Zlaté Moravce – Trenčín 1:4 (kon.) | Prešov – Ružomberok 0:0 (kon.) | Nitra – Slovan Bratislava 0:1 (kon.)
Michalovce – Žilina 1:0 (kon.) | Dunajská Streda – Trnava 0:0 (kon.) | Senica – Podbrezová 1:0 (kon.)
konec
FC Tatran Prešov
0:0 (0:0)
MFK Ružomberok
sk Sobota 03.03.2018, 14:00 • NTC Poprad • Niké liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ani v druhom polčase sme nevideli žiaden gól, no veľmi blízko boli niekoľkokrát Ružomberčania. Je však jasné, že Ružomberok sa stáva posledným postupujúcim medzi najlepšiu šestku, ktorá bude bojovať o titul, keďže Nitra podľahla Slovanu Bratislava 0:1.

    Ďakujeme za pozornosť. (15:57:47)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Ružomberčania získali loptu, no už sa asi zrejme dopredu nedostanú.
     
    90+1
    Danielov center z pravej strany smeroval priamo do brankára Lukáča. Prešovčania si už asi remízový stav postrážia do konca.
     
    90+1
    Nadstavujú sa dve minúty.
     
    90
    Sedlák s Kerestešom spoločne zahrávali štandardku. Sedlák ju prenechal Kerstešovi. Lopta došla k Madukovi Udehovi, no ten sa ocitol v ofsajde.
     
    88
    Ľuptáka tvrdo atakoval Nikola Gatarić, a tak loptu získavajú znovu futbalisti Ružomberka.
     
    86
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Peter Katona, prichádza Nikola Gatarić.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 185 divákov.
     
    85
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Róbert Gešnábel, prichádza David Čapek.
     
    83
    Menich si vymenil loptu s Gešnábelom v pokutovom území, ale už ich pohyb zaznamenal aj brankár Lukáč a loptu zachytil.
     
    82
    Daniel predlžoval loptu Gešnábelovi, ale ten sa ďaleko veľmi neposunul. Prešovčania boli okamžite pri ňom.
     
    80
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Erik Streňo, prichádza Jozef Špyrka.
     
    79
    Erik Streňo bol faulovaný zrejme Gál-Andrezlym na obrannej polovici. Bude potrebovať nejaké ošetrenie, odchádza pomaličky za postrannú čiaru, no zrejme dohrá dnešné stretnutie.
     
    77
    Erik Streňo tvrdým zákrokom atakoval hosťujúceho Erika Daniela a jednoznačne dostáva žltú kartu.
     
    76
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Artur Pikk, prichádza Peter Gál-Andrezly.
     
    76
    Daniel sa zbavil dvojice prešovských futbalistov a posunul loptu Pikkovi na ľavú stranu. Poľský futbalista sa však nepresadil cez domáceho Martina Luberdu.
     
    74
    Qose sa pošmykol, no následne zabral a získal loptu späť. Potom si však trochu nerozumel možno aj sám so sebou, prihrávku poslal do územia nikoho.
     
    73
    Danielov center z pravej strany bol zblokovaný a Ružomberok získal rohový kop. Danielov center však Tatranu veľmi nepohrozil.
     
    71
    Prešovčania získali na pravej strane aut, bude ho vhadzovať Miroslav Petko. Vďaka miernej pasivite od domácich je už dlhý čas bez práce brankár Macík, ktorý si možno aj už pýta nejaký zákrok.
     
    70
    Erik Streňo smeroval dopredu po pravej strane, ale cez Erika Daniela sa vôbec nepresadil. Ružomberčania to skúšali, Pikkov center však ale bol odvrátený.
     
    68
    Kristi Qose sa dostal takisto do streleckej príležitosti, ale z hranice vápna vystrelil iba do hráča Prešova. Ružomberčania si už niekoľko minúť pýtajú gól v súperovej sieti a zatiaľ na túto bránu klopú veľmi dobre.
     
    66
    Ružomberčania boli opäť v dobrej príležitosti. Nermin Haskič vypálil z vnútra šestnástky takým polovolejom, no Lukáč si dokázal postrážiť bránku.
     
    64
    Ružomberčania môžu byť zatiaľ pokojní, keďže Nitra momentálne stále prehráva so Slovanom Bratislava 0:1 a za súčasnej situácie je postupujúcim medzi najlepšiu šestku práve Ruža.
     
    63
    Šikovne si loptu v pokutovom území pripravil Róbert Gešnábel, ale jeho prízemná strela mierila iba presne do brankára Lukáča, ktorý si pripísal ďalší úspešný zákrok.
     
    61
    Rohový kop Ružomberka zachytil Gešnábel, ale bola pri ňom blízko asi trojica hráčov Tatrana a z takejto pozície sa rozhodne nedalo nič vymyslieť.
     
