil puk těsně nad ledem do brány TAYLOR HALL! Devils využili přesilovou hru a otočili utkání na svou stranu! Asistence: David Severson a Travis Zajac.
     
    23:00
    Michael Grabner byl během úniku faulován Krisem Letangem, který vyfasoval dvě minuty za sekání.
     
    22:57
    Michael Grabner se řítil do samostatného úniku, mezi betony ale Caseyho DeSmitha překonat nedokázal!
     
    19:38
    Ben Lovejoy dostal dvě minuty za hákování a Penguins si v závěru první třetiny zahrají první přesilovou hru.
     
    18:45
    Jevgenij Malkin byl zřejmě hráčem, který vystřelil dobře z pravého kruhu, Keith Kinkaid ale puk pravým betonem vyrazil!
     
    17:52
    Jevgenij Malkin u pravé tyče zakončoval bekhendem do zdánlivě prázdné brány, Keith Kinkaid ho ale vleže fantasticky vychytal a poté puk zmrazil pod lapačkou!
     
    17:23
    Taylor Hall vypálil z levého kruhu směrem na vzdálenější pravou tyč a Casey DeSmith puk vyrazil levým ramenem!
     
    16:53
    Kris Letang se pustil před bránou do Milese Wooda a oba byli vyloučeni na dvě minuty za krosček, respektive nesportovní chování.
     
    15:46
    Casey DeSmith dobře zasáhl proti střele Devils od modré čáry a Phil Kessel mohl udeřit po rychlém protiútoku střelou z pravého kruhu, jenže nad ledem minul přední tyč!
     
    13:09
    Jevgenij Malkin si sjel z levého křídla před bránu a poté se snažil zakončit bekhendem k levé tyči, jenže Keith Kinkaid fantasticky zasáhl pravým betonem a poté si poradil i s jeho dorážkou!
    12:19 Kyle PALMIERI - 1:1
     
    12:19
    Devils právě vstřelili branku!
    KYLE PALMIERI po kolmé přihrávce Taylora Halla napřáhl na vrcholu levého kruhu ke krásné střele zápěstím přes clonícího Jamieho Oleksiaka, která nad vyrážečkou Caseyho DeSmitha zamířila k přední levé tyči! Devils srovnali krok a je to 1:1. Asistence: Damon Severson a Taylor Hall.
     
    11:52
    Sidney Crosby prudce vypálil v pravém kruhu zápěstím a Keith Kinkaid maskou vyrazil puk před sebe!
     
    09:33
    Blake Coleman napřáhl v mezikruží k nádherné střele a mířil přesně do pravého horního rohu brány, jenže puk se otřel o tyč a skončil na ochranném skle!
    08:17 Sidney CROSBY - 1:0
     
    08:17
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Keith Kinkaid nedokázal udržet střelu Briana Dumoulina od modré čáry a puk zůstal ležet v brankovišti, čehož využil SIDNEY CROSBY, který skvěle clonil před bránou v pohodě u levé tyče dorazil kotouč po ledě do sítě! Pittsburgh udeřil jako první a vede 1:0! Devils si vzali Coach Challenge kvůli nedovolenému bránění brankáře, jenže neuspěli a přišli o oddechový čas. Asistence: Brian Dumoulin a Jake Guentzel.
    02:04 DeSmith ukradl gól českému útočníkovi Pavlovi Zachovi!

     
    02:04
    Devils vyrazili do přečíslení dva na jednoho a po přihrávce z pravého kruhu mohl na vzdálenější levé tyči skórovat z úhlu Pavel Zacha, který bez přípravy mířil do bližšího levého horního rohu brány, Casey DeSmith ale předvedl úžasný rozštěp a vyrážečkou puk vyrazil! Spektakulární zákrok!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 9. Crosby (Dumoulin, Guentzel), 38. Hunwick (Guentzel) – 13. Palmieri (Severson, Hall), 25. Hall (Severson, Zajac), 46. Noesen (A. Greene, Zajac)


    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Dumoulin, Letang (A), Määttä, J. Schultz, Hunwick, Oleksiak – Guentzel, Crosby (C), Rust – Hagelin, Malkin (A), Hörnqvist – Sheary, Brassard, Kessel – Kühnhackl, Sheahan, Rowney. Hlavní trenér: Mike Sullivan.
    New Jersey Devils: Kinkaid (Läck) – A. Greene (C), Vatanen, J. Moore, Severson, Butcher, Lovejoy – Hall (A), Hischier, Palmieri – Grabner, Zajac (A), Noesen – Wood, Zacha, Bratt – Coleman, Boyle, Stafford. Hlavní trenér: John Hynes.

    Rozhodčí: Kevin Pollock, Ian Walsh. Čároví: Derek Amell, James Tobias

    Diváci: 18581
    thejrc.org