Nice – Lille 2:1 (kon.) | Monaco – Bordeaux 2:1 (kon.)
konec
OGC Nice
2:1 (1:0)
Lille OSC
Pátek 02.03.2018, 19:00 • Allianz Riviera, Nice • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Francouzská Ligue 1 má na programu další kolo a my budeme sledovat jeho úvodní zápas, ve které vyzve Nice celek Lille.
     
    OGC Nice domácí celek zatím získal 36 bodů a to stačí na devátou pozici. V posledních kolech je to ale ze strany Nice velké trápení, protože domácí celek už pet kol nevyhrál a dnes by tedy potřeboval získat všechny tři body. Lehké to ale proti Lille nebude.

    Lille je na tom o neco hůře. Hostující celek má 27 bodů a nachází se na předposlední pozici. Lille nevyhrálo čtyři kola a tabulkou se stále propadá. Je jasné, že to nebudou mít hosté vůbec jednoduché a o udržení se v souteži musí pořádne zabojovat.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Lille – Nice 1:1
    Lille – Nice 1:1
    Lille – Nice 1:2
    Lille – Nice 1:1
    Lille – Nice 1:1
     
    Úvodní sestavy:

    OGC Nice: Benítez – Burner, Marlon, Dante, Coly – Cyprien, Seri, Tameze – Saint-Maximin, Balotelli, Pléa.
    Náhradníci: Cardinale – Souquet, Srarfi, Sacko, Makengo, N. Mendy, M. Sarr.

    Lille OSC: Maignan – Edgar Ié, Soumaoro, Alonso Mujica, Ballo-Touré – Amadou, Maia – Araújo, Benzia, Pépé – Mothiba.
    Náhradníci: Jakubech – Ponce, Faraj, Mendes, Dabila, Mendyl..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Nice se při vedení první útočnou akce nikam nehnalo a spíše pozvolně odkrývala prostor na druhé straně hrací plochy. Poprvé se k míči dostalo také Lille.
     
    4
    Naprosto jednoduchá akce v podání hostů nebyla vůbec špatná, avšak finální přihrávka putovala pouze na kopačku kapitána Danteho.
     
    5
    Balotelli si to namířil mezi přesilu protihráčů, která musela faulovat. Jednoznačný faul a domácí mají k dispozici standardní situaci.
     
    5
    Dante oslovil na levé straně rychlonohého Colyho, jehož centrovaný pokus raději odklidil za brankovou čáru Alonso. Úvodní rohový kop pro Nice.
     
    5
    Nice právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo hodně rychlé! Cyprien rozehrával úvodní rohový kop, na který si na malém vápně naskočil MARIO BALOTELLI. Italský forvard důraznou hlavičkou propálil Maignana.
    5. Mario BALOTELLI - 1:0
     
    6
    Na první branku dnešního utkání jsme nemuseli moc dlouho čekat. Domácí zužitkovali svojí první velkou příležitost a na tahu je tak soupeř.
     
    7
    Benzia se dostal do obtížné pozice, ve které alespoň vybojoval volný kop. Nedovoleným zákrokem se prezentoval velezkušený Dante.
     
    8
    U hracího předmětu byl opět technicky velmi dobře vybavený Benzia, jehož prudkou nabídku nedokázal kloudně zalepit útočník Mothiba.
     
    9
    Burner vhazoval od pravé autové čáry, načež se do přízemní kombinační hry zapojila kompletní záložní řada. Nice je v držení míče.
     
    10
    I další střelecký pokus si přichystal kontroverzní útočník Balotelli. Domácí hráč si navedl míč na pravou nohu a poté zamířil doprostřed branky.
     
    11
    Lille táhlo velice nadějný protiútok, který doslova zazdil Edgar Ié. Naopak vzorně se dozadu vrátili domácí hráči, jenž odvrátili hrozící nebezpečí na roh.
     
    12
    Také Lille si vyzkoušelo exekuci rohového kopu, která byla o poznání horší. Ve vzdušném prostoru totiž kraloval soupeř, konkrétněji to byl Dante.
     
    13
    Balotelli to kousek za středovým kruhem udělal parádně, avšak po dalším kontaktu s protihráčem upadl na zem. Hlavní sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    14
    Coly zapojil do rozehrávky také Tamezeho, který okamžitě otočil hru na levou stranu. Nice je směrem dopředu zatím fotbalovější.
     
    15
    Ostatně, není se čemu divit. Lille je v letošní sezóně doslova šílené, neboť zatím okupuje předposlední místo francouzské nejvyšší soutěže.
     
