Salzburg – Pardubice 4:1 (kon.) | Č. Budějovice – Mountfield HK 0:3 (kon.) | Zlín – Jihlava 4:5 (kon.)
Liberec – HC Plzeň 2:5 (kon.) | Sparta – K. Vary 3:4 (2:4 po s.n.) | Warriors Brno – Žďár n/S 2:3 (po pr.)
Olomouc – Mladá Boleslav 4:3 (po pr.) | Vítkovice – Kometa Brno 5:3 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Mountfield HK
Sobota 03.03.2018, 11:30Extraliga staršího dorostu • 26. kolo
Partner:
     
    Konec, dobojováno! Mountfield vstřelil v každé ze třetí třetin jednu branku, což v konečném zúčtování znamená vítězství v poměru 3:0! Já se s vámi loučím, z tohoto duelu je to vše. (13:37:07)
     
    Konec zápasu.
     
    59:14
    Hosté jsou kompletní, Pěnčík se z trestné lavice rovnou zapojuje do hry.
     
    58:41
    David Kašpar posunul puk na modrou čáru, kde už na něj čekal Michal Silný. Z první ale neuspěl. Denis Vacek je v tomto utkání zkrátka neomylný a blíží se čistému kontu!
     
    57:52
    Patrik Škola opět napřáhl k dělovce. Tentokrát s ní neměl Vacek žádné problémy, zablokovala ji totiž hostující obrana, která také kotouč následně vyhazuje.
     
    57:14
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Pěnčík – 2 min. – sekání).
     
    56:36
    Nenápadná akce, která málem skončila čtvrtým zásahem hostujících hráčů! Dominik Sklenář dojel kotouč na pravém kruhu z pohledu Svobody a svižnou střelou rozezvučel jen tyč domácí branky!
     
    55:49
    Střelu z velké vzdálenosti od Jakuba Kynčla zastavil Patrik Škola, jenž se vydal s kotoučem do útoku. Zkusil procpat puk k bližší tyči, kde byl ale také připravený Denis Vacek.
     
    54:49
    František Řehák už byl se svou střelou ke gólu o něco blíže. Jeho pokus ale proletěl jen těsně kolem pravé tyče Svobody branky.
     
    54:28
    Miroslav Pěnčík zkusil z forhendu ohrozit domácí branku. Do jeho střely ale sáhl některý z domácích hráčů a srazil ji do bezpečí.
     
    53:30
    Miroslav Kukla napřáhl na modré a jeho střelu schytal opět Michal Silný. Poté míří domácí kapitán na střídačku.
     
    53:24
    Motor vyhazuje na zakázané uvolnění. Hra se stěhuje před Daniela Svobodu.
     
    52:53
    Dominik Šedivý po delší době zaváží kotouč do útočného pásma. Českobudějovičtí hráči se tak budou muset opět bránit.
     
    51:01
    Do útočného pásma si v dobré rychlosti najel Šimon Masopust a svou střelou z nápřahu vybojoval pro Motor vhazování po pravici Vacka. Ten jeho střelu uschoval někde na rameni.
     
    50:03
    Ani tato přesilová hra domácím hráčům nevyšla podle představ. David Voňka na trestné lavici vydržel celé dvě minuty a už je zpět na ledě.
     
    48:40
    Vůbec ne špatná střela letěla od modré čáry z hole Matěje Šafáře. Vacek na ni ale viděl a následně ji vyrazil betonem mimo brankoviště.
     
    48:10
    Na modré čáře zbystřil Matěj Šafář u tyče Vackovy branky volného Vojtěcha Krcha, a proto mu také adresoval přihrávku. Tu si Krcho zpracoval a zamířil k bližší tyči, jenže královéhradecký brankář se přemístil včas.
     
    48:03
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Voňka – 2 min., podražení).
     
    46:18
    Motor se pokouší o kombinaci v útočném pásmu, ta ale prozatím k ničemu, k žádnému ohrožení branky, nevede. Navíc o chvíli později se hosté osvobozují.
     
    45:46
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Poppel – 2 min., sekání).
     
    45:12
    Hradečtí drželi domácí ve svém pásmu. Až po pár okamžicích se ze sevření Motor vymanil a vydal se do rychlého protiútoku. Ten ale zastavuje čárový sudí – ofsajd.
     
    43:25
    Hradec právě vstřelil branku!
    Máme tu další branku, která směřuje do domácí branky. Miroslav Kukla přihrál DOMINIKU SKLENÁŘOVI, který si z dnešního utkání odnese také minimálně jeden přesný zásah. Asistence: Miroslav Kukla, Petr Poppel.
     
