Linz – Sturm Graz 0:2 (kon.) | Austria – Wolfsberger 2:0 (kon.) | Mattersburg – Admira 3:2 (kon.)
St. Pölten – Rheindorf Altach 1:2 (kon.)
konec
SV BauWelt Koch Mattersburg
3:2 (2:1)
FC Admira Wacker Mödling
Sobota 03.03.2018, 18:30 • Pappelstadion, Mattersburg • Rakouská Bundesliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Dobrý den, vítám vás u přenosu 25. kola rakouské Tipico Bundesligy. V zápase dvou týmu s dobrou aktuální formou přivítá domácí SV BauWelt Koch Mattersburg aktuálně třetí tým tabulky FC Flyeralarm Admira. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    SV BauWelt Koch Mattersburg

    Pokud můžeme o některém týmu říct, že ho rok 2018 zastihl ve skvělé formě, pak by to byl právě Mattersburg. Počítáme-li přátelské zápasy, ligovou soutěž a rakouský OFB pohár, tak Mattersburg nebyl poražen již v 11 zápasech v řadě.

    Po šesti přátelských zápasech s bilancí tří výher a tří remíz přidat tři vítězství a jednu remízu v lize a naposledy v úterý porazil v čtvrtfinále rakouského poháru Hartberg 4:1.

    V lize patří Mattersburgu po 24 odehraných kolech šestá pozice s osmibodovou ztrátou na čtvrtou pozici zajišťující účast v evropských pohárech. Za to vděčí bilanci 8 výher, 7 remíz a 9 proher s mírně záporným skóre 33:35 brankám.

    V posledních pěti domácích zápasech však byli hráči Mattersburgu stoprocentní a připsali si do tabulky 15 bodů a inkasovali pouze dvě branky.

    Touha dotáhnout se na pohárová umístění, dobrá bilance z posledních domácích utkání a skvělá forma, ve které se nyní nachází, to vše bude motorem domácích pro zisk dalších tří bodů.
     
    FC Flyeralarm Admira

    Hostující tým přijede do Mattersburgu také v dobré formě. Po prohře se Salzburkem v prvním kole po zimní přestávce už si Admira připsala tři vítězství v řadě, kdy porazila 2:1 Rapid Vídeň, 3:1 AC Wolfsberger a v posledním kole 2:1 Austrii Vídeň.

    Admira je silná především na domácím stadionu, kde v tabulce domácích zápasů dokonce vede celou tabulku s bilancí 9-2-1. Venku to již tak slavné není. Bilance 3-2-7, skóre 18:27 a především zisk 11 bodů z 12 venkovních zápasů patří spíše k podprůměru v rámci ligy.

    V tabulce Tipico Bundesligy hostům patří třetí pozice, které zajišťuje kvalifikaci o Evropskou ligu. Pět bodů nyní ztrácí na druhý Sturm Graz, který však v posledních zápasech nemá dobrou formu, a naopak pouhý bod za Admirou je na čtvrtém místě Rapid Vídeň.

    Hosté tedy rozhodně mají také o co hrát!
     
    Vzájemné zápasy:

    Vzájemná bilance těchto soupeřů hovoří v rozehrané sezóně jasně pro Admiru, která dokázala zvítězit v obou odehraných utkáních. Stalo se tak navíc bez obdržené branky a s celkově sedmi vstřelenými brankami do sítě Matterburgu.

    Posledních 5 vzájemných zápasů:

    25. 11. 2017 Admira – Mattersburg 2:0
    09. 09. 2017 Mattersburg – Admira 0:5
    08. 04. 2017 Admira – Mattersburg 0:2
    10. 12. 2016 Mattersburg – Admira 2:0
    01. 10. 2016 Admira – Mattersburg 1:0
     
    Nejlepší střelci týmů:

    Mattersburg: S. Prevljak (7)

    Admira: C. Knasmullner (12, druhý nejlepší střelec soutěže)
     
    Úvodní sestavy:

    SV BauWelt Koch Mattersburg: Kuster – Höller, Malic, Mahrer, Novak – Perlak, Jano – Okugawa, Ertlthaler, Pink – Prevljak.
    Náhradníci: Casali – Bürger, Erhardt, Maierhofer, Ortiz, Renner, Sánchez.

