Čeljabinsk – Nižněkamsk 4:3 (po pr.) | Ufa – Omsk 6:4 (kon.) | Jekatěrinburg – Magnitogorsk 2:3 (kon.)
CSKA Moskva – Spartak Moskva 6:0 (kon.) | Jaroslavl – N.Novgorod 2:1 (kon.) | Jokerit – Soči 7:2 (kon.)
Kazaň – Chabarovsk 3:0 (kon.) | Petrohrad – Čerepovec 4:3 (po pr.)
konec
Salavat Julajev Ufa
6:4 (3:0, 1:2, 2:2) Stav série: 1:0
Avangard Omsk
Neděle 04.03.2018, 12:30 • Ufa Arena, Ufa • Play-off KHL • Play-off
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Dobré odpoledne všem přiznivcům Kontinentální hokejové ligy. Během víkendu se rozhoří boje o Gagarinův pohár, my se v tomto přenosu zaměříme na čtvrtfinále Východní konference. Od nedělních 12:30 budeme moci sledovat souboj mezi Salavat Julajev Ufa a Avangard Omsk.
     
    Salavat Julajev Ufa
    po základní části: 2. místo, 93 bodů, skóre 151:139
    Ufa skončila ve Východní konferenci druhá, druhou příčku jí zajistilo vítězství v Černyševově divizi, kterou opanovala s náskokem pěti bodů před druhým Omskem. Z celkem 56 odehraných utkání se Salavat radoval v jednatřiceti případech, z ledu odcházel poražen ve zbytku utkání, tedy pětadvaceti. Má sice méně bodů, než třetí Čeljabinsk, ale druhou příčku mu zajišťuje vyhraná divize.

    Ofenziva týmu je doménou severských hráčů. Bodování táhne švédský útočník Linus Omark. S 16 góly a 39 asistencemi vede o parník kanadské bodování týmu, za ním je Fin Teemu Hartikainen s odstupem čtrnácti bodů. Finský šikula je ale nejlepším střelcem týmu, nastřílel rovných dvacet gólů. Třetím do party je Joonas Kemppainen, ten zaznamenal šestnáct tref a jednadvacet nahrávek. S nadsázkou lze říci, že nebýt Skandinávie, kdoví, kde by Julajev byl. I v obraně totiž na body jasně vede další Seveřan, Dán Philip Larsen s 11 trefami a devětadvaceti nahrávkami. Bránu po většinu doby střežil Ben Scrivens, v 35 zápasech měl procento úspěšnosti 91,7. Scrivens je ale zraněn a do utkání nezasáhne.
     
    Avangard Omsk
    po základní části: 7. místo, 88 bodů, skóre 146:116
    Omsk měl cestu do play-off o poznání trnitější. Sice skončil druhý ve své divizi, jenže měl málo bodů na klidný postup a musel se o něj tvrdě bojovat do posledního kola. Úkolem bylo v Astaně vyhrát, což se zpočátku dařilo. Avangard vedl 1:0, jenže dva slepené góly vrátily vše do starých kolejí, navíc šel do brány Dominik Furch. Omsk dokonce tekl o dvě branky, jenže se do utkání dokázal vrátit a minutu před koncem obrátit na konečných 4:3. Tím pádem si zajistil sedmé místo a v play-off se utkají týmy, které se důvěrně znají.

    U Omsku je situace jiná, góly střílejí hlavně ruští hráči. Ilja Michejev má stejný počet gólů, jako přihrávek (19+19) a je jak nejproduktivnější hráč týmu, tak i nejlepší střelec. Daří se i dalšímu Rusovi, Kirilu Semjonovovi, který za 54 utkání skóroval třináctkrát, sedmnáctkrát byl uveden jako asistující hráč. Přesto se na straně Omsku najde švédský útočník. Je jím Andre Petersson (10+17) a doplňuje tak své spoluhráče. V obraně vládne Jevgenij Medveděv, ruský reprezentant má na svém kontě 11 gólů a 19 asistencí. Brankářský post je výsadou Dominika Furcha, český gólman si drží průměr gólu těsně pod dvěma (1,99), procento úspěšnosti má pak 92,6.
     
