Schalke – Hertha 1:0 (kon.) | Frankfurt – Hannover 1:0 (kon.) | Augsburg – Hoffenheim 0:2 (kon.)
Hamburg – Mohuč 0:0 (kon.) | Wolfsburg – Leverkusen 1:2 (kon.) | RB Lipsko – Dortmund 1:1 (kon.)
konec
Eintracht Frankfurt
1:0 (1:0)
Hannover 96
Sobota 03.03.2018, 15:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Německá Bundesliga • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany již vše, příště na počtenou! (17:25:09)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 4:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 21:15.
     
    Je dobojováno, stav 1:0 nakonec vydržel až do konce, a Eintracht Frankfurt se tak díky čtvrtému domácímu vítězství v řadě posouvá na průběžné třetí místo tabulky. O jediný gól zápasu se postaral v závěru první půle Danny da Costa, všechny další šance Frankfurtu pochytal Philipp Tschauner. Hostům vysvitla naděje po hodině hry, kdy už si Füllkrug rovnal míč na penaltu, ta ale nakonec byla po konzultaci s videem odvolána.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Kevin-Prince Boateng uprchl po pravém křídle a z pravého okraje pokutového území vypálil, ani on ale na skvěle chytajícího Tschaunera nevyzrál!
     
    90+2
    Po Tschaunerově dalekonosném nákopu se uvnitř pokutového území dostal ke střele Harnik, jeho pokus byl ovšem zblokován!
     
    90+1
    Marco Russ za faul ve středu hřiště dostal žlutou kartu, rozehrávky se ve středovém kruhu (!) ujme brankář Philipp Tschauner.
     
    90
    Druhý poločas bude o tři nastavené minuty delší.
     
    89
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Ante Rebić, přichází Mijat Gaćinović.
     
    88
    Závěrečný hvizd se pomalu blíží a na tlak Die Roten to zatím rozhodně nevypadá, zdá se, že svěřenci Nika Kovače mají vše pod kontrolou.
     
    86
    Další šanci na rozhodnutí teď měl Marius Wolf, jehož přízemní střelu z nějakých dvanácti metrů ale Philipp Tschauner rovněž zlikvidoval!
     
    85
    Pirmin Schwegler teď ale na útočné polovině zbytečně zajel do střídajícího Boatenga, za což mu sudí Fritz udělil žlutou kartu.
     
    84
    Po souboji s Rebićem zůstal ležet na trávníku Julian Korb, hannoverští fotbalisté s nařízenou rozehrávkou pochopitelně neotáleli a už míří kupředu.
     
    83
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Sébastien Haller, přichází Kevin-Prince Boateng.
    82. Haller na Tschaunera nevyzrál
     
    82
    Definitivně rozhodnout teď mohl Sébastien Haller, který se vyřítil sám na Tschaunera, brankář Hannoveru ale skvělým reflexivním zákrokem udržel hosty ve hře!
     
    81
    David Abraham nic nevymýšlel a jen zakopl míč hluboko na útočnou polovinu, následná rozehrávka Die Roten ale za moc nestála.
     
    80
    Na Makota Hasebeho omylem upadl jeden z hráčů v zeleném dresu a drobný Japonec se drží za levou nohu, zdá se však, že bude schopen pokračovat ve hře.
     
    79
    Svěřenci Nika Kovače se mohli vydat do brejkové situace, Haller ale neměl dostatečnou rychlost a nakonec jej dostihl vracející se Albornoz.
     
    78
    Defenzíva Hannoveru je dnes nepoučitelná. Už potřetí se k nebezpečné hlavičce dostal Danny da Costa, který ale tentokrát naštěstí pro hosty těsně minul!
     
    77
    Felipe ostře zajel do Sébastiena Hallera, k velké radosti tribun budou domácí zahrávat přímý kop z levé strany hřiště.
     
    75
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Oliver Sorg, přichází Jonathas.
     
    74
    Fossumova kolmice na Harnika byla příliš prudká a míč skončil v zámezí, Lukas Hradecky s rozehrávkou pochopitelně spěchat nebude.
     
    72
    Hannoverští fotbalisté v poklidu kombinují na polovině hřiště a postupně se posouvají kupředu, hostům na vyrovnání zbývá už jen zhruba dvacet minut.
     
    71
    Právě da Costa se teď prokousal až na hranici pokutového území, k čemuž si ale pomohl faulem na Albornoze, a Tschauner tak může zůstat v klidu.
     
    70
    Felipeho nepovedená rozehrávka skončila v autu, vhazování se ujme Danny da Costa.
     
    69
    Rebić se skácel k zemi u postranní čáry po souboji se Sorgem, sudí Fritz mu ale jasným pokynem nařizuje, aby vstal, protože hru v žádném případě přerušovat nebude.
     
