Čeljabinsk – Nižněkamsk 4:3 (po pr.) | Ufa – Omsk 6:4 (kon.) | Jekatěrinburg – Magnitogorsk 2:3 (kon.)
CSKA Moskva – Spartak Moskva 6:0 (kon.) | Jaroslavl – N.Novgorod 2:1 (kon.) | Jokerit – Soči 7:2 (kon.)
Kazaň – Chabarovsk 3:0 (kon.) | Petrohrad – Čerepovec 4:3 (po pr.)
konec
Avtomobilist Jekatěrinburg
2:3 (1:0, 1:1, 0:2) Stav série: 0:1
Metallurg Magnitogorsk
Neděle 04.03.2018, 13:00 • Uralec Arena • Play-off KHL • Play-off
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    text
    Avtomobilist Jekatěrinburg

    Jekatěrinburgu se letos základní část opravdu povedla. Skončil na čtvrtém místě Východní konference, když v šestapadesáti zápasech získal devadesát pět bodů. Celkem nasázel 165 branek, což bylo nejvíce ve Východní konferenci. Naopak jich 137 dostal.

    Co se týče přesilových her, nevedl si Avtomobilist zrovna dvakrát nejlépe. Využil jich jen 16,4%, a to z něj dělalo sedmý nejhorší tým z celé ligy. V početních nevýhodách to bylo o poznání lepší. Domácí jich ubránili 82,3%. Celkem v této činnosti inkasovali 34x.

    Poslední forma Jekatěrinburgu nebyla nijak oslnivá, jelikož z posledních pěti utkání prohráli hned třikrát. Na play-off se však domácí hokejisté připravili vítězně, když porazili Ugru na jejím domácím hřišti 3:0.

    Nejproduktivnější hráči:
    Anatolij Golyšev – 31 bodů (18+13)
    Ilja Krukinov – 31 bodů (10+21)
    Francis Pare – 29 bodů (11+18)

    Brankáři:
    Jakub Kovář – 47 zápasů, 23 výher, úspěšnost 92.6%; průměr inkasovaných branek – 2,25.
    Vladimír Sochatskij – 12 zápas, 4 výhry, úspěšnost – 91,3; průměr inkasovaných branek – 2,52.
     
    text
    Metallurg Magnitogorsk

    Magnitogorsku nevyšla sezóna podle představ. Umístil se "až" na pátém místě Východní konference se ziskem devadesáti pěti bodů (stejně jako jeho dnešní soupeř). Celkem vstřelil 150 branek, což činilo jeho útok čtvrtým nejlepším ve Východní konferenci. Dostal jich 135 branek, což dělalo jednu z těch lepších obran.

    Jestli se v něčem Metallurgu dařilo, byly to přesilové hry. Byl totiž třetí nejlepší v celé lize! Celkem jich využil 23,3% a nasázel v nich čtyřicet sedm branek. Také hra v oslabení patřila k těm nejlepším, konkrétně to opět bylo třetí místo. Celkem jich hosté ubránili 84,6%. Sami v nich vstřelili pět branek.

    Poslední forma Magnitogorsku nebyla vůbec špatná. Z posledních pěti utkání vyhrál hned čtyři. Na play-off se hostující hráči také připravili vítězně, když na domácím ledě porazili Nižněkamsk 3:2.

    Nejproduktivnější hráči:
    Matt Ellison – 45 bodů (20+25)
    Sergej Mozjakin – 42 bodů (19+23)
    Jan Kovář – 35 bodů (7+28)

    Brankáři:
    Vasilij Košečkin – 38 zápasů, 15 výher, úspěšnost – 93,1%; průměr obdržených branek – 2,26.
    Ilja Samsonov – 26 zápasů, 12 výher, úspěšnost – 92,6; průměr obdržených branek – 2,31.
     
    Československá stopa v utkání:

    Michal Čajkovský (JEK)
    Jakub Kovář (JEK)
    Jan Kovář (MET)

    Jak je vidět, tak v play-off dojde na souboj bratrů Kovářových. Který z nich se bude radovat. Bude to brankář Jakub, nebo útočník Jan? To se uvidí až po skončení série, ale první zápas nám může lecos napovědět.
     