    Vzájemné zápasy
    Oba týmy se v této sezoně utkaly dvakrát v první polovině sezony, jedna výhra putovala do Omsku, druhá do Ufy.

    6. října 2017: Salavat Julajev Ufa – Avangard Omsk 1:3

    27. prosince 2017: Avangard Omsk – Salavat Julajev Ufa 1:2
     
    Československá stopa v utkání
    Avangard Omsk
    Dominik Furch (brankář): 47 utkání, průměr gólu na zápas 1,99, procento úspěšnosti 92,6.
     
    Úvodní sestavy:

    Salavat Julajev Ufa: Karejev (Nalimov) – Panin, Larsen, Arzamascev, S. Garejev, Bartulis, Gončarov, Jelizarov – Omark, Kemppainen, Hartikainen – Fjodorov, Zubov (C), Lisin (A) – Tkačov, Korotkov, Burdasov – Soloduchin, Busarov, M. Majorov – Kuzmin.
    trenér: Erkka Westerlund

    Avangard Omsk: Furch (Šilin) – Meňšikov, J. Medveděv (C), Minejev, Čudinov, Berezin, Martynov, Děrvuk – A. Galimov, Stas, Fajzullin – I. Michejev, K. Semjonov, Košelev – Purcell, Sundström, A. Petersson – Lemťugov (A), Chochrjakov, Kugryšev.
    trenér: Andrej Skabelka

    Rozhodčí: Akuzovskij, Gašilov – Ponamarenko, Jakov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Před úvodem utkání zní arénou, jako tradičně, ruská hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Hra je přerušena po osmi sekundách, domácí se dopustili zakázaného uvolnění.
     
    00:22
    Tohle se Furchovi hodně nepovedlo, jeho první dotek s pukem dopadl neslavně a hostující gólman ho vystřelil ven bez doteku mantinelu. Jasné dvě minuty, trest odsedí Fajzullin.
     
    00:27
    Omsk vyhazuje kotouč ven, Ufa má první přesilovku, Kemppainen přihrál na druhou stranu.
     
    01:00
    Omark prostrkoval kotouč na střed, ale nepřesně a Omsk opět vyhazuje kotouč ven.
     
    01:29
    Omark předvedl podobnou situaci podruhé, akorát si vyjel více z úhlu. Opět nepřesné a přesilovka domácích se chýlí ke konci.
     
    02:01
    Respektive přesilovka domácích skončí dříve, než by měla. Galimov vyvážel v oslabení puk a domácí Tkačov ho podrazil. Následně Galimov posunul bránu ze svého postavení a nepříjemně do ní narazil, hráč se zdá v pořádku.
     
    02:22
    Hosté v plném počtu, mají 1:37 klasické přesilovky 5 na 4.
     
    02:43
    Ufa ale zkušeně šetří čas a drží kotouč na svých holích.
     
    03:14
    Z pravého kruhu vystřell Chrochrjakov, nepřesně. Až nyní se hosté usadili v útočném pásmu a kombinují.
     
    03:58
    Jevgenij Medveděv vypálil od modré a Karejev má první zákrok, vhazovat se bude po jeho levici.
     
    04:04
    Domácí v plném počtu. Pokračujeme tak po delší době ve hře 5 na 5.
     
    04:52
    Ufa právě vstřelila branku!
    Radost v Ufa Areně, domácí otevírají skóre série! Larsen nahozením dostal puk do útočného pásma, kde si ho našel Kemppainen, přihrál mezi kruhy Arzamascevovi, domácí obránce ještě sklepl na volného STANISLAVA GAREJEVA v oblasti levého kruhu, Garejev prostřelil Furcha mezi betony! Asistence: Zachar Arzamascev, Joonas Kemppainen.
    04:52 Stanislav GAREJEV - 1:0
     
    05:29
    Hosté se moc do hry ještě nedostali, Ufa je lepší a má zatím více ze hry.
     
