Jihlava – Olomouc 3:0 (kon.) | Pardubice – Mountfield HK 1:3 (kon.) | Kometa Brno – Litvínov 4:0 (kon.)
Plzeň – Zlín 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 3:2 (2:0 po s.n.) | Chomutov – Sparta 4:2 (kon.)
Vítkovice – Liberec 3:2 (po pr.)
konec
HC Dynamo Pardubice
1:3 (1:1, 0:2, 0:0)
Mountfield HK
Neděle 04.03.2018, 16:20 • Tipsport arena • Tipsport extraliga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:47
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Oskars Cibulskis – 2 min., nedovolené bránění).
     
    58:35
    Sýkora našel křižnou přihrávkou na pravé straně Trončinského, jehož střelu z první do odkryté části branky srazil hokejkou bránící hráč.
     
    58:30
    Pardubická brance už byla prázdná, když Treille dostal nahrávku do dobré střelecké pozice mezi kruhy, jenže trestuhodně poslal kotouč přímo do středu branky, kde byl Pavelka.
     
    48:30
    Pardubičtí se dostali do velkého tlaku, který začal rychlým protiútokem, který přibrzdil nedovoleným zákrokem Jan Berger, ten dostal dvě minuty za nedovolené bránění. Ránu Mojžíše z levé strany vyrazil Pavelka koncem lapačky.
     
    40:25
    Trončinský spadl v útočném pásmu a hosté jeli do rychlého přečíslení dva na jednoho. Dostali se k několika dobrým zakončením, jenže Smoleňák ani Červený puk za Kacetla nedostali!
     
    39:49
    Velká skrumáž vznikla před bránou Pavelky. Jako první puk před bránu navezl Hrabal, který však stejně jako následně jeho spoluhráči puk za záda gólmana neprocpal.
     
    34:14
    Po pravé straně jel do samostatného úniku expardubický Koukal, který ovšem minul bránu.
     
    33:36
    Tenotkrát se strhla potyčka u branky Kacetla a opět se vylučovalo. Dvě minuty za hrubost dostali Josef Hrabal (PCE) a Tomáš Zigo (MHK).
     
    33:15
    Po potyčce u hradecké branky dostávají dvě minuty za hrubost Jordann Perret (PCE) a Jan Berger (MHK).
    30:57 Tomáš ZIGO - 1:3
     
    30:57
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí odskakují na rozdíl dvou branek, když Pavlíkovu střelu od levého mantinelu tečoval před kacetlem TOMÁŠ ZIGO, kterého neuhlídal Wishart. Asistence: Radovan Pavlík.
     
    29:56
    Poulíček se snažil procpat kotouč u levé tyče, kde ale Pavelka udržel svůj beton.
    28:16 Lukáš VOPELKA - 1:2
     
    28:16
    Hradec právě vstřelil branku!
    Po vhazování na pravé straně se k puku za pardubickou obranou dostal LUKÁŠ VOPELKA, který poslal kotouč za ležícího Kacetla a hosté otáčí vývoj zápasu. Asistence: Petr Zámorský a Tomáš Zigo.
     
    26:12
    Puk se nečekaně odrazil od levého mantinelu mezi kruhy, kde byl Červený, který tak stál sám před Kacetlem, ale poslal kotouč jen přímo do něj. Následuje komerční přestávka.
     
    24:09
    René Vydarený zasáhl u vlastní branky hokejkou do obličeje Kauta, za což míří na trestnou lavici.
     
    23:41
    V obrovské šanci byl Wishart! Hrabal mu nahrál puk z první na pravou stranu a před Wishartem byl oodkrytá téměř celá branka, jenže on z první minul.
     
    22:21
    Tomáš Zigo protečoval puk na Kacetla a rychle k němu dojížděl. Pardubický gólman přikryl puk lapačkou, do které ho hradecký útočník sekl a dostává dvouminutový trest.
     
    18:14
    Pardubičtí si vyměnili místa v útočném pásmu a velice nebezpečnou střelu vyslal od modré Čáslava. Pavelka vyrazil puk před sebe a domácí už se k dorážce nedostali.
    14:23 Radek SMOLEŇÁK - 1:1
     
    14:23
    Hradec právě vstřelil branku!
    Červený nahodil puk na Kacetla z levé strany z nulového úhlu, ten ho pouze vyrazil před sebe a pardubický obránce neubránil RADKA SMOLEŇÁKA, jenž ho ze vzduchu dorazil za brankáře Pardubic. Asistence: Rudolf Červený a Petr Koukal.
     
    10:51
    Druhá přesilovka pro Mountfield, Rostislav Marosz je vyloučen za podražení ve vlastní pásmu.
    07:08 Tomáš ROLINEK - 1:0
     
    07:08
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Po nahození Čáslavy vyrazil Pavelka kotouč na zadní mantinel. Nabito na střelu z první dostal na modrou čáru Trončinský, jehož dělovku ještě těsně před gólmanem tečoval TOMÁŠ ROLINEK. Asistence: Marek Trončinský a Rostislav Marosz.
     
    03:16
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Petr Čáslava – 2 min., vysoká hůl).
    Marken.cz

    Adam Joska

    Branky a nahrávky: 8. Rolinek (Trončinský, Marosz) – 15. Smoleňák (Červený, Koukal), 29. Vopelka (Zámorský, Zigo), 31. Zigo (R. Pavlík)


    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Klouček) – Trončinský, Čáslava, Ščotka, Wishart, Hrabal, Mojžíš, Holland – P. Sýkora, Marosz, Rolinek – T. Svoboda, Tomášek, Treille – M. Kaut, Poulíček, Perret – Machala, Dušek, Beran.
    Mountfield HK: J. Pavelka (Rybár) – Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený, Zámorský – Smoleňák, Koukal, Červený – Látal, Kukumberg, Cingel – Köhler, Berger, Šimánek – Vopelka, Zigo, R. Pavlík.

    Rozhodčí: Šír, Kika – Hlavatý, Tošenovjan

    Diváci: 10194
    thejrc.org