Philadelphia – Carolina 1:4 (kon.) | Boston – Pittsburgh 8:4 (kon.) | Florida – New Jersey 3:2 (kon.)
Dallas – Tampa 4:5 (po pr.) | Edmonton – Nashville 2:4 (kon.) | Arizona – Minnesota 5:3 (kon.)
San Jose – Chicago 7:2 (kon.) | Los Angeles – Columbus 5:2 (kon.)
konec
San Jose Sharks
7:2 (2:1, 4:0, 1:1)
Chicago Blackhawks
Pátek 02.03.2018, 04:00 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:27 Nick SCHMALTZ - 7:2
     
    59:27
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se ještě hosté dočkali zlepšení výsledku. Už to vypadalo, že obě strany spíše čekají na konec utkání a poslední sirénu. Jenže potom došlo k překvapení v podobě střely NICKA SCHMALTZE. Ten se tvrdě opřel do kotouče a zakončením z dálky překonal Martina Jonese. Další branky už ale pravděpodobně v dnešním klání neuvidíme. Asistence: Alex DeBrincat, Carl Dahlström.
     
    54:51
    Brent Burns podrazil Duclaira a hostující forvard pojede trestné střílení.
     
    49:05
    Poprvé si dnes zahrají přesilovku také hosté. Obránce San Jose Dylan DeMelo totiž dostává menší trest za nedovolené bránění.
     
    47:54
    Dnes poněkolikáté výborná kombinace mezi Evanderem Kanem a Joe Pavelskim. Kapitán Sharks si říkal o hattrick, ale trefil jen připraveného Forsberga.
    42:32 Barclay GOODROW - 7:1
     
    42:32
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Sharks si na domácím ledě otevírají střelnici. A Chicago inkasuje posedmé. BARCLAY GOODROW nenápadně nahodil puk z pravého kruhu, chtěl nahrát spoluhráči. Jenže místo toho trefil hokejku hostujícího obránce, od nějž se kotouč odrazil přímo za záda brankáře Forsberga. A hala SAP Center se tak může znovu radovat, domácí v ofenzivě nepolevují. Asistence: Marcus Sörensen, Dylan DeMelo.
     
    40:01
    Střídání v týmu Chicago Blackhawks: ze hřiště odchází Jean-François Bérubé, přichází Anton Forsberg.
    39:58 Marc-Édouard VLASIC - 6:1
     
    39:58
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Problémy Chicaga pokračují, hosté dostávají šestou branku. Už to sice nebylo v přesilové hře, nýbrž př plném počtu hráčů na ledě. To ovšem Žraloky nemusí vůbec mrzet. Puk dostal na hokejku za branku soupeře obránce MARC-EDOUARD VLASIC, který se prosadil z nulového úhlu. Od výstroje Bérubého poslal kotouč do sítě, tohle začíná zavánět debaklem. Branka navíc padla pouhé dvě vteřiny před druhou sirénou. Bez asistence.
     
    37:53
    Až na konci druhé části sledujeme úvodní vyloučení utkání. Za faul loktem je odeslán na trestnou lavici obránce Chicaga Duncan Keith. Takže další možnost ke skórování pro Sharks.
     
    37:26
    Mezi střelce zápasu se mohl zapsat také domácí Sörensen. Ten ale kličkou před Bérubého klecí neuspěl, zkoušel puk zasunout do sítě po ledě.
    32:14 Joe PAVELSKI - 5:1
     
    32:14
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Střelecké představení Žraloků pokračuje. A znovu platilo pravidlo, že když nedáš, tak dostaneš. Nejprve totiž hostující Anthony Duclair neproměnil samostatný únik na branku. A hned z protiakce domácí udeřili. Nahrávkou na pravou stranu nepohrdl kapitán San Jose JOE PAVELSKI, který se tím pádem dnes prosazuje podruhé. Blackhawks jsou už v pořádných problémech. Asistence: Joonas Donskoi, Evander Kane.
     