    06:17
    Domácí opět v útoku, Fjodorov sváděl tvrdé boje u mantinelu o kotouč, nakonec jim podlehl a Avangard vyváží puk ven z pásma. Na druhé straně si domácí obrana nechtěla dělat problémy a vyhodila na icing.
     
    07:04
    Přihrávku Galimova vytušil Majorov a vykázal tak hosty z útoku, Majorov sám táhl kotouč, následně zpoza branky našel Soloduchina, ten trefil pouze Furcha. Bude se vhazovat, ale až po komerční přestávce.
     
    07:28
    Střela Gončarova od modré nadělala paseku před Furchem, kde byli hned tři hráči Salavatu oproti jednomu z Omsku, nejblíže dorážce byl Omark, jenže místo puku trefil nohu svého spoluhráče.
     
    08:35
    Nahození Sundströma od mantinelu raději Karejev kryje a oba týmy posílají na led nové pětky.
     
    08:48
    Další rychlý nájezd do útoku od Ufy, problémem bylo překročení modré čáry a je tak pískán ofsajd. V hale panuje skvělá atmosféra, opticky ale není tolik plno.
     
    09:30
    Omsk se evidentně osmělil a už také dokáže zahrozit, střely letící na Karejeva ale byly spíše pozdravy.
     
    10:10
    Larsen si vyjel na výlet z obrany, podél pravého mantinelu pronikl nepozorovaně, rozhodně nenápadněji než někteří pašeráci drog, obhodil si jednoho hráče a nahazoval na Furcha, ten si pravou tyč pokryl.
     
    10:58
    Ufa právě vstřelila branku!
    Salavat jde na dvě branky náskoku! Byl to ukázkový přechod do útočné fáze, po zisku puku za brankou upalovali domácí rychle dopředu, Soloduchin z pravé strany přehrál Kemppainenovi, finský šikula ještě našel MAXIMA MAJOROVA, který opět překonal Furcha! Asistence: Joonas Kemppainen, Vjačeslav Soloduchin.
    10:58 Maxim MAJOROV - 2:0
     
    11:35
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tohle je pekelně studená sprcha pro Omsk! Ufa vede již o tři branky a nyní to budou mít hosté hodně těžké. Omark ukázal přehled o hře a nenápadným pasem před Furchem na druhou stranu našel najíždějícího JOONASE KEMPPAINENA, domácí útočník prožívá zatím skvělý večer! Asistence: Linus Omark.
    11:35 Joonas KEMPPAINEN - 3:0
     
    11:35
    Podle očekávání následuje oddechový čas trenéra Skabelky, který hráče od podlahy seřval a taktéž střídání brankářů. Furcha nahrazuje Šilin.
     
    13:39
    Po souboji ve středním pásmu zůstal ležet na ledě Fjodorov, Lemťugov mu dal klasický strom, hra je až po delší době přerušena, následuje komerční pauza a sudí se jdou poradit. Ale není moc o čem, bylo to naprosto čisté.
     
    13:46
    Domácí jsou opravdu na koni a tlačí stále. Další šanci měl Lisin, který dostal kotouč mezi kruhy od Fjodorova, střílel z první, Šilin si připsal důležitý zákrok!
     
    14:46
    Až teď se povedlo hostům vyhodit z pásma a chvíli se dostat na kotouč. Útok započne rozehrou od branky, kterou provede Meňšikov.
     
    15:46
    Před domácí brankou se ukázal Petersson, obhodil si obránce a vystřelil, Karejev si pomohl holí a vyrazil před sebe na spoluhráče.
     
    16:39
    Nepřesnost v rozehrávce předvedl Larsen a Galimov přenechával kotouč za sebe před brankou, jenže tam nikdo v červeno-bílém nebyl a domácí si trochu oddechli.
     
    17:39
    Panin zastavil Semjonova na hraně faulu, respektive podražení, sudí se nerozhodli vylučovat.
     
