Spal – Bologna 1:0 (kon.) | Lazio – Juventus 0:1 (kon.) | Neapol – AS Řím 2:4 (kon.)
konec
S. S. Lazio
0:1 (0:0)
Juventus FC
Sobota 03.03.2018, 18:00 • Stadio Olimpico, Řím • Italská Serie A • 27. kolo
Předzápasové kurzy

     
    Mario Mandžukić v úvodu zápasu hlavičkoval těsně nad, zatímco Sergej Milinković-Savić na opačné straně v obrovské šanci pouze do náruče Gianluigiho Buffona. Po přestávce se dvakrát v rychlém sledu snažil prosadit Paulo Dybala, jeho první střela ale zamířila vysoko nad, zatímco druhou vyrazil skvěle Tomas Strakoša. Jinak toho souboj mezi druhým a třetím celkem italské Serie A příliš mnoho nenabídl a skončil by bez branek, kdyby v závěru neudeřil po krásném uvolnění vpádu Paulo Dybala. Konečný výsledek. S. S. Lazio 0 Juventus 1. (19:58:47)

     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Paulo Dybala, přichází Giorgio Chiellini.
    90+3. Paulo DYBALA - 0:1
     
    90+3
    Juventus právě vstřelil branku!
    PAULO DYBALA si po kolmé přihrávce uprostřed šestnáctky nádherně prostrčil míč mezi nohama jednoho z hráčů Lazia do prostoru, a přestože byl stažen k zemi, levačkou vpádu zamířil do pravého horního rohu brány! Juventus udeřil v závěru zápasu jako hrom z čistého nebe! Asistence: Daniele Rugani.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    90
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Senad Lulić, přichází Alessandro Murgia.
     
    89
    A další ostrý faul, který u pravé postranní čáry schytal Sami Khedira, Juventus ovšem dostal výhodu a po přenesení hry doleva vybojoval rohový kop. Tak nakonec ne. Následoval odkop od brány Lazia.
     
    88
    Tři minuty do konce a Sergej Milinković-Savić na pravém křídle po příliš dlouhém předkopnutí míče fauloval, když zbytečně zezadu nakopl jednoho z hráčů Juve do nohy a viděl žlutou kartu.
     
    87
    Gianluigi Buffon by si asi přál, aby měl více práce, stejně jako jeho protějšek, protože v bráně tak akorát nastydnou. Samozřejmě to berte s nadsázkou.
     
    86
    Felipe Caicedo na levém křídle vybojoval autové vhazování a Lazio rychle poslalo míč do hry, jenže Juventus domácí rozehrávku skvěle napadal a hra se odehrává ve středu hřiště.
     
    85
    V úvodu zápasu hlavičkoval těsně nad Mario Mandžukić, zatímco po přestávce pálil jednou nepřesně a přesně v rychlém sledu Paulo Dybala, jeho druhý pokus ale vyrazil Tomas Strakoša.
     
    84
    Stará dáma bude muset být dnes s bodem spokojena, protože toho předvedla málo, na to aby zvítězila.
     
    83
    Sergej Milinković-Savić se pokusil zvednout diváky ze sedadel přízemní střelou ze střední vzdálenosti, jenže o hodně minul pravou tyč brány hostujícího Juventusu.
     
    82
    Juventus už na hřišti nemá žádného chladnokrevného útočníka. Ze hry byl totiž stažen Mario Mandžukić, kterého nahradil Aléx Sandro, což je obránce.
     
    81
    Do konce dnešního zápasu zbývá odehrát necelých deset minut a velice by mu prospěl gól, jenže to se zdá být dnes utopie. Lazio dobře brání, zatím Juve se není schopné prosadit.
     
    80
    Stefan Radu se nedokázal prosadit na levém křídle, kde se marně snažil dostihnout prudký míč, a Andrea Barzagli mohl v poklidu vhazovat. Právě Andrea Barzagli je jedním z hráčů, který často kroutí hlavou.

    Tomáš Reiner

    Branky: 90+3. Dybala (Rugani)

    Karty:   27. Alberto (LAZ), 30. Luiz Felipe (LAZ), 88. S. Milinković-Savić (LAZ) – 45+3. Lichtsteiner (JUV), 75. Sandro (JUV)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 1:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:11.
    S. S. Lazio: Strakoša – Luiz Felipe, de Vrij, Radu – Lulić (C) (90. Murgia), Parolo, Lucas Leiva, S. Milinković-Savić, J. Lukaku – Alberto (70. Anderson) – Immobile (79. F. Caicedo).
    Náhradníci: Guerrieri, Vargić – Crecco, Nani, Wallace, F. Caicedo, Murgia, Jordao, Anderson, Bastos, Patric.

    Juventus FC: Buffon (C) – Barzagli, Benatia, Rugani – Lichtsteiner (57. Costa), S. Khedira, Pjanić, Matuidi, Asamoah – Mandžukić (72. Sandro), Dybala (90+5. Chiellini).
    Náhradníci: Del Favero, Szczęsny – Chiellini, Bentancur, Marchisio, Höwedes, Sandro, Costa, Sturaro.

    Rozhodčí: Luca Banti. Asistenti: Alessandro Costanzo, Gianluca Vuoto. Čtvrtý rozhodčí: Antonio Damato
    thejrc.org