Zlaté Moravce – Trenčín 1:4 (kon.) | Prešov – Ružomberok 0:0 (kon.) | Nitra – Slovan Bratislava 0:1 (kon.)
Michalovce – Žilina 1:0 (kon.) | Dunajská Streda – Trnava 0:0 (kon.) | Senica – Podbrezová 1:0 (kon.)
konec
DAC 1904 Dunajská Streda
0:0 (0:0)
FC Spartak Trnava
sk Sobota 03.03.2018, 14:00 • MOL Aréna • Niké liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vyrovnaný súboj dvoch účastníkov nadstavbovej časti o titul sa skončil bezgólovou remízou. Domáci futbalisti boli v priebehu stretnutia strelecky aktívnejší, ale o čistých šanciach sa hovoriť nedá. Zaujímavá bola najmä hlavička Šatku z prvého dejstva. Trnavčania vyčkávali na brejky či štandardky, no ich realizácia takisto nebola najlepšia. Ku gólu bol blízko kapitán Godál, ktorý však skóroval z ofsajdu. Po remíze v poslednom kole základnej časti zostal Spartak na prvom mieste s deväťbodovým náskokom pred Slovanom, tretia Dunajská Streda stráca naďalej jedenásť bodov. (15:56:42)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Po štandardke hostí sa strhla strkanica v pokutovom území domáceho tímu. V neprehľadnej situácii boli aktívni viacerí hráči a traja obdržali žltú kartu. V drese DAC boli potrestaní Tomáš Huk a Lukáš Čmelík, v zostave Trnavy Marvin Egho.
     
    90+2
    Štefan Pekár rozohral priamy kop a loptu poslal na domácu bránu. Patrik Macej sa natiahol a dokázal úspešne zasiahnuť.
     
    90+1
    Tomáš Huk si pomohol rukami vo vzdušnom súboji s Marvinom Eghom a nedovolene ho atakoval. Nasleduje štandardka pre Spartak Trnava.
     
    90
    Riadny hrací čas sa naplnil. Nad jeho rámec pridal rozhodca ešte tri minúty, ktoré chcú využiť oba tímy na rozhodnutie.
     
    89
    Na opačnej strane ihriska sme sledovali podobnú štandardnú situáciu. Erik Jirka poslal loptu do náručia Patrika Maceja.
     
    88
    Erik Pačinda odcentroval zo štandardky priamo na brankára Martina Vantrubu, ktorý loptu vo vzduchu dokázal vyboxovať mimo šestnástky.
     
    87
    Andrej Kadlec prerušil akciu domácich, ktorí sa dostávali do prečíslenia. Jeho tvrdý zákrok na Pamboua bol potrestaný žltou kartou.
     
    86
    Trnavčania v závere stretnutia zvyšujú aktivitu na útočnej polovici. Lukáš Greššák vybojoval pre hostí štandardku.
     
    85
    Domáci tréner takisto využil aj posledné tretie striedanie. V zápase dohral Zsolt Kalmár, na jeho miesto prišiel Christián Herc.
     
    84
    Marvin Egho dostal prihrávku do šestnástky, ale nevyšlo mu prebratie lopty. Dokázal ho odzbrojiť obranca Ľubomír Šatka.
     
    83
    Posledné striedanie v zostave hostí. Na lavičku zamieril žltou kartou potrestaný Anton Sloboda, ktorého vymenil Lukáš Greššák.
     
    82
    Yves Simon Pambou bol nedovolene atakovaný pred šestnástkou DAC. Domáci záložník musel byť ošetrený a na chvíľu opúšťa ihrisko.
     
    81
    Vachtang Čanturišvili kvalitne odcentroval z pravého krídla do pokutového územia. Erik Jirka čakal na loptu na zadnej žrdi, no neprešla k nemu.
     
    80
    Desať minút pred koncom riadneho hracieho času stále čakáme na gólový moment. Rovnako tak diváci nevideli presný zásah na ďalších troch štadiónoch.
     
    79
    Eldar Civič v snahe zakončiť trafil iba brániaceho Marina Ljubičića. Obaja futbalisti následne spadli na trávnik, no bez povšimnutia rozhodcu.
     
    78
    Hlavný rozhodca Hrčka siahol do vrecka a vytiahol z neho žltú kartu pre Marina Ljubičića, ktorý išiel do riskantného sklzu v strede ihriska.
     
    76
    Kadlec napravil svoje zaváhanie spred dvoch minút. Teraz výborne pristúpil k Davisovi na pravej strane a odkopol loptu za čiaru.

    Tomáš Lengyel

    Branky:

    Karty:   78. Ljubicić (DUN), 90+3. Huk (DUN), 90+3. Čmelík (DUN) – 51. Pehlivan (TRN), 61. Sloboda (TRN), 87. A. Kadlec (TRN), 90+3. Egho (TRN)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 2:2. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 22:24.
    DAC 1904 Dunajská Streda: Macej – Koštrna, Šatka, Huk, Davis – Kalmár (85. Herc), Ljubicić (C), Pambou – K. Vida (71. Čmelík), Pačinda, Černák (57. Divković).
    Náhradníci: Jedlička – Živković, Záhumenský, Herc, Divković, Čmelík, Mervo.

    FC Spartak Trnava: Vantruba – A. Kadlec, Tóth, Godál (C), Civič – Pehlivan, Sloboda (83. Greššák) – Ofosu (70. Jirka), Vlasko (65. Pekár), Čanturišvili – Egho.
    Náhradníci: Chudý – Janso, Hladík, A. Lovás, Jirka, Greššák, Pekár.

    Rozhodčí: Hrčka – Weiss, Tomčík
    thejrc.org