    18:08
    Na druhé straně ale již ano. Medveděv absolutně bez zájmu hrát puk složil na zem najíždějícího Soloduchina a dvouminutový trest za nedovolené bránění ho nemine.
     
    18:45
    Omark opět zkoušel přihrávku na druhou stranu Larsenovi, ale nepřesně, Salavat přesto pokračuje v tlaku.
     
    19:17
    Je to strašně čitelné, co předvádí Omark, ale stále to nějakým způsobem funguje, ač z toho nepadají góly. Po další takovéto přihrávce už musel Larsen jet za svoji branku pro kotouč.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Skončila nám první třetina, na kterou by Avangard nejraději zapomněl a raději by hráči šli někam do hospody. Omsk absolutně nezachytil nástup Ufy, v páté minutě otevřel skóre obránce Garejev, na konci jedenácté minuty vedli domácí již o dvě trefy, kdy se po ukázkovém přechodu prosadil Majorov. Sebevědomí Julajevu narostlo, a když o 37 sekund později překonal Furcha i Kemppainen, tak už Furch odjel na střídačku, navíc trenér hostí vyčerpal time. I nadále byl Omsk horším celkem, ač se hra opticky vyrovnala. Zpět se vrátíme za nějakých 12, 13 minut.
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO
    Střely na branku: 11 – 6
    Vyloučení: 1 – 2
    Využití: 0 – 0
    Blokované střely: 4 – 4
    Vhazování: 12 – 3
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Na puku jsou hráči domácího celku a vnikají do obrany Omsku. Kemppainen se dostal na červenou čáru a nechal za sebe, kde ale nikdo nebyl.
     
    21:07
    Hostující hráči dostali v kabině evidentní klystýr, neboť hrají mnohem více přesněji, než v části první. I přesto se ale našla chyba v rozehrávce a Lisin vlétl mezi dva obránce, z vrcholku kruhů vypálil, trefil však Šilinův beton.
     
    21:56
    Michejev přišel v rohu kluziště o puk a musí se rychle vracet, neboť si Gončarov rovnal puk na střelu, Šilinova lapačka dostala puk přímo doprostřed a bude se vhazovat.
     
    22:29
    Karejev nezvolil nejpřesnější rozehru, nicméně stále jsou na puku Ufané a chtějí útočit.
     
    23:28
    Tlak před bránou Ufy, sudí ztratil puk z dohledu, puk skončil na čáře! Bude se navíc vylučovat, po přerušení se strhla potyčka!
     
    23:31
    Gončarov byl v souboji velice aktivní a je vyloučen na dvě minuty jako jediný, což nenese nejlépe trenér Westerlund.
     
    23:52
    Hosté mají tak druhou přesilovku a Sundström vystřelil velice tvrdě, Karejev vykryl maskou a máme přerušeno.
     
    24:15
    Čudinov to vzal na sebe a z pravého kruhu prozkoušel Karejeva, ten vyráží. Domácí gólman byl v permanenci i nadále, od modré pálil další obránce, Kugryšev a Karejev přijímá zasloužené ovace publika.
     
    24:52
    Avangard právě vstřelil branku!
    Nakonec se Omsk dočkal a snižuje na dvě branky rozdílu! Medveděv naznačil střelu, posunul ale kotouč doleva na DMITRIJE KUGRYŠEVA, který prostřelil Karejeva na bližší tyči! Asistence: Jevgenij Medveděv, Ilja Michejev.
    24:52 Dmitrij KUGRYŠEV - 3:1
     
    25:36
    Avangard právě vstřelil branku!
    A pozor, hosté zpět ve hře! Dva slepené góly a už je to pouze o jednu trefu. Stas dobruslil kotouč za brankou, zadovkou našel přesně na ose hřiště nebráněného MAXIMA MINEJEVA, který od modré z nápřahu vypálil a kotouč zapadl za záda Karejeva! Asistence: Andrej Stas.
    25:36 Maxim MINEJEV - 3:2
     
    26:57
    Tak tohle bylo spálené více, než budova Finančního úřadu v Košicích! Po chybě obránce hostí na modré ujeli Tkačov s Korotkovem, druhý jmenovaný předložil Tkačovovi fakticky před prázdnou bránu, Tkačov ale posílá kotouč do ochranné sítě vysoko nad led! Opakované záběry ukázaly, že Šilin předvedl špičkový zákrok a holí zabránil gólu!
     
