Burnley – Everton 2:1 (kon.) | Leicester – Bournemouth 1:1 (kon.) | Southampton – Stoke 0:0 (kon.)
Swansea – West Ham 4:1 (kon.) | Tottenham – Huddersfield Town 2:0 (kon.) | Watford – West Brom 1:0 (kon.)
Liverpool – Newcastle 2:0 (kon.)
konec
Burnley FC
2:1 (0:1)
Everton FC
Sobota 03.03.2018, 13:30 • Turf Moor • Anglická Premier League • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    86
    Takový závěr si fotbalisté Evertonu nejspíš nepředstavovali. V 80. minutě inkasovali gól na 2:1 a v 86. minutě musí přijmout fakt, že budou zápas dohrávat pouze v deseti hráčích, protože Williams dal ve vápně loktem svému protihráči do obličeje a od rozhodčího vyfasoval červenou kartu.
     
    83
    Poslední změna v sestavě hostů: hrací plochu opustil Sigurdsson, místo kterého naskočil na zelený pažit Bolasie.
    80. Chris WOOD - 2:1
     
    80
    Burnley právě vstřelilo branku!
    Rohový kop si vzal na starost Gudmundsson a prezentoval se opravdu povedeným centrem do vápna. V pokutovém území se k míči prodral aktivní CHRIS WOOD, který přesnou trefou hlavou otočil stav skóre a poslal Burnley dnes poprvé do vedení. Opravdu krásná akce od domácích borců.
    78. Sigurdsson se krásně uvolnil, poté ale trestuhodně minul bránu
     
    78
    Sigurdsson se v pokutovém území dostal k odraženému míči, navedl si ho na střelu, ale vzdálenější tyč minul jen o kousíček.
     
    75
    Walcott si nabíhal skoro na brankovou čáru pro přihrávku od spoluhráče, ale k míči se nedostal, protože na poslední chvíli stihl zareagovat jeden z obránců, který odkopl míč do bezpečí.
     
    68
    Na lavičku si odchází odpočinout autor dnešní první branky, Tosun. Na hrací plochu místo něj nastupuje Niasse.
     
    66
    Domácí fotbalisté mohli jít do vedení, protože Barnes dostal parádní přihrávku do pokutového území, kde měl před sebou už jen gólmana, ale svoji příležitost nevyužil. Pickford svůj tým opět podržel a nebezpečný pokus zneškodnil.
     
    59
    Hrací plochu opouští Davies, opačným směrem míří Rooney.
    56. Ashley BARNES - 1:1
     
    56
    Burnley právě vstřelilo branku!
    Nádherná akce domácích skončila vyrovnávacím gólem. Lowton dostal na pravém křídle přihrávku, rozhlédl se a poté okamžitě vyslal učebnicovou kolmici za obranu. Do vápna rychle přispěchal ASHLEY BARNES, který technickou tvrdou ránou nedal Pickfordovi šanci.
    49. Ben Mee orazítkoval po rohu břevno! Dorážka skončila nad
     
    49
    Pickford si připsal další velmi důležitý zákrok! K centrovanému míči se totiž dostal hlavičkující Mee, jehož pokus mířil těsně pod břevno branky, ale Pickford ze své sbírky vytasil výtečný zákrok a míč vyrazil do bezpečí.
    48. Pickford hrdinou okamžiku podruhé! Neuspěl Lennon
     
    48
    Parádní zákrok Pickforda drží Everton stále ve vedení. Lennon totiž dostal přihrávku do vápna, kde si míč zpracoval na prsa a poté se ho snažil jedovatou ránou dostat do pravého spodního rohu branky. Nicméně Pickford zareagoval úžasně a nebezpečný pokus zlikvidoval.
     
    46
    Domácí celek udělal do druhého poločasu jednu z měnu: na trávník už nenaskočil Hendrick, místo kterého přišel Wood.
     
    40
    Gudmundsson zahrával volný přímý kop a nezahrál ho vůbec špatně. Gudmundsson poslal do vápna učebnicový centr, ke kterému se dostal Lennon, jehož pokus byl sice blokovaný, ale mířil do brány. Nicméně brankář Pickford dokázal velmi rychle zareagovat a pro míč si skočil jako rybička.
     
    36
    Máme tu další žlutou kartu, tentokrát jí byl potrestán Westwood.
     
    35
    Keane se snažil zastavit Barnese, vypadalo to, že si trošku pomohl i faulem, ale rozhodčí nechal hru pokračovat a Barnes se dostal do zakončení, avšak gólmana Pickforda nepřekonal. Ve 35. minutě se stav skóre nemění, Burnley stále prohrává 0:1.
     
    34
    Walcott se opět ocitl v šanci, ale ani tentokrát ji proměnit nedokázal, protože gólman Pope byl opět připraven a nepříjemný pokus lapil do rukavic.
    31. Jordan Pickford vytáhl exkluzivní zákrok! Málem vyrovnáno
     
    31
    Nádherná šance domácích brankou neskončila. Barnes se dostal k balonu a jedovatou střelou se snažil míč dostat do levého horního rohu branky, avšak Pickford zasáhl na jedničku.
    28. Theo Walcott z ostrého úhlu Nicka Popa nepřekonal
     
    28
    Everton vybojoval míč na své polovině a okamžitě vyrazil do protiútoku. Burnley chybovalo v defenzívě, ale Walcott tuto chybu potrestat nedokázal. Hráč Evertonu se po chybě domácích objevil sám před gólmanem, ale překonat ho nedokázal. Pope zachoval chladnou hlavu a jistým zákrokem nedal Walcottovi šanci.
     
    26
    Máme tu první žlutou kartu dnešního utkání, potrestaný byl Calvert-Lewin, který ostře zajel do svého protihráče.
    20. Cenk TOSUN - 0:1
     
    20
    Everton právě vstřelil branku!
    Hráči v modrých dresech sice nevyužili výhodu volného přímého kopu, ale nesložili zbraně, vybojovali míč zpět pro sebe a podařilo se jim zaznamenat vedoucí branku. Walcott odcentroval míč z pravé strany do vápna, kde Coleman hlavou posunul míč za sebe a tam už si doběhl CENK TOSUN, který přesnou hlavičkou nedal domácímu brankáři šanci.
     
    14
    Walcott teď zazdil tutovku! Fotbalista Evertonu dostal přesnou přihrávku na hranici malého vápna, kde měl naprosto čistý prostor a mohl poslat hosty do vedení. Nicméně Walcottovi se střela z bezprostřední blízkosti vůbec nepodařila a jeho rána skončila mezi diváky.

    Lucie Rapantová

    Branky: 56. Barnes (Lowton), 80. Wood (Gudmundsson) – 20. Tosun (Coleman)

    Karty:   36. A. Westwood (BLY) – 26. Calvert-Lewin (EVE)   86. A. Williams (EVE)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 3:6. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 9:12.
    Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), S. Ward – Lennon, Cork, A. Westwood, Gudmundsson – Hendrick (46. Wood) – Barnes.
    Náhradníci: Lindegaard – Bardsley, K. Long, N'Koudou, Marney, Vokes, Wood.

    Everton FC: Pickford – Coleman, M. Keane, A. Williams (C), Cuco Martina – Walcott, Gueye, Davies (59. Rooney), G. Sigurdsson (83. Bolasie) – Calvert-Lewin, Tosun (68. Niasse).
    Náhradníci: Robles – Baines, Holgate, Schneiderlin, Bolasie, Rooney, Niasse.

    Rozhodčí: Chris Kavanagh – Lee Betts, Constantine Hatzidakis
    thejrc.org