Zlaté Moravce – Trenčín 1:4 (kon.) | Prešov – Ružomberok 0:0 (kon.) | Nitra – Slovan Bratislava 0:1 (kon.)
Michalovce – Žilina 1:0 (kon.) | Dunajská Streda – Trnava 0:0 (kon.) | Senica – Podbrezová 1:0 (kon.)
konec
DAC 1904 Dunajská Streda
0:0 (0:0)
FC Spartak Trnava
sk Sobota 03.03.2018, 14:00 • MOL Aréna • Niké liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vyrovnaný súboj dvoch účastníkov nadstavbovej časti o titul sa skončil bezgólovou remízou. Domáci futbalisti boli v priebehu stretnutia strelecky aktívnejší, ale o čistých šanciach sa hovoriť nedá. Zaujímavá bola najmä hlavička Šatku z prvého dejstva. Trnavčania vyčkávali na brejky či štandardky, no ich realizácia takisto nebola najlepšia. Ku gólu bol blízko kapitán Godál, ktorý však skóroval z ofsajdu. Po remíze v poslednom kole základnej časti zostal Spartak na prvom mieste s deväťbodovým náskokom pred Slovanom, tretia Dunajská Streda stráca naďalej jedenásť bodov. (15:56:42)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Po štandardke hostí sa strhla strkanica v pokutovom území domáceho tímu. V neprehľadnej situácii boli aktívni viacerí hráči a traja obdržali žltú kartu. V drese DAC boli potrestaní Tomáš Huk a Lukáš Čmelík, v zostave Trnavy Marvin Egho.
     
    90+2
    Štefan Pekár rozohral priamy kop a loptu poslal na domácu bránu. Patrik Macej sa natiahol a dokázal úspešne zasiahnuť.
     
    90+1
    Tomáš Huk si pomohol rukami vo vzdušnom súboji s Marvinom Eghom a nedovolene ho atakoval. Nasleduje štandardka pre Spartak Trnava.
     
    90
    Riadny hrací čas sa naplnil. Nad jeho rámec pridal rozhodca ešte tri minúty, ktoré chcú využiť oba tímy na rozhodnutie.
     
    89
    Na opačnej strane ihriska sme sledovali podobnú štandardnú situáciu. Erik Jirka poslal loptu do náručia Patrika Maceja.
     
    88
    Erik Pačinda odcentroval zo štandardky priamo na brankára Martina Vantrubu, ktorý loptu vo vzduchu dokázal vyboxovať mimo šestnástky.
     
    87
    Andrej Kadlec prerušil akciu domácich, ktorí sa dostávali do prečíslenia. Jeho tvrdý zákrok na Pamboua bol potrestaný žltou kartou.
     
    86
    Trnavčania v závere stretnutia zvyšujú aktivitu na útočnej polovici. Lukáš Greššák vybojoval pre hostí štandardku.
     
    85
    Domáci tréner takisto využil aj posledné tretie striedanie. V zápase dohral Zsolt Kalmár, na jeho miesto prišiel Christián Herc.
     
    84
    Marvin Egho dostal prihrávku do šestnástky, ale nevyšlo mu prebratie lopty. Dokázal ho odzbrojiť obranca Ľubomír Šatka.
     
    83
    Posledné striedanie v zostave hostí. Na lavičku zamieril žltou kartou potrestaný Anton Sloboda, ktorého vymenil Lukáš Greššák.
     
    82
    Yves Simon Pambou bol nedovolene atakovaný pred šestnástkou DAC. Domáci záložník musel byť ošetrený a na chvíľu opúšťa ihrisko.
     
    81
    Vachtang Čanturišvili kvalitne odcentroval z pravého krídla do pokutového územia. Erik Jirka čakal na loptu na zadnej žrdi, no neprešla k nemu.
     
    80
    Desať minút pred koncom riadneho hracieho času stále čakáme na gólový moment. Rovnako tak diváci nevideli presný zásah na ďalších troch štadiónoch.
     
    79
    Eldar Civič v snahe zakončiť trafil iba brániaceho Marina Ljubičića. Obaja futbalisti následne spadli na trávnik, no bez povšimnutia rozhodcu.
     
    78
    Hlavný rozhodca Hrčka siahol do vrecka a vytiahol z neho žltú kartu pre Marina Ljubičića, ktorý išiel do riskantného sklzu v strede ihriska.
     
    76
    Kadlec napravil svoje zaváhanie spred dvoch minút. Teraz výborne pristúpil k Davisovi na pravej strane a odkopol loptu za čiaru.
     