    28:19
    Jsme zpět v klidnějších vodách zápasu, domácí opět tlačí v útoku, rozhodně to nevypadá, že by měli hlavy dole.
     
    29:01
    Signalizovaná výhoda, domácí budou mít početní výhodu, Ufa pokračuje v tlaku.
     
    29:29
    Další přihrávka před branku, tentokrát na Fjodorova, z ostrého úhlu ale trefil boční síť.
     
    29:37
    Sudí si může oddechnout, ruka mu neupadne. Výhodu domácího celku ukončuje Šilin, trestaným je Galimov za nedovolené bránění.
     
    29:50
    Bude se hrát 4 na 4, u mantinelu Burdasov nohou podrazil projíždějícího Semjonova, ač to bylo asi nechtěné, pravidla to nerozlišují a bude se hrát 4 na 4.
     
    30:27
    V hře 4 na 4 je Salavat aktivnějším celek, ale nemůže ohrozit Šilina v brance.
     
    30:59
    Další přečíslení 2 na 1 od domácích, přišla pouze nepřesná střela jednoho z útočníků!
     
    31:50
    Domácí v plném počtu. Hraje se dále 5 na 5.
     
    32:17
    Čudinov si najel a dostal puk do jízdy, z první napálil Karejeva pouze do hrudi. Sledujeme zatím skvělý hokej, v tempu a se šancemi.
     
    32:58
    Čudinov dostával prostor podruhé, podruhé se ke střele již nedostal a domácí jedou do přečíslení 3 na 2, které ale zastavuje špatné střídání Salavatu, po komerční přestávce tak zahájí hosté přesilovku.
     
    33:25
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Linus Omark.
     
    33:49
    Kemppainen vyhazuje puk na druhou stranu a celá čtyřka odjíždí střídat.
     
    34:18
    Opět se Omsk dostal z útočného pásma a musí tak zahajovat znovu. Nakonec statickou kombinaci vzal na sebe Kugryšev, střelec prvního gólu hostí ale nesrovnal stav zápasu.
     
    34:44
    Berezin si vybruslil od modré čáry více do hloubi pole a vypálil, Karejev v těchto střelách působí jako jistý gólman a nebylo tomu jinak teď.
     
    35:22
    Domácí v plném počtu.
     
    35:29
    Ofsajd hostí a po odpískání se do sebe pustili Gončarov s Purcellem, jenže pak se do toho začali montovat další hráči a zřejmě se bude zase vylučovat.
     
    36:28
    Nakonec ne, vše zůstalo u rázné domluvy. V útočném pásmu operoval právě hříšník Gončarov a hledal, kam by mohl prostrčit puk, neměl kam a musel tak opustit útok.
     
    37:16
    Ufa právě vstřelila branku!
    Cink! Zvuk výraznější než rozbité talíře na zemi, Ufa vede 4:2! Hartikainen si udělal kužely ze tří hráčů, zajel až za branku, následně pustil puk LINUSOVI OMARKOVI, který z první o spojnici tyčí dává domácím dva góly náskoku! Asistence: Teemu Hartikainen, Stanislav Garejev.
    37:16 Linus OMARK - 4:2
     
    37:23
    Domácí ujíždí do častých brejků, Fjodorov hrál roli v obou, ani jednou to nevedlo k přímému ohrožení klece.
     
    38:00
    Poslední dvouminutovku třetiny rozjíždí hosté směrem dopředu, Purcell bojoval s dvěma obránci, pomohl si přihrávkou a zbavil se tak veškerého neklidu za sebou.
     
    39:06
    Stas nedobruslil nahození od střídaček a dění hry se přesunuje na druhou strnu, Omark bruslí s pukem v útočném pásmu a vymýšlí, co dále.
     
