Jihlava – Olomouc 3:0 (kon.) | Pardubice – Mountfield HK 1:3 (kon.) | Kometa Brno – Litvínov 4:0 (kon.)
Plzeň – Zlín 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 3:2 (2:0 po s.n.) | Chomutov – Sparta 4:2 (kon.)
Vítkovice – Liberec 3:2 (po pr.)
konec
Piráti Chomutov
4:2 (1:0, 0:2, 3:0)
HC Sparta Praha
Neděle 04.03.2018, 16:20 • ZS Chomutov • Tipsport extraliga • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:00 Jakub LAUKO - 4:2
     
    59:00
    Piráti právě vstřelili branku!
    Piráti se ubránil velké šanci a nakonec skórovali! Lukáš Vantuch svižně vyhodil přes celé hřiště, od zadního mantinelu se kotouč dostal na hůl rychlonohé JAKUBA LAUKA, jenž neměl problém prázdnou branku trefit. Třetí branka čtvrté lajny domácích. Asistence: Lukáš Vantuch a Michal Poletín.
     
    58:11
    Štěpán Lukeš se pokusil dát branku, ale jeho vyhození skončilo jen na hokejce Klimka. Ten z dobré pozice mířil jen nad branku Chomutova.
     
    57:35
    Ján Laco opustil branku a Sparta hraje v šesti!
     
    56:22
    Šance na srovnání skóre. Lukáš Vantuch inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění pronikajícího hostující hráče.
    51:08 Martin ŠŤOVÍČEK - 3:2
     
    51:08
    Piráti právě vstřelili branku!
    Piráti udeřili v oslabení, a to hlavně díky famózní práci Jakuba Lauka. Ten přebruslil bránící hráče a zadovkou zpoza branky našel MARTINA ŠŤOVÍČKA. Ten Lacovi udělal parádní kličku a zakončil do prázdné branky. Asistence: Jakub Lauko a Stanislav Dietz.
     
    50:05
    Jaroslav Mrázek si později připsal zbytečný útočný faul, kdy za brankou hákoval jednoho z hostů.
    45:38 Martin ŠŤOVÍČEK - 2:2
     
    45:38
    Piráti právě vstřelili branku!
    Domácí čtvrtá lajna motala bránící hráče Sparty a nakonec se dočkala branky! Nicolas Hlava vypálil z hranice levého kruhu, kotouč do branky Laca následně tečoval MARTIN ŠŤOVÍČEK. Asistence: Nicolas Hlava a Tomáš Slovák.
     
    44:35
    Početní výhoda čeká také Piráty. Juraj Mikuš držel za brankou pronikajícího hráče a putuje na lavici.
     
    40:28
    Domácí celek si zahraje ve třech. Brett Flemming vyhodil kotouč mimo ledovou plochu a putuje na trestnou lavici.
     
    39:20
    Vzájemný souboj Stanislava Dietze a Richarda Jarůška byl vyhodnocen jako faul chomutovského obránce. Pokračovat se bude přesilovkou Pražanů.
    36:58 Vojtěch KROPÁČEK - 1:2
     
    36:58
    Sparta právě vstřelila branku!
    Štěpán Lukeš si nyní vybral slabou chvilku, která je potrestána vedoucím gólem Sparty. Chomutovský brankář po mantinelu rozehrál na hostujícího hráče, jenž hned nahazoval do brankoviště. Lukeš kotouč jen ztlumil, do branky jej dostal VOJTĚCH KROPÁČEK! Asistence: Jiří Černoch.
     
    34:25
    Jan Švrček byl hitován, následně podrazil právě Nicolase Hlavu. Hostující bek inkasuje dvě minuty za podražení a deset minut jako osobní trest.
     
    34:15
    Martin Šťovíček se před brankou zmocnil kotouče a parádní kličkou se dostal do zakončení. Bekhendem po ledě ovšem nedokázal překonat připraveného Laca!
    33:01 Tomáš VORÁČEK - 1:1
     
    33:01
    Sparta právě vstřelila branku!
    Následná akce ovšem již brankou skončila a máme tak vyrovnáno! Tvrdá střela od modré čáry, kterou vyslal TOMÁŠ VORÁČEK, skončila až za zády připraveného Štěpána Lukeše. Asistence: Richard Jarůšek a Andrej Kudrna.
     
    32:38
    Sparta dlouho kombinovala a nakonec se dostala do zakončení. Lukáš Klimek ovšem před brankou nezakončil přesně, Lukeš kotouč vyrazil.
     
