Zlaté Moravce – Trenčín 1:4 (kon.) | Prešov – Ružomberok 0:0 (kon.) | Nitra – Slovan Bratislava 0:1 (kon.)
Michalovce – Žilina 1:0 (kon.) | Dunajská Streda – Trnava 0:0 (kon.) | Senica – Podbrezová 1:0 (kon.)
konec
FK Senica
1:0 (0:0)
FK Železiarne Podbrezová
sk Sobota 03.03.2018, 14:00 • Štadión FK Senica • Niké liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovani on-line textového prenosu! Dnes máme po dlhej dobe na programe našu domácu Fortuna ligu, v ktorej sa v 22. kole zameriame na zápas domácej Senice a hosťujúcej Podbrezovej. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    FK SENICA:

    Záhoráci sa po 21. kole Fortuna ligy nachádzajú na úplnom chvoste tabuľky so ziskom 11 bodov. Na svojom konte majú dve víťazstvá, päť remíz a štrnásť prehier. Svojím súperom nastrieľali len 16 gólov a až 42 inkasovali. Nedokázali naplno bodovať ani raz z posledných štyroch zápasoch, pričom získali len jeden bod po remíze s Michalovcami. Naposledy sa predstavili na ihrisku Trnavy, odkiaľ takmer cestovali s jedným bodom, ale v závere stretnutia sa dokázali domáci dostať do vedenia, vďaka čomu Senica nedokázala získať ani jeden bod.

    FK ŽELEZIARNE PODBREZOVÁ:

    Futbalisti Podbrezovej sa v aktuálnom ročníku nachádzajú na nepeknej 10. priečke so ziskom 20 bodov. To sa im podarilo po šiestich víťazstvách, dvoch remízach a trinástich porážkach. Ich skóre je 19:36. Momentálne ťahajú slušnú sériu troch víťazstiev v rade. Najprv si poradili s Nitrou, potom s Prešovom a nakoniec so Zlatými Moravcami, ktorým uštedrili tri kúsky.

    Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Senica: Holec – Práznovský, Podhorin, Ranko, Herrera – Sarpei, Cuadros, Zezinho, Brašeň – Vaščák (C), Chacón.
    Náhradníci: Milošovič – Otrísal, Krč, Lupták, Suchan, Castaňeda, Ďungel.

    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Turňa, Krivák, Bilič, Djordjevič – Baéz, Njire – Viazanko (C), Mikuš, Leško – Więzik.
    Náhradníci: Drobnjak – Kopičár, Bernadina, Lepieš, Sedláček, Tereščenko, Magda.

    Rozhodca: Pavlík – Somoláni, Špivák.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Futbalisti domáceho celku majú výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    3
    Hans Nunoo Sarpei teraz celkom zbytočne stratil na polovici súpera loptu, čo sa hostia snažili využiť na založenie rýchleho protiútoku, ale napokon z toho bude len outové vhadzovanie.
     
    3
    Do obrovskej príležitosti sa dostal Jakub Wiezik, ktorý sa nikým nestrážený ocitol v šestnástke súpera, ale približne z piatich metrov nedokázal prekonať Dominika Holeca, ktorý jeho strelecký pokus vychytal.
     
    4
    Jeden z hráčov hostí si svoj nábeh veľmi zle načasoval, pretože sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovom postavení.
     
    5
    Seničania to skúšali dlhým nákopom po pravej strane, ale lopta smeruje len za postrannú čiaru. Hostia budú vhadzovať na vlastnej polovici ihriska.
     
    6
    Viazanko sa snažil získať loptu na svoju stranu na polovici súpera, ale jediné čo získal je útočný faul na svoje konto.
     
    7
    Blažej Vaščák efektnou prihrávkou našiel nabiehajúceho Chacóna, ktorý však nedokázal prejsť cez brániaceho hráča. Nasledovať bude rohový kop v prospech domáceho celku.
     
    8
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala len na hlavu obrancu Podbrezovej, ktorý ju okamžite upratal do bezpečia.
     
    9
    Sebastian Herrera sa pokúsil odcentrovať z pravej strany ihriska, ale to mu nevyšlo podľa predstáv, no napriek tomu vybojoval pre svoj tím rohový kop.
     
