Liberec – Karviná 2:2 (kon.) | Olomouc – Slovácko 1:0 (kon.) | Jihlava – Teplice 3:1 (kon.)
Zlín – Jablonec 0:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Slavia 0:3 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
1:0 (1:0)
1.FC Slovácko
Sobota 03.03.2018, 15:00 • Andrův stadion, Olomouc • HET liga • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, a tak vám přeji příjemný zbytek sobotního odpoledne. U sledování dalších online přenosů na počtenou. (16:57:10)
     
    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 1:6.
     
    Utkání je u konce! Domácí Olomouc nakonec ubojovala dnešní duel a jedinou brankou v prvním poločas rozhodla o své výhře v poměru 1:0 Slovácko bylo herně lepší, ale trefy se nedočkalo.

    Fotbalisté z Uherského Hradiště byli aktivnější už v první půlhodině, ale žádnou šanci si nevypracovali. V 36. minutě udeřili domácí, když hrozivou rozehrávku Heči zachytil Jakub Řezníček a po rychlé kličce zakončil do prázdné branky. Ve druhé půli se Slovácko nejprve dožadovalo penalty za zákrok na Zajíce, poté sám hostující kanonýr zakončoval ve velké šanci, ale Buchta jej i za cenu zranění vychytal. Hosté poté měli i závěrečný tlak, ale žádné šance se nedočkali, a tak vyšli jak střelecky, tak bodově naprázdno.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Juroška nakonec dostal k dispozici dva rohové kopy, ale oba domácí obrana zastavila. Následně dobře na půli zasáhl Heča, ale po útočném faulu Slovácko o veškeré zbylé šance přišlo.
     
    90+3
    Na druhé straně zleva se snažil střídající Kubala rozhýbat Sladkého, ten však jeho centr srazil na rohový kop. Jedna z poslední šancí pro hosty.
     
    90+3
    Velká šance domácích rozhodnout! Po chybě v obraně získal míč Plšek, který jej doprava připravil nabíhajícímu Houskovi, ale tomu rána z první nesedla!
     
    90+2
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Jakub Petr, přichází Filip Kubala.
     
    90+2
    Sladký výborně vyběhl na levé straně proti Petrovi, odzbrojil jej od míče a hostující borec jej nakonec fauloval. Olomouc s rozehrávkou opět pospíchat nebude.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty! To je vzhledem k ošetřování Buchty poměrně málo...
     
    90
    Už v devadesáté minutě přišel faul Olomouckých na levé straně. K exekuci se postavil Jakub Petr, ale Reichl proti jeho centru vyběhl hodně hluboko, míč dokázal vyboxovat.
     
    89
    Fotbalisté z Uherského Hradiště už vrhají všechny své síly dopředu, Dobrou možnost měl Jakub Rezek, který byl chvíli sám na levé straně, ale nakonec byla jeho rána opět zablokována.
     
    88
    Dnešní utkání sleduje 3087 diváků!
     
    87
    Nakonec vše utnul karetní faul hostujícího Dominika Janoška, který zajel do soupeře a uviděl po faulu na Texla žlutou kartu.
     
    86
    Obrázek hry se ani v závěrečné pětiminutovce řádné hrací doby nemění, hosté posílají do vápna Sigmy jeden centr za druhým, nicméně domácí bojují a stále drží vítězný výsledek.
     
    84
    Hosté ale přispěchali s další akcí a byl to opět Zajíc, kdo se tentokrát posunul do vápna, kde však bojoval se čtyřnásobnou přesilou a přes své soupeře nedokázal adekvátně vystřelit.
     
    83
    Zajíc se přesunul doprava a rychle odcentroval, nakonec ale našel jen domácího stopera Jemelku, který znovu míč odpravil do bezpečí.
     
    82
    Po zisku míče domácí podnikli rychlý brejk a střídající Zahradníček si už už nabíhal na přesnou kolmici od spoluhráče, ale byl příliš netrpělivý a hlavně polapen v ofsajdu.
     
    81
    Hned trojí porce střídání deset minut před koncem duelu, domácí mají již vyčerpáno. Obrázek hry se nemění, hosté jsou stále v kombinaci a snaží se tlačit svého soupeře.

    Daniel Kinc

    Branky: 36. Řezníček

    Karty:   39. Plšek (OLO), 44. Falta (OLO) – 13. S. Hofmann (SLO), 87. Janošek (SLO)


    Držení míče: 37 % : 63 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 1:6.
    SK Sigma Olomouc: M. Buchta (75. Reichl) – Sladký, Radaković, Jemelka, Vepřek (C) – Moulis (80. Zahradníček), Houska, Kalvach, Falta – Plšek – Řezníček (65. Texl).
    Náhradníci: Reichl – Polom, Hála, Manzia, Kotouč, Zahradníček, Texl.

    1.FC Slovácko: Heča – Juroška, S. Hofmann, Břečka, Divíšek – Navrátil (80. Jakub Rezek), Janošek, Sadílek (80. Machalík), V. Daníček (C), Petr (90+2. Kubala) – Zajíc.
    Náhradníci: Daněk – Šimko, Jakub Rezek, Vasiljev, Šumulikoski, Kubala, Machalík.

    Rozhodčí: Proske – Pochylý, Poživil

    Diváci: 3087
    thejrc.org