Boston – Carolina 4:3 (po pr.) | Pittsburgh – New Jersey 2:3 (kon.) | Washington – Ottawa 3:2 (kon.)
Florida – Toronto 3:2 (po pr.) | Minnesota – St. Louis 8:3 (kon.) | Winnipeg – Nashville 5:6 (kon.)
Dallas – Calgary 2:0 (kon.) | Vegas – Los Angeles 1:4 (kon.) | San Jose – Edmonton 5:2 (kon.)
konec
Washington Capitals
3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Ottawa Senators
Středa 28.02.2018, 01:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:05
    Ottawa to zkouší s odvolaným brankářem!
    56:42 Vránová největší šance v zápase.
     
    56:42
    Jakub Vrána se dostal do obrovské šance, najížděl sám vstříc Condonovi. Jenže po kličce poslal kotouč příliš vysoko a přestřelil branku.
     
    51:03
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Brooks Orpik – 2 min., vysoká hůl).
     
    48:47
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Matt Niskanen – 2 min., držení).
     
    48:39
    Po pěkné kombinaci Nicklase Bäckströma a Alexandra Ovečkina se rozezněla tyčka branky Condona. Ale brankář Ottawy předvedl dobrý zákrok, protože nebýt něj, byl by to gól.
     
    44:20
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Zack Smith – 2 min., nedovolené bránění).
    43:14 Erik KARLSSON - 3:2
     
    43:14
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Ottawa znovu prohrává jen o gól ERIK KARLSSON překvapil střelu z pravé strany z nulového úhlu asi úplně všechny, hlavně ale brankáře Grubauera, který nedokázal chytit puk. Pak ještě došlo za brankou Capitals k potyčce, ve které hrál hlavní roli dnes už poněkolikáté Tom Wilson Asistence: Fredrik Claesson, Mark Stone.
    39:49 Jevgenij KUZNĚCOV - 3:1
     
    39:49
    Washington právě vstřelil branku!
    Washington střílí gól do šatny! Tak tohle se domácím povedlo, těsně před koncem druhé třetiny si berou zpět dvoubrankové vedení. JEVGENIJ KUZNĚCOV ukázal svou šikovnost a rychlost, když objel branku a puk zasunul do odkryté branky. Condon se nedokázal tak rychle přesunout. Asistence: Matt Niskanen, Jakub Vrána.
     
    37:08
    T. J. Oshie se dopustil podražení Hoffmana a Washington bude hrát 49 sekund ve třech.
     
    35:57
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Tom Wilson – 2 min., hrubost).
    26:25 Mike HOFFMAN - 2:1
     
    26:25
    Ottawa právě vstřelila branku!
    V době kdy už Kempný zrovna naskakoval do hry se Ottawa prosazuje a snižuje na 1:2. MIKE HOFFMAN mel dostatek času na to, aby zamířil, vystřelil na vyrážečku Grubauera a tímto pokusem brankáře Washingtonu překonal. Asistence: Erik Karlsson, Mike Condon.
     
    24:51
    Pro Washington to bude ještě horší po Orpikově podražení Smithe budou hrát domácí minutu a 31 sekund ve třech proti pěti.
     
    24:22
    Michal Kempný přidržel v obranném pásmu u mantinelu Jeana-Gabriela Pageaua a za tento prohřešek už sedí na trestné lavici.
     
    21:10
    Kuzněcova mohl záhy navýšit na 3:0, ale místo toho, aby vystřelil po dokonalé kličce do prázdné branky, zajel nepochopitelně za branku.
    20:43 Tom WILSON - 2:0
     
    20:43
    Washington právě vstřelil branku!
    Washingotn má povedený vstup do druhé třetiny. Hned v její první minutě a z první šance střílí gól a vzdaluje se Ottawě na 2:0. Bäckström z levého křídla nahrál na střed TOMU WILSONOVI a ten dokázal střelou do horního růžku překonat Condona. Asistence: Nicklas Bäckström.
    15:16 Jevgenij KUZNĚCOV - 1:0
     
    15:16
    Washington právě vstřelil branku!
    Washington se ubránil přesilovce soupeře a hned udeřil! Oshie už mohl pálit, ale moc dobře ještě viděl před brankou lépe postaveného JEVGENIJE KUZNĚCOVA. Tak mu nahrál puk a 25letý Rus bez problému překonal Condona a poslal domácí mužstvo do vedení 1:0. Asistence: T. J. Oshie, Matt Niskanen-
     
    14:17
    Nakonec se do Ottawě povedlo a také rozjela velmi pěknou kombinaci. Na jejím konci byl Duchene. Ten se snažil ještě přihrávat, ale od jednoho z hráčů Washingtonu se odrazil puk na Grubauera. Ten si připsal skvělý zákrok a následně si poradil i s Duchenovou dorážkou.
     
    13:04
    Niskanen v útočném pásmu zbytečně poslal k ledu Ryana a za to musí na trestnou lavici.
     
    05:12
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Max McCormick – 2 min., sekání).
     
    02:57
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Tom Wilson – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Mark Borowiecki – 5 min., bitka).
     
    02:04
    A další Stoneova střela! Nicklas Bäckström se snažil nahrávat místo toho aby jednoduše vyhodil puk. Našel ale jen Stonea mezi kruhy, který se ocitl ve velké šanci. Tu však nevyužil.

    Petr Sumbal

    Branky a nahrávky: 16. Kuzněcov (Oshie, Niskanen), 21. T. Wilson (Bäckström), 40. Kuzněcov (Niskanen, J. Vrána) – 27. Hoffman (E. Karlsson, Condon), 44. E. Karlsson (Claesson, Mark Stone)


    Washington Capitals: Grubauer (Holtby) – Niskanen, Orlov, Carlson, Kempný, Jeřábek, Orpik (A) – T. Wilson, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Oshie, Kuzněcov, J. Vrána – Burakovsky, Eller, Connolly – Smith-Pelly, Beagle, Stephenson.
    Ottawa Senators: Condon (C. Anderson) – E. Karlsson (C), Claesson, Ceci, Chabot, Harpur, Borowiecki – Hoffman, Duchene, Pääjärvi – Mark Stone (A), Pageau, B. Ryan – Gáborík, Z. Smith (A), Dzingel – Pyatt, O'Brien, M. McCormick.

    Rozhodčí: Jackson, Rehman – Gawryletz, Murphy

    Diváci: 18 506
    thejrc.org