    75
    Dunajská Streda mala výhodu štandardnej situácie. K lopte sa postavili Kalmár s Pačindom a druhý menovaný ohrozil Vantrubu priamou strelou.
     
    74
    Andrej Kadlec zamieril na ofenzívny výlet, ale v strede ihriska stratil loptu. Domáci to využili na rýchlu kontru, ktorá sa však skončila nepresným centrom Čmelíka.
     
    72
    Čerstvý Erik Jirka sa vydal napádať rozohrávku DAC. Patrik Macej však zvládol situáciu a pod tlakom loptu poslal k spoluhráčom.
     
    71
    Druhé striedanie prebehlo aj na strane DAC. Neviditeľného Kristophera Vidu nahradil ďalší mladý slovenský futbalista Lukáš Čmelík.
     
    71
    Tesne pred striedaním domáci futbalisti ohrozili Martina Vantrubu. Trnavského brankára preveril strelou z diaľky Marin Ljubicić.
     
    70
    Prichádza ďalšie trnavské striedanie, ktoré by malo pomôcť ofenzíve. Z ihriska odišiel Reagy Ofosu, vymenil ho mladý Slovák Erik Jirka.
     
    69
    MOL Aréna v Dunajskej Strede dnes nie je vypredaná, ale vzhľadom na chladné počasie a slovenské pomery je 6 709 divákov na tribúnach pekným číslom.
     
    68
    Dunajská Streda nevyužila voľný priestor na rýchly protiútok. Strela Zsolta Kalmára spoza šestnástky bola zblokovaná stopérom hostí.
     
    67
    Erik Pačinda sa dostal mimo ideálnej streleckej pozície, a tak skúsil aspoň odcentrovať. Loptu poslal priamo do pripraveného Vantrubu.
     
    66
    Marin Ljubicić zostal sedieť pred vlastnou bránou a vyžiadal si ošetrenie. Chorvátsky líder DAC zatiaľ kríva, ale mal by to postupne rozbehať.
     
    65
    Nestor El Maestro urobil prvé striedanie. Z ihriska odišiel tvorca hry Ján Vlasko, ktorého nahradil útočne ladený Štefan Pekár.
     
    64
    Marvin Egho sa ocitol v nádejnej situácii pred domácou bránou. V záklone ale nedokázal presnejšie zakončiť a Macej loptu schoval do rukavíc.
     
    63
    Trnavčania mohli využiť chybnú rozohrávku súpera. Ján Vlasko však neprešiel cez pozorného Šatku a loptu stratil.
     
    62
    Dunajská Streda nevyužila rohový kop. Center smeroval na prednú žrď, kde bol pripravený jeden z trnavských futbalistov.
     
    61
    Trnavskí defenzívni stredopoliari majú žlté karty. K Yasinovi Pehlivanovi sa teraz pridal jeho kolega Anton Sloboda.
     
    60
    Po hodine riadneho hracieho času je v Dunajskej Strede stále bezgólový stav. Platí aj konštatovanie, že ani jedno mužstvo nemalo gólovú šancu z hry. Všetko podstatné sa udialo po štandardkách.
     
    59
    Útočníci majú sťaženú situáciu, pretože nedostávajú veľa priestoru. Oba tímy dobre pristupujú k hráčom a ponúkajú im minimum času.
     
    57
    Je tu prvé striedanie v dnešnom zápase. Domáci kouč vymenil útočníkov, keď Rolanda Černáka nahradil Marko Divković.
     
    56
    Marvin Egho využil poskytnutú výhodu, ale nemal potrebnú rýchlosť a zamotal sa v kľučkách. Loptu získali domáci futbalisti.
     
    55
    Reagy Ofosu sa presadil na ľavom krídle, ale zvolil individuálny postup a napokon narazil na trojicu futbalistov žlto-modrých dresoch.
     
    54
    Hostia mali loptu len veľmi krátko, pretože Marvin Egho zahral vo vzduchu nedovolene rukami a fauloval protihráča.
     
    53
    Domáci fanúšikovia sa búria, pretože hlavný rozhodca videl faul Rolanda Černáka na Andreja Kadleca. Lopta bude v moci Trnavčanov.
     
    52
    Spočiatku sa Egho na trávniku nehýbal a jeho zranenie vyzeralo byť vážne. Po obstreku však vstal a nemal by zatiaľ striedať.
     
    51
    Lekári trnavského tímu museli vybehnúť na hraciu plochu, kde zostáva ležať útočník Marvin Egho. Táto situácia rozčúlila Yasina Pehlivana, ktorý za neprimeranú diskusiu s rozhodcom dostal žltú kartu.
     
