NY Islanders – Montreal 3:6 (kon.) | Florida – Buffalo 4:1 (kon.) | Carolina – New Jersey 3:1 (kon.)
Winnipeg – Detroit 4:3 (kon.) | Calgary – NY Rangers 1:3 (kon.) | Colorado – Minnesota 7:1 (kon.)
Vancouver – Nashville 3:4 (po pr.) | Vegas – Ottawa 4:5 (kon.) | Anaheim – Columbus 4:2 (kon.)
Tampa – Philadelphia 7:6 (2:0 po s.n.) | Dallas – St. Louis 3:2 (po pr.) | Los Angeles – Chicago 3:5 (kon.)
Boston – Montreal 2:1 (po pr.) | Pittsburgh – NY Islanders 3:2 (po pr.)
po prodl.
Boston Bruins
2:1 (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)
Montreal Canadiens
Sobota 03.03.2018, 23:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    62:06 Brad MARCHAND - 2:1
     
    62:06
    Bruins právě vstřelili branku!
    Boston vítězí a byla to skutečná paráda v podání BRADA MARCHANDA! Domácí forvard si u mantinelu rychlým obratem pohrál hned s dvojicí soupeřů. Následně vyjel za branku, kterou si troufl obkroužit a vydal se až až mezi kruhy, přičemž jej Jonathan Drouin stíhal marně. Z tohoto prostoru už střílel a ačkoliv si Antti Niemi na kotouč sáhl, nedokázal jej zastavit! Dobrou práci před gólmanem navíc odvedl Jake DeBrusk. Asistence: Torey Krug.
     
    60:05
    Brad Marchand mohl bleskově rozhodnout. Dostal totiž puk ideálně do jízdy, leč z levého kruhu napálil Niemiho do masky! Hra pokračuje a u kotouče jsou Medvědi.
     
    58:51
    Neskutečné! Šťastným týmem mohl být Montreal. Brendan Gallagher táhl přečíslení dvou proti jednomu, najel si až do bezprostřední blízkosti Antona Chudobina a napálil jej přímo do břicha!
     
    58:25
    A další obrovská příležitost! David Krejčí vybojoval puk pro Ricka Nashe. Ten se natlačil před Niemiho, položil si jej, ale nepřehodil jeho beton! To byla stoprocentní loženka.
     
    57:25
    Tak to je neskutečné, David Pastrňák mohl rozpoutat obrovskou euforii! Z levé strany se hnal v úniku na Antti Niemiho. Zkusil mu poslat puk mezi nohy a kotouč za čáru neprošel.
    57:14 Jake DEBRUSK - 1:1
     
    57:14
    Bruins právě vstřelili branku!
    Je vyrovnáno, v TD Garden panuje obrovská radost! Nick Holden dostal na pravý kruh přihrávku od Toreyho Kruga a krásným nástřelem našel čepel hole JAKEA DEBRUSKA, jenž usměrnil kotouč mezi tři tyče. Nešťastné vyhození Drouina tak přichází hosty pořádně draho. Asistence: Nick Holden, Torey Krug.
     
    55:27
    Střelu Toreyho Kruga vyrazil Antti Niemi do strany, kde dorážel David Pastrňák. Ten ve velké šanci nastřelil pouze hráče Montrealu!
     
    55:25
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Jonathan Drouin – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    54:33
    A Zdeno Chára to nakonec udělal skvěle! Předvedl na své poměry nevídaný individuální průnik, který podnikl přes trojnásobnou přesilu. Noah Juulsen mu kotouč vypíchl, ale přímo k Ricku Nashovi, jehož střelu z prostoru levého kruhu vytěsnil skvělý Antti Niemi.
     
    53:52
    To byla slušná příležitost! Artturi Lehkonen obdržel přihrávku do předbrankového prostoru a ihned zakončoval bekhendem. Trefil Antona Chudobina, jenž pohotově zabránil všem snahám o dorážku.
     
    51:45
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Zdeno Chára – 2 min., hákování).
     
    51:04
    Karl Alzner nahodil od mantinelu. Kotouč byl za letu dvakrát tečován, přičemž směr střely chytře změnil Byron Froese. Anton Chudobin měl velké štěstí, že jej puk trefil do špičky betonu!
     
    45:23
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Jeff Petry – 2 min., hákování).
     
    41:44
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Mike Reilly – 2 min., vysoká hůl).
     
    40:42
    A další přečíslení hostů! Jonathan Drouin se tentokráte rozhodl pro přihrávku, ale hokejku svého spoluhráče těsně nenašel. Kdyby ano, nebylo by co řešit.
     