    67
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Marvin Bakalorz, přichází Ihlas Bebou.
     
    66
    Hra je přerušena poté, co po nešťastném zakopnutí upadl Danny da Costa, zdá se však, že autor dosud jediného gólu v utkání bude v pořádku.
     
    65
    Po nakonec odvolané penaltě se hra zase zklidnila, pětadvacet minut před koncem se na trávníku nic moc zajímavého neděje.
     
    63
    Krajní zadák Die Roten navíc za svůj teatrální pád vyfasoval žlutou kartu. Tribuny pochopitelně bouří nadšením.
     
    63
    Penalta se nekoná, Albornoz pád opravdu nasimuloval.
     
    62
    Po protestech hráčů a realizačního týmu Eintrachtu se ale bude ještě celá situace kontrolovat u videa, tak se nechme překvapit, jak tým pozorovatelů v Kolíně nad Rýnem rozhodne.
    61. Albornozův nafilmovaný pád
     
    61
    Miiko Albornoz se v pokutovém území teatrálně skácel k zemi po prakticky neexistujícím kontaktu s da Costou a sudí Fritz přesto ukázal na penaltový puntík.
     
    60
    Penalta pro Hannover!
     
    59
    Niclas Füllkrug se vydává s míčem kupředu podél pravé postranní čáry, po delší době je balon na útočné polovině Hannoveru.
     
    58
    Lukas Hradecky je i ve druhé půli zatím prakticky bez práce, Eintracht je mnohem nebezpečnějším týmem a zatím má nakročeno k důležitému vítězství.
     
    56
    Tribunami to jen zahučelo. Jonathan de Guzmán to zkusil z dobrých dvaceti metrů a rána nizozemského středopolaře proletěla jen těsně vedle levé tyče.
     
    55
    Právě Niclas Füllkrug nyní zbytečně fauloval Makota Hasebeho, ten si tak bude moci rozehrávku v klidu zopakovat.
     
    54
    Niclas Füllkrug se dožaduje odpískání penalty po souboji s Marcem Russem uvnitř frankfurtského vápna, Füllkrug ale pádu hodně pomohl a hra tak plyne dál.
     
    52
    Jonathan de Guzmán si narazil míč s Hallerem a ocitl se tváří v tvář Tschaunerovi, vyběhnuvší gólman Hannoveru ale de Guzmána nepustil ke střele!
     
    51
    Marius Wolf si u postranní čáry nedokázal zpracovat prudký pas a vhazovat bude střídající bek Hannoveru Miiko Albornoz.
     
    50
    Svěřenci Nika Kovače jsou i po změně stran aktivnějším týmem a prakticky neustále drží balon na svých kopačkách, do rozehrávky Eintrachtu se teď zapojuje i brankář Hradecky.
     
    48
    Danny da Costa uprchl po pravém křídle a z okraje pokutového území poslal míč do předbrankového prostoru, kam si seběhl Rebić, jehož ale vracející se Sorg nepustil ke střele!
     
    47
    Danny da Costa na polovině hřiště nedovoleně zastavil Martina Harnika, hosté si tak budou moci rozehrávku v klidu zopakovat.
     
    46
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Simon Falette, přichází Marco Russ.
     
    46
    Střídání v týmu Hannover 96: ze hřiště odchází Matthias Ostrzolek, přichází Miiko Albornoz.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:30.
     
    Skutečně tomu tak je, do kabin se jde za stavu 1:0 pro Eintracht. Svěřenci Nika Kovače vstoupili do zápasu aktivněji a Ante Rebić mohl už v 15. minutě otevřít skóre, jeho hlavičku ale Tschauner dokázal zlikvidovat. Zhruba o půl hodiny později to však rovněž hlavou zkusil Danny da Costa, který už hannoverského gólmana překonal, a díky jeho prvnímu bundesligovému gólu v kariéře tak Eintracht vede.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Stoper Oliver Sorg teď do kombinace zapojil i brankáře Tschaunera, zdá se, že první poločas už nám nic zajímavého nenabídne.
     
    43
    Po trmě-vrmě ve středu hřiště vybojoval míč Julian Korb a posunul ho pod sebe na obránce, Hannoverští už se v závěru první půle nikam neženou.
     
    42
    Marvin Bakalorz vytlačil de Guzmána až na vlastní polovinu, tam ale fotbalisté Eintrachtu dlouho nezůstali a už zakládají další akci.
     