    50
    Úvodných päť minút druhého dejstva je poznačených množstvom chýb na oboch stranách. Hráčom viazne kombinácia.
     
    49
    Tomáš Huk na poslednú chvíľu zastavil rozbehnutého Marvina Egha. V sklze mu dokázal odkopnúť loptu a útočník hostí nešiel sám na Maceja.
     
    47
    Marvin Egho nemohol vybehnúť do samostatného úniku na Patrika Maceja, pretože stál v ofsajde. Situácia bola jednoznačná, rozhodca na čiare nemusel váhať.
     
    46
    Tréneri ponechali na ihrisku základné jedenástky. Cez prestávku nedošlo k žiadnej zmene v zostave.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Šláger posledného kola základnej časti Fortuna ligy zatiaľ nepriniesol ani jeden gól. Spočiatku bol duel opatrný, no oba tímy si vypracovali šance a mohli zmeniť skóre. Hostia pohrozili zo štandardiek. Godálovo gólové zakončenie prišlo z ofsajdu a Kadleca vychytal Macej. Na opačnej strane musel riešiť Vantruba až štyri strelecké pokusy DAC, ale najbližšie ku skórovaniu mal v závere polčasu Šatka, ktorý hlavou minul bránu.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Zsolt Kalmár si pomohol útočným faulom a potom sa hneval na hvizd hlavného rozhodcu. Arbiter Hrčka mu dôrazne dohováral.
     
    44
    Ľubomír Šatka mohol otvoriť skóre. Center zo štandardky si našiel práve jeho hlavu, no mladý stopér v ideálnej pozícii nenamieril presne.
     
    43
    Erick Davis nabral rýchlosť na ľavom krídle, obišiel jedného Trnavčana, ale potom mu vystavil stopku Andrej Kadlec.
     
    41
    Yves Simon Pambou stratil loptu na pravej strane, no rýchlo sa vrátil dozadu a aj za cenu faulu zastavil postup hostí.
     
    40
    Erik Pačinda si vyslúžil potlesk domácich fanúšikov, keďže sa odhodlal k strele z diaľky. Martin Vantruba ale nemusel zasahovať.
     
    39
    Yves Simon Pambou zaváhal v rozohrávke a trafil iba pred sebou stojaceho Antona Slobodu. Stredoopoliar hostí však loptu neskrotil na kopačke.
     
    38
    Vachtang Čanturišvili odcentroval naslepo z ľavého krídla do šestnástky. Patrik Macej stiahol vysokú loptu zo vzduchu a upokojil situáciu.
     
    37
    Eldar Civič neprešiel cez brániaceho Ľubomíra Šatku, ale na malom priestore kopol loptu do protihráča a získal vhadzovanie.
     
    35
    Zsolt Kalmár mal na starosti rozohrávku štandardnej situácie z pravej strany. Jeho center do šestnástky odpratal Andrej Kadlec.
     
    34
    Marvin Egho ukázal, že dokáže pomôcť aj v obrane. Po strate lopty sa vzorovo vrátil a v súboji zastavil Pamboua.
     
    33
    Domáci futbalisti zvolili riskantnú prihrávku dozadu na Patrika Maceja, ktorý bol pod tlakom dvoch napádajúcich súperov. Český gólman loptu rýchlo odkopol preč.
     
    32
    Yasin Pehlivan spoľahlivo zapracoval v defenzíve. Davisov center zo štandardky stlmil na hrudi a potom poslal loptu dopredu.
     
    31
    Hlavný rozhodca upokojuje hráčov na trávniku, pretože Roland Černák bol tvrdšie atakovaný v okolí stredového kruhu. Zatiaľ je to bez žltej karty.
     
    30
    Erik Pačinda individuálne neprešiel cez jedného trnavského obrancu. Skúsil kľučku, ale lopta mu ušla za čiaru.
     
    29
    Necelá polhodina duelu priniesla viacero streleckých pokusov do priestoru brány, ale ani jednu vyloženú gólovú šancu. Hostí obral o presný zásah ofsajd.
     
    28
    Ostatných päť minút patrilo hráčom Spartaka Trnava. Hostia momentálne kontrolujú loptu a trávia čas na polovici súpera.
     
    27
    Ján Vlasko centroval od rohovej zástavky na zadnú žrď. Godál poslal loptu hlavou na voľného spoluhráča, no Reagy Ofosu zakončoval nad brvno.
     
    25
    Patrik Macej po rohovom kope vyboxoval loptu ďaleko od vlastnej brány a založil rýchly brejk DAC, ktorý sa skončil až pred šestnástkou Spartaka.
     