    10
    Po tomto centri z rohu mali hostia menšie problémy, s ktorými si však napokon poradili a rohový kop odvrátili.
     
    11
    Pekne sa dokázal v šestnástke súpera uvoľniť Njire, ktorý okamžite svojím centrom hľadal hlavu spoluhráča. Loptu napokon zachytil brániaci hráč, ktorý loptu poslal za hranicu vlastného vápna.
     
    12
    Zezinho si chcel naraziť loptu so svojím spoluhráčom, no napokon si ju narazil s protihráčom, ktorý ho napokon aj fauloval. Seničania budú zahrávať zaujímavý priamy voľný kop.
     
    13
    Exekútor voľného kopu napokon zvolil center, ktorý si defenzíva Podbrezovej postrážila a loptu tak získala na svoju stranu.
     
    14
    Sebastian Herrera sa pokúsil nájsť z pravej strany ihriska niekoho zo svojich spoluhráčov, ale to sa mu nepodarilo, pretože jeho pokus našiel len kopačku Kriváka.
     
    15
    Jakub Wiezik rozbiehal rýchly útok smerom dopredu, ale v súboji so Sarpeiom bol príliš agresívny, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra. Útočný faul v podaní Jakuba Wiezika.
     
    16
    Hostia majú výhodu outového vhadzovania na polovici súpera. To je skvelá príležitosť k usadeniu sa.
     
    17
    Jeden z útočníkov Senice sa prezentoval veľmi nepresným centrom, ktorý smeruje až za bránku súpera. Nasledovať bude odkop od bránky Podbrezovej.
     
    18
    Jakub Brašeň bol v strede ihriska faulovaný, vďaka čomu budú záhoráci zahrávať voľný kop.
     
    19
    Zezinho si v súboji pomáhal nedovoleným spôsobom, čo si hlavný rozhodca všimol a okamžite reagoval.
     
    20
    Mali sme možnosť vidieť pekný pas, ktorý smeroval na Jakuba Wiezika, ale ten sa nachádzal v ofsajde. FK Senica bude zahrávať nepriamy voľný kop.
     
    20
    Žltú kartu dostáva Zezinho (FK Senica).
     
    21
    Po nedovolenom zákroku Zezinha, po ktorej videl žltú kartu, zahrávali hostia voľný kop. Pri lopte bol ako prvý Dominik Holec, ktorý ju vyrazil na rohový kop.
     
    22
    Po rohu prichádzal center na bližšiu žrď, kde sa k lopte dostal jeden z brániacich hráčov, ktorý však loptu opäť poslal za vlastnú bránku. Podbrezová si rohový kop zopakuje.
     
    23
    Centrovaná lopta po rohovom kope síce prepadla v šestnástke súpera, ale nedostal sa k nej žiadny z hráčov, ale vyzerá to tak, že bol nariadený ďalší rohový kop v prospech Podbrezovej.
     
    24
    Ale ani tento rohový kop neznamenal pre záhorákov väčšiu hrozbu. K lopte sa dostal obranca, ktorý ju ďalekým odkopom upratal do bezpečia.
     
    25
    Jeden z hráčov Podbrezovej centroval z pravej strany ihriska, ale tento center mu absolútne nevyšiel. Dominik Holec bude odkopávať loptu od vlastnej bránky.
     
    26
    Práznovský sa snažil vyriešil nebezpečnú situáciu vo vlastnom vápne krátkou prihrávkou, ktorú však zachytil jeden z protihráčov. Ten však nič nevymyslel a o loptu prišiel.
     
    27
    Seničania sa dostali do veľkej príležitosti, ale výborne v zadných radoch zapracoval Krivák, ktorý svojím zákrokom zblokoval nebezpečný strelecký pokus domáceho hráča.
     
    28
    Domáci futbalisti sa aj naďalej nachádzajú s loptou na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    29
    Chacón si zbehol do šestnástky súpera, kde sa okamžite dostal k lopte. Z výbornej pozície však nedokázal strelou z prvej trafiť bránku súpera. To bola šanca!
     
    30
    Po súboji sa na trávniku ocitol Oliver Podhorin, ktorý zdá sa bude v poriadku a v hre bude aj naďalej pokračovať. FK Senica bude zahrávať voľný kop z veľkej diaľky.
     
    31
    Zezinho posielal dlhý nákop na ľavú stranu, ale bol to len nepresný pokus, ktorý si našiel cestu až za postrannú čiaru. Nasleduje out v prospech Podbrezovej.
     