    FC Flyeralarm Admira: Kuttin – Zwierschitz, Lackner, Petlach, Scherzer – Vorsager, Ebner – Schmidt, Merkel, Grozurek – Jakolis.
    Náhradníci: Leitner – Hausjell, Holzmann, Kalajdzic, Maier, Maranda, P. Posch.

    Rozhodčí: Weinberger – Heidenreich, Orlet.
     
    Stejně jako v předešlých zápasech jarní části rakouské Tipico Bundesligy se Admira bude muset obejít bez svého stále nejlepšího střelce Knasmullnera, který během zimní přestávky přestoupil do anglického Barnsley. Ze současných hráčů Admiry má nejvíce branek Grozurek (6).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hned v 2. minutě utkání se po hezké individuální akci dostal do vápna domácí Okugawa, branku hostů však přestřelil.
     
    5
    První minuty zápasu patří jednoznačně hráčům Mattersburgu. Hosté se zatím uchylují spíše k nákopům a míče jednoduše ztrácí.
     
    6
    Byli jsme svědky prvního rohového kopu domácích. Po krátkém závaru ve velkém pokutovém území se hostům podařilo míč odklidit.
     
    10
    Mattersburg je stále aktivnějším týmem. Pro vstřelení branky by však potřebovali jeho hráči více klidu při řešení finální fáze akcí.
     
    12
    Další akce domácích končící před šestnáctkou. Nejdříve byl zablokován pokus o střelu, následně se v ofsajdu nacházel domácí Ertlthaler.
     
    16
    Po hezké přihrávce Prevljaka se do gólové šance dostával Pink, obrana hostů však míč na poslední chvíli odkopává na roh. Centrovaný míč z rohu však žádné nebezpečí nepřinesl.
     
    18
    Po levé postranní čáře utekl domácí Novak, jeho přetažený centr však končí v autu na opačné straně hřiště.
     
    20
    První náznak šance hostů. Po faulu na půlce hřiště poslali hosté centr do šestnáctky domácích, kteří ho sice nepřesvědčivě, ale nakonec úspěšně odhlavičkovali mimo vápno.
     
    23
    Mattersburg právě vstřelil branku!
    Kolmici ze středu hřiště si SMAIL PREVLJAK krásně přebral do běhu a střelou na vzdálenější tyč posílá míč do brány!
    23. Smail PREVLJAK - 1:0
     
    27
    A branka dodala utkání náboj! Nejdříve se v nadějné šanci ocitl hostující Zwierschitz, v další minutě zase zahrozili domácí. V prvním případě střele scházela razance, v tom druhém naopak přesnost.
     
    29
    Další šance hostů na sebe nenechala dlouho čekat. Dlouhý pas za obranu obrdžel Schmidt, který se pokusil přehodit vyběhnuvšího Kustra. Bránu domácích však přestřelil
     
    31
    První žlutou kartu utkání obdržel po tvrdém skluzu na levé straně hřiště hostující Ebner.
     
    34
    Utkání nepostrádá náboj ani kuriózní situace. Nejdříve mohl za svůj zákrok zezadu dostat žlutou kartu hostující Merkel, potém musel být vyměněn míč, který pravděpodobně ucházel.
     
    35
    Admira právě vstřelila branku!
    Obrovskou minelu předvedl domácí brankář Kuster. Nejdříve dobře přečetl situaci a vyběhl proti míči, který však před útočícím hráčem vůbec netrefil a pro LUKASE GROZURKA připravil velmi jednoduchý gól do prázdné branky!
    35. Lukas GROZUREK - 1:1
     
    39
    Sledujeme již čtvrtý roh domácích, kteří se po třech centrech do vápna rozhodli pro krátkou variantu rozehrání, ani ta však úspěch nepřinesla.
     