    39:52
    Puk od Semjonova byl tečován a skončil na střídačce hostí, bude se tak vhazovat ve středním pásmu osm sekund před sirénou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá dvacetiminutovka skončila, ta nabídla zápletku, kdy ze zdánlivě rozhodnutého utkání Omsk udělal vyrovnané, stačilo mu k tomu pouhých 44 sekund. Nejprve snížil Kugryšev, a na rozdíl jednoho gólu stáhl Minejev. Pokračovala nadále vyrovnaná a skvělá hra, Ufa měla více šancí než hosté, nakonec se pod víko trefil Omark a dal domácím o něco větší klid. Třetí dějství se rozehraje zhruba za 15 minut.
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO
    Střely na branku: 16 – 19 (5 – 13)
    Vyloučení: 4 – 3 (3 – 1)
    Využití: 0 – 1
    Blokované střely: 8 – 5 (4 – 1)
    Vhazování: 23 – 12 (11 – 9)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Hosté vyhazují přes všechny čáry a to znamená jediné: icing.
     
    40:40
    Opět vyhození, tentokrát mimo icing, domácí jsou zpět v útoku a chtějí přidat pátý gól.
     
    41:26
    Jenže i Salavat se dostal pod tlak a vyhazuje taktéž kotouč, přímo do Šilinova území. Po další střele hostí chytá Karejev kotouč a přerušuje poměrně nezáživnou část hry.
     
    42:00
    Po souboji Tkačova s Berezinem končí kotouč na střídačce.
     
    42:20
    Sundström se dostal ke střele z pravého kruhu a donutil Karejeva zasáhnout. Po odpískání do něj zajel Gončarov, který si následně schladil žáhu na Purcellovi. Zlý muž Ufy tedy úřaduje a dostává trest, stejně jako Sundström.
     
    42:48
    Kemppainen sice z první prostřelil Šilina, jenže kotouč se za brankovou čáru nepodíval, chybělo zhruba patnáct centimetrů!
     
    43:35
    Omark taktéž utvořil další šanci, vypálil z levého kruhu na přesunujícího se Šilina a hostující gólman trochu krkolomně přerušuje hru.
     
    43:54
    Další pokus vyslal Burdasov, Šilin je v tomto jistý a přerušuje hru, která je hodně rozkouskovaná a celkem tím trpí.
     
    44:07
    Avangard právě vstřelil branku!
    Hala tajemně potichla a hosté slaví gól v oslabení! PJOTR CHOCHRJAKOV si najížděl na přihrávku od Košeleva před branku, kotouč tam dostal a lehkým dotekem s holí ho poslal za záda Karejeva! Asistence: Semjon Košelev.
    44:07 Pjotr CHOCHRJAKOV - 4:3
     
    44:56
    Domácí si z toho udělali, mým názorem zbytečné drama a nyní se trochu strachují o výsledek jako takový. Další pokus poslal na bránu Berezin, po cestě ho tečoval Petersson a puk končí v ochranné síti.
     
    46:07
    Avangard právě vstřelil branku!
    Tak to je šok par-excellence! Nechápe to nikdo, ani já, příznám-li se, ale Salavat toto hrubě nezvládl. Nepřesná přihrávka od Omarka rezultovala v přečíslení 3 na 2, které načal Stas přihrávkou na ANSELA GALIMOVA, hostující útočník vystřelil mezi dvěma obránce přesně k pravé tyči a máme tu drama! Asistence: Andrej Stas.
    46:07 Ansel GALIMOV - 4:4
     
    46:07
    Průběh utkání je dost i na brankáře Karejeva, který dostává pokyn ke střídání, místo něj jde Nalimov.
     
    47:21
    Dnešní utkání jistě uvítají sázkové společnosti, neboť takové změny skóre, to by se jeden divil. Hosté jsou nyní jasně lepší a Ufa je jako opařená.
     
