Zlín – Chomutov 5:2 (kon.) | Třinec – Pardubice 2:6 (kon.) | Sparta – Mladá Boleslav 6:2 (kon.)
Mountfield HK – Jihlava 2:4 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 7:2 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 2:1 (po pr.)
Liberec – Plzeň 4:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:4 (0:3, 1:0, 1:1)
HC Dukla Jihlava
Pátek 02.03.2018, 17:20 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 51. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:21 Lukáš CINGEL - 2:4
     
    59:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši ještě kosmeticky upravují skóre. Filip Pavlík vystřelil z levé strany od modré čáry. Kotouč byl v mezikruží sražen. LUKÁŠ CINGEL si ho rychle našel a svým druhým dnešním zásahem koriguje na 2:4! Asistence: Filip Pavlík, Dominik Graňák.
     
    59:01
    Obrovská mela před Škarkem, Vopelka už mohl dorážet do prázdné brány, jenže byl zezadu nešetrně atakován jedním z hráčů Dukly, sudí mlčí.
     
    56:08
    Zeman se šikovně vytočil z pravého rohu až na kruh a pálil z otočky, Pavelka poslal touš vyrážečkou do ochranné sítě!
     
    54:34
    Cibulskis poslal kotouč po hrazení na levý kruh Červenému, který pálil z první, Škarek je ale i nadále pozorný a tento pokus vyrazil daleko před sebe!
    50:31 Zach HAMILL - 1:4
     
    50:31
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla využívá další přesilovku a nejspíš je rozhodnuto! ROBERT ZACHARY HAMILL vystřelil z vrcholů kruhů, Pavelka si sice na puk sáhl a podstatně ho zpomalil, zastavit ho však nedokázal. Asistence: Richard Diviš, Josef Skořepa.
     
    50:03
    Berger dobře přešel střed hřiště a z levého kruhu nakonec vypálil. Škarkův beton byl ale dostatečně rychlý!
     
    48:57
    Jenže Hradec dlouho v plném počtu nezůstane. Svěřenci Václava Sýkory si nepohlídali střídání a čárový byl nekompromisní, posílá Lvy opět do čtyř. Trest odpyká Radovan Pavlík.
     
    46:31
    Jihlava dostává možnost jít do nejspíš rozhodujícího trháku. Zámorský třískl hokejkou a vyfasoval dvě minuty za nesportovní chování.
     
    45:35
    Velmi tvrdou bombu teď vyslal z vrcholu kruhů Köhler. Celou ČPP Arénou se ozval velmi hlasitý třesk, jak kotouč udeřil Škarka do masky. Hra přerušena.
     
    43:43
    Čachotský šikovně přihrál doleva na Skořepu, jenž z kruhu ostře vypálil, Pavelka jeho ránu vykopl betonem!
     
    41:45
    Kukumberg stál nyní před prázdnou bránou úplně sám, jenže přihrávka Bednáře z rohu kluziště šla metr před něj.
     
    41:01
    Do velké šance se teď mohl dostat Cibulskis, který si sjel až do předbrankového prostoru, Látal mu však přihrávku přes obětavý pád Váni poslat nedokázal.
     
    39:37
    A náskok Jihlavy mohl být jen jednobrankový, Pláněk však tvrdou ránou od modré mířil těsně nad břevno!
    39:12 Lukáš CINGEL - 1:3
     
    39:12
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec v závěru druhé třetiny přece jen koriguje skóre! LUKÁŠ CINGEL dostal přihrávku na levou stranu, popojel si na kruh a přesnou tvrdou ranou na zadní tyč pokořil Škarka! Asistence: Dominik Graňák, Jaroslav Pavelka.
     
    37:10
    Gregorc dostal nabito na osu hřiště k modré čáře a tvrdě pálil z nápřahu. Jeho pokus minul levou tyč jen o pár centimetrů!
     
    36:53
    Přesilovku si poprvé v zápase zahrají Hradečtí. Zdráhal svým hákování zastavil přečíslení dva na jednoho a již pyká na trestné lavici.
     
    33:29
    Zdráhal dostal podél modré čáry přihrávku na levou stranu a tvrdě vypálil. Pavelka měl co dělat, ale puk ve své náruči udržel.
     
    30:50
    Martin Pláněk tvrdě vypálil z pravé strany od modré čáry, kotouč byl těsně před Škarkem tečován projíždějící dvojicí hráčů a zamířil mimo prostor tří tyčí.
     
    29:44
    Druhá přesilovka pro Jihlavu se nekoná. Richard Diviš sportovně prohlásil, že zákrok Lukáše Cingela na něj nebyl nedovolený. Sudí tak svůj původní verdikt zrušil. ČPP Aréna borci Dukly tleská.
     
