Most – Letňany 0:5 (kont.) | Jablonec n/N – Sokolov 3:5 (kon.) | Val. Meziříčí – SHK Hodonín 4:2 (kon.)
Nový Jičín – Šumperk 2:5 (kon.) | Kopřivnice – Poruba 2011 5:1 (kon.) | David Servis – Žďár n/S 3:7 (kon.)
Klatovy – Kolín 3:0 (kon.) | Tábor – Nymburk 4:3 (po pr.) | Mor. Budějovice – Pelhřimov 12:2 (kon.)
Havlíčkův Brod – Písek 5:3 (kon.) | Trutnov – Řisuty 4:1 (kon.) | Vrchlabí – Bílina 3:4 (kon.)
Kobra – Dvůr Králové n. L. 2:3 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
IHC Králové Písek
Středa 28.02.2018, 18:00 • ZS Kotlina • 2. liga skupina Střed (ČR) • 36. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu posledního kola základní části II. ligy skupiny Střed, ve kterém na sebe narazí BK Havlíčkův Brod a IHC Písek. Utkání začíná v 18:00.
     
    BK Havlíčkův Brod už má své jisté. Z prvního místa ho nikdo nesesadí. Stále ovšem na dálku bojuje se Sokolovem o lepší výchozí pozici ve spojené tabulce skupin Střed a Západ pro sestavení dvojic pro čtvrtfinále a semifinále play off.

    V minulých dnech zastihla Kotlinu nemilá zpráva. Zkušený zadák Jiří Vašíček musí na operaci s rukou a sezona pro něj skončila. Kvůli nemocem se havlíčkobrodská marodka v zadních řadách rozrostla natolik, že do dnešního zápas nastoupí dva starší dorostenci Adam Dvořák s Viktorem Horákem a dokonce i mladší dorostenec Dominik Vacík, který poprvé za A-tým nastoupil už v sobotu v Pelhřimově.
     
    Ani IHC Písek už se v tabulce nikam neposune, jelikož je nemilosrdně přikován k samotnému dnu, kam jej odsoudil zisk pouhých 21 bodů. Kvůli odstoupení Mostu ze soutěže dnes Jihočeši odehrají své poslední utkání sezony.

    Také v sestavě píseckých hokejistů najdeme hned čtveřici mládežníků. Gólman staršího dorostu Richard Kříž nastupuje za první mužstvo pravidelně, dnes ho doplní další tři spoluhráči ze stejné kategorie. V obranných řadách budou sbírat zkušenosti Matěj Pokorný s Tomášem Stauberem, v útoku pak nastoupí Adam Novák.
     
    Vzájemná bilance obou soupeřů hovoří jasně pro domácí Havlíčkův Brod. Bruslaři všechna tři minulá utkání vyhráli při celkovém skóre 19:4.

    Poslední střetnutí soupeřů

    13.01.2018 IHC Písek – BK Havlíčkův Brod 2:9 (0:2, 2:5, 0:2)

    Branky a nahrávky: 24. Vlk (Sýbek), 34. Parýzek (Sýbek, Koupal) – 1. Endál (Třetina), 10. Beneš (Vala, Kulhánek), 21. Endál (Přidal, Třetina), 24. Kuchta (Ludvík, Beneš), 30. Kulhánek (Chlubna, Vala), 34. Přidal (Třetina, T. Semrád), 35. Ludvík (Kuchta, T. Semrád), 43. Třetina (Endál, Přidal), 44. Kuchta (Kulhánek, Beneš). Rozhodčí: Hucl – Tvrdík, Sedláček. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 280. Střely na branku: 29:47 (8:16, 12:17, 9:14). Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:6, 2:6, 2:9.

    IHC Písek: R. Kříž (Štekr) – Parýzek (C), Hřebíček, Hanus, Suda, Hora, Stauber, Turek, Kopenec – Sýbek (A), Urbanec, Duchoň, Koupal, Vlk, Volf, Drda, Strnad, Rod, A. Novák.