    41
    Akce, která začala nejistou rozehrávkou domácího brankáře Kustera, nakonec přinesla střelu domácích z hranice velkého pokutového území. Se slabým pokusem však neměl hostující brankář moc práce.
     
    45
    Mattersburg právě vstřelil branku!
    Další ze skvělých přihrávek do běhu pro SMAILA PREVLJAKA, který si s nabídnutou šancí opět poradil na výbornou! Po kličce vybíhajícímu brankáři ještě obstřelil vracejícího se obránce hostů a vrací svému týmu vedení!
    45. Smail PREVLJAK - 2:1
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:32.
     
    V prvním poločase jistě promrzlé diváky zahřály, a v jednom případě minimálně hostující fanoušky možná i pobavily, tři branky.
    O dvě trefy domácích se po přihrávkách do běhu postaral Smail Prevljak, který je dnes evidentně při chuti. Uvidíme, zda se mu v druhém poločase podaří dokončit hattrick.
    To hostům jejich jedinou branku nabídl na stříbrném podnose domácí brankář svou hrubkou při vyběhnutí. Čich na góly potvrdil před zápasem zmiňovaný Grozurek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté reagují na nepřiznivé skóre střídáním. Ze hry odchází Vorsager a nahrazuje ho Kalajdzic.
     
    48
    Domácí začínají druhý poločas tlakem, který však žádnou výraznější šanci nepřinesl.
     
    51
    Mattersburg právě vstřelil branku!
    Další dlouhá přihrávka za obranu, opět SMAIL PREVLJAK a opět úspěšné zakončení tohoto domácího střelce! Když jsem o poločase hovořil o Prevlajkově hattricku, tak jsem ho pravděpodobně přivolal. Zarážející pro hosty musí být fakt, že všechny tři gólové akce jsou si nápadně podobné.
    51. Smail PREVLJAK - 3:1
     
    57
    Nešťastným hříšníkem je nyní domácí Holler, který u rohového praporku uklouzl, fauloval hostujícího hráče a ještě si sám mírně ublížil.
     
    59
    Emoce nyní vyvolal okamžik, kdy se domácí brankář snažil o výkop, který mu však hostující Lackner překazil zablokováním rozehrávky, za což vidí žlutou kartu.
     
    61
    Utkání nabírá na intenzitě, nyní proběhlo několik ostřejších zákroků na obou stranách bez trestu v podobě karty. Poslední kapkou pro rozhodčího bylo až držení Merkela, který je za tento zákrok potrestán žlutou kartou.
     
    56
    Druhé střídání hostů, ze hry odejde Jakolis, na hřiště přichází Hausjell.
     
    63
    Další ostrý zákrok na polovině hřiště, za který vidí žlutou kartu domácí Perlak. Hostující Lackner musí být po tomto zákroku ošetřován.
     
    66
    Hra je v posledních 10 minutách opravdu často přerušována z důvodu faulů a postrádá plynulost.
     
    68
    Iniciativu přebírají hosté, kteří si vybojovali svůj první roh. Nedůrazná hlavička však domácí branku neohrozí.
     
    68
    Následuje střídání v dresu domácích. Pink přenechá své místo na hřišti Rennerovi.
     
    71
    Dva fauly po sobě poblíž domácího vápna znamenají slušnou šanci pro hosty.
     
    71
    Je po nebezpečí. Domácí mohli dokonce vyrazit do rychlého brejku tří proti dvěma obráncům, nepřesnou přihrávkou se však o tuto možnost sami připravili.
     
    73
    Centr hostujícího Merkela si v pohodě stáhl domácí brankář. Přehlédneme-li jeho velkou chybu při brance hostů, působí klidným dojmem a s centry do brankoviště nemá žádné problémy.
     
