Los Angeles – Chicago 3:5 (kon.) | Boston – Montreal 2:1 (po pr.) | Pittsburgh – NY Islanders 3:2 (po pr.)
Arizona – Ottawa 2:1 (kon.) | Washington – Toronto 5:2 (kon.) | Edmonton – NY Rangers 2:3 (kon.)
Colorado – Nashville 3:4 (po pr.) | Florida – Philadelphia 4:1 (kon.) | Anaheim – Chicago 6:3 (kon.)
New Jersey – Vegas 2:3 (kon.)
konec
Washington Capitals
5:2 (3:1, 2:1, 0:0)
Toronto Maple Leafs
Neděle 04.03.2018, 02:00 • Navy-Marine Corps Memorial Stadium, Annapolis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:58
    Matt Niskanen byl vyloučen na dvě minuty za hákování a Toronto má ještě šanci snížit v přesilové hře.
     
    58:49
    Leafs ještě mohli skórovat v blízkosti pravé tyče, jenže Braden Holtby jejich bekhendový pokus vyrazil!
     
    58:03
    Maple Leafs se po nahození od modré čáry na levém křídle dostali před bránou k nebezpečné teči, jenže Braden Holtby puk ukryl ve svém náručí!
     
    54:44
    Zach Hyman dobře vystřelil na bodu levého kruhu přes jednoho z hráčů Capitals na přední tyč, kde Braden Holtby pravým betonem vykopl puk do rohu ledové plochy!
     
    53:31
    Patrick Marleau vystřelil z levého kruhu a po zákroku Bradena Holtbyho se dostal k dorážce na vzdálenější pravé tyči, i s ní si ale brankář Washingtonu poradil!
     
    51:34
    Jevgenij Kuzněcov na levém křídle nabral velkou rychlost a po objetí brány se snažil puk u pravé tyče zasunout do sítě, dvojice hráčů Leafs mu to ovšem neumožnila.
     
    50:04
    Fanoušci vypnuli světla na svých mobilních telefonech a v Annapolis v Marylandu se opět hraje.
     
    50:00
    Na stadionu vypadly reflektory, takže po komerční přestávce si rovnou odbudeme ještě jednu. Snad bude problém vyřešen.
     
    49:22
    Jay Beagle se u pravé tyče ocitl po krásném zamíchání s pukem a dravém průniku z levého křídla ve velké šanci, jenže se mu puk nepodařilo zasunout do brány! Curtis McElhinney vleže fantasticky zasáhl levým betonem a přerušil hru! Capitals se k dorážce snažili dostat marně.
     
    47:08
    Capitals předvedli nádhernou kombinační akci a před bránu si najel skvěle T. J. Oshie, jeho pokus z blízkosti ale těsně minul po ledě levou tyč! Skvělou bekhendovou přihrávkou z pravého křídla a ostrého úhlu se prezentoval Jevgenij Kuzněcov.
     
    41:56
    T. J. Oshie si z levého křídla najel před bránu, kde se krásně otočil s pukem a po ledě minul levou tyč!
     
    36:08
    Nazem Kadri z vrcholu mezikruží mířil rychlou střelou zápěstím do pravého horního rohu brány, jenže Braden Holtby předvedl úžasný semafor!
     
    33:05
    Kasperi Kapanen se ocitl u levé tyče ve velké šanci, Braden Holtby byl ale připravený na přední tyči a puk skvěle vyrazil hrudí!
     
    32:19
    Michal Kempný na levém křídle dobře vystřelil od modré čáry a Curtis McElhinney si na přední tyči připsal první úspěšný zákrok, když puk vkleče vyrazil!
     
    31:10
    Střídání v týmu Toronto Maple Leafs: ze hřiště odchází Frederik Andersen, přichází Curtis McElhinney.
    30:49 Jakub VRÁNA - 5:2
     
    30:49
    Washington právě vstřelil branku!
    JAKUB VRÁNA se po nádherné kolmé přihrávce od Jevgenije Kuzněcova řítil sám na bránu a prudkou střelou zápěstím samostatný únik v mezikruží zakončil střelou mezi betony Frederika Andersena! Asistence: Jevgenij Kuzněcov a Dmitrij Orlov.
     
    30:25
    Tom Wilson střelou z vrcholu levého kruhu mířil k přední tyči, kde puk Frederik Andersen vyrazil pravým betonem do rohu ledové plochy!
    28:05 John CARLSON - 4:2
     
    28:05
    Washington právě vstřelil branku!
    Frederik Andersen dobře zasáhl proti střele Jaye Beagla z levého kruhu a pravým betonem puk vyrazil, jenže Chandler Stephenson si ho potáhl k levé tyči, kde z nulového úhlu poslal kotouč před brankoviště a JOHN CARLSON po jeho zpětné bekhendové přihrávce skóroval do prázdné brány! Asistence: Chadler Stephenson a Jay Beagle.
    27:22 Nazem KADRI - 3:2
     
    27:22
    Toronto právě vstřelilo branku!
    NAZEM KADRI se po pěkné bekhendové přihrávce Patricka Marleaua dostal na vrcholu pravého kruhu k nahození, které od hrazení nad levým betonem Bradena Holtbyho zaplulo do brány! Maple Leafs jsou zpět v zápase! Asistence: Patrick Marleau a Travis Dermott.
     