    BK Havlíčkův Brod: Marek (Č. Novák) – T. Semrád, Horák, Vala, Kulhánek, Balgalvis, M. Kříž – Přidal, Třetina (C), Endál – Voříšek, Milfalt (A), Kozlík – Michálek, Šuhaj, Chlubna – Beneš, Ludvík, Kuchta
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Marek (Č. Novák) – T. Semrád, Vacík, Vala, Dvořák, Kulhánek, Horák, Balgalvis – Endál, Třetina "C", Přidal – Michálek, Milfait "A", Voříšek – Kozlík, Kuchta, Beneš – Ludvík, Šuhaj

    IHC Písek: Štekr (R. Kříž) – Parýzek "C", Pokorný, Turek, Červinský, Hanus "A", Stauber – Urbanec "A", Bárta, Ciboch, Koupal, Strnad, Vlk, Volf, Rod, A. Novák

    Rozhodčí: Vojtěch Král – Jan Vašíček, Michal Zedník.
     
    Zahajovací formace obou mužstev už se srocují kolem středového kruhu. Utkání každou chvilkou začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Jonáš Štekr zastavil za svojí bránou nahození Havlíčkova Brodu, pak se ale kotouč odrazil mezi kruhy na Lukáše Endála! Jeden z bránících hráčů jeho ránu na poslední pokus srazil a puk přeletěl hostující svatyni.
     
    00:56
    Josef Urbanec se chopil kotouče ve středním pásmu a dostal se až ke střeleckému pokusu z pravého kruhu. David Marek si připisuje první úspěšný zákrok betony.
     
    01:37
    Bruslaři zatlačili soupeře v jeho pásmu a dlouho ho tam drželi, k žádné větší šanci to ovšem nevedlo. Puky mířily na Jonáše Štekra převážně od mantinelů, s čímž si písecký brankář uměl poradit.
     
    02:46
    Filip Beneš nabral obrovskou rychlost a prohnal se kolem hostující svatyně. Následně se snažil zbavit obránce prudkou brzdnou, při té se ale poroučel k ledu. Volný kotouč vyhodili hosté pouze na zakázané uvolnění.
     
    03:20
    David Kozlík se natlačil až před brankoviště a snažil se roztáhnout hostujícího gólmana. To se mu podařilo, kotouč za jeho natažený beton ale neprocpal. Při svém manévru byl ovšem hákován.
     
    03:23
    Vyloučení v týmu IHC Písek (Pokorný – 2 min., hákování).
     
    04:16
    Bruslaři byli na buly úspěšnější a dlouho si nahrávkami hledali palebnou pozici. V té se nakonec ocitl Tomáš Semrád, jeho rána od modré čáry ale minula hostující branku.
     
    04:41
    Puk skončil po střele Lukáše Endála z pravé strany ve výstroji Jonáše Štekra. Po následném vhazování se puku zmocnili hosté a hned se osvobodili dlouhým vyhozením.
     
    05:08
    Písečtí hokejisté nepouštěli soupeře přes střední pásmo, naopak sami se dostali do velké šance! Josef Urbanec se dostal sám před brankáře! David Marek ovšem hostujícího útočníka výborně vybruslil a nenechal mu místo, kudy by mohl puk do branky propadnout.
     
    05:23
    Matěj Pokorný opustil trestnou lavici a zapojil se do hry. Písek tedy hraje v plném počtu, první početní výhoda Havlíčkova Brodu zůstala nevyužita.
     
    06:45
    Po neúspěšné akci domácích se do útoku hnali písečtí hokejisté. Jan Bárta nabral rychlost, bránící hráč mu ale stále visel na zádech, a tak jeho zakončení nedopadlo podle představ.
     