    48:19
    Zpoza brány rozehrává Medveděv a rozjíždí další útočné tažení. Teď měl ale Nalimov pekelný kopec štěstí, když přihrávku Stase našel před brankou osamocený Semjonov a domácího náhradníka mezi betony překonal, ale za čáru se kotouč nedostal!
     
    49:35
    Minejev podrazil lehce mimo hru Burdasova a jde pykat. Přesilovka začne až po komerční pauze.
     
    49:55
    Soloduchinovi uskočil puk na modré a bylo štěstí pro domácí, že si ho nedojel Galimov a neřítil se do brejku.
     
    50:31
    Ufa právě vstřelila branku!
    Střelecké hody pokračují, vidíme v pořadí devátý gól! Za brankou si situaci vykombinovali Hartikainen s Omarkem, švédský útočník naznačil střelbu, pak nahrál na modrou čáru PHILIPU LARSENOVI, který o levou tyč vrací domácím vedení! Asistence: Linus Omark, Teemu Hartikainen.
    50:31 Philip LARSEN - 5:4
     
    50:59
    Purcell dostal po vhazování kotouč na hranici brankoviště, ale Nalimova prostřelit nedokázal!
     
    51:27
    Vypadá to na rozhodně zajímavý závěr utkání, domácí se dopustili icingu a těžko soudit, co se v tomto zápase ještě stane.
     
    51:48
    Šilin si pohrál s dojíždějícím Fjodorovem a natlačil se na něj, hostující gólman vše zvládl s přehledem a odehrál puk zpět.
     
    52:26
    Omark bojoval o získání kotouče na modré čáře, nakonec ho pro sebe neuzmul a musel jet rychle zpět, aby následně vykryl přihrávku.
     
    53:23
    Galimov vyjel do útoku a distribuoval dále na Sundströma, ten se ale puku příliš lacino zbavil.
     
    54:07
    A mohlo být prakticky po zápase na druhé straně! Další chyba v rozehráce a Burdasov se řítil sám na Šilina, Minejev však famózním obranným zákrokem zabránil střele a odčinil si tak svoji minelu!
     
    54:31
    Gončarov upaloval dopředu, na zádech mu visel obránce a to byla ta příčína, proč diváci bučeli, souboje byly na hraně faulů, ale z obou stran.
     
    55:18
    Kemppainen zavezl kotouč do pásma a hlavně tak šetří čas.
     
    55:26
    Komplikace pro Omsk, špatné střídání znamená trest pro hráčskou lavici, odsedí ho Kugryšev.
     
    55:37
    Nicméně je Ufa vykázána z útočného pásma, signalizace postavení útočícího hráče v brankovišti je neúprosná.
     
    56:21
    Ufa právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita, hodně hrubě řečeno: Omsk pyká za svoji blbost. Byla to opět krásná souhra první formace, která dnes fakticky vyhrává utkání. Hartikainen si prohodil puk s Omarkem a zajel mezi kruhy, kde si ho nikdo nehlídal, Omarkovi pak nedělalo problém přehrát kotouč na TEEMA HARTIKAINENA, finský útočník ve službách Ufy trefil přesně pravý vingl! Asistence: Linus Omark.
    56:21 Teemu HARTIKAINEN - 6:4
     
    57:09
    Salavat hraje skvěle v útočném pásmu a nepouští Avangard ani do útoku, logicky tak nemohou hrát hosté power-play.
     
    58:08
    Hartikainen zajel za branku Šilina a zkoušel nahodit před branku, tam nikdo nebyl. Na stadionu začínají propukat lehké oslavy, i když není stav 6:6 nereálný.
     
    58:52
    Nyní již asi ano. Julajev dohrává zápas koncentrovaně a nepouští Omsk k ničemu.
     
    59:23
    Utkání se již dohrává, fanoušci vestoje děkují oběma celkům za toto famózní představení.
     
    Konec zápasu.
     