    30:25
    Patrick Kane se na to už nemohl dívat a zkusil individuální akci. Také že nakonec dojel až před Jonese, zakončením bekhendem mezi betony ho ale nepřekonal.
    25:21 Timo MEIER - 4:1
     
    25:21
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Nahození od modré čáry jsou hodně nebezpečná a Chicago o tom dnes ví své. Další takové poslal z dálky obránce Dillon. Jeho pokus sám o sobě nebezpečný nebyl, ale směr kotouče mezi kruhy ukázkově změnil švýcarský útočník TIMO MEIER. Puk poté zaplachtil mezi betony hostujícího brankáře. A najednou mají San Jose Sharks pohodové vedení o tři zásahy. Asistence: Brenden Dillon, Dylan DeMelo.
    22:13 Kevin LABANC - 3:1
     
    22:13
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Ofenziva San Jose je dnes při chuti, zde máme další důkaz. Od modré čáry poslal dělovku obránce DeMelo, od něj puk doputoval k Chrisovi Tierneymu. Zdálo se, že druhý jmenovaný bude zakončovat, ale místo toho ještě posunul na KEVINA LABANCA. Ten pak měl hodně snadnou pozici, brankář Blackhawks byl už mimo brankoviště a hokejista Sharks dával takřka do odkrytého zařízení. Asistence: Chris Tierney, Dylan DeMelo.
     
    21:08
    Velká šance Tomáše Hertla. Ten se ze středního pásma rozjel jako parní válec a natlačit se až do brankoviště gólmana Blackhawks. Zkoušel ho překonat nad betonem, jen těsně neuspěl.
    14:14 Logan COUTURE - 2:1
     
    14:14
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Domácí nejprve vyrovnali skóre na 1:1, teď se dokonce dostávají do vedení. Opět po chybě soupeřovy obrany. Ta nechala před svým gólmanem nepokryté hned dva Žraloky. Jedním z nich byl kanadský útočník LOGAN COUTURE, který po Boedkerově přihrávce k tyči v pohodě překonal Bérubého. Ani v tomto případě se maskovaný muž Hawks nestihl přesunout. Musím ale pochválit i Tomáše Hertla, jenže celou akci začal. Asistence: Mikkel Boedker, Tomáš Hertl.
    10:22 Joe PAVELSKI - 1:1
     
    10:22
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tohle byla akce jako z hokejové učebnice. Finský útočník Joonas Donskoi zavezl puk do útočného pásma, kde se nenechal zastavit obranou soupeře. Následně vymyslel krásnou zadovku na Brenta Burnse a urostlý obránce Sharks rychle našel najíždějícího JOE PAVELSKIHO. Domácí kapitán zůstal na levé straně úplně nehlídaný, z první zakončoval skoro do prázdné branky. Gólman Bérubé už se nestihl přesunout zpátky k tyči. Asistence: Brent Burns, Joonas Donskoi.
     
    07:30
    Hinostroza našel na pravé straně úplně volného Saada, jenž zakončoval do z poloviny odkryté klece. Jenže mu touš sedl špatně na hokejku, takže z toho není další branka Hawks.
    02:12 Arťom ANISIMOV - 0:1
     
    02:12
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Od úvodního vhazování rozhodčí ještě ani jednou nepřerušili hru, přesto už se mění skóre na kostce v SAP Center. Blackhawks založili první lepší akci přes modrou čáru a hned je z toho vstřelená branka. V místě někde na pravém kruhu dostal ideální nahrávku na hokejku ARŤOM ANISIMOV, jenž trefil přesně levý horní růžek branky Martina Jones.e San Jose tak musí od úvodních okamžiků střetnutí dohánět ztrátu. Asistence: Duncan Keith, Patrick Kane.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 11. Pavelski (Burns, Donskoi), 15. Couture (Bødker, Hertl), 23. Labanc (Tierney, DeMelo), 26. Meier (Dillon, DeMelo), 33. Pavelski (Donskoi, E. Kane), 40. Vlasic, 43. Goodrow (Sörensen, DeMelo) – 3. Anisimov (Keith, P. Kane), 60. Schmaltz (DeBrincat, Dahlström)


    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – J. Ryan, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, DeMelo – E. Kane, Pavelski (C), Donskoi – Hertl, Couture, Bødker – Meier, Tierney, Labanc – Sörensen, Goodrow, M. Karlsson.
    Chicago Blackhawks: Bérubé (41. A. Forsberg) – Keith, Oesterle, C. Murphy, Seabrook, E. Gustafsson, Dahlström – Saad, J. Toews (C), Hinostroza – Jurčo, Anisimov, P. Kane – DeBrincat, Schmaltz, Highmore – Sharp, Kämpf, Duclair.

    Rozhodčí: Furlatt, Pochmara – Shewchyk, Daisy

    Diváci: 17 086
    thejrc.org