    07:07
    Hosté po vyhrané buly v útočném pásmu zůstali na puku a David Marek musel zasahovat vyrážečkou proti střele z okraje pravého kruhu. Následná rozehrávka Havlíčkova Brodu skončila jen zakázaným uvolněním.
     
    08:15
    První útok domácích využil písecké chyby, rozhozenou obranu ale nepřekonal. Patrik Přidal vracel puk před brankoviště Miroslavu Třetinovi, ten jej posouval ještě doprava na Lukáše Endála, ten už byl ale v ostrém úhlu a trefil jenom boční síť!
     
    08:53
    Vyloučení v týmu IHC Písek (Volf – 2 min., sekání).
     
    09:30
    Hosté se hned po buly osvobodili, rychle ale měli Bruslaře znovu ve svém pásmu. Po kombinaci, které se odehrávala především v blízkosti mantinelů, se do puku opřel Kryštof Kulhánek, Jonáš Štekr ovšem jeho projektil vyrazil do rohu kluziště.
     
    10:16
    Bruslaři zamotali hlavy píseckým obráncům a ve zmatku před brankovištěm zazvonila dokonce branková konstrukce. Jonáš Štekr si nakonec v nepřehledné situaci dokázal poradit a dostal kotouč pod svoji kontrolu.
     
    10:53
    Ani druhou početní výhodu domácí v gól nepřetavili. Při návratu Jakuba Volfa na hřiště je stav utkání stále nerozhodný.
     
    11:47
    Hra se odehrává v blízkosti písecké svatyně, k jejímu vážnějšímu ohrožení ale nedochází. Domácí svoji převahu nedokáží proměnit ve výraznější šanci.
     
    12:26
    Bruslaři stále tlačí svého soupeře a po střele Tomáše Ludvíka z pravého kruhu se po dorážce natahoval David Kozlík, tomu ale nestačila ani délka jeho hokejky, aby na puk dosáhl.
     
    13:28
    Písek právě vstřelil branku!
    Hosté se z čistajasna ujímají vedení! Celé akci předcházel tlak Havlíčkova Brodu, po ztrátě kotouče se ale Jihočeši dostali do přečíslení dvou na jednoho! Jan Bárta z levé strany předložil kotouč JOSEFU URBANCOVI, jenž jej tváří v tvář Davidu Markovi poslal mezi brankářovy betony! Asistence: Jan Bárta, Jakub Volf.
     
    15:19
    Josef Urbanec vybojoval v útočném pásmu puk a poslal jej na modrou čáru. Tam se do něj opřel Vladimír Hanus, před brankovištěm se ještě snažil ránu tečovat Jakub Volf, puk ovšem zmizel v Markově náruči.
     
    16:13
    Tomáš Semrád pokazil přihrávku a za pukem už spěchal Josef Vlk, domácí obránce ovšem stačil svoje zaváhání napravit a napodruhé už mu rozehrávka vyšla.
     
    16:58
    David Vala dostal prostor a neváhal vyrazit až před Jonáše Štekra. Snažil se setřást bránícího hráče na zádech a zároveň dobře zakončit. Zkusil rychlou kličku do forhendu, puk ale skončil na betonech píseckého brankáře.
     
    18:04
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí už měli mnohem lepší šance, přesto se soupeřem srovnali krok. Tomáš Semrád vyslal po pravém křídle do útoku Petra Kuchtu. Ten nahodil puk na bránu a k odraženému kotouči se dostal FILIP BENEŠ, jenž jej dokázal propasírovat skrz výstroj Jonáše Štekra! Asistence: Petr Kuchta, Tomáš Semrád.
     
    19:07
    David Vala nahodil puk na bránu ze středního pásma. Jonáš Štekr trošku zariskoval a rozehrál před napadajícím Jakubem Šuhajem, celá situace ale z píseckého pohledu dopadla dobře a hosté vyvezli puk z vlastní třetiny.
     