    Úvodní sestavy:

    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Sochatskij) – Megalinskij, Alexej Vasilevskij, Ljamin, Kuljaš, Jegoršev, Trjamkin, Ščemerov – Krikunov, Kučerjavenko, Milovzorov – Michnov, Torčeňuk, A. Garejev – Golyšev, Paré, Česalin – V. Popov, Rasseikin, King – Parenteau.

    Metallurg Magnitogorsk: Samsonov (Košečkin) – J. Birjukov, Lee, S. Těreščenko, Běreglazov, Pivcakin, Děnisov, Igošev – Wolski, Mozjakin, Jan Kovář – Osala, Ellison, Čibisov – Kokarev, Kaletnik, Timkin – Berestennikov, Švyrjov, De. Kazionov – Platonov.

    Rozhodčí: Jeřábek, Oskirko – Viljugin, Maitak.
     
    Jak můžeme vidět, do utkání zasáhnout dva čeští hráči a bude to mít grády, jelikož jsou to právě bratři Kovářové! Jakub Kovář nastoupí jako jednička v bráně Avtomobilistu, zatímco Jan Kovář nastoupí v prvním útoku Metallurgu společně s Mozjakinem a Wolskim. Slovák Michal Čajkovský nenastoupí, přestože není umístěný na listině zraněných hráčů.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba týmy jsou již na ledě a po slavnostním nástupu, kdy byli fanoušci opravdu slyšet následuje ruská národní hymna. Poté již nebude nic bránit startu utkání.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Utkání odstartovalo! První vhazování vyhrál český reprezentant Jan Kovář. Ihned poté přišlo nahození na Jakuba Kováře, který ho bez problémů vyrazil do rohu.
     
    00:39
    Hostující tým vstoupil od utkání hodně aktivně! Napadal velmi vysoko a Jekatěrinburg se puku zbavil jen za cenu vyhození. Zakázané uvolnění z toho nakonec nebylo.
     
    01:14
    Metallurg by chtěl jít do vedení jako první tým! Nejprve vyhrál buly, po kterém ihned přišla střela na domácího gólmana, který ji vyrazil. Hosté poté zůstali u kotouče, avšak nic zajímavého se již nestalo.
     
    02:02
    Nikita Trjamkin se pokoušel uklidnit hru, ale dvakrát se mu to nepovedlo. Jeho přihrávka šla akorát na hokejky Magnitogorsku. Ani hosté ovšem nic nepředvedli.
     
    02:20
    Domácí hráči se hnali do velmi zajímavého útoku dva na dva, jenže sudí ho přerušil pro ofsajd. Další záběr ovšem ukázal, že o ofsajdovém postavení nemohla být řeč.
     
    03:19
    Povedená akce první pětky hostujícího týmu. Vše začalo nepřesnou přihrávkou domácího obránce, kterou zachytil Kovář. Ten posunul v útočném pásmu na Mozjakina, jehož střela šla jen doprostřed brány.
     
    03:32
    Metallurg opět vyhrál vhazování v útočném pásmu. V této činnosti je zatím jasně lepší, jenže nesmyslná klička a špatná nahrávka ho připravila o útočné pásmo.
     
    04:06
    Jenže hostující tým se bez větších potíží dokáže dostat do útočné třetiny, kde zatápí domácímu Jekatěrinburgu. Ten se zatím brání zuby nehty, ale bude muset svůj výkon zvednout.
     
    05:13
    Torčeňuk se pokusil něco udělat s dosavadním stavem. Vzal celou akci a sebe, ale o puk v útočné třetině přišel. Přesto mu přijeli na pomoc spoluhráči a nechybělo moc, aby se k puku dostali.
     
    05:53
    Opět se do akce pouštěl Mozjakin, jenž jel z boku na bránu. Už to vypadalo, že zakončí bekhendem, ovšem na poslední chvíli byl čistě zastaven domácím obráncem.
     
