Šumperk – Kopřivnice 6:0 (kon.) | Val. Meziříčí – Nový Jičín 4:0 (kon.) | Havlíčkův Brod – David Servis 5:3 (kon.)
Mor. Budějovice – Tábor 4:1 (kon.) | Kolín – Nymburk 2:1 (po pr.) | Sokolov – Dvůr Králové n. L. 9:2 (kon.)
Žďár n/S – Klatovy 6:5 (po pr.) | Jablonec n/N – Bílina 6:5 (po pr.) | Vrchlabí – Kobra 8:2 (kon.)
Děčín – Trutnov 3:2 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
5:3 (2:1, 2:0, 1:2) Stav série: 1:0
HC David Servis Č. Budějovice
Sobota 03.03.2018, 17:00 • ZS Kotlina • Play-off 2. ligy, skupina Střed • Osmifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu prvního zápasu osmifinále II. ligy mezi týmy BK Havlíčkův Brod a HC David Servis České Budějovice. Utkání začíná v 17:00.
     
    BK Havlíčkův Brod patří mezi největší aspiranty na postup do WSM ligy a svým cílem se nikterak netají. I když se mu v závěru základní části nevedlo úplně ideálně, jak se čekalo, první krok zvládl úspěšně. V tabulce skupiny Střed obsadil první příčku a zajistil si výhodu domácího prostředí pro celé play off.

    Už loni byli Bruslaři krůček od postupu. Nakonec ovšem díky lepšímu skóre postoupil Vsetín. Proto Havlíčkobrodští před sezonou posílili. Útočnou sílu celku z Vysočiny zvýraznil Jan Milfait, zkušenost do zadních řad přinesl Jiří Vašíček. Jenže právě ostřílený zadák utrpěl zranění ruky, které ho vyřadilo ze hry až do konce sezony. Obrana tak může být Achillovou patou Havlíčkova Brodu.

    Hlavní zbraň mužstva z Kotliny se ovšem skrývá v útoku. Kapitán Miroslav Třetina (26+42) je nejproduktivnějším hráčem skupiny Střed těsně před Lukášem Endálem (30+34), jenž je nejlepším střelcem. Čtvrté místo v tabulce produktivity této skupiny patří letní posile Havlíčkova Brodu Janu Milfaitovi (28+29).
     
    HC David Servis České Budějovice je ve zcela odlišné pozici. Pro jihočeský celek už je historickým úspěchem, že se probojoval do play off II. ligy. To se mu před tím ještě nikdy nepodařilo. Osmé místo uhájil s luxusním náskokem 14 bodů na svého nejbližšího pronásledovatele, naopak až do posledního kola ještě bojoval o šestou pozici.

    Osmé místo by se na první pohled mohlo zdát jako nejhorší postavení před začátkem play off. Zdání ovšem může klamat. Jihočechům se proti favoritovi soutěže náramně daří. Ze čtyř zápasů dokázali bruslaře hned třikrát porazit. Lepší bilancí proti Havlíčkovu Brodu se nikdo jiný pochlubit nemůže. Proti týmu z Vysočiny se David Servisu navíc dařilo lépe než proti Žďáru nad Sázavou i než proti Kolínu.

    Českobudějovičtí těží ze spolupráce s věhlasným Motorem. Na čele produktivity ale mladíky z většího českobudějovického klubu nehledejme. David Servis táhne kapitán Roman Šulčík (17+29) s mladým Janem Trummerem (19+24). Oba borci obsadili v tabulce produktivity skupiny Střed páté a šesté místo hned za Janem Milfaitem. Dá se tedy očekávat, že v této sérii bude padat hodně gólů.
     
    V loňském sezoně Bruslaři s David Servisem ani jednou nezaváhali a při celkovém skóre 20:6 brali všechny body. Letos je ale situace jiná. V úvodním kole sice Havlíčkův Brod vyhrál vysoko 7:0, od té doby ale recept na Jihočechy nenašel. V posledním vzájemném měření sil dokonce utrpěl na jejich malém hřišti debakl 1:6.