    19:36
    Před domácím brankářem se najednou zjevil David Ciboch a nikým nehlídaný zblízka vystřelil. Střela mu ale vůbec nesedla, puk se odrazil do výšky a David Marek ani nemusel zasahovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V úvodním dějství měli od úvodních minut i díky přesilovým hrám převahu domácí. Paradoxně se do dobré šance dostali ve vlastním oslabení hosté, Josef Urbanec ovšem Davida Marka nepokořil. Po polovině první dvacetiminutovky už se ale radoval, když po přihrávce Jana Bárty proměnil přečíslení dvou na jednoho. Jihočeši ovšem svůj náskok až do přestávky neudrželi. O vyrovnání Havlíčkova Brodu se postaral Filip Beneš.

    Střely na bránu: 16:8

    Druhá perioda začne přibližně v 18:43.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:59
    David Ciboch měl na holi druhý gól písku! Josef Vlk se v rychlosti zbavil obránců a předložil puk před brankoviště právě Davidu Cibochovi. Tomu ale zakončení příliš nesedlo a David Marek díky tomu mohl zareagovat vyrážečkou!
     
    22:31
    Petr Kuchta vykroužil z pravého kruhu na osu hřiště, dokázal si pokrýt kotouč a vystřelit, jeho ránu ale Jonáš Štekr vyrazil. Po odraženém kotouči se natahoval ještě Filip Beneš, hostující obránci jej k němu ale nepustili.
     
    23:07
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Horák – 2 min., vysoká hůl).
     
    24:13
    Hosté se s výjimkou jednoho vyhození Havlíčkova Brodu stále drží v útočné třetině. Martin Parýzek ale mířil od modré čáry nepřesně, střela Davida Cibocha z z pravého kruhu skončila na betonech Davida Marka.
     
    24:56
    Bruslaři se ve vlastním oslabení dostali do přečíslení dvou na jednoho. Po pravém křídle ujížděl Lukáš Endál, jenž vzal situaci na sebe. Potáhl si puk a vystřelil zápěstím, jeho prudká rána orazítkovala bližší tyč!
     
    25:07
    Viktor Horák se vrací na led a může pomoci svým spoluhráčům. Ani Písek početní převahy nikterak nevyužil a skóre zápas je stále vyrovnané.
     
    26:21
    Jan Milfait přihrál na modrou čáru Tomáši Semrádovi, Štekr jeho ránu vyrazil. O chvilku později nahazoval kotouč na bránu Dominik Vacík, nikomu se ale nepodařilo puk tečovat.
     
    27:44
    David Vala si všiml, že mu na pravém křídle najíždí Petr Kuchta. přihrával mu obloučkem přes hokejku bránícího hráče, který dokázal perfektně zareagovat a přihrávku srazil.
     
    28:13
    Jakub Šuhaj aktivně napadal a podařilo se mu ukořistit kotouč. Jenže se s ním dostal těsně za modrou čáru a jeho přihrávka zpátky tak mířila do ofsajdu.
     
    28:32
    Píseckým hokejistům se nepodařilo rozehrát, čehož využil David Vala. Na modré čáře napřáhl k tvrdé ráně. Mířil ke vzdálenější tyči, Jonáš Štekr jeho pokus ovšem vyrazil špičkou betonu!
     
    28:38
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři otáčí skóre utkání. Po starším dorostenci Adamu Dvořákovi, jenž zažívá debut v dresu A-týmu, se ke kotouči za hostující bránou dostal MIROSLAV TŘETINA, hbitě se obtočil kolem brankové konstrukce a podél levé tyče Štekrovy klece zasunul puk do sítě! Asistence: Adam Dvořák.
     
    29:58
    David Michálek na obranné modré uviděl najíždějícího Jana Milfaita, ke kterému se snažil dopravit kotouč. Hostující obránci ale jeho záměr přečetli. Sáhli do přihrávky a puk skončil na domácí střídačce.
     