    16
    Fotbalová paráda v podání Saint-Maximina! Domácí křídelník hned dvakrát vyškolil Balla Tourého, nicméně poté nastřelil rukavice Maignana.
    16. Velká šance domácích.
     
    17
    Nice mělo k dispozici další rohový kop, na který soupeř reagoval hodně nedůsledně. Balotelliho slabé zakončení skončilo nad brankou.
     
    18
    Na opačné straně se o individuální průnik pokoušel Pépé, avšak proti důraznému Colymu nepochodil. Naopak bude Benítez vykopávat.
     
    19
    Pépe se mrštným způsobem pokoušel prodrat kolem Danteho, který ale zakročil na poslední chvíli. Rohový kop také pro hostující hráče.
     
    20
    Ten byl rozehrán nakrátko, načež do šestnáctky přeci jenom přilétl centr. Naskakující Mothiba zakončoval v tísni hodně vedle branky.
     
    21
    Žlutou kartu dostává Marlon (OGC Nice).
     
    22
    Právě po předchozím hlavičkovém souboji zůstala na zemi ležet dvojice Dante – Mothiba. Na nic vážného to ale nevypadá.
     
    23
    Rohové kopy přibývají. Tentokráte se do střelecké pozice cpal Saint-Maximin, avšak jeho střílená nabídka byla sražena ven z hrací plochy.
     
    24
    Laciná ztráta v domácí rozehrávce přinesla slibnou šanci pro soupeře. Mothiba napřáhl zpoza šestnáctky a jeho ostrá rána prosvištěla kolem tyče.
     
    28
    Žlutou kartu dostává Alassane Pléa (OGC Nice).
     
    29
    Žlutou kartu dostává Wylan Cyprien (OGC Nice).
     
    30
    Momentálně sledujeme hodně vyrovnanou podívanou. Hra se přelévá z jedné strany na druhou, avšak žádná vyložená šance nepřišla.
     
    31
    Beniza zahrával volný kop z velmi slušné pozice. Na jeho načechraný centr se pokoušel vyhoupnout Alonso, avšak zamířil pouze do hlediště.
     
    32
    Pléa spěchal za dalekonosným balónem, nicméně v rychlostním souboji byl dříve u míče Alonso. Hostující zadák poslal balón raději za autovou čáru.
     
    33
    Tato kombinace už měla oči. Burner vyslal přízemní nabídku na hranici vápna, odkud Seri vypálil z první pouze do prostoru, ve kterém se nacházel Maignan.
     
    34
    Na opačném pólu hrací plochy se do zakončení dokázal natlačit Araújo. Jeho střela byla spíše komickým projektilem, Benítez nemusel zasahovat.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Lebogang Mothiba (Lille OSC).
     
    36
    Zároveň jsme svědky také velké řadu nedovolených zákroků. Před malým momentem vletěl tvrdě do souboje žlutou kartou oceněný Mothiba.
     
    37
    Jeden z domácích hráčů se chvíli povaloval na zeleném pažitu, avšak nyní se už pokračuje ve hře. Domácí začínají další akci od vlastního vápna.
     
    38
    Pépé byl v souboji jeden na jednoho hodně naivní a o míč záhy přišel. Lille to povětšinu času zkouší po křídelním prostoru, který je velmi dobře střežen.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli se bude nastavovat.
     
    40
    Dante se neodhodlal vypálit, nýbrž poslal překvapivou přihrávku ke vzdálenější tyči. Tam dvojice domácích hráčů nepropálila mohutný blok.
     
    41
    Nice mělo k dispozici dva rohového kopy v krátkém časovém sledu. Ani jeden nebyl rozehrán ideálně a hosté se tak v poklidu ubránili.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou úvodní dějství, jenž nám nabídlo hodně očekávaný scénář hry. Ihned po několika minutách se do vedení dostalo Nice, avšak po této brance se hra hodně vyrovnala. Lille mělo na svědomí několik nebezpečných výpadů, o žádnou velkou šanci se ale nejednalo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Benzia se snadným způsobem dostal na útočnou polovinu, kde mu cesta vpřed byla zmařena. Hosté to tak zkouší po pravém křídle.
     
    49
    Ié se podíval do pokutového území a po chvilkovém váhání vyprodukoval kolmici pro Mothiba. Druhý jmenovaný měl k míči příliš daleko.
     
    50
    Po delší době se k hracímu předmětu dostali také domácí hráči. Burner chtěl pláchnout podél autové čáry, načež ho čistým skluzem zastavil Ballo Touré.
     