    20.01.2018 HC David Servis České Budějovice – BK Havlíčkův Brod 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)

    Branky a nahrávky: 1. Šulčík, 8. Bárta (J. Trummer ml., Macháček), 28. Macháček (Michal, J. Trummer ml.), 33. Sumerauer (Marek), 48. Macháček (J. Trummer ml.), 55. Bárta (Michal, Vylíčil) – 28. Kuchta (Chlubna, Přidal). Rozhodčí: Battěk – Marek, Ovsík. Vyloučení: 8:9, navíc Třetina 10 min. OT [NESP]. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 240. Střely na branku: 39:26 (16:9, 11:7, 12:10). Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1.

    HC David servis České Budějovice: Dudáček (Bubeníček) – Radoš, Škopek, Michal, Macháček, Babčuk, L. Kříž, Farka – J. Marek, Jan Trummer ml. (A), Šulčík (C), Vylíčil, Sumerauer, Bárta, Jan Trummer st., Zayml, Svoboda

    BK Havlíčkův Brod: Novák (D. Marek) – T. Semrád, Krejčí, Kulhánek, Balgalvis, Kříž, Vala – Přidal, Kozlík, Třetina (C) – Voříšek, Milfait (A), Šuhaj – Beneš, Ludvík, Homola – Chlubna, Kuchta
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Novák (D. Marek) – T. Semrád, D. Vacík, Vala, Kulhánek, Šmíd, Lacina, M. Kříž, Balgalvis – Endál, Třetina "C", Přidal – Michálek, Milfait "A", Voříšek – Chlubna, Kuchta, Beneš – Kozlík, Ludvík, Šuhaj

    HC David Servis Č. Budějovice: Dudáček (Bubeníček) – Radoš, L. Kříž, Macháček, Michal, Škopek, J. Kříž, Babčuk – J. Marek, Šulčík "C", Bárta, Sumerauer, Zayml, Vylíčil, Svoboda, Trummer st., Ferebauer "A"

    Rozhodčí: Ivan Čuňočka – Jan Vašíček, Henrich Král'.
     
    Obě mužstva nastoupila na ledovou plochu. Tváře domácích Bruslařů zdobí bojovná kresba pod očima. Play off II. ligy začíná!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Hosté vyhráli úvodní buly, nepřesnou rozehrávku ale sbírá Dominik Vacík a posouvá puk Tomáši Semrádovi, aby se pokusil rozehrát první útok Havlíčkova Brodu.
     
    00:44
    Ani Bruslaři se daleko nedostali. Brankáři jsou zatím bez práce, protože David Servisu se ani napodruhé nepodařilo rozehrát a puk doputoval na zakázané uvolnění.
     
    01:13
    Hosté poprvé nahazovali puk na domácí svatyni, to ale zastavil Kryštof Kulhánek a poslal kotouč po hrazení až za bránu Milana Dudáčka.
     
    01:32
    Nahození Kryštofa Kulhánka zastavil Milan Dudáček a přenechal kotouč obráncům, jejich rozehrávka ale znovu znamená pouze zakázané uvolnění.
     
    01:49
    Hra je velice rozkouskovaná. Ani domácím se nepodařilo rozehrát přesně a po zakázaném uvolnění se bude vhazovat po levici Čeňka Nováka.
     
    02:33
    První útok Havlíčkova Brodu svíral svého soupeře v jeho pásmu. Hosté ale před vlastní bránou zahustili prostor a Havlíčkův Brod se ke střele nedostal.
     
    03:09
    Po vyhrané buly ve středovém kruhu se dopředu prodíral Jan Milfait. Po pravé straně přešel přes modrou čáru a vystřelil z pravého kruhu. Milan Dudáček zastavil jeho ránu pravým betonem.
     
    03:38
    Hra je zatím z obou stran velice opatrná. David Vala teď vyslal dopředu Luboše Voříška, jehož rána z vrcholku pravého kruhu byla sražena do ochranné sítě.
     
