Jihlava – Olomouc 3:0 (kon.) | Pardubice – Mountfield HK 1:3 (kon.) | Kometa Brno – Litvínov 4:0 (kon.)
Plzeň – Zlín 3:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 3:2 (2:0 po s.n.) | Chomutov – Sparta 4:2 (kon.)
Vítkovice – Liberec 3:2 (po pr.)
konec
VHK ROBE Vsetín
2:5 (0:1, 1:3, 1:1) Stav série: 0:4
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 04.03.2018, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Play-off Chance ligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:10
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie pečetí svůj postup do semifinále play-off! Karlovarští se vymanili ze vsetínského sevření a kotouč do odkryté klece poslal TOMÁŠ RACHŮNEK. Bez asistence.
     
    55:17
    Karlovy Vary se osvobozují, Vsetín to zkouší v šesti!
     
    53:58
    Valaši jsou v tlaku a z toho pramení faul karlovarského Martina Kohouta, jenž odchází na trestnou lavici za hákování.
     
    52:54
    Po střele Holomka se kotouč dostal na hůl Protasenji, jenž se bekhendem snažil uklidit kotouč do odkryté branky Energie, kotouč se ovšem svezl po boční konstrukci mimo, Karlovy Vary teď měly velkou dávku štěstí.
     
    51:12
    Dnešní utkání sleduje 3720 diváků.
     
    49:39
    Brankář Šurý nyní vytáhl excelentní zákrok, když zlikvidoval tutovou příležitost Fleka, jenž dostal přihrávku od Balána a okamžitě pálil z voleje. Vsetínský brankář roztáhl své betony a udržel kotouč před brankovou čárou.
     
    49:11
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši využívají přesilovou hru a střílí branku naděje! Po přihrávce Kucharczyka přes šíří útočného pásma napřáhl ke střele ONDŘEJ HOLOMEK a jeho prudká rána skončila až za zády brankáře Novotného. Asistence: Radim Kucharczyk.
     
    47:47
    Znovu se vylučuje, tentokrát na straně Karlových Varů proti pravidlům se provinil Petr Stloukal a fasuje dvě minuty za hákování.
     
    45:38
    Další vyloučení na straně Vsetína, tentokrát putuje na trestnou lavici Tomáš Frolo, dvě minuty za držení.
     
    42:27
    Vsetín se bude muset opět bránit, dvě minuty za hákování obdržel David Březina.
     
    39:12
    Karlovy Vary si zahrají dvojnásobnou početní výhodu. Rozhodčí trestá Vsetín za příliš mnoho hráčů na ledě. Dvouminutový trest odsedí Petr Beránek.
     
    38:27
    Rozhodčí posuzuje Kucharczykovo počínání jako přestupek proti pravidlům a uděluje mu trest za napadení. Vsetínští se ještě dožadují vyloučení karlovarského brankáře, protože vyhozený kotouč z jeho hole skončil v ochranné síti, ale marně. Přesilovou hru si zahrají znovu hosté.
     
    34:57
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Západočeši využívají druhou přesilovou hru v dnešním utkání! Skvěle sehranou kombinaci má na svědomí Rachůnek společně s JAKUBEM FLEKEM, jenž po vhazování poslal kotouč právě Rachůnkovi, který obkroužil vsetínskou brankou a pak přesnou přihrávkou našel zmiňovaného střelce, jenž uklidil puk do odkryté vsetínské branky. Asistence: Tomáš Rachůnek.
     
    32:47
    Přesilová hra Vsetína opět končí předčasně, dvě minuty za nedovolené bránění fasuje Radim Kucharczyk, kterému se udělení trestu vůbec nelíbilo a jakoby se snažil Šenkeříkovi říct, aby se přiznal k tomu, že k přestupku proti pravidlům nedošlo. To už však nic nezmění na tom, že nás čeká hra ve čtyrech na obou stranách, která bude trvat minutu a čtyři vteřiny k tomu.
     
    31:49
    Přesilová hra pro Vsetín, dvě minuty za sekání fasuje Martin Kohout.
     