    51
    Nakonec hlavní sudí přeci jenom odpískal nedovolený zákrok a Nice mělo k dispozici volný kop. Ten reflexivním skokem zastavily rukavice Maignana.
     
    52
    Centr z levé strany padal hodně dlouho, i tak se Mothiba nedokázal prosadit v souboji proti Marlonovi. Míč se následně svezl ven ze hřiště.
     
    52
    Velká nepřesnost v domácí rozehrávce. Danteho prudký nákop měl směřovat na útočnou trojici, avšak ani jeden z forvardů nepochopil tento úmysl.
     
    52
    Lille právě vstřelilo branku!
    Zničehonic je srovnáno! LUIS ARAÚJO sám rozjel útočnou akci, načež byl na samostatném konci. Pépé mu totiž naservíroval balón do ideální pozice, ze které se nemýlil.
    52. Luiz ARAÚJO - 1:1
     
    53
    Nutno dodat, že asi zasloužené vyrovnání. Lille mělo poslední minuty výraznou územní převahu, naopak domácí byli čím dál více pasivnější.
     
    54
    Ihned po rozehrávce se na zemi ocitl Balotelli, jenž si také vybojoval faul. Jeho spoluhráči ihned rozehráli nabízenou standardku.
     
    55
    Na opačné straně není pískáno. Pépé se po tvrdém souboji poroučel na hrací plochu, hlavní sudí ale nechává pokračovat ve hře.
     
    56
    Pléova nezištná přihrávka byla pro Cypriena příliš dlouhá, avšak obětavým zákrokem Tourého zachránil hostující celek od další pohromy.
     
    57
    Nice mělo možnost udeřit ze vzdušného prostoru, další rohový kop ale nevyústil v žádné zakončení. Těžiště hry je v tuto chvíli u středového kruhu.
     
    58
    Až nyní se Nice dostalo ke souvislejší práci s míčem. Hostující hráči nikterak nenapadají rozehrávku a spíše vyčkávají, s čím soupeř přijde.
     
    59
    Pépé přenechal balón naběhnuvšímu Edgarovi, který si svojí aktivitou řekl o faul. Nutno dodat, že Colyho skluz byl spíše v rámci pravidel.
     
    60
    Po delší době se nám připomněl Balotelli! Italský útočník opět uspěl ve vzduchu, avšak svojí hlavičku poslal pouze do dobře postaveného brankáře.
     
    61
    Nice rázem ožilo! Nejprve prudkou ránu musel jeden z hostů vykopávat z brankové čáry, posléze se neujala ani technická rána z kopačky Seriho.
     
    62
    Hosté rozehráli volný kop zřejmě cvičeným signálem, po kterém z hranice vápna tvrdě pálil Pépe. Projektil se stočil daleko od branky.
     
    63
    Konečně se Lille povedlo trochu uklidnit poněkud rozháraný úsek utkání. K viděni je velice rozvážná kombinace kousek od poloviny hřiště.
     
    64
    Pléa si chytře počkal na náběh Balotelliho, který ze slušné pozice naprosto selhal v zakončení. Střela bodlem směřovala pouze do reklamního banneru.
    64. Balotelli selhal v šanci.
     
    65
    Benzia velmi dobře vystoupil proti Colymu, který byl jemně zasažen do pravé dolní končetiny. Tento fakt neunikl ani oku hlavního sudího.
     
    66
    Zdá se, že fotbalisté Lille by byli spokojeni s jednobodovým ziskem. Na jejich hře není příliš patrné, že by se chtěli hnán k opačné šestnáctce.
     
    67
    Podpořit své útočné kolegy se vydal zadák Ié, jenž byl ve finální fázi hodně zbrklý. Proto jeho nabídka směřovala pouze na kopačku Danteho.
     
    68
    Burner zkoušel vyslat lehký bochánek za záda Tourého, který si v souboji tělo na tělo počínal důrazněji. Maignan bude rozehrávat od branky.
     
    69
    Další hodně laxní ztráta v rozehrávce. Tentokráte si se spoluhráči absolutně neporozuměl Benzia, jenž soupeři věnoval zdarma balón.
     
    70
    Amadou se skácel k zemi, avšak s vážností zranění to není příliš pesimistické. Naopak by hostující hráč měl pokračovat ve hře.
     
    71
    Časomíra se nám dostala do závěrečné dvacetiminutovky. V tuto chvíli je hra hodně kouskována, což jednoznačně neprospívá atraktivitě fotbalu.
     
    72
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Ibrahim Amadou, přichází .
     
    73
    Žlutou kartu dostává Racine Coly (OGC Nice).
     