    04:09
    Hra je přerušena. Obě mužstva bojovala o kotouč ve středním pásmu, puk se ale po střetu dvou hokejek odrazil až na střídačku.
     
    04:27
    Jakub Marek zavětřil volný kotouč ve středním pásmu a nabral obrovskou rychlost. Dominik Vacík měl ale náskok a v klidu před dotírajícím útočníkem rozehrál.
     
    05:22
    Jan Milfait kombinoval za hostující bránou s Davidem Michálkem. Prvně jmenovaný nakonec vybruslil až před brankoviště, zblízka ale trefil dobře postaveného Milana Dudáčka.
     
    05:58
    Jan Trummer starší se vydal srdnatě mezi dvojici obránců. Scházela mu ale rychlost, a tak si s jeho průnikem obranná dvojice Havlíčkova Brodu dokázala poradit.
     
    07:13
    Hosté teď dokázali sevřít Bruslaře před jejich bránou. Hodně zlobil Adam Vylíčil, který udržel kotouč před Dominikem Vacíkem i Tomášem Semrádem a zblízka zakončoval k tyči, Čeněk Novák jeho pokus zneškodnil nataženým levým betonem.
     
    07:57
    Jakub Lacina poslal dlouhou přihrávku před Tomáše Chlubnu, díky rychlosti Filipa Beneše se ale o zakázané uvolnění nejednalo.
     
    08:03
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Po nahození Jakuba Laciny do útočného pásma akce pokračovala. Domácí vybojovali kotouč za hostující bránou a ke střele se protlačil Petr Kuchta. Jeho pokus Milan Dudáček jenom vyrazil a FILIP BENEŠ se z dorážky trefil nad jeho vyrážečku! Asistence: Petr Kuchta, Tomáš Chlubna.
     
    08:48
    Šance na obou stranách. Nejprve si Čeněk Novák poradil se střelou z blízkosti brankoviště, následně Jana Milfaita z levého kruhu vychytal Milan Dudáček.
     
    09:57
    Vyloučení v týmu HC David Servis Č. Budějovice (Škopek – 2 min., držení).
     
    10:10
    Přihrávku do dobré pozice dostal David Michálek! Mladý útočník zůstal nepokrytý mezi kruhy a zápěstím vystřelil k pravé tyči, Milan Dudáček se ovšem výborně natáhl a betonem puk vyrazil.
     
    10:55
    Hosté se teď brání úspěšně. Dokonce se zdržují před bránou Havlíčkova Brodu a donutili Čeňka Nováka k zákroku.
     
    11:38
    Bruslaři už jsou zpátky v útočném pásmu. Po kombinaci se odhodlali ke střele od modré čáry, která skončila ve výstroji Milana Dudáčka.
     
    11:57
    Petr Škopek opouští trestnou lavici, hosté hrají v plném počtu. První přesilová hra této série zůstala nevyužita.
     
    12:15
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Jenže tlak Bruslařů trval i po návratu Petra Škopka na led! Miroslav Třetina přihrál LUKÁŠI ENDÁLOVI. Ten si s pukem sjel na svoji oblíbenou pozici v pravém kruhu a nekompromisní střelou zápěstím ke vzdálenější tyči napnul brankovou síť! Asistence: Miroslav Třetina.
     
    13:27
    Havlíčkův Brod i nadále operuje v útočném pásmu. Domácí se dobře natlačili před brankoviště, hosté ale nepřehlednou situaci zvládli a puk je v držení Milana Dudáčka.
     
    13:44
    České Budějovice získaly kotouč z buly a díky hybridnímu icingu se dostali do útočného pásma. Tam si nakonec vypracovali střeleckou pozici, Čeněk Novák ovšem projektil mířící z mezikruží vyrazil do ochranné sítě.
     