    06:46
    Obrovská šance Avtomobilistu, který mohl jít do vedení z ničeho nic! Ke Krikunovi se odrazil puk, a ten pálil do horních pater branky. Zde však byl Samsonov připraven, jenže vyrazil puk jen k Kučeravjenkovi, který ho nedokázal dostat za brankovou čáru!
     
    08:11
    Vypadá to, že nedávná šance domácí tým nakopla. Už se také dokáže udržet na puku, ba co více, dokáže si připsat i nebezpečné šance. Jenže při jedné z nich fauloval a bude hrát oslabení. To se ani trochu nelíbí fanouškům.
     
    08:53
    Hodně přísné vyloučení. Golyšev sice naboural do hostujícího brankáře, jenže tam byl jasně postrčen soupeře. Přesto si jde sednout domácí útočník na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    08:56
    Metallurg opět vyhrál buly v útočném pásmu, kde si ihned rozestavil vzorec přesilové hry. Domácí hráči se snaží hodně napadat, a to přineslo své ovoce. Přišla lehká střela na Jakuba Kováře, jenž bez potíží vyrazil a jeho spoluhráč vyhodil přes všechny čáry.
     
    09:59
    Vzápětí se však dostali opět hostující hráči do tlaku a znovu u toho byla první lajna, která dnes hraje opravdu dobře. Wolski se dostal ke střele, jenže domácí brankář zasáhl lapačkou.
     
    10:12
    Avtomobilistu se sice nepodařilo vyhodit, jelikož hostující obránce zastavil puk na útočné modré. Jenže poté se puk dostal až do ochranné sítě. Vhazovat se bude na obranné modré domácích.
     
    10:32
    Domácí hokejisté jsou na puku a vypadá to, že početní nevýhodu celkem v klidu ubrání. Dokonce se pustili do útoku, kde zavařili hostující obraně. Vše ukončil Samsonov.
     
    10:53
    Domácí hokejisté hrají v pěti, ba co více, budou hrát přesilovou hru. Navrátivší se hráč z trestné byl totiž zahákován u mantinelu.
     
    10:59
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Vladislav Kaletnik – 2 min., držení hole).
     
    11:59
    Začátek přesilové hry domácímu týmu celkem vyšel. Nejdříve sice hosté vyhodili, ale poté se Jekatěrinburg usadil v útočném pásmu, kde motal soupeři hlavu. Vše vyvrcholilo střelou, po které se strhla mela před brankářem. Tam vše také skončilo.
     
    12:11
    Povedená střela Česalina, který pálil z první, jenže ta minula branku o pěkných pár centimetrů. Poté měl stejný hráč ještě jednu šanci, ale Samsonov jeho ránu vyrazil.
     
    12:59
    Hostující tým hraje v plném počtu. Ani jedna z početních výhod tedy nebyla využita, přestože oba týmy měly ve své přesilovce slušný tlak.
     
    13:48
    Metallurg má tlak a Avtomobilist má plné ruce a nohy práce, aby se ubránil. Opět u toho byla první lajna hostujícího týmu. Domácí se ale ubránili, když získali puk v rohu vlastního obranného pásma.
     
    14:37
    Kaletnik se ujal puku po vhazování na jeho obranné modré. Daleko se však nedostal, jelikož byl odzbrojen na útočné modré. Přesto se jeho tým dostal ke střele a Jakub Kovář musel zasáhnout. Poté se strhla menší měla, ovšem vylučovat se nebude.
     
    15:12
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Domácí aréna bouří, jelikož Jekatěrinburg střílí první gól série, díky čemuž se dostává do vedení. Parádně vyřešené přečíslení dvou na jednoho. Parádní pas přesně na hůl dostal FRANCIS PARÉ, jemuž stačilo jen nastavit hůl a překonat bezmocného Samsonová v bráně. Asistence: Diwght King.
    15:12 Francis PARÉ - 1:0
     
    16:11
    Domácí hrají posledních pár minut s velkou chutí a vstřelený gól jim může jen pomoct. Avtomobilist se usadil v pásmu, kde se snaží kombinovat, což se mu zatím daří.
     