    30:37
    David Ciboch zahodil další tutovku! David Marek vyrazil puk po střele z levého kruhu jenom před sebe, jenže David Ciboch byl zády k bráně a poslepu jen těsně minul odkrytou část klece!
     
    31:26
    David Marek se musí mít na pozoru. Jihočeši se usídlili v pásmu Havlíčkova Brodu a hledali si cestu do brány. Tu ale domácí brankář pro tuto chvíli zavřel.
     
    31:55
    Havlíčkův Brod se dostal z kleští a vypracovali si dobrou příležitost. Na vrcholku levého kruhu zpracoval kotouč David Vala, jeho ránu ale dokázal hostující brankář zlikvidovat.
     
    32:45
    Teď bylo rušno znovu před Davidem Markem. Domácí brankář schoval nahozený kotouč pod lapačku, musel ale dávat pozor na aktivně napadající útočníky z první písecké formace, se kterými měla domácí obrana plné ruce i nohy práce.
     
    33:23
    Jan Milfait po vyhrané buly zamířil s kotoučem do rohu, odkud hledal před brankovištěm postaveného Davida Michálka. K němu sel ovšem kotouč nedostal.
     
    33:33
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři se dostávají do dvoubrankového vedení! DAVID MICHÁLEK v těsném souboji obral Josefa Urbance, který skončil na ledě, o kotouč a dostal se sám před brankoviště. Měl dostatek času i prostoru, připravil si kotouč na forhend a zkusil se trefit pod vyrážečku. Už se zdálo, že Jonáš Štekr kotouč vyrazí, nakonec mu ale smolně propadl do sítě. Bez asistence.
     
    34:31
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Balgalvis – 2 min., napadení).
     
    35:15
    Havlíčkobrodští se zatím brání úspěšně. Už dvakrát dostali puk ven ze svého pásma a Písek musí rozehrávat znovu od své brány.
     
    35:55
    Jihočechům se v početní převaze nedaří. Když se po vyhození Bruslařů dostali do pásma, po nepřesné střele se ke kotouči dostal Tomáš Semrád a znovu jej vyhodil až za bránu Jonáše Štekra.
     
    36:01
    Vyloučení v týmu IHC Písek (Ciboch – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    36:26
    Písek právě vstřelil branku!
    Role se obrátily. JOSEF URBANEC obral na modré čáře Davida Michálka o puk u uháněl s ním sám na bránu. Nevymýšlel žádnou složitou kličku a prostě vystřelil na dřevěnou nohu Davida Marka! Bez asistence.
     
    36:31
    Niklavs Balgalvis se vrací do hry, Bruslařům začíná zkrácená přesilová hra.
     
    37:55
    Bruslaři zatlačili svého soupeře a po střele se puk odrazil od brankáře k Patriku Přidalovi. Ten dorážel k pravé tyči Štekrovy brány, hostující brankář se ovšem stačil natáhnout a betonem puk vyrazil.
     
    38:01
    Na led už se vrátil také David Ciboch, pokračuje se klasicky ve hře pěti proti pěti.
     
    38:40
    David Michálek se zjevil před brankářem, ani nadvakrát jej ovšem neprostřelil. Nejprve narazil na reflexivní zákrok betonem, podruhé se trefil do gólmanovy nastavené náruče.
     
    39:52
    Lukáš Endál v posledních sekundách pronikal do útočného pásma po levém křídle. Kousek za modrou čarou se chtěl uvolnit prudkou brzdou, písecký obránce mu ale kotouč vypíchl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se dostali Bruslaři do dvoubrankového vedení po brankách Miroslava Třetiny a Davida Michálka. První asistenci si při své premiéře mezi dospělými připsal Adam Dvořák. Jenže domácí v utkání nemají takovou převahu, jaká by se očekávala a Josef Urbanec svým druhým zásahem v utkání snížil na rozdíl jediné branky.