    14:36
    Hosté se znovu na chvilku usadili v útočném pásmu. Střílenou přihrávku si před brankovištěm našel Jiří Ferebauer, jeho jemná teč ale nasměrovala kotouč jen do připraveného Nováka.
     
    15:17
    David Servis právě vstřelil branku!
    Hosté snižují na rozdíl jediné branky. Jan Radoš poslal dopředu JIŘÍHO BÁRTU, jenž si počínal bravurně! Šikovnou stahovačkou se uvolnil přes obránce Havlíčkova Brodu a následně procedil puk mezi rukou a tělem havlíčkobrodského gólmana! Asistence: Jan Radoš, Jakub Marek.
     
    16:40
    Hra se malinko vrátila tam, kde byla v úvodu utkání. Ani jeden tým nechce udělat zbytečnou chybu a do útoku se za každou cenu nehrne.
     
    17:29
    Lukáš Endál dostal prostor na levém kruhu, a to se mohlo hostům vymstít. Kanonýr Havlíčkova Brodu prudce vypálil, jeho rána zápěstím se ovšem odrazila od spojnice břevna a tyče zpátky do hry!
     
    18:39
    Filip Benše dostal puk na pravém křídle do jízdy a snažil se přejít přes obránce, Jan Radoš jej ale přes sebe nepustil.
     
    18:52
    Aktivita Havlíčkova Brodu opět vzrůstá. Výsledkem je zakázané uvolnění, na které hráči David Servisu puk odpálili.
     
    19:27
    Domácí si nerozuměli při rozehrávce. Vojtěch Šmíd se snažil rozehrát na levé křídlo, jeho spoluhráči ale právě mířili na střídačku a kotouče se zmocňují České Budějovice.
     
    19:44
    Bruslaři znovu zahrozili! Po hbité přihrávce před brankoviště mohl střílet kapitán Havlíčkova Brodu, zakončení mu ale nesedlo podle jeho představ a kotouč těsně minul bránu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Utkání začalo opatrně, postupně však získávali převahu podle očekávání Bruslaři. Ti se také zásluhou Filipa Beneše a Lukáše Endála dostali do dvoubrankového vedení. Pak začali vystrkovat růžky také českobudějovičtí hokejisté a vysloužili si snížení, o které se postaral Jiří Bárta. Do šaten jdou ovšem o něco spokojenější domácí, jejichž herní projev se od posledního utkání výrazně změnil.

    Střely na bránu: 17:8

    Druhá perioda začne přibližně v 17:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    David Servis po vyhrané buly kotouč jenom odevzdal Havlíčkovu Brodu. Rozehrávka Tomáše Semráda byla ovšem nepřesná a skončila jen zakázaným uvolněním.
     
    20:32
    Roman Šulčík střílel z blízkosti brankoviště Havlíčkova Brodu. Jeho rána byla pohotová, ale nepřesná. Puk se od hrazení odrazil až do pásma před Milana Dudáčka.
     
    20:52
    Patrik Přidal zavezl puk do útočného pásma po pravé straně a z úhlu jej nahodil. Milan Dudáček odrazil kotouč k Lukáši Endálovi, s jeho dorážkou si ovšem věděl rady.
     
    21:44
    Domácí svého soupeře zatlačili. V nejnebezpečnější šanci se ocitl David Michálek, který před bránou tečoval ránu Davida Valy, Milan Dudáček ovšem předvedl další úspěšný zákrok.
     
    22:24
    Vojtěch Šmíd vystihl rozehrávku hostů a sám přešel do útoku. Jeho první ránu Dudáček vyrazil a poté si poradil i s jeho dorážkou z úhlu.
     
    22:48
    Dominik Vacík po vyhrané buly vypálil od modré čáry a do jeho rány ještě sáhl Patrik Přidal, Milan Dudáček zasáhl špičkou pravého betonu.
     