    26:26
    Zigo si vyšlápl po levé straně a ostře vypálil do teploměru. Škarkovi sice kotouč mezi paží a tělem prošel, ale mezi tři tyče nezamířil!
     
    24:41
    Při Jihlavě dnes stojí i štěstí! Bednář propasíroval kotouč mezi betony Škarka, touš však projel těsně vedle pravé tyče svatyně Ježků!
     
    24:16
    Bednář vypálil z osy hřiště, Škarek kotouč vykopl doprava, kde mohl dorážet Cingel, jenž však hokejkou puk nezasáhl.
     
    22:29
    Nyní ale Bedřich Köhler tvrdě vystřelil z pravé strany od mantinelu, Škarek jeho pokus vyrazil ramenem, o zbytek se postarali jeho beci.
     
    20:01
    Střídání v týmu Mountfield HK: ze hřiště odchází Patrik Rybár, přichází Jaroslav Pavelka.
    19:29 Matěj STŘÍTESKÝ - 0:3
     
    19:29
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava využívá přesilovku a vede 3:0! Rybár si nejprve skvěle poradil se střelou od modré i následnou dorážkou, kotouč se však k původnímu střelci, MATĚJI STŘÍTESKÉMU, dostal znovu a další pokus si už našel cestu skrz změť těl před bránou Mountfieldu až do sítě! Asistence: Petr Straka, Jakub Suchánek.
     
    18:13
    Už to vypadalo, že první třetina skončí bez vyloučení. Nyní však trest přichází, nutno podotknout, že velmi sporný. Zákrok Pláňka vypadal jako čistý bodyček, přesto bek Lvů odpyká dvě minuty za podražení.
     
    17:33
    Skořepa teď dostal pěknou křižnou přihrávku na levý kruh a pálil z první, Rybár se musel rychle přesunout, aby mohl proti jeho ráně zakročit.
    12:32 Petr STRAKA - 0:2
     
    12:32
    Dukla právě vstřelila branku!
    A Jihlava zdvojnásobuje své vedení! Jiránek se vytočil na pravém kruhu a z otočky vypálil, kotouč těsně před Rybárem tečoval PETR STRAKA, který tak nedal brankáři Hradce nejmenší šanci zasáhnout! Asistence: Tomáš Jiránek.
     
    11:44
    Lukáš Cingel měl obrovskou šanci, když dostal přihrávku do předbrankového prostoru a ihned zakončoval bekhendem. Škarek jeho pokus fantasticky vykopl betonem!
    10:09 Matěj STŘÍTESKÝ - 0:1
     
    10:09
    Dukla právě vstřelila branku!
    Dukla jde překvapivě do vedení! Skořepa poslal po hrazení kotouč na modrou. Z pravé strany ostře vypálil Stříteský a kotouč se po teči PETRA STRAKY dostal až do sítě za Rybárem. Asistence: Matěj Stříteský, Josef Skořepa.
     
    06:03
    Vydarený vypálil od modré čáry z levé strany. Puk byl tečován bruslí jednoho z hráčů a projel jen těsně vedle pravé tyče svatyně Ježků.
     
    04:49
    Do velké příležitosti se teď dostal Koukal, mohl střílet už na vrcholu kruhů, ale udělal kličku ještě jednomu hráči a pálil až následně z mezikruží. Škarek měl lapačku v pohotovosti.
     
    02:29
    Začátek utkání je ve vysokém tempu, Radovan Pavlík se šikovně vytočil na levém kruhu a snažil se překvapit Škarka ranou mezi betony. Gólman celku z Vysočiny byl pozorný.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 40. Cingel (Graňák, J. Pavelka), 60. Cingel (F. Pavlík, Graňák) – 11. Straka (Stříteský, Skořepa), 13. Straka (Jiránek), 20. Stříteský (Straka, Suchánek), 51. Hamill (Diviš, Skořepa)


    Mountfield HK: Rybár (21. J. Pavelka) – Zámorský, Gregorc, Pláněk, Cibulskis, F. Pavlík, Graňák, Vydarený – Jaroslav Bednář (C), Kukumberg, Cingel – Látal, Koukal (A), Červený – Köhler (A), Berger, Šimánek – Vopelka, Zigo, R. Pavlík.
    HC Dukla Jihlava: Škarek (Kořenář) – Šidlík, Stříteský, D. Váňa, Suchánek, Bryhnisveen, J. Zdráhal, Půža – Čachotský (C), Zeman, F. Seman – Straka, Skořepa (A), Jiránek – Rabbit, Hamill, Anděl – Žálčík, R. Hubáček, Diviš (A).

    Rozhodčí: Hribik, Petružálek – Hynek, Špůr

    Diváci: 4166
    thejrc.org