    43:12
    Michal Silný je na ledové ploše a je tedy v pořádku. Nyní vložil hůl do střely od modré čáry a kotouč srazil vysoko do ochranné sítě.
     
    42:45
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Krcho – 2 min., nedovolené bránění).
     
    42:26
    Již ze středního pásma nahodil puk na branku Patrik Škola. Denis Vacek pochopitelně nemohl mít větší problémy, což také potvrdil vyražením puku. Motor se následně v pásmu nedokázal udržet a hra se opět přestěhuje do obranného pásma Jihočechů.
     
    41:47
    Domácí David Kašpar byl sice v nulovém úhlu, přesto se ale pokusil ohrozit hostující svatyni. Dokonce musel zasahovat také Vacek, který puk odrazil do rohu kluziště.
     
    41:18
    Jakub Čížek se v útočném pásmu dobře zbavil dotírajícího hráče, díky čemuž se dostal do pozice, ze které už bylo možné střílet. Čížek to zkusil do horního růžku, s čímž ale Vacek počítal a tento pokus lapil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou i druhou periodu, ve které hosté navýšili svůj náskok, který je tedy již dvougólový. Ztráta dvou branek v hokeji ale není žádný problém, proto bude určitě zajímavé sledovat i zbytek utkání.

    Posledních dvacet minut začne přibližně v 13:05!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:40
    Matěj Šafář je zpátky ve hře. Následnou početní nevýhodu se čtyřmi hráči v poli již domácí ubránili.
     
    38:34
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté naložili s přesilovkou pět na tři, jak by se mělo. Domácí nepustili ke kotouči a odstřelovali Svobodovu branky. Poppelovu střelu vyrazil českobudějovický brankář před sebe. S následnou dorážkou Hrabčák ještě neuspěl, ale před branku přispěchal TADEÁŠ PINKAS a kotouč zvedl nekompromisně pod víko! Asistence: Samuel Hrabčák, Petr Poppel.
     
    37:40
    Uvidíme dvojnásobnou početní přesilovou hru! Ta bude navíc trvat více jak minutu a půl, pokud ji hosté nepromění dříve.
     
    37:40
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Šafář – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    37:22
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Petřík – 2 min., podražení).
     
    35:45
    Hostující tým si v přesilové hře žádnou větší příležitost nevytvořil. Vojtěch Krcho si odseděl celé dvě minuty a už se vrací zpět do hry.
     
    34:21
    Aleš Řezáč se zmocnil puku u hrazení a následně ho vyhazuje přes všechny čáry až k Vackovi. Mountfield se pokusí znovu usadit v pásmu.
     
    33:45
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Krcho – 2 min., podražení).
     
    32:56
    Dobrá akce Motoru, ovšem bez gólového úspěchu. Jiří Michal si najížděl s kotoučem před branku. Ještě než se ocitl před brankovištěm, puk přenechal Schwartzovi, jenž se mu ho pokusil před branku Vacka vrátit. U kotouče ale byla dříve hostující obrana v čele s Vackem.
     
    31:25
    Kapitán domácích Michal Silný zůstal po obranné činnosti ležet v útočném pásmu Mountfieldu. Rozhodčí dlouho váhali s přerušením hry, až po chvíli ji přerušují. Silný se poté dostává na střídačku za pomoci svých spoluhráčů. Budeme sledovat, zda se vrátí do hry.
     
    30:28
    Trochu se štěstím se kotouč odrazil přímo před branku hostů, kde byl úplně volný Jiří Michal! Z gólové pozice ale domácí útočník namířil jen mimo levou tyč z pohledu Denise Vacka!
     
    28:50
    Vojtěch Krcho udržel puk v rohu kluziště, aby ho mohl přihrát před branku na Milana Petříka. Petřík chvíli mířil a poté vystřelil na Vackovu lapačku. Hostující brankář si s tímto pokusem poradil, následuje tedy vhazování.
     
    27:32
    Tomáš Janoušek bojoval s Patrikem Školou o puk v útočném pásmu hostů. Janoušek se sice ke kotouči probojoval, ale rozhodčí měl celou dobu zvednutou pravici a po dotyku hostujícího obránce píská ofsajd.
     
    26:45
    Za Svobodovou brankou držel puk na holi Petr Poppel. Následně se zpoza ni vytočil tak, aby mohl střílet. Střelu nedokázal zvednout do bližšího horního růžku. Svoboda si tak může připsat další z úspěšných zákroků.
     
    25:42
    Aleš Řezáč přešel ukázkově střední pásmo. V tom útočném se pokusil dostat do prostoru mezi kruhy, kde ho ale o kotouč obral Dominik Sklenář, jenž s ním míří na opačnou stranu ledové plochy.
     