    60
    Petr Hošek dobehol loptu na pravú stranu a snažil sa prihrávať Streňovi, ktorý mu tam šikovne nabiehal, lenže Streňo sa pošmykol a to bol koniec akcie.
     
    59
    Kristi Qose to skúšal šikovnou strelou tesne spoza pokutového územia. Lopta však letela priamo do stredu bránky a Lukáč ju bez problémov zachytil.
     
    57
    Po dlhšej dobe sme videli pohyb na opačnej polovici. Keresteš centroval zo štandardky, no Ružomberčanom sa podarilo bezpečne ubrániť.
     
    55
    Ružomberčania zahrávali štandardku z postrannej čiary a aj si vytvorili ďalšiu príležitosť. Kristi Qose sa uvoľnil cez protihráčov, ale napokon len tesne minul loptu svojou hlavou.
     
    54
    Daniel posunul loptu nakrátko Haskičovi na pravej strane. Haskičov center však napokon cez defenzívu Prešova neprenikol.
     
    53
    Tak toto bola veľká možnosť pre Ružomberok! Erik Daniel si pripravil loptu na hranici pokutového územia a tvrdo vystrelil. Lopta skončila na brvne.
     
    52
    Pikk odcentroval loptu do pokutového územia, no Prešovčania sa bezpečne ubránili a nedovolili súperovi vytvoriť si gólovú šancu.
     
    51
    Erik Daniel sa dostal dopredu s loptou po pravej strane, posúval ju do pokutového územia, ale prešovskí futbalisti prihrávku zblokovali.
     
    50
    Ružomberčania začínajú pomaličky z vlastnej polovice. Zatiaľ si iba vymenili loptu Menich s Macíkom a niečo sa snažia vymyslieť.
     
    48
    Prešovčania loptu z vlastnej polovice odkopli iba za postrannú čiaru. Ruža teda môže vytvoriť novú útočnú akciu.
     
    47
    Ľupták posunul loptu dopredu Qosemu, ktorý pokračoval smerom do šestnástky, ale nepodarilo sa mu už ďalej prihrať spouhráčovi.
     
    46
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Richard Kačala, prichádza Tomáš Sedlák.
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Tihomir Kostadinov, prichádza Štefan Gerec.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V úvodnom polčase sme na oboch stranách videli pokusy hráčov o skórovanie, no nepodarilo sa to napokon nikomu.
    Druhý polčas sa začne približne o 15:07.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Ružomberčania zahrávali štandardku, no veľmi sa im nepodarilo prekvapiť. Žltú kartu napokon za ten zákrok dostal Christopher Maduka Udeh.
     
    45+1
    Cez Udeha sa pretláčal Nermin Haskič. Prešovský obranca si pomohol potiahnutím za dres a Ružomberok získava štandardku.
     
    45+1
    Rozhodcovia nadstavujú dve minúty.
     
    45
    Kačala je v poriadku a pokračuje v hre. Vyzerá to tak, že sa ešte bude nadstavovať nejaká tá minútka.
     
    43
    Kačala si spracoval center na ľavej strane, následne sa dostal do súboja s Jonecom a potom si ľahol na trávnik a vyzerá to tak, že bude potrebovať ošetrenie.
     
    41
    Vysoký Lukáčov nákop z malého vápna našiel jedného z jeho spoluhráčov, ale Prešovčania sa dlho na lopte neudržali.
     
    40
    Pikk si nabehol po ľavej strane. Snažil sa prejsť cez Petka, ktorý mu však loptu vypichol. Potom však hostia získali loptu opäť, Artur Pikk si zabehol za obranu, dostal prihrávku, ale už stroskotal na brankárovi Lukáčovi.
     
    38
    Hostia zahrávali rohový kop. Bránku Tatrana Prešov však pozorne postrážil brankár Patrik Lukáč.
     
    37
    Po ľavej strane založil protiútok Kačala, ale rozhodne sa ďaleko nedostal. Ružomberčania si na útočnej polovici nerozumeli, Gešnábel posielal Haskičovi loptu veľmi ďaleko.
     
    35
    Tvrdý súboj o loptu medzi Gešnábelom a Kerestešom sa končí ošetrením na jednej a aj druhej strane.
     
    33
    Gešnábel si šikovne loptu narazil s Haskičom, následne Gešnábel preniesol hru na Daniela, ktorý centroval aj na Qoseho, ale priestor už bol prehustený.
     
    32
    Kerestešov center zo šestnástky Ružomberčania odvrátili na rohový kop a aj z následného rohu sa podarilo hosťom eliminovať súpera. Prešov ostáva na útočnej polovici vďaka autu.
     