    24
    Trnavčania pohrozili po štandardke. Vlasko odcentroval presne do šestnástky, kde dokázal z prvej zakončiť Andrej Kadlec. Patrik Macej bol na správnom mieste.
     
    23
    Eldar Civič predviedol sebavedomý prienik po ľavej strane, hodil si loptu medzi dvoch hráčov a vypýtal si faul, ktorý prináša Spartaku štandardku.
     
    22
    Martin Vantruba má na svojom konte štvrtý úspešný zákrok, keď ho preveril z priameho kopu Erick Davis. Trnavský brankár nemal náročnú prácu.
     
    21
    Futbalisti zo Žitného ostrova nezužitkovali rohový kop. Lopta smerovala na zadnú žrď, kde neuspel v hlavičkovom súboji Erik Pačinda.
    20. Kalmár trafil iba trnavský múr
    Zdroj: www.huste.tv
     
    20
    Pri lopte stáli piati hráči DAC, ale situáciu nevyriešili najlepšie. Zodpovednosť na seba zobral Zsolt Kalmár, ktorý trafil iba Trnavčanov v múre.
     
    19
    Dunajská Streda dostane výhodu veľmi zaujímavej štandardky, pretože Erik Pačinda prepadol cez Borisa Godála na hranici šestnástky.
     
    18
    Reagy Ofosu naštartoval v strede poľa, ale nedal si pozor na hráča za sebou a pod tlakom stratil loptu. Nevypýtal si ani faul.
     
    17
    Dunajská Streda je zatiaľ strelecky aktívnejšia. Martin Vantruba musel vytiahnuť už tri zákroky, Patrik Macej nečelil žiadnej priamej strele.
     
    16
    Spartak nevyužil otvorený priestor a pokazil brejkovú situáciu. Ján Vlasko neposlal presnú prihrávku za obranu Marvinovi Eghovi.
     
    15
    Po ďalšom rohovom kope nastal zmätok v pokutovom území Trnavy. K zakončeniu sa tlačil Tomáš Huk, ktorý aj s prispením defenzívy súpera ohrozil Vantrubu.
     
    14
    Zdalo sa, že domácim vôbec nevyšiel signál po rohovom kope, ale Yves Simon Pambou aj so šťastím získal loptu a potom preveril Vantrubu ďalekonosnou strelou.
     
    13
    Yasin Pehlivan si dokonca vyžiadal ošetrenie chrbta, ale takisto to neohrozí jeho pokračovanie v dnešnom stretnutí. Na chvíľu však musí odísť za čiaru.
     
    12
    Po odkope Godála smerovala lopta na Vlaska, ktorý bol atakovaný v strede poľa. Zostal ležať na hracej ploche, no bude pokračovať.
     
    11
    Boris Godál bol tentoraz v úlohe brániaceho hráča. V osobnom súboji sa dostal k lopte dostatočne rýchlo a odkopol ju do bezpečia.
    10. Boris Godál skóroval z ofsajdu
    Zdroj: www.huste.tv
     
    10
    Trnavčania sa chvíľu tešili zo streleného gólu. Po štandardke zakončoval Čanturišvili, no loptu ešte usmernil do siete Boris Godál, ktorý stál v tesnom ofsajde.
     
    9
    Marvin Egho chcel prihrať Jánovi Vlaskovi, ktorý bol postavený medzi dvojicou domácich obrancov. Domácemu tvorcovi hry ale lopta ušla.
     
    8
    Dunajskostredčanom zatiaľ chýba presnosť vo finálnej fáze. Ich akcie sa končia nevydarenými prihrávkami, takže Vantruba si aspoň vyskúša odkopy od vlastnej brány.
     
    7
    Na opačnej strane mal prácu Patrik Macej, ktorý stiahol do náručia centrovanú loptu Eldara Čiviča z ľavého krídla.
     
    6
    Roland Černák zakončoval na dvakrát. Jeho prvá strela smerovala do trnavského hráča, ale druhý pokus skončil v rukaviciach Martina Vantrubu.
     
    5
    Futbalisti Spartaka Trnava mohli vybehnúť do rýchleho brejku, keď Pehlivan odzbrojil Kalmára. Hlavný rozhodca však fúkol do píšťalky.
     
    4
    Úvod je obojstranne opatrný. Hráči si uvedomujú dôležitosť posledného zápasu v základnej časti a nechcú urobiť chybu.
     
    3
    Erik Pačinda posielal vysokú loptu za obranu Trnavy, ale Andrej Kadlec sa nenechal prekvapiť vo vzdušnom súboji a vypýtal si faul.
     