    16:51
    Stále se zde drží a snaží se obstřelovat gólmana hostí ze všech možných pozic. Bohužel pro ně ale málokdy střela doletí až k brankáři. Následně se povedlo Magnitogorsku vyhodit tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    17:41
    Teď už jsou u kotouče hostující hokejisté, kteří rozjeli svou útočnou akci až od svého brankáře. O puk však rychle přišli, když ho nahodili do rohu, kde ho získali domácí.
     
    18:23
    Magnitogorsku by hodně pomohlo, kdyby srovnal do konce úvodní třetiny, jenže se nemůže dostat k puku. Naopak v tlaku je domácí tým, který teď hraje opravdu dobře.
     
    19:03
    Denis Kuljaš udělal to nejlepší, co mohl. Od modré čáry nahodil puk, a jelikož jeden z hráčů Avtomobilistu dotíral, Samsonov raději schoval puk v lapače.
     
    19:35
    Na druhé straně se ještě musel prezentovat úspěšným zákrokem Jakub Kovář. Švyrjov dostal puk do jízdy, jenže byl celkem v úhlu. Přesto vypálil a domácí brankář musel zakročit. Zákrok patřil do kategorie těch jednodušších.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Páni! Je za námi velmi zajímavá první třetina, po které vede domácí tým 1:0. Hosté sice byli zpočátku jasně lepší, jenže žádnou vyloženou šanci si nepřipsali, a tak se prosadil Avtomobilist. Francis Paré dostal parádní pas v přečíslení dvou na jednoho a bez problémů poslal puk za Samsonova. Jekatěrinburgu po vstřelené brance narostla křídla a na ledě byl vidět hlavně domácí tým.
     
    Statistiky:

    Střely: 8 – 10
    Vhazování: 4 – 13
    Blokované střely: 4 – 3
    Hity: 6 – 7
    Přesilové hry: 0/1 – 0/1
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Odstartovala i druhá třetina, ve které vyhráli úvodní buly hostující hráči. To není nic překvapivého, jelikož ti této statistice dominují. Hokej se však hraje na góly.
     
    20:51
    Ilja Krikunov jako první dojel odražený kotouč od mantinelu, díky čemuž se nepískalo zakázané uvolnění. O kotouč rychle přišel a do útoku se hnali jeho soupeři.
     
    21:38
    A mohlo to být o dvě branky! Golyšev dostal parádní pas na modrou čáru přes celé hřiště a jel sám na gólmana! Chtěl poslat puk pod horní tyč, jenže Samsonov skvěle zasáhl ramenem.
     
    22:19
    Metallurg Magnitogorsk začínal s útokem od vlastní brány poté, co vyhrál vhazování na obranné modré. V přechodu do útočné třetiny ho ale zastavil ofsajd.
     
    22:37
    Tentokrát již přechod do útočné třetiny zvládli a opět u toho byla první pětka. Brzy však o puk přišla.
     
    22:54
    Veliká šance Jekatěrinburgu! Obrana hostí naprosto propadla a domácí byli najednou v útoku tři na jednoho. Přišel tedy křižný pas na Krikunova, jenže ten Samsonova překonat nedokázal. Ten dnes tým drží.
     
    23:41
    Hokejisté domácího týmu se dále drželi v útočném pásmu a snažili se obstřelovat hostujícího brankáře. Obrana vše nakonec zvládla a vyhodila tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění a unavená pětka mohla vystřídat.
     
    24:22
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Denis Děnisov – 2 min., podražení).
     
    24:47
    Jekatěrinburg mohl ukázat, že v této řetině zatím dominuje! Po souboji v rohu mantinelu zůstal u puku domácí tým, díky čemuž vzniklo přečíslení. Rychlá střela z první vyprášila betony Samsonova.
     
    25:11
    Metallurgu ovšem dokáží pomoct vhazování. Opět vyhrál ve svém obranné pásmu a bez větších potíží se osvobodil. Domácí tak musí začínat až od Jakuba Kováře.
     
    25:59
    Přechod do útoku jim moc dlouho netrval a v posledních desítkách vteřin mají opravdu tlak. Z první pálil Kuljaš, ale jeho střelu Samsonov vyrazil. Domácí ještě zůstali v útoku, ale hostující brankář si připsal další úspěšný zákrok.
     