    23:02
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí si berou dvoubrankové vedení zpátky! Po Patriku Přidalovi přebral puk Lukáš Endál, jenž jej od pravého mantinelu poslal mezi kruhy. Tam stál nepokrytý MIROSLAV TŘETINA, který prostřelil přesouvajícího se Milana Dudáčka! Asistence: Lukáš Endál, Patrik Přidal.
     
    24:33
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři bleskově své vedení znovu navyšují! Výbornou práci odvedl Filip Benše, který ustál řadu osobních soubojů a následně ještě dokázal uvolnit TOMÁŠE CHLUBNU! Ten zůstal volný na okraji pravého kruhu a trefil se přesně do protějšího horního rohu! Asistence: Filip Benše, Petr Kuchta.
     
    25:39
    Vyloučení v týmu HC David Servis Č. Budějovice (Bárta – 2 min., nedovolené bránění).
     
    26:10
    Jakub marek vybojoval kotouč u hrazení a spěchal dopředu. Domácí obránci ale situaci zvládli a rychlonohého útočníka do šance nepustili.
     
    26:55
    Bruslaři se dostali do pásma. Jan Milfait číhal za bránou, nabízel se mi David Michálek, jenže byl pokrytý. Ani přihrávka Miroslava Třetiny nikoho z jeho spoluhráčů nenašla a hosté se osvobodili.
     
    27:29
    Tato početní výhoda Havlíčkova Brodu mezi nejpovedenější nepatří. Hosté se znovu osvobodili a při pokusu o založení nové akce se domácí provinili zakázaným uvolněním.
     
    27:39
    Jiří Bárta je zpátky na ledě, David Servis se i ve druhém oslabení ubránil bez inkasované branky.
     
    28:14
    David Vala se opřel do kotouče takovou silou, až zlomil hůl. Následně ještě z osy hřiště nahodil puk na bránu Filip Benše a Milan Dudáček jej vyráží.
     
    28:47
    Vyloučení v týmu HC David Servis Č. Budějovice (Zayml – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    29:15
    Bruslaři se usadili v pásmu soupeře, kombinaci zakončil ranou od modré čáry Tomáš Semrád. Jeho pokus byl ale nepřesný.
     
    29:47
    David Servis dostal kotouč na druhou polovinu hřiště a tam Bruslaře drží. Hosté zavřeli střední pásmo.
     
    30:23
    Jihočeši se brání úspěšně, drží Bruslaře tam, kde chtějí. To znamená daleko od své brány. Dokonce se sami mohli pokusit o útok, zastavil je ale ofsajd.
     
    30:47
    Patrik Zayml se vrátil do hry, hosté se i potřetí dokázali ubránit. V tomto oslabení Bruslaře do vážnější šance vůbec nepustili.
     
    31:14
    Vyloučení v týmu HC David Servis Č. Budějovice (J. Kříž – 2 min., vysoká hůl).
     
    31:47
    Jan Milfait se uvolnil před brankovištěm, kam se protlačil zpoza brány. Milan Dudáček si ale poradil a utěsnil místo u tyčky, takže domácí útočník neměl kudy puk do sítě propasírovat.
     
    32:45
    Hra v početní převaze se domácím dnes vůbec nedaří. Havlíčkobrodští nahodili puk směrem na Milana Dudáčka, který nechal přerušit hru. Následnou buly vyhráli hosté a osvobodili se.
     
    33:08
    Ani tentokrát přechod do útočného pásma Havlíčkovu Brodu nevyšel. Milan Dudáček vyrazil jeho nahození do ochranné sítě.
     
    33:14
    Ani čtvrtá přesilová hra gólem neskončila. Jan Kříž týmový trest odseděl a může se zapojit zpátky do hry.
     
    34:33
    Nebezpečný okamžik před Čeňkem Novákem, který v této části hry jinak nemá příliš práce. Patrik Zayml natáhl k prudké střele, která orazítkovala pravou tyč Novákovy svatyně!
     
    35:28
    V útočném pásmu se snaží prosadit druhý útok Havlíčkova Brodu, hostující obrana se má ovšem na pozoru a vytlačila Bruslaře za svoji bránu.
     