    41
    Na konci pohledé kombinační akce Eintrachtu stál Timothy Chandler, který si ale nestihl zpracovat míč na hrací ploše, následovat tak bude pouze odkop od Tschaunerovy svatyně.
    39. Danny da Costa - 1:0
     
    39
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Eintracht se v závěru první půle přeci jen dostává do vedení. Exekuce rohového kopu se ujal Jonathan de Guzmán, jehož centr našel v pokutovém území hlavu DANNYHO DA COSTY, který poslal míč přesně k pravé tyči – Tschauner byl zcela bez šance.
     
    38
    Simon Falette se pustil do zbytečné debaty se sudím Fritzem a domácí trenér Niko Kovač teď musí svého svěřence dokonce uklidňovat, Falette už má totiž na svém kontě žlutou kartu.
     
    37
    Zhruba deset minut před koncem první půle domácí opět přebírají iniciativu a kombinují hluboko na polovině Hannoveru.
     
    35
    Felipe zastavil průnik Mariuse Wolfa jen za cenu rohového kopu pro Eintracht.
     
    34
    Jonathan de Guzmán přenesl hru na pravou stranu, kde číhal da Costa, jehož střelu z ostrého úhlu si ovšem Philipp Tschauner snadno pohlídal.
     
    33
    Timothy Chandler si na levém křídle neporadil s bránícím Schweglerem, kterému se podařilo fotbalisty Eintrachtu vyhnat až k půlící čáře.
     
    31
    Hlavní arbitr Fritz dělá ze zápasu bramboračku a přerušuje hru po každém drobném kontaktu, což se divákům pochopitelně ani trochu nezamlouvá.
     
    30
    S fauly se najednou roztrhl pytel, po souboji s Fernandesem u postranní čáry teď zůstal v bolestech na trávníku ležet Martin Harnik.
     
    29
    Druhý Francouz v základní sestavě Eintrachtu Sébastien Haller jen o necelé dvě minuty po faulu Falettea nehezky zajel do Sorga a také on za to vyfasoval žlutou kartu.
     
    27
    Simon Falette nedaleko půlící čáry postrčil k zemi Juliana Korba, za což si vykoledoval žlutou kartu.
     
    26
    Schweglerův centr do pokutového území skončil jen u Hasebeho, hosté ale ještě mohou pokračovat v kombinaci na útočné polovině.
     
    24
    Polovina první půle je za námi a po povedeném vstupu Frankfurtských do zápasu se hra výrazně zklidnila, momentálně se na trávníku nic zajímavého neděje.
     
    23
    Dosud neviditelný Sébastien Haller byl nevybíravě zastaven Felipem, sudí Fritz to ale jako faul neposoudil a následovat bude jen autové vhazování pro Eintracht.
     
    22
    Hannoverští fotbalisté se v posledních minutách dostávají do hry, po Bakalorzově nepřesném pasu se ale míče ujal Ante Rebić a okamžitě se vydává do protiútoku.
     
    20
    Rebićův nákop do pokutového území letěl příliš vysoko a zamýšlený adresát Marius Wolf tak neměl šanci si balon zpracovat.
     
    19
    Domácí teď do kombinace zapojují i brankáře Hradeckyho, po poněkud rozlítané pasáži se svěřenci Nika Kovače pokoušejí uklidnit hru.
     
    18
    Ofsajd a v něm Niclas Füllkrug, s nařízenou rozehrávkou však fotbalisté Eintrachtu nenaložili dobře.
     
    17
    Do ojedinělého protiútoku se po levém křídle vydal Martin Harnik, jehož střelu z prakticky nulového úhlu si ale Lukas Hradecky snadno pohlídal.
     
    16
    Eintracht je v úvodu jasně aktivnějším týmem a hosté mohou za bezbrankový stav děkovat brankáři Tschaunerovi.
     
    15
    Marius Wolf našel přesným centrem uvnitř šestnáctky volného Anteho Rebiće, jehož nebezpečnou hlavičku ale Philipp Tschauner bravurně vyrazil!
     
    13
    Niclas Füllkrug se ocitl v obklíčení dvou bránících hráčů Frankfurtu, Jonathan de Guzmán jej ale nakonec fauloval, a tak Füllkrug vlastně vytěžil z minima maximum.
     
    12
    Ante Rebić při napadání zbytečně fauloval Olivera Sorga, ten si tak bude moci rozehrávku v klidu zopakovat.
     
    11
    Domácí vybojovali rohový kop a na centr z pravé strany si v pokutovém území naskočil Danny da Costa, jehož hlavička ale postrádala přesnost.
     
    9
    Abrahamova nepovedená rozehrávka skončila jen u Matthiase Ostrzolka, ten se ale daleko s míčem na kopačce nedostal.
     
