Lipt. Mikuláš – Nové Zámky 2:0 (kon.) | Poprad – Košice 4:2 (kon.) | Banská Bystrica – Trenčín 2:0 (kon.)
Nitra – Žilina 3:2 (kon.) | Detva – Zvolen 1:6 (kon.)
konec
HK Poprad
4:2 (1:0, 0:1, 3:1)
HC Košice
sk Středa 28.02.2018, 17:05 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 48. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Prostredná časť hry bola asi najviac atraktívna. Do vedenia najprv šli Košičania po góle Šedivého zo 49. minúty a zdalo sa, že už budú mať zápas vo svojich rukách. Domáci sa však rýchlo nevzdali a napokon skóre otočili vo svoj prospech. Po góloch Štraucha, Abdula a Svitanu Poprad otočil skóre na 4:2 a získal tri body.

    Ďakujeme za pozornosť. Pekný zvyšok večera. (19:32:50)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:49
    Poprad dal gól!
    Tak a Popradčania už definitívne pečatia svoje víťazstvo nad Košicami. Štrauch získal puk v obrannom pásme, o mantinel ho posunul PATRIKOVI SVITANOVI, ktorý vykorčuľoval dopredu a z kruhu skóroval do prázdnej bránky!
    Asistencie: Andreas Štrauch, Peter König.
     
    59:37
    Košičania to už skúšajú v šestici, no zatiaľ sa im nedarí.
     
    59:22
    Poprad dal gól!
    Popradčania strieľajú gól a 38 sekúnd pred koncom tretej tretiny sa ujímajú vedenia! Bondra potiahol prečíslenie po pravom krídle, prenechal puk na kruhu JINDŘICHOVI ABDULOVI, ktorý sa z prvej strely nepresadil, no z následnej dorážky už bol úspešný!
    Asistencia: Dávid Bondra.
     
    58:52
    Jenčík vyviezol puk z obranného pásma a iba ho nastrelil od modrej na Ivanova. Popradský brankár si pomohol lapačkou.
     
    58:28
    Od modrej čiary príklepom vypálil König. I keď strela v podstate išla vedľa brány, no Lundström ju aj tak pre istotu zachytil.
     
    56:50
    Abdul získal puk v rohu klziska, následne sa obtočil okolo bránky a bekhendom sa snažil prekvapiť Lundströma. Jeho pokus však košický brankár vystihol.
     
    55:36
    Miklík poslal po zadnom mantineli puk na Pacana, ale následne si už oceliari nerozumeli a sami sa dostali von z útočného pásma.
     
    54:47
    Poprad dal gól!
    Popradčania vyrovnávajú a môže sa schyľovať aj k predĺženiu! Peter König nahodil puk na Lundströma, ktorý vyrážal iba pred seba, kde bol dôrazný ANDREAS ŠTRAUCH a z dorážky sa presadil!
    Asistencie: Peter König, Patrik Svitana.
     
    54:31
    Pulli si pri zadnom mantineli dal pozor na Hvilu a odzbrojil ho. Košičania potom dostali puk von z pásma, ale iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    53:22
    Paločko už nezachytil Königovu prihrávku a Košičania puk okamžite odstrelili.
     
    52:31
    Stopercentná šanca pre Poprad! Strelu od modrej čiary Lundström vyrazil pred seba, k puku sa dostal Radomír Heizer, položil si košického brankára, no už ho nedokázal prekonať!
     
    52:13
    König zaviezol puk do pásma, no prihrávka na Brejčáka už úspešná nebola. Popradčania teda pásmo stratili.
     
    51:41
    Poprad získava ďalšiu presilovku. Martin Dudáš dostáva dve minúty za hrubosť.
     
    51:35
    Paločko prenechal puk na pravom kruhu Abdulovi, ktorý okamžite strieľal. Lundström si na zatiaľ jediného strelca popradského gólu dal pozor a zastavil jeho strelu medzi betónmi.
     
    50:32
    Matúš Paločko nabil puk na modrú čiaru Königovi, ktorý vypálil príklepom, ale Lundström dobre vyšiel z brány a zlikvidoval jeho strelu.
     
    50:02
    Buc nabil McDowellovi, ktorý si nakorčuľoval na pravý kruh, ale jeho delovka bránku minula. Následne to ešte skúšal McDowell opäť. Puk však zachytil Matejka a oslobodil svoj tím.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 280 divákov.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 5. Abdul (Paločko ml.), 55. Štrauch (König, Svitana), 60. Abdul (Bondra), 60. Svitana (Štrauch, König) – 32. Kafka (Miklík), 49. Šedivý (Pacan, Miklík)


    HK Poprad: Ivanov (Kováč) – Brejčák, König, McDowell, Petran, Fabian, Dinda, Davydov, Bdžoch – Štrauch, M. Nagy, Svitana – Paločko, Heizer, Buc – Bondra, Paločko ml., Abdul – Koky, Ježek, Hvila
    HC Košice: Lundström (Habal) – Čížek, Šedivý, Kessel, Dudáš, Koch, Pulli, Vrábeľ, Matejka – Hričina, Hovorka, L. Nagy – Miklík, Pacan, Kafka – Spilar, Suja, Jenčík – Šoltés, Klíma, Petráš

    Rozhodčí: Novák, Lokšík – Krajčík, Kollár

    Diváci: 1 280
    ocianews.com