Lipt. Mikuláš – Nové Zámky 2:0 (kon.) | Poprad – Košice 4:2 (kon.) | Banská Bystrica – Trenčín 2:0 (kon.)
Nitra – Žilina 3:2 (kon.) | Detva – Zvolen 1:6 (kon.)
konec
HK Nitra
3:2 (2:1, 0:0, 1:1)
MsHK Žilina
sk Středa 28.02.2018, 18:00 • Zimný štadión, Žilina • Tipos Extraliga (SR) • 48. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Kontaktný gól hokejistov Žiliny prišiel neskoro. Hostia sa v záverečnej polminúte už k ničomu nedostali a prvýkrát v tejto sezóne pod Zoborom neuspeli. Rozhodujúci gól si pripíše na konto Radoslav Macík, ktorý v 45. minúte zužitkoval svoj dôraz pred bránou súpera. Na druhej strane zažiaril dvoma gólmi Lukáš Kozák, ale na bodový zisk to nestačilo. Vlci tak prehrali piaty zápas v rade a trošku si komplikujú cestu do play off. Naopak, Nitra sa drží na rovnakej bodovej úrovni ako vedúca Banská Bystrica, ktorá dnes nezaváhala proti Dukle Trenčín. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:30:19)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:27
    Žilina dala gól!
    Vlci ešte vykresali iskričku nádeje. Po vyhranom vhadzovaní napriahol k strele od modrej čiary LUKÁŠ KOZÁK a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Dobrú prácu odviedol aj Peter Húževka, ktorý skúsene clonil nitrianskemu brankárovi. Asistencie: Marcel Holovič a Marek Tvrdoň.
     
    59:22
    Domáci hokejisti to teraz neurobili najlepšie. Po zakázanom uvoľnení sa hra presťahuje pred Nathana Lawsona. Samozrejme, Žilinčania hrajú v šiestich hráčoch na ľadovej ploche.
     
    58:35
    Nitrania bránia svoj dvojgólový náskok výborne. Držia puk v útočnom pásme a nedovoľujú hosťom ani len pomyslieť na stiahnutie brankára, prípadne ohroziť Nathana Lawsona.
     
    58:00
    Presne dve minúty zrejme zostávajú do konca zápasu. Vyvrátiť moje slová sa ešte snaží Petr Rosol, ktorý si berie oddychový čas a zrejme ešte bude chcieť stiahnuť z hry Tomáša Tomeka.
     
    57:37
    Nitrania teraz hraničným spôsobom prešli do útočného pásma. Dlho sa v ňom ale neohriali, a tak môžu založiť jeden z posledných útokov hráči v zeleno-žltých dresoch.
     
    57:00
    Radoslav Macík mohol definitívne rozhodnúť dnešný zápas. Zachytil rozohrávku súpera, potom sám strieľal z priestoru pravého kruhu na vhadzovanie, ale tesne minul bránu.
     
    56:27
    Puk skončil mimo hracej plochy. Ako posledný sa ho dotkol jeden z domácich hokejistov, a tak sa bude vhadzovať po ľavej ruke brankára Nathana Lawsona.
     
    55:44
    Na druhej strane strieľal od modrej čiary Troy Milam. Brankár Tomáš Tomek si však poradil, a tak stále drží žilinské šance na úspech v dnešnom dueli.
     
    55:26
    Po dlhom čase sme videli peknú akciu Žiliny. Lukáš Kozák si nabiehal z druhej vlny, dostal ideálny pas na jazdy, ale jeho následnú strelu vyrazil mimo priestoru troch žrdí Nathan Lawson.
     
    54:49
    Radoslav Macík zaviedol puk do útočného pásma, no tam si nerozumel so svojimi spoluhráčmi zo štvrtého útoku. Po nepresnej spätnej prihrávke môžu ísť dopredu hostia.
     
    54:18
    Žilinčania sa nedostali do útočného pásma v súlade s pravidlami, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme. Podľa záberu kamier bol až príliš netrpezlivý obranca Jakub Emil Mendrej.
     
    53:55
    Približne šesť minút zostáva do konca riadneho hracieho času. V Nitra Aréne je na programe posledná reklamná prestávka, pretože Tomáš Tomek kryje puk po nie najlepšej rozohrávke súpera.
     
    53:29
    Hráme veľmi dlho bez prerušenia a Žiline sa rýchlo kráti čas na to, aby dokázala ešte vyrovnať. Teraz išli jej hráči striedať, a tak nechávajú v pokoji rozohrať zverencov Antonína Stavjaňu.
     
    52:22
    Žilina absolútne nevie reagovať na útočnú aktivitu súpera. Krásnu prihrávku do jazdy dostal Radoslav Macík, z pravej strany vystrelil, ale aj on tesne minul bránu, v ktorej stojí Tomáš Tomek.
     
    51:06
    Branislav Mezei to teraz spravil veľmi pekne. Posunul si puk na os ihriska, švihom vystrelil z blízkosti pravého kruhu na vhadzovanie, ale tesne minul žilinskú svätyňu.
     
    50:30
    Tretia tretina sa nám prehupla do svojej druhej polovice. Žiline sa manko zdvojnásobilo a zatiaľ to nevyzerá tak, že by aj tretíkrát v sezóne mala pod Zoborom uspieť.
     
    49:41
    Tlak domáceho tímu je teraz veľmi veľký. Pohrozila aj štvrtá nitrianska formácia. K strele sa dostal Miroslav Pupák, no proti jeho gólu bol ľavý betón žilinského brankára.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 1. Paulovič (Mezei, Milam), 13. Mikúš (Paulovič, Krištof), 45. Macík (Ručkay) – 17. Kozák (Tvrdoň, Mikuš), 60. Kozák (Holovič, Tvrdoň)


    HK Nitra: Lawson (Foltán) – Mezei, T. Milam, Versteeg, M. Rais, Ordzovenský, J. Milam, Rýgl, M. Pupák – T. Mikúš, Krištof, Paulovič – Blackwater, Slovák, Kovacs – Kutálek, Bradley, H. Ručkay – Macík, J. Ručkay, Šiška.
    MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – Kozák, Hatala, Andersons, M. Roman, Mikuš, Mazanec, Mendrej, Dolinajec – Pospíšil, Hruška, Tvrdoň – Konečný, Holovič, Klimenta – J. Jurík, Húževka, Švihálek – Rogoň, Ondruš, Stupka.

    Rozhodčí: Peter Stano, Vladimír Fridrich – Roman Výleta, Peter Šefčík.
    thejrc.org