    26:22
    Magnitogorsk přestál druhé oslabení v utkání, ovšem Jekatěrinburg se dostal do herní pohody, ve které toho soupeři moc nedovolil. Hosté budou muset zabrat.
     
    26:39
    Domácí tým zůstal i po skončení přesilové hry v útočném pásmu. Vše ukončil střelou Jegoršev, ale Samsonov byl pozorný. Následuje komerční přestávka.
     
    27:15
    Česalin dostal puk ve svém obranném pásmu. Nebál se toho a kličkami se dostal až do útočné třetiny, kde vystřelil. Jeho střela nebyla nebezpečná a hostující gólman ji vyrazil do rohu.
     
    28:21
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Uralec Arena znovu bouří, jelikož domácí hráči vedou již o dvě branky! Opět skvěle vyřešili přečíslení, tentokrát tří na jednoho. Celou akci táhl ANATOLIJ GOLYŠEV, jenž nejrpve nahrál svému křídlu, ale poté dostal puk zpět. Sjel si mezi kruhy a střelou zápěstím nedal Samsonovi šanci! Asistence: Francis Paré.
    28:21 Anatolij GOLYŠEV - 2:0
     
    28:31
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Denis Kuljaš – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    29:11
    Výhodou Magnitogorsku je to, že si opravdu pomůže vyhraným vhazováním, když potřebuje. Díky tomu má zámek v útočném pásmu, který ale nevede k ničemu většímu.
     
    29:36
    Sergej Mozjakin hraje na pozici falešného beka a dostává se k nebezpečným střelám. Za zmínku stojí především ta druhá, když si sjel na přihrávku spoluhráč až na vrcholek kruhu, ale Kovář jeho ránu vyrazil.
     
    30:03
    Hostující tým opět vyhrál vhazování, díky kterému se dostal do tlaku v útočné třetině, nicméně jeho střely nejsou prudké, ani umístěné. Takto se gól dát nedá.
     
    30:36
    Domácí tým je kompletní. Hosté ještě zůstali v útočném pásmu a vše zakončil Kovář. Utkání nám také okořenila bitka, které se zúčastnil Trjamkin na jedné straně a Timkin na druhé. Ani jeden z hráčů nepadl na led a rozhodčí vše ukončili, vylučovat se ale bude.
     
    30:37
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Jevgenij Timkin – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Oskar Osala – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Nikita Trjamkin – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Alexej Vasilevskij – 2 min., hrubost).
     
    31:11
    Magnitogorsk se dostal do tlaku v útočné třetině. Wolski vypálil od mantinelu a domácí brankář neměl puk pod kontrolou. Proto se ho hosté snažili dorážet, ale domácí obrana vše zvládla vyřešit.
     
    33:03
    Sledujeme poněkud nudnější pasáž hry, na kterou jsme nebyli zvyklí v dosavadní hře. Kotouč na svých hokejkách sice mají hosté, ovšem nevede to k ničemu.
     
    33:58
    Vitalij Popov si jako první našel odražený puk, jenž se odrazil po souboji u mantinelu. Vyjel si s ním před Samsonova, ale jeho střela z úhlu nebyla nebezpečná. Poté ještě do gólmana sekl a strhla se menší šarvátka.
     
    34:25
    Slšuný projektil od modré přišel v podání Metallurgu, ovšem rána mířila jen doprostřed branky, kde byl připravený Kovář. Poté se puku ujali domácí hráči.
     
    34:52
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Stanislav Jegoršev – 2 min., podražení).
     
    35:13
    Hostující hráči opět vyhráli vhazování, což snad už nikoho dnes nepřekvapí, ale se svou akcí se unáhlili. Přišla ihned střela, jež dobře Kovář viděl a domácí hokejisté se poté osvobodili.
     
    36:07
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Magnitogorsk jako první využívá přesilovou hru v dnešním utkání a snižuje rozdíl skóre jen na jednu branku. Opět u toho byla první lajna. Mozjakin poslal křižný pas na WOJTEKA WOLSKIHO, jenž ranou z první překonal domácího gólmana. Asistence: Chris Lee a Sergej Mozjakin.
    36:07 Wojtek WOLSKI - 2:1
     
    36:33
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Alexej Běreglazov – 2 min., podražení).
     