    74
    Saint-Maximin se znovu nadechl k úchvatnému sólu, které skončilo těsně před pokutovým územím. Tam totiž číhala početná smečka v opačných dresech.
     
    75
    Mothiba si navedl míč na pravé křídlo, odkud svůj nikterak důrazný centr poslal pouze do rukavic Beníteze. Domácí se řítí na druhou stranu.
     
    76
    Seri dlouho váhal, kudy vlastně povede útočný manévr. Nakonec si vybral vedle stojícího Cypriena, jenž otočil těžiště hry na levou stranu.
     
    77
    Zbytečných ztrát ale přibývá. Balotelli se chtěl prezentovat ukázkovou patičkou, která postrádala to nejdůležitější – přesnost.
     
    78
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Racine Coly, přichází Arnaud Souquet.
     
    79
    Rychlý kontr z díly domácích hráčů opět putoval na kopačku Balotelliho. Italský forvard ani tentokráte nepropálil výborného Maignana.
     
    80
    Pépe se odvážil k drzému průniku přes trojici protihráčů. V první fázi to nevypadalo vůbec špatné, avšak poté ho důrazně zastavil Dante.
     
    80
    Nice právě vstřelilo branku!
    Domácí si berou vedení zpět! Na nadýchaný centr z kopačky Souqueta si seběhl zcela osamocený WYLAN CYPRIEN, který bez problémů dopravil míč na místo určení.
    80. Wylan CYPRIEN - 2:1
     
    81
    Rázem se nám utkání dostalo do závěrečné desetiminutovky. Domácí se konečně dočkali druhé branky a na tahu je opět hostující celek.
     
    82
    Lille se okamžitě pokusilo o rychlé srovnání skóre, jejich útočný výpad byl zmařen na malém vápně. Nice se snaží o rychlý protiútok.
     
    83
    V tuto chvíli je na hrací ploše lékařský personál, jenž má v péči Balotelliho. Italský forvard se zničehonic ocitl na na zemi.
     
    84
    Cyprien si musel počkat na podporu svých kolegů, kteří se spíše věnovali defenzivní činnosti. Posléze metr vedle branky vypálil Seri.
     
    86
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Yassine Benzia, přichází Imad Faraj.
     
    87
    Jeden z domácích ještě zachytil míč na hrací ploše, avšak poté se přeci jenom skutálel do zámezí. Lille se nemůže dostat na útočnou polovinu.
     
    88
    Balotelli se mohl řítit do vyložené šance, jeho úprk ale zastavil praporek pomezního. Je pískáno ofsajd, hosté okamžitě spěchají na druhou stranu.
     
    89
    K sympatické ráně napřáhl Pépé, který bohužel pro hosty nasměřoval svůj pokus doprostřed. Domácí brankář v poklidu chytá balón.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+2
    Nice si v nastaveném čase počíná zkušeně a s míčem kombinuje na vlastní polovině. Hosté se nemůžou dostat ke kulatému nesmyslu.
     
    90+3
    Veledůležitý zákrok! Na centrovaný balón si naskoči Ié, proti jehož hlavičce se reflexivním zákrokem blýskl brankář Benítez.
     
    90+7
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Allan Saint-Maximin, přichází Ihsan Sacko.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Konec! Nice nakonec přeci jenom dovedlo dnešní utkání do vítězného konce, což znamená, že bere všechny tři body. Sledovali jsme ale vyrovnaný zápas, avšak štěstí stálo spíše na domácí straně. Lille se bude muset i nadále ohřívat v sestupovém pásmu. (20:54:03)

    David Suchý

    Branky: 5. Balotelli (Cyprien), 80. Cyprien (Souquet) – 52. Araújo (Pépé)

    Karty:   21. Marlon (NIC), 28. Tameze (NIC), 29. Cyprien (NIC), 73. Coly (NIC) – 35. Mothiba (LIL)


    OGC Nice: Benítez – Burner, Marlon, Dante (C), Coly (78. Souquet) – Cyprien, Seri, Tameze – Saint-Maximin (90+7. Sacko), Balotelli, Pléa.
    Náhradníci: Cardinale – Souquet, Srarfi, Sacko, Makengo, N. Mendy, M. Sarr.

    Lille OSC: Maignan – Edgar Ié, Soumaoro, Alonso Mujica, Ballo-Touré – Amadou (C), Maia – Araújo, Benzia (86. Faraj), Pépé – Mothiba.
    Náhradníci: Jakubech – Ponce, Faraj, Mendes, Dabila, Mendyl, Soumaré.
    thejrc.org