    24:42
    Mohlo to být o dvě branky! Tadeáš Pinkas ujel do přečíslení spolu s Petrem Poppelem. První jmenovaný místo přihrávky zvolil střelu do horních pater branky, jenže zařízení netrefil.
     
    24:12
    Jiří Michal sebral kotouč ve středním pásmu. Najel si na levý kruh z pohledu Vacka, na kterého zkusil vypálit zpoza obránce. František Řehák se s Michalem dobře vrátil a jeho následný pokus zablokoval.
     
    23:02
    Hru ve čtyřech hráčích na obou stranách si zatím mohou více pochvalovat hostující hráči. Dominik Sklenář si sjel do palebné pozice, nicméně svou střelou rozezvučel jen zadní plexisklo.
     
    22:24
    Nebezpečně jel s kotoučem blíže k domácí brance Petr Poppel. Hradecký útočník následně zamířil na vzdálenější tyč, kde už měl přichystanou lapačku k zákroku Daniel Svoboda.
     
    21:50
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Krcho – 2 min., sekání).
     
    21:41
    Obdivuhodnou rychlost nabral Dominik Šedivý. Ocitl se v samostatném úniku a zkusil zakončit z bekhendu. Daniel Svoboda neměl proti jeho méně povedenému pokusu příliš práce.
     
    21:12
    Mountfield držel puk v útočném pásmu a měl to blíže na střídačku. Rozhodčí si tedy hlídal počet hráčů na ledě, což se Mountfieldu nevyplatilo. Trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Petr Kuboš.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V úvodních minutách byli o něco lepší domácí, svou převahu ale nezužitkovali, a tak přišlo potrestání ze strany Mountfieldu. Petr Poppel uspěl snad s první akcí svého týmu a poslal ho do jednobrankového vedení. To si i přes dvě vyloučení Královéhradečtí hokejisté pohlídali až do konce třetiny.

    Další perioda začne přibližně v 12:15.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:32
    Tadeáš Pinkas byl zády k domácí brance, a proto nemohl střílet. Kotouč tak poslal na přijíždějícího Petra Poppela, jenž střílel z první. Svoboda střelu kontroloval a následně ji bez obtíží vyráží svým pravým betonem.
     
    18:29
    S další dobrým střeleckým pokusem přispěchal od modré čáry Patrik Škola. Denis Vacek si ale velmi dobře hlídal jeho střelu pohledem, aby ji následně podržel na své hrudi. Bude se vhazovat.
     
    17:42
    Šimon Masopust nedosáhl na kotouč, a tak se hosté znovu osvobozují. Tentýž hráč se ale málem dostal do šance o chvíli později těsně před Vackovo svatyní. Kotouč mu ale utekl k zadnímu mantinelu.
     
    16:17
    Skvěle Vacek. Královéhradecký brankář chytil puk do lapačky a hráči si zřejmě mysleli, že hru přeruší. Denis Vacek si ale místo toho puk hodil za branku a následně kotouč posílá po mantinelu až do střední třetiny, čímž svůj tým osvobozuje.
     
    15:54
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Řehák – 2 min., podražení).
     
    15:50
    Solidní rychlost nabral Aleš Řezáč, čehož využil a zkoušel se natlačit před branku. Nakonec jen přihrával na brankoviště. Kotouč jím ale jen prošel a nikdo z hráčů se k němu nedostal.
     
    14:45
    Dominik Sklenář má snad zatím nejvíce střel ze všech hráčů na hřišti, což potvrzuje i nyní. Tentokrát zkusil nachytat Svobodu střelou z úhlu, českobudějovický strážce svatyně se ale zmást nenechal a nadvakrát kotouč zkrotil.
     
    13:55
    Poppel přenechal puk Kynčlovi, který z větší vzdálenosti nestřílel vůbec špatně! Daniel Svoboda na jeho pokus neviděl, naštěstí pro domácí šel puk mimo tři tyče.
     
    12:20
    Dominik Sklenář dlouho držel puk a až po chvíli se rozhodl, že to zkusí od modré. Proti jeho pokusu vystoupil Michal Silný, od něhož se puk odráží do středního pásma. Domácí tedy mohou vystřídat.
     
    11:16
    Tadeáš Pinkas sjížděl před branku Svobody. Před odkrytou část najížděl ještě Samuel Hrabčák a právě na něho Pinkas zkusil procpat puk. Domácí obránce včas zareagoval a přihrávku nepropustil.
     
    10:11
    František Schwartz se natlačil před branku a nebyl vůbec daleko od vyrovnávací trefy! Puk měl na forhendu, ze kterého z těsné blízkosti přestřelil pravou Vackovu tyč!
     