    32
    Dávid Leško našiel šikovnou prihrávkou svojho spoluhráča, ktorý sa pokúsil zakončiť z väčšieho uhlu, ale jeho strelecký pokus smeruje úplne mimo bránky.
     
    33
    Michal Ranko sa po súboji ocitol ležiac na trávniku, ale hlavný arbiter nechal hru pokračovať bez prerušenia. Zdá sa, že Michal Ranko bude v poriadku a do hry opäť naskočí.
     
    34
    Blažej Vaščák síce vyhral hlavičkový súboj, ale len pomocou faulu. Podbrezová bude zahrávať voľný kop.
     
    35
    Žltú kartu dostáva Aldo Baéz (FK Železiarne Podbrezová).
     
    36
    Ronaldo Chacón sa dostal do dobrej príležitosti, ale napokon mu brániaci hráč nedovolil zakončiť. Senica má výhodu v podobe rohového kopu.
     
    37
    Centrovaná lopta po rohovom kope smeruje len do miest, kde stojí pripravený Martin Kuciak, ktorý si loptu zo vzduchu stiahol.
     
    38
    Zezinho sa šikovnou prihrávkou snažil nájsť nabiehajúceho spoluhráča. Ten sa však k lopte nedostal, pretože bol ako prvý pri nej Martin Kuciak.
     
    39
    Blažej Vaščák spadol po súboji v pokutovom území súpera, ale hlavný rozhodca nechal hru pokračovať bez prerušenia, čo sa nepáči domácemu publiku.
     
    40
    Dávid Leško poslal milimetrovú prihrávku Djordjevičovi, ktorý však z prvej nedokázal presne odcentrovať z pravej strany ihriska.
     
    42
    Sledovali sme jasný faul v podaní Miroslava Viazanka, po ktorom záhoráci môžu pohroziť po nariadenom voľnom kope.
     
    43
    Voľný kop síce nepriniesol väčšie vzrušenie, ale FK Senica bude zahrávať svoj ďalší rohový kop.
     
    44
    Po rohovom kope sa do zakončenia dostal jeden z domácich hráčov, ale jeho tvrdý projektil tesne minul pravú žrď bránky Podbrezovej.
     
    45
    Sledovali sme neskutočnú kombináciu v podaní domáceho tímu, po ktorom sa do zakončenia dostal Herrera, ktorý svojou bombou opečiatkoval len brvno Kuciakovej bránky.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme tu koniec prvého polčasu, ktorý možno označiť ako priemerný. Ten nám síce nepriniesol žiadny presný zásah, ale mali sme možnosť vidieť hneď niekoľko zaujímavých príležitostí. Domáci hráči boli v prvom polčase viac aktívni než ich dnešný súper, vďaka čomu sa aj častejšie dostávali do šancí. Stav po prvej polovici je teda bezgólový a my sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Seničania sú hneď z úvodu druhého polčasu útočne aktívni. Podarilo sa im usadiť na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú krátke prihrávky.
     
    48
    Defenzíva Podbrezovej v druhom polčase zatiaľ funguje výborne a svojmu súperovi ponúka len minimum priestoru na hracej ploche.
     
    49
    Jeden z hráčov hostí sa pokúsil zakončiť z väčšej diaľky, ale nedokázal loptu z voleja trafiť, vďaka čomu o ňu napokon prišiel.
     
    50
    Blažej Vaščák svojou prihrávkou hľadal nabiehajúceho Zezinhu, ale jeho prihrávke chýbala razancia. Je to škoda, ak by prihrávka bola razantnejšia, tak by sa Zazinho dostal do obrovskej príležitosti.
     
    51
    Dávid Leško teraz v súboji fauloval Cuadrosa, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra, ktorý svojím hvizdom okamžite reagoval.
     
    52
    Seničania si vďaka svojej útočnej snahe vybojovali výhodu v podobe rohového kopu.
     
    53
    Ale ani z tohto rohu nebudeme svedkami úvodného gólu. Do zakončenia sa síce nedostal nikto z domácich hráčov, ale aj naďalej sú pri lopte práve hráči Senice.
     
    54
    Vo vápne Podbrezovej terza bolo poriadne rušno. Do zakončenia sa tlačilo hneď niekoľko domácich hráčov, ktorý tam mali však len minimum priestoru, vďaka čomu sa im nepodarilo presne zakončiť.
     
    54
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Karol Bilič, prichádza Endy Opoku Bernadina.
     