    26:50
    Valaši budou moct usilovat o kontaktní branku, Novotnému to tentokrát s jeho holí nevyšlo a kotouč vyhodil mimo ledovou plochu, za což pochopitelně následuje trest za zdržování hru.
     
    26:40
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelně dlouhé čekání Vsetína na vstřelení branky končí! Ke střele se nejprve dostal Protasenja, jehož pokus Novotný pouze vyrazil a k puku se dostal DAVID BŘEZINA, jenž bekhendovou střelou prolomil kouzlo karlovarského brankáře. Asistence: Anatolij Protasenja.
     
    21:49
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Západočeši využívají přesilovou hru! Rachůnek zavezl kotouč do rohu útočného pásma, odkud poslal přihrávku na MICHALA PLUTNARA, ten napřáhl a jedovatou střelou prostřelil brankáře Jekela. Asistence: Tomáš Rachůnek, Stanislav Balán.
     
    21:07
    Přesilová hra Vsetína končí, dvě minuty za podražení fasuje Jiří Karafiát. Po jedenácti vteřinách začne početní výhoda hostů.
     
    20:40
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie se prosazuje ve vlastním oslabení! SEBASTIÁN GORČÍK dokázal při vývozu puku z vlastní třetiny přebruslit vsetínské obránce a zavěsit puk pod horní tyč vsetínské branky. Asistence: Henri Tuominen.
     
    První třetina je minulostí, následuje výměna stran a okamžitý začátek prostředního dějství.
     
    19:19
    Přesilová hra pro Vsetín, menší trest za hákování odsedí Michal Plutnar.
     
    15:48
    Hra opět pokračuje, po odehrání zbývajícího času z první třetiny proběhne výměna stran a okamžitě odstartuje třetina druhá.
     
    15:47
    Kuriózní moment, do střely Pokorného vložil hůl bránící hráč Karlových Varů a puk vyletěl tak vysoko, že rozbil zářivku jednoho ze světel vsetínského stadionu. Na ledovou plochu tak nabíhá úklidová čerta a první třetina v tuto chvílí končí. Pokračování utkání bude následovat cca v 18:15.
     
    09:17
    Přesilová hra tentokrát pro Vsetín, dvě minuty za nedovolené bránění fasuje Šenkeřík.
     
    05:10
    Karlovy Vary si zahrají první přesilovou hru v dnešním utkání, dvě minuty za vysokou hůl pro vsetínského Reného Kajabu.
     
    01:26
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie bleskově otevírá skóre utkání! Hostující tým se dokázal usadit v útočném pásmu a na modrou čáru dostal kotouč SABAHUDIN KOVAČEVIČ a puk proletěl až za záda vsetínského brankáře Jekela. Asistence: Martin Kohout.

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 27. Březina (Protasenja), 50. Holomek (Kucharczyk) – 2. Kovačevič (Kohout), 21. Gorčík (Tuominen), 22. Plutnar (T. Rachůnek, Balán), 35. Flek (T. Rachůnek), 59. T. Rachůnek


    VHK ROBE Vsetín: Jekel (22. Šurý) – Teper, Janáček, Slováček, D. Krenželok (A), Frolo, Holomek, Žák – Protasenja (C), Kucharczyk, Březina – Markovič (A), Kopta, P. Beránek – Šilhavý, Karafiát, Vávra – Hořanský, Pokorný, Kajaba.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Závorka) – Podlipnik, Šenkeřík, Plutnar, M. Rohan (A), Kovačevič, J. Tomeček – T. Rachůnek (A), Balán, Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Gorčík, Skuhravý (C), Osmík – Vrdlovec, Tuominen, O. Beránek – Šik.

    Rozhodčí: Čech, Fiala – Kotlík, Polák

    Diváci: 3720
    Vsetín 0 4 K. Vary
    #1 Úterý 27.02.2018 • 17:30
    K. Vary - Vsetín 5:1
    #2 Středa 28.02.2018 • 17:30
    K. Vary - Vsetín 5:0
    #3 Sobota 03.03.2018 • 17:30
    Vsetín - K. Vary 0:6
    #4 Neděle 04.03.2018 • 17:30
    Vsetín - K. Vary 2:5
    thejrc.org