    35:52
    Jan Milfait z otočky vystřelil na bránu z pravého kruhu, jeho pokus byl ale spíše propagační a Milan Dudáček s ním příliš problémů neměl.
     
    36:58
    Aktivní Filip Benše si obhodil hostujícího beka a dostal se ke střele z mezikruží, odkud těsně minul bránu Českých Budějovic.
     
    37:33
    Lukáš Endál nahodil puk od modré čáry. Milan Dudáček toho příliš neviděl a kotouč vyrazil jen před sebe, Patrik Přidal ale z dorážky trefil betony hostujícího brankáře.
     
    37:50
    Po vyhrané buly vyrazili do útoku Jihočeši. V pásmu Bruslařů o puk sice přišli, po zakázaném uvolnění domácích hra ovšem zůstane před Čeňkem Novákem.
     
    38:27
    Servismani ukořistili kotouč ve středním pásmu a vydali se na bleskovou zteč. hráč bez puku byl ale rychlejší než ten s kotoučem, a píská se tak pouze ofsajd.
     
    38:45
    Hra se kouskuje. Po vhazování se hosté napodruhé dostali za modrou čáru, tam ale po souboji vylétl puk až na tribunu.
     
    39:03
    Lukáš Endál se přes dvojici protihráčů natlačil až před brankoviště. Tam byl ale sražen a jeho zakončení tak nemělo takovou přesnost, jakou by si představoval.
     
    39:39
    Do konce druhé periody zbývají poslední sekundy a není se tak třeba nikam hnát. Když Miroslav Třetina odzbrojil protihráče, vrátil se s pukem za svoji bránu, aby uklidnil hru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Tým pod vedením Václava Adama s Ladislavem Fixou kontroluje hru. Hned z kraje druhého dějství se prosadili Miroslav Třetina s Tomášem Chlubnou, což přineslo na hokejky domácích hokejistů potřebný klid. David Servis se do šancí dostával jen sporadicky, nejblíže ke gólu měli po střele Patrika Zaymla, který trefil tyč.

    Střely na bránu: 40:16

    Třetí část hry začne přibližně v 18:37.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Domácí získali puk z buly jako první a po levém křídle se mohl do útoku vydat Patrik Přidal. Dostal se až do rohu, kde o kotouč přišel.
     
    41:03
    Jan Milfait vybojoval kotouč v rohu kluziště a snažil se proháčkovat až před brankoviště, v poslední chvíli ale o kotouč přišel.
     
    41:22
    Jan Milfait zablokoval nahozené hostujícího obránce a dostal se do úniku! byl ovšem tísněn bránícím hráčem a jeho forhendová klička ztroskotala na betonech Milana Dudáčka!
     
    42:23
    Bruslaři mají více ze hry i po přestávce, teď jim ale nevyšla rozehrávka. Po zakázaném uvolnění se bude vhazovat po levici Čeňka Nováka.
     
    42:52
    Vojtěch Šmíd rozehrál na levé křídlo, kdy byl najetý Patrik Přidal. Křídelník z prvního útoku se snažil přejít přes Lukáše Kříže, to se mu ale nepodařilo.
     
    43:12
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Přidal – 2 min., sekání).
     
    43:20
    Bruslaři byli na buly šikovnější a puk se dostal k Davidu Valovi, ten ale puk o mantinel vyhodit nedokázal.
     
    43:43
    Napodruhé se to už Bruslařům povedlo a David Servis se až teď dostal do útočného pásma, kde začíná kombinovat.
     
    44:26
    Hosté se dlouho drželi na kotouči, do zakončení se ale nepropracovali. Puk hostům nakonec uzmul Luboš Voříšek a vyhodil jej přes všechny čáry.
     
    45:06
    Teď se dokonce Bruslaři dostali do přečíslení. Miroslav Třetina Vyrazil dopředu s Lukášem Endálem. Ten objel bránu snažil se přihrát před brankoviště domácímu kapitánu, puk ale ukořistili hosté.
     