    55
    Máme tu čas na malé štatistické okienko. Momentálny pomer držania lopty na oboch stranách je: 56% – 44%.
     
    56
    Domáci zahrávali po faule železiarov priamy voľný kop, po ktorom sme sa však nedočkali väčšieho ohrozenia. Nasledovať bude len odkop od bránky Podbrezovej.
     
    57
    Lopta sa po sérii prihrávok dostala až na kopačku Dominika Holeca, ktorý hral v tomto prípade na istotu a loptu upratal čo najďalej od vlastného vápna.
     
    58
    Djordjevič sa po súboji ocitol otrasený na trávniku. Bol to Blažej Vaščák, kto ho lakťom trafil do tváre. Hlavný rozhodca si však ničoho nevšimol, a tak Blažej Vaščák ostane bez trestu.
     
    59
    FK Senica má výhodu v podobe outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    60
    Sebastian Herrera sa pokúsil nájsť niekoho zo svojich spoluhráčov z pravej strany ihriska, ale center nebol vôbec presný a smeroval len za bránku Podbrezovej.
     
    61
    V druhom polčase sme sa zatiaľ nedočkali žiadnej zaujímavej príležitosti. Dúfajme, že sa nám vráti tempo z prvého polčasu a my sa dočkáme čoskoro aj nejakého presného zásahu.
     
    62
    Skvelá práca v podaní Blažeja Vaščáka, ktorý prinútil svojho súpera až k tomu, aby zahral loptu za brankovú čiaru. FK Senica bude zahrávať rohový kop.
     
    63
    Z rohového kopu však nič nebude, pretože sa jeden z domácich hráčov v šestnástke súpera previnil voči pravidlám.
     
    64
    Rohový kop sme sledovali aj na opačnej strane. Centrovaná lopta smerovala na Jakuba Wiezika, ale ten sa do zakončenia napokon nedostal po skvelom zákroku Michala Ranka.
     
    65
    Sebastian Herrera prudkým centrom hľadal lepšie postaveného Blažeja Vaščáka, ktorý však zakončiť nestihol.
     
    66
    Budeme svedkami ďalšieho voľného kopu v podaní Senice po nedovolenom zákroku jedného z hráčov Podbrezovej.
     
    67
    Exekútor voľného kopu našiel kopačku Blažeja Vaščáka, ktorý loptu trafil z voleja, ale jeho strelecký pokus nemal dostatoňú razanciu, a tak to bol len ľahký zákrok v podaní Martina Kuciaka.
     
    68
    Zezinho sa pokúsil prekvapiť gólmana strelou z väčšej vzdialenosti, ale tento pokus smeroval len do stredu bránky, kde stál pripravený Martin Kuciak, ktorý tento pokus zachytil.
     
    69
    Blažej Vaščák celú situáciu zobral na seba a rozhodol sa sám zakončiť z ľavej strany. Jeho pokus síce smeroval medzi tri žrde, ale len do rukavíc Martina Kuciaka, ktorý si na svoje konto pripíše ďalší úspešný zákrok.
     
    70
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Matúš Mikuš, prichádza Jakub Sedláček.
     
    71
    Hlásateľ oznámil, že sa na dnešné stretnutie prišlo pozrieť 415 platiacich divákov.
     
    72
    Blažej Vaščák teraz nemal príliš komu prihrať, a tak sa pokúsil o kľučku. Tá mu šak nevyšlo vďaka faulu brániaceho hráča. Budeme sledovať ďalší voľný kop v podaní Senice.
     
    73
    Centrovaná lopta po voľnom kope smeruje len na hlavu obrancu, ktorý ju okamžite posiela za hranicu vlastého vápna.
     
    74
    Jakub Wiezik sa snažil využiť nepresnosť záhorákov, ale už keď videl, že túto loptu nestihne, tak si snažil vypýtať aspoň faul. Hlavný arbiter nechal hru pokračovať bez prerušenia.
     
    74
    Dominik Holec si na svoje konto pripíše veľmi dôležitý zákrok po tom, čo jeden z hráčov hostí zakončil z bezprostrednej blízkosti. Nasledovať bude rohový kop.
     
    75
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Ronaldo Chacón, prichádza Frank Castaňeda.
     
    76
    Do obrovskej príležitosti sa dostal Frank Castaňeda, ktorý sa ocitol zoči-voči Martina Kuciaka, ktorého však nedokázal prekonať. Toto bola zatiaľ najväčšia príležitosť v dnešnom zápase.
     