    40:18
    Opět se hraje! A hned byla k vidění tutovka Montrealu. Jonathan Drouin unikl do přečíslení. Vzal jej na sebe a vypálil v této situaci trošku netradičně příklepem. Anton Chudobin střelu jemně lízl a nakonec jej zachránilo břevno!
     
    37:57
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Jake DeBrusk – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    34:49
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Paul Byron – 2 min., podražení).
     
    33:33
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Jacob de La Rose – 2 min., podražení).
     
    31:19
    To byl semafor! Alex Galchenyuk si navedl puk na pravý kruh a švihem pálil do horního růžku. Tam ovšem vytyčil Anton Chudobin rukavici a svůj zákrok náležitě prodal! Tribuny bouří, domácí brankář předvedl skvělý moment.
     
    30:46
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Brandon Carlo – 2 min., krosček).
     
    28:23
    Obrovská šance! Nicolas Deslauriers v přečíslení skvěle našel Logana Shawa. Ten byl sám před brankou, Anton Chudobin už pouze seděl na ledě, ale Shaw šel ještě do bekhendu, což už bylo navíc a ruský gólman k velké radosti obecentsva zasahuje!
     
    27:30
    David Pastrňák se krásně obtočil okolo branky a snažil se zasunout puk za čáru. Neúspěšně, Antti Niemi zasáhl špičkou betonu! Následně ještě stejný hráč dostal nabito na pravý kruh, ale přestřelil. Dnes mu zatím není přáno.
     
    20:20
    Další obrovská neproměněná šance v podání Davida Pastrňáka! Boston se dostal do přečíslení tří proti jednomu a Brad Marchand jej ideálně našel. Český forvard pálil do poloodkryté klece, opět ji však minul.
     
    17:59
    Vyloučení v týmu Montreal Canadiens (Noah Juulsen – 2 min., hákování).
     
    17:49
    Jake DeBrusk se ze strany prodral až před Antti Niemiho a snažil se ho rozhýbat a následně zasunou puk mezi betony. To se mu i díky faulu nepodařilo, Niemi vyráží a Bruins ještě mají k dispozici ponechanou výhodu. Pokud ji nevyužijí, čeká je první dnešní přesilovka.
     
    15:58
    A nyní dokonce Bruins mohli skórovat! Tim Schaller unikl po pravé straně a našel najíždějícího Rileyho Nashe. Ten, stejně jako David Pastrňák, ve skvělé pozici pálí zcela mimo tři tyče.
     
    15:10
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Sean Kuraly – 2 min., sekání).
     
    15:10
    Paul Byron unikal sám na branku a díky faulu Seana Kuralyho nezakončil. Pozoruhodné je, že není nařízené trestné střílení, protože to byla přesně situace, ve které by se využívat mělo!
    09:15 Brendan GALLAGHER - 0:1
     
    09:15
    Montreal právě vstřelil branku!
    Nenápadná akce posílá Canadiens do vedení! BRENDAN GALLAGHER si vzal puk ve středním pásmu, přejel modrou čáru a ze zákrytu Toreyho Kruga vypálil zápěstím. Střela prolétla až do sítě! Anton Chudobin se jen bezradně ohlédl, ačkoliv to vypadalo, že zakončení bylo chytatelné. Bez asistence.
     
    07:16
    Logan Shaw mohl poslat hosty do vedení. Bostonskou defenzivu nachytal v nedbalkách, získal puk a z pravé strany najížděl na Chudobina. Ten však jeho střelu mířící mezi betony do branky nepustil!
     
    05:43
    Tak to bylo neskutečné! Montreal totálně propadl a Medvědi se hnali do obrovské šance. Brad Marchand vysunul do úniku Rileyho Nashe, který až trošku s exhibičním nádechem vracel puk na druhou stranu, kam mířil David Pastrňák. Český útočník zakončoval do prázdné brány, z bezprostřední blízkosti ji ovšem netrefuje! Fanoušci zklamaně usedají zpátky na sedačky.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 58. DeBrusk (Holden, Krug), 63. Marchand (Krug) – 10. Gallagher


    Boston Bruins: Chudobin (T. Rask) – McAvoy, Chára (C), K. Miller, Krug, Carlo, Holden – Pastrňák, Riley Nash, Marchand – Rick Nash, Krejčí (A), DeBrusk – Heinen, Backes (A), B. Gionta – Acciari, Kuraly, Schaller.
    Montreal Canadiens: Niemi (Ch. Lindgren) – Petry (A), Reilly, Juulsen, Alzner, Schlemko, Jo. Benn – Gallagher (A), Drouin, Galchenyuk – Lehkonen, Danault, Carr – Ščerbak, J. de La Rose, Byron – L. Shaw, A. Shaw, Deslauriers – Froese.

    Diváci: 17 565 (vyprodáno)
    thejrc.org