    8
    Aktivně napadající fotbalisté Eintrachtu nakonec hosty donutili k chybě v rozehrávce, nařízeného vhazování z levé strany se ujme Timothy Chandler.
     
    7
    Fossuma ve středu hřiště zradilo zpracování, domácí toho ale nedokázali využít a Die Roten teď v poklidu kombinují poblíž půlící čáry.
     
    5
    Zkušený David Abraham přenechal na polovině hřiště míč Falleteovi, jehož následný nákop na útočnou polovinu ale skončil jen u obránců Hannoveru.
     
    4
    Fotbalisté Eintrachtu jsou v úvodu utkání jasně aktivnějším týmem. Hasebeho dalekonosný nákop do pokutového území propadl až k volnému Rebićovi, chorvatský legionář ale netrefil míč podle svých představ.
     
    3
    Vracející se Waldemar Anton nepustil de Guzmána k míči a kulatý nesmysl se nakonec dokutálel až do zámezí, Philipp Tschauner bude mít spoustu času na rozehrávku.
     
    2
    Svěřenci Nika Kovače se usadili na útočné polovině, načež centr Dannyho da Costy z pravé strany obránci Hannoveru pro jistotu zakopli do autu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – D. Abraham, Hasebe, Falette – D. da Costa, M. Wolf, G. Fernandes, de Guzmán, Chandler – Haller, Rebić.
    Náhradníci: Zimmermann – K-P. Boateng, Fabián, Gaćinović, Jović, Russ, Stendera.

    Hannover 96: Tschauner – Sorg, Anton, Felipe – Korb, Bakalorz, Schwegler, Fossum, Ostrzolek – Harnik, Füllkrug.
    Náhradníci: Sahin-Radlinger – Albornoz, Bebou, Jonathas, Elez, Hübner, Schmiedebach.

    Rozhodčí: Fritz – Schaal, Pelgrim.
     
    HANNOVER 96

    Die Roten se do nejvyšší soutěže vrátili po roční odmlce a bez nervů míří k záchraně. Hannoveru momentálně patří solidní desátá příčka v tabulce s komfortním osmibodovým náskokem na baráž, náskok svěřenců Andrého Breitenreitera na přímý sestup je dokonce už patnáctibodový. Z posledních šesti zápasů Die Roten v lize zvítězili jen jednou, a to doma nad Freiburgem, v minulém kole Hannover doma podlehl gólem Kramera ze 72. minuty Mönchengladbachu.
     
    EINTRACHT FRANKFURT

    Ještě před necelými dvěma lety Frankfurt bojoval o holé udržení se v lize v baráži s druholigovým Norimberkem, poté ale výkony Eintrachtu začaly stoupat strmě vzhůru. V minulé sezóně z toho byla poklidná záchrana a postup do finále Německého poháru, letos už družina Nika Kovače dokonce bojuje o Ligu mistrů. Eintracht je momentálně čtvrtý se ztrátou pouhých dvou bodů na druhý Dortmund, v sobotu navíc bude mít o motivaci postaráno, jelikož v minulém kole hesenský celek překvapivě nestačil na Stuttgart.
     
    Bundesligové boje pomalu vrcholí, nejvyšší německá fotbalová soutěž má na víkendu už své 25. kolo a my se zde od tradičních 15:30 společně zaměříme na duel, v němž Eintracht Frankfurt přivítá Hannover 96. Tak si to nenechte ujít!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Vojtěch Balon

    Branky: 39. D. da Costa (de Guzmán)

    Karty:   27. Falette (FRN), 29. Haller (FRN), 90+1. Russ (FRN) – 63. Albornoz (HAN), 85. Schwegler (HAN)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 4:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 21:15.
    Eintracht Frankfurt: Hradecky – D. Abraham, Hasebe, Falette (46. Russ) – D. da Costa, M. Wolf, G. Fernandes, de Guzmán, Chandler – Haller (83. K-P. Boateng), Rebić (89. Gaćinović).
    Náhradníci: Zimmermann – K-P. Boateng, Fabián, Gaćinović, Jović, Russ, Stendera.

    Hannover 96: Tschauner – Sorg (75. Jonathas), Anton, Felipe – Korb, Bakalorz (67. Bebou), Schwegler, Fossum, Ostrzolek (46. Albornoz) – Harnik, Füllkrug.
    Náhradníci: Sahin-Radlinger – Albornoz, Bebou, Jonathas, Elez, Hübner, Schmiedebach.

    Rozhodčí: Fritz – Schaal, Pelgrim

    Diváci: 48500
    thejrc.org