    45:12
    Patrik Přidal opouští trestnou lavici, ani hosté svoji početní převahu nezakončili gólem.
     
    45:17
    David Servis právě vstřelil branku!
    Jenže přečíslení Havlíčkova Brodu v čase, kdy už byl Patrik Přidal na ledě, se do přečíslení dostali také hosté. Jiří Bárta se stahovačkou zbavil domácího beka a předložil puk LUKÁŠI SUMERAUEROVI, jenž z předbrankového prostoru poslal kotouč za záda domácího brankáře! Asistence: Jiří Bárta.
     
    47:36
    Milan Dudáček měl puk v lapačce, aktivní Lukáš Endál mu do ní ještě ale píchl hokejkou. To samozřejmě nastartovalo Jakuba Marka, který domácímu kanonýrovi horlivě vysvětluje, že takhle teda ne.
     
    48:32
    Na pravém křídle nabral rychlost Filip Beneš, který se rozhodl pro zakončení přes obránce. Michal Michal ovšem jeho pokus pokus srazil do ochranné sítě.
     
    49:03
    Vyloučení v týmu HC David Servis Č. Budějovice (Vylíčil – 2 min., hákování).
     
    49:20
    Bruslaři byli na buly šikovnější a začali kombinovat. O zakončení se postaral Tomáš Semrád, jeho rána od modré čáry ale nebyla tečována a skončila v náruči Milana Dudáčka.
     
    50:01
    Domácí se stále drží na puku a svírají svého soupeře. Od modré čáry znovu zakončoval Tomáš Semrád, jeho rána se ale tentokrát až na bránu nedostala.
     
    50:42
    Davidu Valovi na modré čáře střela nesedla. Domácí bek jej ale udržel na hokejce, udělal dva kroky do strany a znovu zakončil, jeho rána byla ale nepřesná.
     
    50:50
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Pátou přesilovou hru už domácí dokázali využít a znovu vedou o tři branky! Luboš Voříšek poslal přihrávku, která měla oči, na spodek levého kruhu TOMÁŠI CHLUBNOVI, jenž se opřel do kotouče a bez přípravy jej přišpendlil do odkryté čísti klece! Asistence: Luboš Voříšek, Kryštof Kulhánek.
     
    51:21
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Beneš – 2 min., vysoká hůl).
     
    52:24
    Bruslaři se brání úspěšně. Už dvakrát vybojovali kotouč a dostali jej až za bránu David Servisu České Budějovice.
     
    52:42
    David Servis právě vstřelil branku!
    Také České Budějovice přesilovou hru využívají a jsou tak stále ve hře. Michal Michal vypálil od modré čáry. Čeněk Novák vyjel z brány, jenže puk neudržel v lapačce a LUKÁŠ SUMERAUER jej dorazil do odkryté klece! Asistence: Michal Michal, Petr Macháček.
     
    54:44
    Tomáš Semrád chytře nahodil puk do útočného pásma a díky rychlosti Patrika Přidala se nemohlo pískat zakázané uvolnění. Domácí útočník bez přípravy práskl do draženého kotouče, hostující svatyni ale minul.
     
    55:10
    Hosté vyhráli buly ve vlastním pásmu a dopředu vyrazil Jakub Marek. Po pravém křídle se dostal do pásma Havlíčkova Brodu, jeho přihrávku, která měla mířit před brankoviště, ale zastavili obránci Havlíčkova Brodu.
     
    Na dnešní utkání si do ochozů Kotliny našlo cestu 833 diváků.
     
    55:28
    Hlavní arbitr ukazuje krosček, David Servis se bude bránit ve čtyřech. Hostující kapitán teď ale dlouze diskutuje s rozhodčími, na trestnou lavici se zatím nikomu nechce.
     
    55:28
    Vyloučení v týmu HC David Servis Č. Budějovice (Bárta – 2 min., krosček + 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Trummer st, osobní trest odpyká Babčuk.
     
