Zlín – Chomutov 5:2 (kon.) | Třinec – Pardubice 2:6 (kon.) | Sparta – Mladá Boleslav 6:2 (kon.)
Mountfield HK – Jihlava 2:4 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 7:2 (kon.) | Litvínov – Vítkovice 2:1 (po pr.)
Liberec – Plzeň 4:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:4 (0:3, 1:0, 1:1)
HC Dukla Jihlava
Pátek 02.03.2018, 17:20 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 51. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek z města pod Bílou věží vše, přeji vám pěkný zbytek pátečního večera, příjemné prožití víkendu a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (19:54:05)
     
    Nejlepší hráči utkání

    Mountfield HK – Lukáš Cingel
    HC Dukla Jihlava – Matěj Stříteský
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    Mountfield HK – 12 (40)
    HC Dukla Jihlava – 9 (29)
     
    Duel mezi Hradcem a Jihlavou je za námi. Dukla si rozhodující náskok vypracovala už v první třetině, kdy zaskočila Mountfield a třemi góly si vybudovala důležité vedení. Aktivnějším celkem sice nebyla, ale produktivnějším rozhodně ano. V třetí třetině nejprve svému soupeři opět odskočila na rozdíl tří gólů, když se dobrou ranou prosadil Hamill, zásah Cingela v poslední minutě byl už pouhou kosmetickou úpravou skóre. Ježci si posílili sebevědomí před skupinou o sestup. Lvi se nacházejí v nedobrém rozpoložení, v němž by rozhodně před play off končit nechtěli. O to větší důležitost bude mít nedělní derby, které sehrají na ledě pardubického Dynama.
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Ještě jedna rána, kterou z levé strany od modré čáry vyslal Vydarený. Gólman Dukly kotouč vyrazil před sebe a následně jej zalehl.
     
    59:48
    Východočeši ještě natlačili kotouč do brankoviště celku z Vysočiny, ale tam Škarek úřadoval se svou lapačkou, kterou touš přikryl.
    59:21 Lukáš CINGEL - 2:4
     
    59:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši ještě kosmeticky upravují skóre. Filip Pavlík vystřelil z levé strany od modré čáry. Kotouč byl v mezikruží sražen. LUKÁŠ CINGEL si ho rychle našel a svým druhým dnešním zásahem koriguje na 2:4! Asistence: Filip Pavlík, Dominik Graňák.
     
    59:01
    Obrovská mela před Škarkem, Vopelka už mohl dorážet do prázdné brány, jenže byl zezadu nešetrně atakován jedním z hráčů Dukly, sudí mlčí.
     
    58:38
    Radovan Pavlík získal kotouč v útočném pásmu a přihrál na modrou Cibulskisovi, jenž však chumel hráčů před Škarkem nepropálil.
     
    58:07
    Šimánek málem ztratil puk v souboji s Čachotským, jenž šikovně napadal rozehrávku Hradce. Nakonec ale Lvi černou pryž na čepelích udrželi.
     
    57:48
    Svěřenci Petra Vlka už dnes na žádné ofenzivní finesy nepomýšlejí, z čehož plyne i jejich další zakázané uvolnění.
     
    57:41
    Nakonec Mountfield dokázal natlačit černou pryž do brankoviště Dukly, takže ho Škarek musel přikrýt lapačkou. Buly po jeho levé ruce.
     
    57:06
    Utkání vstupuje do své závěrečné fáze a Jihlava zatím nemá příliš velké problémy bránit se atakům Východočechů, kteří se nyní do šance nemohou dostat.
     
    56:40
    Suchánek stihl odehrát kotouč před rychlonohým Cingelem. Bednář v dalším útoku zavezl touš do čtveřice bránících hráčů a hrací předmět ztratil.
     
    56:08
    Zeman se šikovně vytočil z pravého rohu až na kruh a pálil z otočky, Pavelka poslal touš vyrážečkou do ochranné sítě!
     
    55:42
    Pláněk rozehrál křižně doleva na Filipa Pavlíka, ten šikovně prostrčil kotouč přes útočnou modrou. Mountfield ale třetinu dlouho neudržel.
     
    55:08
    Jihlava již rezignovala na jakékoliv útočení a zuby nehty brání obrannou modrou. Kotouče jednoduše vyhazuje z pásma.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 40. Cingel (Graňák, J. Pavelka), 60. Cingel (F. Pavlík, Graňák) – 11. Straka (Stříteský, Skořepa), 13. Straka (Jiránek), 20. Stříteský (Straka, Suchánek), 51. Hamill (Diviš, Skořepa)


    Mountfield HK: Rybár (21. J. Pavelka) – Zámorský, Gregorc, Pláněk, Cibulskis, F. Pavlík, Graňák, Vydarený – Jaroslav Bednář (C), Kukumberg, Cingel – Látal, Koukal (A), Červený – Köhler (A), Berger, Šimánek – Vopelka, Zigo, R. Pavlík.
    HC Dukla Jihlava: Škarek (Kořenář) – Šidlík, Stříteský, D. Váňa, Suchánek, Bryhnisveen, J. Zdráhal, Půža – Čachotský (C), Zeman, F. Seman – Straka, Skořepa (A), Jiránek – Rabbit, Hamill, Anděl – Žálčík, R. Hubáček, Diviš (A).

    Rozhodčí: Hribik, Petružálek – Hynek, Špůr

    Diváci: 4166
    ocianews.com