    31
    Kačala vysunul po ľavej strane Hošeka, ktorý sa dostal do súboja s Jonecom. Jonec fauloval Hošeka a Prešov získava štandardku.
     
    29
    Kerestešov center do šestnástky Ružomberčania odvrátili. K lopte sa snažil ešte prepracovať Maduka Udeh, ale pred Macíkom neobstál.
     
    28
    Dopredu prenikal Peter Katona po ľavej strane, ale Prešovčania zísali iba aut a nakoniec sa nepresadili. Získavajú však štandardku.
     
    26
    Artur Pikk posunul loptu pred pokutovým územím Ľuptákovi. Snaha Ružomberčanov napokon končí v rohovom kope, hostia sa však nepresadili.
     
    24
    Prešovčania získali rohový kop. Zo šestnástky hlavičkou zakončoval Luberda, ale loptu poslal vysoko nad bránku.
     
    23
    Haskič si nabiehal s loptou po pravej strane a posielal priamu loptu do šestnástky. Brankár Lukáč ju s prehľadom zachytil.
     
    22
    Kerestešov center z rohovej zástavky neprekvapil hosťujúcu defenzívu, Ružomberčania loptu bezpečne odstránili.
     
    21
    Kačala preniikal po ľavom krídle, ale bol odstavený Jonecom. Lopta prenikla za postrannú čiaru a bude z toho rohový kop pre Tatran.
     
    20
    Dávid Keresteš nepríjemným sklzom zlikvidoval protihráča a je prvým kartovo potrestaným hráčom v tomto stretnutí.
     
    19
    Bartekova prihrávka smerom na Katonu nebola vôbec presná. Protiútok chcel rozbehnúť Qose, ale obranca Maduka Udeh si poradil.
     
    18
    Center do pokutového územia z ľavej strany odvrátil domáci kapitán Luberda. Ružomberčania sa snažia akokoľvek preniknúť do šestnástky, no zatiaľ sa im to veľmi nedarí.
     
    16
    Ružomberčania si vybojovali rohový kop, ale nepodarilo sa im nájsť recept na prešovskú defenzívu. Následne šiel dopredu Tatran, zakončoval Keresteš, preloboval brankára Macíka, ale gól neplatí, hráč Prešova bol v ofsajdovom postavení.
     
    15
    Ružomberčania získali dva auty po sebe na ľavej strane ihriska a snažili sa dostať do šestnástky. Qose však bol na hranici vápna zlikvidovaný.
     
    14
    Druhý Kerestešov center šiel na vzdialenejšiu žrď, odkiaľ sme videli aj zakončenie, ktoré bolo veľmi nepresné. Rozohrávať bude Macík.
     
    13
    Po faule na Streňa získali Prešovčania štandardku. Zahrával ju Keresteš, lopta preletela cez pokutové územie, no nik ju nezasiahol. Tatran získava ešte roh.
     
    11
    Daniel si spracoval prihrávku na pravej strane, no následne sa pošmykol a už jeho center nebol vôbec presný.
     
    10
    Qose poslal center do šestnástky z pravej strany, hostia loptu s prehľadom zblokovali a nedovolili súperovi zakončovať.
     
    9
    Róbert Gešnábel získal loptu pred pokutovým územím a pokúšal sa vystreliť, no aj túto strelu sa podarilo Prešovčanom zblokovať.
     
    8
    Center z pravej strany ešte potom posielal aj Ľupták, ale Prešovčania sa ubránili a bez problémov dokázali loptu odstrániť.
     
    7
    Erik Daniel pokračoval v akcii po pravej strane a vystrelil spoza šestnástky, no jeho strela bola zblokovaná. Následný rohový kop zahrávali hostia nakrátko.
     
    6
    Bartek poslal center do vnútra šestnástky na Streňa, ktorý si ho aj spracoval, no v hre pokračovať nemohol, keďže bol v ofsajde.
     
    5
    Luberda bol v súboji o loptu s Haskičom, dostali sa až k bránkovej čiare a hosťujúci hráč si pýtal rohový kop. Napokon to však bol len odkop od brány.
     
    4
    Streňo hľadal centrom za obranu súpera Petra Hoška, ktorého si však bezpečne postrážil Ján Maslo a nedovolil mu preniknúť.
     
    3
    Prešovčania sa dostali k prvému streleckému pokusu. Hošek z ľavej strany poslal loptu do šestnástky Katonovi, ktorý zakončoval, no jeho prízemná strela skončila priamo u Macíka.
     