    56:20
    Jeden z bránících hráčů ztratil hůl a Bruslaři kombinovali prakticky proti trojici bránících hráčů, přihrávka před brankoviště byla ale sražena a hosté se osvobodili.
     
    57:14
    Vyloučení v týmu HC David Servis Č. Budějovice (Sumerauer – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Milfait – 2 min., sekání).
     
    57:25
    Vojtěch Šmíd se prodral dopředu a zadovkou hledal Patrika Přidala, ten byl ale tísněn a hostující obránci mu vystřelit nepovolili.
     
    57:28
    Jan Trummer starší opouští trestnou lavici. Hosté jsou kompletní a bude se tak pokračovat v pěti proti pěti.
     
    58:28
    Jan Trummer starší se po levém křídle tlačil dopředu, přes Kryštofa Kulhánka se neprošel.
     
    58:52
    Roman Šulčík sotva přejel modrou čáru, okamžitě napřáhl ke střele. Mířil k levé tyči Novákovy svatyně, domácí brankář se ale natáhl a betonem puk vyrazil.
     
    59:09
    Vyloučení v týmu HC David Servis Č. Budějovice (Trummer st. – 2 min., hákování).
     
    59:42
    Bruslaři se ve snaze přejít modrou čáru dostali do ofsajdu, už je to ale netrápí. V tuto chvíli je jasné, že Havlíčkův Brod už toto utkání zvládne a v sérii se ujme vedení.
     
    Konec zápasu.
     
    Je to tak, Bruslaři se v osmifinálové sérii hrané na tří vítězné zápasy ujímají vedení 1:0. Jihočeši ve třetí periodě nejprve snížili zásluhou Lukáše Sumerauera, Tomáš Chlubna ale v přesilové hře svojí druhou trefou v utkání vrátil Havlíčkovu Brodu tříbrankového vedení. Zdálo se, že to bude definitivní pojistka, hosté se ale nedali a Lukáš Sumerauer znovu snížil. Závěr utkání ovšem narušila četná vyloučení a David Servis tak přišel alespoň o možnost zdramatizovat duel při hře bez brankáře.

    Druhé utkání této série je na programu v pondělí 5. března v Českých Budějovicích.
     
    V Kotlině se toho dnes už více nestane. Děkuji vám za pozornost, užijte si zbytek víkendu a u dalších přenosů se těším na počtenou. (19:24:57)

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 9. Beneš (Kuchta, Chlubna), 13. Endál (Třetina), 24. Třetina (Endál, Přidal), 25. Chlubna (Beneš, Kuchta), 51. Chlubna (Voříšek, Kulhánek) – 16. Bárta (Radoš, J. Marek), 46. Sumerauer (Bárta), 53. Sumerauer (Michal, Macháček)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (D. Marek) – T. Semrád, D. Vacík, Vala, Kulhánek, Šmíd, Lacina, M. Kříž, Balgalvis – Endál, Třetina "C", Přidal – Michálek, Milfait "A", Voříšek – Chlubna, Kuchta, Beneš – Kozlík, Ludvík, Šuhaj
    HC David Servis Č. Budějovice: Dudáček (Bubeníček) – Radoš, L. Kříž, Macháček, Michal, Škopek, J. Kříž, Babčuk – J. Marek, Šulčík "C", Bárta, Sumerauer, Zayml, Vylíčil, Svoboda, Trummer st., Ferebauer "A"

    Rozhodčí: Ivan Čuňočka – Jan Vašíček, Henrich Král'

    Diváci: 833
    Havlíčkův Brod 3 0 David Servis
    #1 Sobota 03.03.2018 • 17:00
    Havlíčkův Brod - David Servis 5:3
    #2 Pondělí 05.03.2018 • 18:00
    David Servis - Havlíčkův Brod 2:5
    #3 Středa 07.03.2018 • 18:00
    Havlíčkův Brod - David Servis 7:4
    thejrc.org