    Střely na bránu: 32:22

    Třetí třetina začne přibližně v 19:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Po vyhrané buly chtěl Tomáš Semrád po levé straně vyslat dopředu Miroslava Třetinu, jeho nepřesná přihrávka ale doputovala jen na zakázané uvolnění.
     
    40:25
    Patrik Přidal si píchl kotouč dopředu a mohl sám na brankáře. V tísni se ale nedostal k pořádnému zakončení a Jonáš Štekr si situaci pohlídal.
     
    40:54
    Třetí dvacetiminutovka odstartovala zhurta. Na druhé straně se do úniku dostal Jan Bárta. Také on měl problémy s vracejícím se obráncem a jeho zakončení vytěsnil David Marek vyrážečkou.
     
    41:17
    Adam Dvořák dostal přihrávku na modrou čáru a dokázal si poradit s napadajícím útočníkem. Nahodil puk na bránu, hostující brankář ovšem s jeho pokusem problémy neměl.
     
    41:42
    Vyloučení v týmu IHC Písek (Vlk – 2 min., sekání).
     
    42:21
    Hosté se velmi brzy dokázali osvobodit a Bruslaři teď mají problémy, aby se vůbec dostali do útočné třetiny.
     
    42:40
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Třetina – 2 min., podražení).
     
    43:08
    Na ledě je více prostoru. Puk kontrolují domácí, ale nedaří se jim projít do útočného pásma. Nevyšla ani přihrávka Kryštofa Kulhánka na Jana Milfaita.
     
    43:42
    Mezitím se na led vrátil Josef Vlk a Písek může zkusit vyrovnat v krátké početní převaze.
     
    44:17
    Jenže ani hostům se nedaří přejít do pásma soupeře. Když už se jim to podařilo, puku se po chvilce zmocnili Bruslaři a okamžitě jej vyhodili přes všechny čáry.
     
    44:40
    Ani jedno vyloučení změnu skóre nepřineslo. Miroslav Třetina se vrací na led a Bruslaři už hrají v plném počtu.
     
    45:39
    Adam Dvořák se uvolnil a nejel si až někam k levému kruhu, kde se ho snažil najít Miroslav Třetina, puk se ale k mladému obránci nedostal.
     
    46:39
    Tomáš Stauber nabral rychlost a těsně před útočnou modrou čarou nahodil puk na bránu. David Marek kotouč vyrážečkou srazil do ochranné sítě.
     
    47:26
    Domácí teď byli při rozehrávce ve vlastním pásmu trochu laxní, čehož málem využil Martin Koupal. Kryštof Kulhánek se k němu ale stačil vrátit a do zakončení jej nepustil.
     
    48:16
    Písečtí se hnali do přečíslení tří na dva. Jan Bárta vedl kotouč a nakonec se sám rozhodl vystřelit. Jeho rána z vrcholku levého kruhu minula vzdálenější tyč a David Marek zasahovat nemusel.
     
    49:36
    Hra v těchto chvílích, ostatně jako po většinu zápasu, nemá příliš valnou kvalitu. Hraje se především ve středním pásmu, ani jeden z týmů se nemůže dostat do útoku.
     
    50:04
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři se po odmlce dostali do útočného pásma a radují se ze čtvrtého gólu! Miroslav Třetina přihrál LUKÁŠI ENDÁLOVI, jehož střela z mezikruží mířená na vyrážečku propadla za brankářova záda! Asistence: Miroslav Třetina, Kryštof Kulhánek.
     
    51:06
    Písek právě vstřelil branku!
    Hosté našli velmi rychlou odpověď! Jan Turek z rohu nasměřoval kotouč před brankoviště, kde stál připravený KAREL STRNAD, jenž zblízka našel mezírku mezi betony Davida Marka! Asistence: Jan Turek.
     
    52:48
    David Vala projel přes polovinu hřiště až do útoku. Během své cesty se snažil dvakrát rozehrát, puk se mu pokaždé ale vrátil. Až napotřetí přiťukl kotouč Tomáši Ludvíkovi, jehož střelu písecký brankář vyrazil.
     