    76
    Domácí se začínají víc a víc zaměřovat na defenzivu, pozorně brání a hosty do větších šancí nepouštějí. Naopak se zřejmě dočkáme brejkových situací, protože hosté svoji hru otvírají víc a víc.
     
    76
    Na vývoj hry reaguje střídáním také domácí tým. Na hřiště přichází Sánchez, nahrazuje Okugawu.
     
    78
    Admira právě vstřelila branku!
    Po dlouhém vhazování z pravé strany propadl míč až k PATRICKU SCHMIDTOVI, který střelou po zemi prostřelil domácího brankáře!
    78. Patrick SCHMIDT - 3:2
     
    83
    Zápas jde do svého finiše, sledujeme snahu hostů o vyrovnání, domácí zatím odolávají.
     
    85
    Do vápna domácích nyní směřovaly tři centry, ani s jedním z nich však obrana neměla větší práci a v pohodě je odklízí.
     
    87
    Dvakrát za sebou nyní úřadoval loket Prevljaka v obličejích hostujících obránců při snaze krýt si míč. První zákrok ještě zůstal bez karetního trestu, druhý nikoliv.
     
    89
    Centry a nákopy hostů zatím úspěch nepřinášejí, domácí obrana je pozorná.
     
    89
    Třetí střídáních domácích, na závěrečných pár minut střídá Perlaka Ortiz.
     
    90+2
    Hosté se do vápna přece jen probojovali, jejich střely však byly zablokovány obránci. Na druhé straně hřiště se objevil před brankářem osamocený Prevljak. Svůj čtvrtý gól však nepřidal, tentokrát byl úspěšnější hostující brankář, který hrdinu dnešního zápasu vychytal.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Bojovný zápas s celkem pěti vstřelenými brankami končí vítězně pro Mattersburg. Velkou zásluhu na tom má střelec všech tří domácích branek – Smail Prevljak. Svůj už tak skvělý výkon mohl vyšperkovat ještě v nadstaveném čase, kdy však tváří v tvář hostujícímu brankáři neproměnil vinou horšího zpracování míče, které ho vyhnalo z výhodnější pozice.
    Hosté přispěli k zápasu, který nabídl pět branek, po třech žlutých kartách na každé straně a spoustu tvrdých zákroků, také kvalitním výkonem. K bodům jim však nepomohl snadná branka po velké chybě domácího brankáře. Nepříznivý vývoj utkání dokázali v druhém poločase korigovat gólem na 3:2, víc už však i přes nápor v posledních minutách zápasu nestihli.
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 2:4. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 23:13.
     
    Děkuji všem za sledování textové online reportáže! Dnešní zápas přinesl téměř vše, co si divák může přát. Bude mi potěšením u dalších přenosů. (20:31:24)

    Martin Jindra

    Branky: 23. Prevljak, 45. Prevljak, 51. Prevljak – 35. Grozurek, 78. Schmidt

    Karty:   57. Höller (MTT), 63. Perlak (MTT), 87. Prevljak (MTT) – 31. Ebner (TRK), 59. Lackner (TRK), 61. Merkel (TRK)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 2:4. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 23:13.
    SV BauWelt Koch Mattersburg: Kuster – Höller, Malic, Mahrer, Novak – Perlak (89. Ortiz), Jano – Okugawa (76. Sánchez), Ertlthaler, Pink (68. Renner) – Prevljak.
    Náhradníci: Casali – Bürger, Erhardt, Maierhofer, Ortiz, Renner, Sánchez.

    FC Admira Wacker Mödling: Kuttin – Zwierschitz, Lackner, Petlach, Scherzer – Vorsager (46. Kalajdzic), Ebner – Schmidt, Merkel, Grozurek – Jakolis (56. Hausjell).
    Náhradníci: Leitner – Hausjell, Holzmann, Kalajdzic, Maier, Maranda, P. Posch.

    Rozhodčí: Weinberger – Heidenreich, Orlet
    ocianews.com