    09:43
    A další akce těchto dvou hráčů. Tentokrát Pěnčík přenechal puk Sklenářovi na modré čáře. Sklenářovo následný pokus ale mezi tři tyče nezapadl.
     
    08:34
    Kapitán Mountfieldu Martin Pěnčík viděl mezi kruhy osamoceného Dominika Sklenáře. Druhý jmenovaný střílel hned poté, co se k němu kotouč dostal. Do střely ale sáhl některý z domácích hráčů a puk srazil mimo nebezpečí.
     
    07:52
    Domácí si v obranném pásmu úplně nerozuměli při rozehrávce. Ke kotouči se u modré čáry dostal Petr Poppel. Druhou branku v utkání ale nezapisuje, jeho pokus letí nad brankovou konstrukci.
     
    06:31
    Po křídle ujíždějící Krcho zamířil na bližší tyč, kde hostující brankář nechal nějaké to místo! Střela šla ale směrem na Vacka, který ji drží ve své výstroji.
     
    05:32
    Hradec právě vstřelil branku!
    Pár sekund po vypršení přesilové hry jdou hosté do vedení! Dostali se snad do první akce v utkání, kterou proměnil PETR POPPEL. Jeho střela se ještě pravděpodobně otřela o brankovou konstrukci a následně zapadla za brankovou čáru. Asistence: Miroslav Kukla, Tadeáš Pinkas.
     
    04:55
    Patrik Škola naopak prostor měl a mohl pálit. Napřáhl, co to jen šlo, a Královéhradečtí si nejspíše oddychli, protože střela byla sražena vysoko nad!
     
    04:26
    František Schwartz neměl moc prostoru ke střele, a proto přihrál také na pravý kruh, kde stál připravený Aleš Řezáč. Ten sice rozvlnil síťku, ovšem jen tu boční.
     
    03:44
    Matěj Šafář poslal puk na Michala Silného na pravý kruh z pohledu Vacka. Domácí kapitán Silný střílel z první, Vacek puk vykopl jen před sebe a Motor se ještě pokusil o několik dorážek. Bohužel pro Českobudějovické neúspěšně.
     
    03:12
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Šánek – 2 min., podražení).
     
    02:49
    Uvidíme první vyloučení v utkání, Daniel Svoboda spěchá na střídačku svého týmu. Rozhodčí prozatím signalizuje výhodu.
     
    02:01
    Patrik Škola nahazoval na branku a ještě před ní nebezpečně projel Jakub Čížek, který ale směr kotouče na poslední chvíli nezměnil.
     
    01:22
    Puk letěl z rohu kluziště někam na Vacka. Ještě před ním ho ale nechtěně tečoval Miroslav Kukla, i přesto Denis Vacek puk uschovává ve své rukavici.
     
    00:52
    David Kašpar nepřebruslil jednoho z hostujících beků, a rozhodčí je tak nucen pískat zakázané uvolnění. Hra se stěhuje před Svobodu.
     
    00:20
    Šimon Masopust vystihl přihrávku v obranném pásmu a vydal se do protiútoku. Obránce Mountfieldu se stihl včas vrátit, a tak Masopust neměl prostor ke střele a puk jen posílal na Michala Silného. Ten k němu neměl ideální cestu, přesto domácí vybojovali vhazování v útočném pásmu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Baloun) – Pánek, Pavlát, Škola, A. Čížek, Šafář, Hubata – Silný, Michal, Krcho, Řezáč, Kašpar, Petřík, Vaculík, J. Čížek, Schwartz, Melichar, Masopust

    Mountfield HK: Vacek (Ševců) – Řehák, Kukla, Voňka, Junek, Janoušek, Pěnčík, Kyncl, Kuboš – Šedivý, Sklenář, Jakubec, Síla, Pinkas, Hrabčák, Šánek, Poppel

    Rozhodčí: Němec – Zíka, Charvát.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 6. Poppel (Kukla, Pinkas), 39. Pinkas (Hrabčák, Poppel), 44. Sklenář (Kukla, Poppel)


    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Baloun) – Pánek, Pavlát, Škola, A. Čížek, Šafář, Hubata – Silný, Michal, Krcho, Řezáč, Kašpar, Petřík, Vaculík, J. Čížek, Schwartz, Melichar, Masopust
    Mountfield HK: Vacek (Ševců) – Řehák, Kukla, Voňka, Junek, Janoušek, Pěnčík, Kyncl, Kuboš – Šedivý, Sklenář, Jakubec, Síla, Pinkas, Hrabčák, Šánek, Poppel

    Rozhodčí: Němec – Zíka, Malý
    thejrc.org