    53:26
    Před hostujícím brankářem se vytvořil chumel hráčů, který se snažil prostřelit Kryštof Kulhánek. To se mu ale nepodařilo, sražená rána skončila nad bránou.
     
    54:42
    Miroslav Třetina poslal na útočnou zteč Lukáše Endála. Ten se snažil schovat svoji střelu za obránce, trefil ale pouze nohu Matěje Pokorného.
     
    55:24
    Písečtí se dostali do dobré šance! David Marek střelu z pravé strany jenom vyrazil a musel dávat ještě na dorážku Jakuba Volfa! Následně měl co dělat, aby si betony sám nesrazil puk do brány.
     
    55:47
    Další dobrá příležitost hostů. Josef Urbanec dostal přihrávku přes šířku kluziště a bez přípravy vypálil z levého kruhu. Mířil nad Markovo rameno, střela ale postrádala větší razanci a domácí brankář ji vyrazil.
     
    57:55
    Hra se znovu soustředí převážně ve středním pásmu. Až teď se snažili hosté kombinovat v útočném pásmu, dobrou práci ovšem odvedl Dominik Vacík.
     
    58:30
    Hosté se natlačili před brankoviště Havlíčkova Brodu. Všichni vytvořili hromadu okolo brankáře Davida Marka, jenž pod svým tělem kotouč udržel
     
    58:30
    Hosté si vzali oddechový čas a Jonáš Štekr zůstává na střídačce. je tu power play Písku!
     
    58:51
    Hosté se od buly stále drží na kotouči v útočném pásmu, žádnou střelu na bránu ale zatím nevyslali.
     
    59:09
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Jihočeši se odhodlali a začali se tlačit před brankoviště, ale právě tam k kotouč přišli. Po levém křídle tak mohl puk vyvézt MIROSLAV TŘETINA, který kousek za modrou čarou od mantinelu trefil prázdnou bránu. Asistence: Kryštof Kulhánek.
     
    59:57
    David Marek v samotném závěru ještě jednou předvádí svůj um, když se stačil přesunout proti Martinu Parýzkovi, jehož střelu zápěstím vyrazil levým betonem.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Na gól Lukáše Endála bleskově odpověděl Karel Strnad a závěr zápasu tak přinesl pořádné drama. Hostům ovšem risk bez brankáře nevyšel a Miroslav Třetina gólem do prázdné brány potvrdil tříbodové vítězství Havlíčkova Brodu.

    Střely na bránu: 44:37
     
    Z promrzlé Kotliny je to dnes ode mne vše. Tímto vám děkuji za pozornost a přeji úspěšný konec týdne. U dalších přenosů, třeba těch z play off II. ligy, se těším znovu na počtenou. (20:08:14)

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 19. Beneš (Kuchta, T. Semrád), 29. Třetina (Dvořák), 34. Michálek, 51. Endál (Třetina, Kulhánek), 60. Třetina (Kulhánek) – 14. Urbanec (Bárta, Volf), 37. Urbanec, 52. Strnad (Turek)


    BK Havlíčkův Brod: Marek (Č. Novák) – T. Semrád, Vacík, Vala, Dvořák, Kulhánek, Horák, Balgalvis – Endál, Třetina "C", Přidal – Michálek, Milfait "A", Voříšek – Kozlík, Kuchta, Beneš – Ludvík, Šuhaj
    IHC Králové Písek: Štekr (R. Kříž) – Parýzek "C", Pokorný, Turek, Červinský, Hanus "A", Stauber – Urbanec "A", Bárta, Ciboch, Koupal, Strnad, Vlk, Volf, Rod, A. Novák

    Rozhodčí: Vojtěch Král – Jan Vašíček, Michal Zedník

    Diváci: 388
    ocianews.com