    2
    Katona šikovne predĺžil loptu od Barteka smerom na Streňa, ktorý však neprešiel po ľavej strane cez Joneca.
     
    1
    Úvodný výkop mali k dispozícii futbalisti Ružomberka, ktorí začínajú jednoduchými prihrávkami z vlastnej polovice.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy už máme na trávniku. Prešovčania v zelených a Ružomberčania v oranžových sa zoradili, aby sme si spoločne vypočuli štátnu hymnu.
     
    Prajem vám príjemné popoludnie z popradského národného tréningového centra. Pod Tatrami sa teplota vzduchu pohybuje okolo mínus siedmich stupňov Celzia, takže pre hráčov nič príjemné. Čakáme na príchod hráčov na trávnik.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Tatran Prešov: Lukáč – Kačala, Luberda (C), Udeh, Bartek – Keresteš, Dzurík, Katona, Petko – Streňo, Hošek.
    Náhradníci: Talian – Dupkala, Sedlák, Prikryl, Špyrka, Gatarić, Trapanovski.

    MFK Ružomberok: Macík – Jonec, Maslo (C), Menich – Daniel, Kostadinov, Qose, Pikk, Ľupták – Haskič, Gešnábel.
    Náhradníci: Urminský – Gál-Andrezly, Takáč, Gerec, Maslo, Čapek, Kupec.

    Rozhodca: Ochotnický – Slyško, Poláček.
     
    Prajem vám príjemné popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu posledného 22. kola základnej časti Fortuna ligy, v ktorom sa rozhodne o tímoch, ktoré budú hrať o titul a ktoré o udržanie. Dnes o 14:00 sa v NTC Poprad začne súboj medzi 1. FC Tatran Prešov a MFK Ružomberok.

    1. FC Tatran Prešov
    Tatran Prešov patrí do skupiny tímov, ktoré budú jednoznačne bojovať o záchranu v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži. Tatranu patrí v tabuľke predposledné 11. miesto so ziskom 13 bodov a skóre 13:44. Prešovčania dokázali z 21 zápasov byť víťazní iba v troch z nich, vybojovali štyri remízy a až 14-krát prehrali. Prešovu sa v jarnej časti ešte nepodarilo zvíťaziť. V minulom kole podľahol Trenčínu vonku 2:0 a predtým na domácom trávniku v Poprade prehral s Podbrezovou takisto 0:2. Futbalistov Tatrana trápi určite aj koncovka, keďže vo Fortuna lige sa Prešovčania gólovo naposledy presadili 18. novembra proti Zlatým Moravciam.

    MFK Ružomberok
    Ružomberčanov čaká v tomto zápase dôležitá misia, ak chcú ešte zabojovať o majstrovský titul. Ružomberok sa aktuálne nachádza na 6. mieste tabuľky so ziskom 32 bodov a skóre 31:21. Ružomberok je pred siedmou Nitrou len o dva body a v prípade víťazstva pod Tatrami nad Prešovom môže jasne oslavovať postup do najlepšej šestky. Nitra bude hrať doma proti Slovanu a určite musí taktiež zvíťaziť. Ružomberok v tejto sezóne dokázal vyhrať 8 zápasov, 8-krát remízoval a na svoje konto si pripísal aj päť prehier. Ružomberok sa na jar stretol s Nitrou na domácom trávniku, s ktorou remízoval 0:0 a predtým podľahol Žiline 2:0. Ruža bude v tomto zápase bojovať o priamy postup medzi šesticu najlepších a takúto príležitosť si určite nenechá ujsť.

    V prvom vzájomnom zápase v tejto sezóne sa 1. októbra 2017 v rámci 11. kola zrodilo jasné víťazstvo futbalistov Ružomberka na domácom trávniku 3:1. Za Ružu sa presadil dvakrát Haskič a raz Kružliak. Za Prešov skóroval jediný raz Černák.

    Sledujte spoločne s nami aj tento zápas. Sprevádzať ním vás bude Lukáš R. Ovšonka. Pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky:

    Karty:   20. Keresteš (PRE), 45+2. Udeh (PRE), 77. Streňo (PRE)


    FC Tatran Prešov: Lukáč – Kačala (46. Sedlák), Luberda (C), Udeh, Bartek – Keresteš, Dzurík, Katona (86. Gatarić), Petko – Streňo (80. Špyrka), Hošek.
    Náhradníci: Talian – Dupkala, Sedlák, Prikryl, Špyrka, Gatarić, Trapanovski.

    MFK Ružomberok: Macík – Jonec, Maslo (C), Menich – Daniel, Kostadinov (46. Gerec), Qose, Pikk (76. Gál-Andrezly), Ľupták – Haskič, Gešnábel (85. Čapek).
    Náhradníci: Urminský – Gál-Andrezly, Takáč, Gerec, Maslo, Čapek, Kupec.

    Rozhodčí: Ochotnický – Slyško, Poláček

    Diváci: 185
    thejrc.org