    31:59
    Početní výhodu si zahrají také hokejisté z hlavního města. Ronald Knot ua brankou podrazil útočícího hráče a odpočine si u časoměřičů.
     
    29:05
    Následně se dostal puk na hokejku Vojtěcha Kropáčka, zblízka ale střílel jen do výstroje připraveného Štěpána Lukeše! To by byl moment pro mladého hráče jak fík.
     
    28:11
    Zajímavá akce Sparty. Richard Jarůšek si najel do pásma a připravil kotouč pro Jana Švrčka, ten od modré čáry pálil vedle branky. Puk se ovšem dostal do brankoviště, kde se ale Kudrnovi nepovedlo skórovat.
     
    24:27
    Jakub Sklenář se následně zjevil v dobré šanci. Po přihrávce zpoza branky zakončoval, zařízení ovšem trestuhodně minul. Sparta se následně dostává do útoku.
     
    24:00
    Ondřej Procházka mohl zakončovat, skákavý kotouč se pokoušel dostat do branky, ale najel jen do Lukeše. Hostující hráč tak inkasuje dvě minuty za napadení.
     
    18:27
    Piráti následně propadli a Richard Jarůšek se dostal po pravé straně do útoku. Svižnou střelou ovšem nedokázal překonat parádně chytajícího Lukeše!
     
    15:48
    Následně přišel faul hostů a Piráti si zahrají přesilovou hru. Radek Jeřábek v útoku podrazil jednoho z domácích hráčů.
     
    13:59
    Před branku si následně sjel Petr Koblasa, jenž dal Dávidu Skokanovi loženku do prázdné branky – slovenský útočník ale neposednou gumu netrefil!
     
    13:27
    Petr Kumstát to tvrdě zkoušel od modré čáry a Lukeš kotouč vyrazil. Chomutovský brankář následně zneškodnil i dorážku Roberta Říčky!
     
    12:47
    Od levého mantinelu se silou dostal až před branku chomutovský útočník Nicolas Hlava, zblízka se mu ovšem připraveného Jána Laca překonat nepovedlo!
     
    05:59
    Martin Šťovíček se šikovně prodral až do útoku, na hranici pravého kruhu zakončoval na přední tyčku. Ján Laco na poslední chvíli zakročil a zamezil druhé brance.
     
    05:11
    Po rozehře Jána Laca se do zakončení dostal hostující Tomáš Pšenička. Jeho zakončení na zadní tyčku ovšem skončilo na betonech připraveného Lukeše.
     
    02:07
    Piráti se hned dostali do útoku, Sklenářovi se sice zakončit nepovedlo, ale opět byl v tutovce Brett Flemming. Rychlou střelou ovšem nyní pálil jen těsně vedle branky.
    01:46 Brett FLEMMING - 1:0
     
    01:46
    Piráti právě vstřelili branku!
    Následně se do útoku dostal chomutovský obránce BRETT FLEMMING, jenž se prokličkoval podél levého mantinelu až do zakončení. Jána Laca překonal svižným zakončením na přední tyč. Bez asistence.
     
    01:02
    Petr Koblasa se v oslabení dostal do útoku, kde byl faulován a nakonec i zakončil. Síly na ledě se vyrovnají, provinil se Martin Jandus.
     
    00:47
    Následně zahrál vysokou holí Vladimír Růžička a putuje na lavici hanby. Pražský celek si tak hned zahraje přesilovou hru.
    Marken.cz

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 2. Flemming, 46. Šťovíček (Hlava, Slovák), 52. Šťovíček (Lauko, Dietz), 59. Lauko (Vantuch, Poletín) – 34. T. Voráček (Jarůšek, Kudrna), 37. Kropáček (Černoch)


    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Pavlát) – Dietz, Flemming, Knot, Valach, Szathmáry, Slovák, Mrázek – Sklenář, V. Růžička, Vondrka – Koblasa, Skokan, V. Tomeček – Poletín, Huml, Vantuch – Lauko, Šťovíček, Hlava.
    HC Sparta Praha: J. Laco (Wolf) – T. Pavelka, T. Voráček, M. Jandus, Mikuš, Jeřábek, Švrček, Eliáš – Jarůšek, Klimek, Kudrna – Kumstát, Pšenička, Říčka – Uher, Černoch, Kropáček – O. Procházka, Komárek, Wojnar.

    Rozhodčí: Pešina, Svoboda – Brejcha, Zíka

    Diváci: 3 825
    thejrc.org