Zlaté Moravce – Trenčín 1:4 (kon.) | Prešov – Ružomberok 0:0 (kon.) | Nitra – Slovan Bratislava 0:1 (kon.)
Michalovce – Žilina 1:0 (kon.) | Dunajská Streda – Trnava 0:0 (kon.) | Senica – Podbrezová 1:0 (kon.)
konec
FC ViOn Zlaté Moravce
1:4 (0:2)
AS Trenčín
sk Sobota 03.03.2018, 14:00 • Štadión FC ViOn, Zlaté Moravce • Niké liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Hlavný rozhodca Peter Ziemba k dnešnému zápasu nepridal ani o minútu naviac. Nebolo treba, pretože o víťazovi bolo už rozhodnuté. V druhom polčase Zlaté Moravce zlepšili svoju hru, dokázali aj skórovať, ale napokon prehrali aj tretí jarný zápas rozdielom troch gólov. Na gól Harisa Harbu totiž dokázali reagovať Antonio Mance a Desley Ubbink. Trenčín tak vyhral poľahky 4:1 a je jasné, že do skupiny o titul pôjde z piateho miesta. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (15:53:48)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    89
    Po rohovom kope sa hostia do koncovky nedostali. Následne držia loptu na svojich kopačkách a možno povedať, že zápas sa prakticky už len dohráva. Tri body nepochybne budú smerovať do Trenčína.
     
    88
    Striedajúci Hamza Čataković sa okamžite zapojil do akcie hostí. Nedokázal si však poradiť s vybehnutým Pavlom Kováčom a so šťastím vybojoval aspoň rohový kop.
     
    87
    Dnešný zápas sa končí aj pre Antonia Manceho, ktorý sa zaskvel hattrickom. Na záverečné minúty nahradí chorvátskeho útočníka Bosniak Hamza Čataković.
     
    86
    Trenčín dal gól!
    Hostia definitívne rozhodujú o osude dnešného zápasu. James Lawrence potiahol akciu z hĺbky ihriska, pred pokutovým územím posunul loptu DESLEYMU UBBINKOVI a ten peknou technickou strelou k pravej žrdi prekonal Pavla Kováča.
     
    85
    K strele spoza pokutového územia sa dostal Martin Šulek. Jeho strela nebola márna, no lopta mierila tesne vedľa brány Pavla Kováča.
     
    83
    Trenčania predviedli peknú akciu po ľavej strane. Philip Azango hľadal v pokutovom území svojho spoluhráča, no ten sa do zakončenia nedostal.
     
    82
    Rohový kop zahral Robert Bartolomeu veľmi zle. Lopta opustila ihrisko ešte predtým, ako si našla cestu do pokutového územia. Na druhej strane dostal príliš dlhú prihrávku Philipp van Arnhem.
     
    81
    Na druhej strane podržal hostí výborným zákrokom Igor Šemrinec. Ľubomír Urgela potiahol akciu, následne prihrávkou do pravého krídla našiel Ewertona Paixao da Silvu, no jeho pokus vyrazil trenčiansky brankár na roh.
     
    80
    Desley Ubbink mal loptu na kopačke. Tesne pred pokutovým územím si to chystal na strelu, napokon sa k nej aj odhodlal, ale dobrú prácu pri blokovaní odviedol Marek Rigo.
     
    79
    Domáci futbalisti sa snažili dostať pred pokutové územie súpera, ale ich aktivita sa končí len odkopom od brány Igora Šemrinca, ktorý dnes kapituloval po oblúčiku Harisa Harbu.
     
    78
    Hilary Gong sa svojim tradičným spôsobom presadil po pravej strane. Následne centroval do pokutového územia, ale tam bol iba pripravený domáci obranca Denis Horník.
     
    77
    Aschraf El Mahdioui bol faulovaný v strede ihriska. Lopta tak zostane v moci trenčianskych futbalistov, ktorí sú blízko k zisku cenných troch bodov.
     
    76
    Trenčín dal gól!
    Hostia spravili výrazný krok na ceste k dnešnému triumfu. Hilary Gong posunul loptu na Philippa van Arnhema, ktorý následne centroval z pravej strany. ANTONIO MANCE sa dostal k lopte, jeho prvé zakončenie zblokoval Juraj Kotula, ale následne už Chorvát skompletizoval hattrick.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom využíva Juraj Jarábek aj svoje posledné striedanie v zápase. Na ihrisko sa dostane Marek Rigo. Naopak, zápas sa končí pre Denisa Dugu.
     
    73
    Philip Azango rozvinul peknú akciu po ľavej strane. Potom v pokutovom území hľadal Antonia Manceho, no toho dobre strážil Denis Horník a do zakončenia ho nepustil.
     
    72
    Na druhej strane sa nám pripomenul Hilary Gong. Vystrelil spoza pokutového územia, ale jeho pokus bez väčších problémov kryje Pavel Kováč. Na konte má už sedem úspešných zákrokov.
     
    71
    Domáci futbalisti mohli vyrovnať skóre zápasu. Robert Bartolomeu to na pravej strane urobil parádne, presadil sa cez Lukáša Skovajsu, no jeho následnú strelu pod brvno vyrazil na rohový kop brankár Igor Šemrinec.

    Miroslav Kováčik

    Branky: 62. Harba (Chren) – 1. Mance (Gong), 25. Mance (Gong), 76. Mance (van Arnhem), 86. Ubbink (Lawrence)

    Karty:   21. Urgela (ZMO) – 27. El Mahdioui (TRE), 57. Skovajsa (TRE)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:11. Střely mimo: 1:5. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:20.
    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Chren (C), Nikolić, Horník, Kotula – Orávik (46. Bartolomeu), Duga (75. M. Rigo), O. Šašinka (28. Paixao da Silva), Bariš – Harba, Urgela.
    Náhradníci: Novota – Bartolomeu, Paixao da Silva, M. Rigo, Jančura.

    AS Trenčín: Šemrinec – Skovajsa, Lawrence, Kleščík (C), Šulek – El Mahdioui – Zubairu (55. van Arnhem), Ubbink – Sleegers (70. Azango), Mance (87. Čataković), Gong.
    Náhradníci: Chovan – Keston, Paur, Čögley, van Arnhem, Čataković, Azango.

    Rozhodčí: Peter Ziemba – Tomáš Vorel, Peter Kováč
    thejrc.org