    Posledních patnáct sekund sice dohrával Omsk v útočném pásmu, ale nebylo to nic zásadního, co by ovlivnilo utkání. První utkání čtvrtfinále Východní konference je tak za námi, nabídlo nám velice ofenzivně laděné utkání z obou stran a celkově parádní hokej. Po dvou třetinách byl stav utkání 4:2 a moc to nevypadalo na drama. Jenže Avangard se zmobilizoval a za dvě minuty srovnal na 4:4 zásluhou Chochrjakova a Galimova. Jenže domácí si dokázali vzít vedení zpět po bombě obránce Larsena, a když tři a půl minuty před koncem potrestal špatné střídání Omsku Hartikainen, bylo jasné, že první krok k postupu udělá Salavat. Tak se i stalo a po výhře 6:4 se domácí radují z výhry.
     
    Koho dnes vyzdvihnout? Určitě celou první útočnou formaci, která fakticky vyhrála utkání. Kupříkladu Linus Omark, který dnes zaznamenal jeden gól a tři přihrávky. Pozadu nezůstal ani Joonas Kemppainen, který bodoval hlavně na začátku utkání, nakonec zaznamenal jeden gól a dvě asistence. Po finském útočníkovi přebral štafetu další Fin, Teemu Hartikainen, který v závěru utkání zaznamenal stejný počet bodů, jako Kemppainen.
     
    STATISTICKÉ OKÉNKO
    Střely na branku: 23 – 28 (7 – 9)
    Vyloučení: 5 – 6 (1 – 3)
    Využití: 2 – 1 (2 – 0)
    Blokované střely: 15 – 6 (7 – 1)
    Vhazování: 34 – 22 (11 – 10)
     
    Československá stopa

    Dominik Furch (OMS): úspěšnost 37,5 %, 3 obdrž. góly, 8 zákroků, odchytal 11 minut 35 sekund.
     
    Z mé strany je to tímto vše, s vědomím, že Ufa vyhrála 6:4 a vede v sérii 1:0 za pozornost děkuje a od onlajnu se s vámi loučí Tomáš Kalas.
     
    Dnešní utkání sledovalo 6 543 diváků. (15:16:25)

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 5. S. Garejev (Arzamascev, Kemppainen), 11. M. Majorov (Kemppainen, Soloduchin), 12. Kemppainen (Omark), 38. Omark (Hartikainen, S. Garejev), 51. Larsen (Omark, Hartikainen), 57. Hartikainen (Omark) – 25. Kugryšev (J. Medveděv, I. Michejev), 26. Minejev (Stas), 45. Chochrjakov (Košelev), 47. A. Galimov (Stas)


    Salavat Julajev Ufa: Karejev (47. Nalimov) – Panin, Larsen, Arzamascev, S. Garejev, Bartulis, Gončarov, Jelizarov – Omark, Kemppainen, Hartikainen – Fjodorov, Zubov (A), Lisin (A) – Tkačov, Korotkov, Burdasov – Soloduchin, Busarov, M. Majorov – Kuzmin.
    Avangard Omsk: Furch (12. Šilin) – Meňšikov, J. Medveděv (C), Minejev, Čudinov, Berezin, Martynov, Děrvuk – A. Galimov, Stas, Fajzullin – I. Michejev, K. Semjonov, Košelev – Purcell, Sundström, A. Petersson – Lemťugov (A), Chochrjakov, Kugryšev.

    Rozhodčí: Akuzovskij, Gašilov – Ponamarenko, Palej

    Diváci: 6 543
    Ufa 4 3 Omsk
    #1 Neděle 04.03.2018 • 12:30
    Ufa - Omsk 6:4
    #2 Pondělí 05.03.2018 • 15:00
    Ufa - Omsk 2:7
    #3 Středa 07.03.2018 • 14:00
    Omsk - Ufa 5:3
    #4 Čtvrtek 08.03.2018 • 12:00
    Omsk - Ufa 2:4
    #5 Sobota 10.03.2018 • 12:30
    Ufa - Omsk 2:1
    #6 Pondělí 12.03.2018 • 14:00
    Omsk - Ufa 3:2
    #7 Středa 14.03.2018 • 15:00
    Ufa - Omsk 3:2 po prodl.
    thejrc.org