    24:30
    Nicklas Bäckström se dokázal na pravém křídle prosadit u hrazení a krásnou bekhendovou přihrávkou z ostrého úhlu našel na vzdálenější levé tyči Toma Wilsona, který z blízkosti mířil těsně nad ledem do brány, jenže ztroskotal na pravém betonu výtečného Frederika Andersena!
    16:20 Nicklas BÄCKSTRÖM - 3:1
     
    16:20
    Washington právě vstřelil branku!
    Jevgenij Kuzněcov na pravém křídle nabral rychlost a už to vypadalo, že bude objíždět bránu, jenže u pravé tyče bekhendem z více než nulového úhlu poslal puk před brankoviště, kam si najel NICKLAS BÄCKSTRÖM a z blízkosti se nemýlil! Capitals využili i druhou přesilovou hru a vedou nad Torontem 3:1! Asistence: Jevgenij Kuzněcov a John Carlson.
     
    15:28
    Dominic Moore vyhodil puk z obranného pásma přes ochranné sklo a také on bude vyloučen na dvě minuty za zdržování hry. Washington si po reklamní přestávce zahraje druhou přesilovou hru, přičemž první dokázal využít a ujal se vedení.
     
    13:24
    Nazem Kadri si vzápětí najel před bránu na nahození Jamese van Riemsdyka z pravého kruhu, kde puk nebezpečně tečoval, Braden Holtby ho ale s problémy podržel!
     
    12:20
    John Carlson z levého rohu obranného pásma vyhodil puk bez teče přes ochranné sklo a dostal dvě minuty za zdržování. Maple Leafs si zahrají první přesilovou hru.
    06:19 Alexandr OVEČKIN - 2:1
     
    06:19
    Washington právě vstřelil branku!
    ALEXANDR OVEČKIN si najel před Frederika Andersena na přihrávku Toma Wilsona zpoza brány a z blízkosti zamířil do pravého horního rohu brány! Maple Leafs sice rychle vyrovnali, jenže Capitals opět vedou! Asistence: Tom Wilson a Nicklas Bäckström.
    05:20 Zach HYMAN - 1:1
     
    05:20
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Roman Polák na pravém křídle od modré čáry nahodil puk zápěstím před bránu, kde se od brusle ZACHA HYMANA odrazil po ledě pod pravým betonem Bradena Holtbyho ke vzdálenější levé tyči – 1:1! Asistence: Roman Polák.
    03:50 Jevgenij KUZNĚCOV - 1:0
     
    03:50
    Washington právě vstřelil branku!
    Nicklas Bäckstrom vystřelil z pravého kruhu pro vhazování a Frederik Andersen vyrazil puk pouze před sebe, čehož využil JEVGENIJ KUZNĚCOV, který si rychle srovnal puk na hůl a po ledě ho zametl k levé tyči! Capitals udeřili jako první a po využití přesilové hry vedou 1:0! Asistence: Nicklas Bäckström a John Carlson.
     
    02:43
    Travis Dermott byl v úvodu zápasu vyloučen za držení a Washington si vyzkouší první přesilovou hru.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 4. Kuzněcov (Bäckström, Carlson), 7. Ovečkin (T. Wilson, Bäckström), 17. Bäckström (Kuzněcov, Carlson), 29. Carlson (Stephenson, Beagle), 31. J. Vrána (Kuzněcov, Orlov) – 6. Hyman (R. Polák), 28. Kadri (Marleau, Dermott)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Orlov, Niskanen, Kempný, Carlson, Orpik (A), Djoos – Ovečkin (C), Bäckström (A), T. Wilson – J. Vrána, Kuzněcov, Oshie – Connolly, Eller, Burakovsky – Stephenson, Beagle, Smith-Pelly. Hlavní trenér: Barry Trotz.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (32. McElhinney) – Rielly (A), Hainsey, Gardiner, N. Zajcev, Dermott, R. Polák – Marleau, Kadri, Marner – Hyman, Plekanec, W. Nylander – J. van Riemsdyk, Bozak (A), Co. Brown – Komarov (A), D. Moore, Kapanen. Hlavní trenér: Mike Babcock.

    Rozhodčí: Kevin Pollock, Kelly Sutherland. Čároví: Tim Nowak, Pierre Racicot

    Diváci: 29516
    thejrc.org