    2
    Trnavčania stratili loptu na ľavej strane. Vachtang Čanturišvili ju nedokázal udržať a pod tlakom mu ušla za čiaru.
     
    1
    Domáci futbalisti mali na starosti úvodný výkop. Loptu uviedol do pohybu maďarský stredopoliar Zsolt Kalmár.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Program základnej časti Fortuna ligy dnes uzavrie šesť zápasov 22. kola. Jeho šlágrom je práve duel Dunajskej Stredy a Trnavy. O poslednú miestenku do nadstavbovej časti o titul sa však bude bojovať na diaľku medzi Ružomberkom a Nitrou.
     
    Úvodné zostavy:

    FC DAC Dunajská Streda: Macej – Koštrna, Šatka, Huk, Davis – Kalmár, Ljubicić (C), Pambou – K. Vida, Pačinda, Černák.
    Náhradníci: Jedlička – Živković, Záhumenský, Herc, Divković, Čmelík, Mervo.

    FC Spartak Trnava: Vantruba – A. Kadlec, Tóth, Godál (C), Civič – Pehlivan, Sloboda – Ofosu, Vlasko, Čanturišvili – Egho.
    Náhradníci: Chudý – Janso, Hladík, A. Lovás, Jirka, Greššák, Pekár.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 22. kola Fortuna ligy, ktoré je zároveň posledným pred nadstavbovou časťou súťaže. Ambiciózna Dunajská Streda v ňom privíta lídra tabuľky z Trnavy.

    Dunajská Streda figuruje na tretej priečke so ziskom 38 bodov a dýcha na chrbát druhému Slovanu, ktorý je pred ňou iba o skóre. Zverenci talianskeho trénera Rossiho momentálne ťahajú sériu ôsmich ligových stretnutí bez porážky. V závere minulého roka síce postrácali veľa bodov remízami, ale vstup do jarnej časti im vyšiel podľa predstáv. Najskôr zdolali vonku Senicu 2:0 a potom rovnakým výsledkom pokorili aj Michalovce. Futbalisti zo Žitného ostrova sa môžu v nadstavbovej časti teoreticky zapojiť aj do boja o titul, ale budú si musieť dať pozor aj na konkurentov za sebou. Malú bodovú stratu majú Žilina, Trenčín aj Ružomberok.

    Trnava dlhodobo kraľuje fortunaligovej tabuľke a pred druhým Slovanom a treťou Dunajskou Stredou má v súčasnosti komfortný jedenásťbodový náskok. Už teraz je jasné, že do nadstavby pôjde z najvýhodnejšej pozície, ale potom ju čaká desať náročných súbojov s tímami z elitnej šestky. V novembri sa zdalo, že Trnavčanom dôjde dych a onedlho spadnú z prvého miesta. V posledných dvoch jesenných a v prvých dvoch jarných kolách však zaznamenali plný bodový zisk a zase odskočili súperom. Nitru zdolali vonku 1:0, rovnaký výsledok dosiahli doma proti Prešovu, v Zlatých Moravciach triumfovali presvedčivo 4:1 a doma so Senicou im zase stačilo víťazstvo 1:0.

    Prvý vzájomný zápas medzi Dunajskou Stredou a Trnavou v tejto sezóne sa odohral koncom septembra. Bíli Andeli vtedy vyhrali na domácej pôde 2:0 vďaka gólom Čanturišviliho a Egha zo záverečnej desaťminútovky duelu.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.

    Tomáš Lengyel

    Branky:

    Karty:   78. Ljubicić (DUN), 90+3. Huk (DUN), 90+3. Čmelík (DUN) – 51. Pehlivan (TRN), 61. Sloboda (TRN), 87. A. Kadlec (TRN), 90+3. Egho (TRN)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 2:2. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 22:24.
    DAC 1904 Dunajská Streda: Macej – Koštrna, Šatka, Huk, Davis – Kalmár (85. Herc), Ljubicić (C), Pambou – K. Vida (71. Čmelík), Pačinda, Černák (57. Divković).
    Náhradníci: Jedlička – Živković, Záhumenský, Herc, Divković, Čmelík, Mervo.

    FC Spartak Trnava: Vantruba – A. Kadlec, Tóth, Godál (C), Civič – Pehlivan, Sloboda (83. Greššák) – Ofosu (70. Jirka), Vlasko (65. Pekár), Čanturišvili – Egho.
    Náhradníci: Chudý – Janso, Hladík, A. Lovás, Jirka, Greššák, Pekár.

    Rozhodčí: Hrčka – Weiss, Tomčík
    thejrc.org