    77
    Sedláček sa snažil poslať loptu technickým spôsobom do pravej časti bránky, ale do lopty sa oprel viac ako mal, vďaka čomu lopta smerovala mimo bránky.
     
    79
    Zaznel hvizd hlavného rozhodcu po tom, čo Jakub Wiezik fauloval. Dnes mu absolútne nevychádzajú súboje jeden na jedného.
     
    80
    Oliver Podhorin teraz po súboji spadol v šestnástke súpera, ale pokutový kop sa kopať nebude. Podľa hlavného rozhodcu sa jednalo o čistý súboj.
     
    81
    Jeden z hráčov Podbrezovej opäť fauloval, a tak seničania budú zahrávať ďalší voľný kop.
     
    82
    Hlavičkový súboj po voľnom kope dokázal vyhrať brániaci hráč, ktorý však loptu odhlavičkoval len za vlastnú bránku. Nasledovať bude rohový kop v prospech domáceho klubu.
     
    83
    Po tomto rohovom kope si pekne nabehol Frank Castaňeda, ktorý sa napokon do hlavičkového zakončenia nedostal po dobrom obrannom zákroku Bernandina.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Oliver Podhorin (FK Senica).
     
    84
    Zezinho sa pokúsil skórovať strelou z väčšej vzdialenosti, ale tento pokus bol ešte tečovaný brániacim hráčom.
     
    85
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Dávid Leško, prichádza Iľja Tereščenko.
     
    85
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Diego Cuadros, prichádza Jakub Krč.
     
    85
    Žltú kartu dostáva Stijepo Njire (FK Železiarne Podbrezová).
     
    86
    Pri lopte sú domáci hráči, ktorí sa aj naďalej snažia nájsť recept na súperovú defenzívu. Hostia už ani nejavia väčšiu snahu smerom dopredu.
     
    87
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Zezinho, prichádza Jan Suchan.
     
    88
    FK Senica bude po faule Kriváka na Blažeja Vaščáka zahrávať pokutový kop!
     
    89
    Senica dala gól!
    Autorom gólu z pokutového kopu je OLIVER PODHORIN, ktorý loptu z bieleho bodu poslal presne do pravej časti bránky. Stav stretnutia je 1:0!
     
    90
    Dominik Holec teraz chytil nemožné. Mali sme možnosť vidieť hneď dva strelecké pokuse, ktoré smerovali medzi tri žrde, ale Dominik Holec reflexívnymi zákrokmi chytil všetko, čo mohlo zmeniť skóre dnešného stretnutia.
     
    90+1
    V druhom polčase sa nadstavajú ešte dve minúty navyše.
     
    90+2
    FK Senica je v závere stretnutia pri lopte a dokázala si vypýtať faul na polovici súpera. To budú ďalšie cenné sekundy pre seničanov.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:6.
    Střely mimo: 8:4.
    Rohy: 8:7.
    Ofsajdy: 0:1.
    Fauly: 13:28.
     
    Máme tu koniec stretnutia, po ktorom si plný bodový zisk do ligovej tabuľky pripíše FK Senica po víťazstve nad Podbrezovou 1:0. Jediným presný zásah sme videli v 89. minúte, kedy sa Oliver Podhorin presadil po nariadenom pokutovom kope. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (15:54:09)

    Róbert Gašpárek

    Branky: 89. Podhorin (pen.)

    Karty:   20. Zezinho (SEN), 83. Podhorin (SEN) – 35. Baéz (POD), 85. Njire (POD)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 8:4. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:28.
    FK Senica: Holec – Práznovský, Podhorin, Ranko, Herrera – Sarpei, Cuadros (85. Krč), Zezinho (87. Suchan), Brašeň – Vaščák (C), Chacón (75. Castaňeda).
    Náhradníci: Milošovič – Otrísal, Krč, Lupták, Suchan, Castaňeda, Ďungel.

    FK Železiarne Podbrezová: Kuciak – Turňa, Krivák, Bilič (54. Bernadina), Djordjevič – Baéz, Njire – Viazanko (C), Mikuš (70. Sedláček), Leško (85. Tereščenko) – Więzik.
    Náhradníci: Drobnjak – Kopičár, Bernadina, Lepieš, Sedláček, Tereščenko, Magda.

    Rozhodčí: Pavlík – Somoláni, Špivák

    Diváci: 415
    thejrc.org