    36:48
    Metallurg se hnal do přečíslení dvou na jednoho. Celou akci táhl Platonov, avšak jediný obránce Avtomobilistu udělal to nejlepší, co mohl. Od jeho hokejky se střela odrazila do ochranné sítě.
     
    37:04
    Toto není vůbec povedená přesilová hra od domácího týmu, jelikož do útoku se spíše dostává jeho soupeř. Vždycky tomu ale něco chybí, proto stále hosté o jednu branku prohrávají.
     
    37:43
    Ani fanoušci Jekatěrinburgu nejsou spokojeni s tím, co předvádí jejich tým v početní výhodě a dávají to hlasitě najevo. především pískáním a bučením.
     
    38:33
    Běreglazov je zpět ve hře a okamžitě dostával pas do samostatného úniku. Na poslední chvíli ho zbrzdil obránce domácích, díky čemuž se útočník Metallurgu sám vystavil do ofsajdu.
     
    39:45
    Ne, v poslední minutě se neodehrálo vůbec nic zajímavého. Puk měly na svých hokejkách oba týmy podobně dlouho, avšak žádná střela, jež by stála za zmínku, nepřišla.
     
    40:00
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Denis Kazionov – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Jevgenij Birjukov – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Jevgenij Česalin – 2 min., hrubost).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    S koncem druhé třetiny nám opět vznikla šarvátka, po které se znovu bude vylučovat a Jekatěrinburg bude hrát přesilovou hru na začátku třetí periody. V té druhé hrál dominantní roli domácí tým, který se dostal do dvoubrankového vedení zásluhou Golyševa. Hosté sice byli horší v této třetině, přesto se jim povedlo snížit stav v přesilové hře, když se trefil Wolski. Poslední část je tedy ještě otevřená a je otázkou, jak bude ještě zápas vypadat.
     
    Statistiky po dvou třetinách:

    Střely: 23 – 21
    Vhazování: 14 – 26
    Blokované střely: 12 – 3
    Hity: 11 – 13
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:18
    Začala nám i poslední třetině dnešního utkání. Jako první vyhráli vhazování domácí hráči, kteří mají k dispozici přesilovou hru pět na čtyři. Začátek jim ale moc nevyšel, hosté vyhodili.
     
    41:07
    Velmi podařená akce v podání domácího Avtomobilistu. Vasiljevskij jen tak tak udržel puk na modré, ale poslal ho dál. Od mantinelu přišla přihrávka zpět na modrou a ruský obránce vylslal jedovatou střelu, jež musel Samsonov vyrazit.
     
    41:36
    Jinak se ale Jekatěrinburgu v početní výhodě moc nedaří. Metallurg se celkem v pohodě brání a vyhazuje přes všechny čáry. Toto oslabení nejspíše zvládne.
     
    42:00
    Tak se také stalo. Magnitogorsk již hraje v pěti. Tuto přesilovku si domácí za rámeček nedají. Přesto jsou stále blíže vedení v sérii, jelikož stále o branku vedou.
     
    42:38
    Tuhý souboj o kotouč probíhal za brankou Samsonova. Hostující tým to nakonec zvládl a vydal se do útoku. Vše skončilo faulem domácího hráče.
     
    42:59
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Dwight King – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    43:45
    Metallurg je usazen v útočném pásmu, kde má rozestavěný přesilovkový vzorec. Zatím však stále nepřišla žádná střela, zatím jsou to jen nahrávky.
     
    44:29
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Magnitogorsk se opět prosazuje v přesilové hře a máme srovnáno! Identická situace jako při vstřelení první branky tohoto týmu. Jan Kovář dostal pas k jedné tyči, křižným pasem vybídl ke skórování WOJTEKA WOLSKIHO, jenž se opět nemýlil. Asistence: Jan Kovář a Chris Lee.
    44:29 Wojtek WOLSKI - 2:2
     
    45:12
    Zápas nám tedy ve třetí třetině začíná od znovu. Rozhodující by mohly být právě přesilové hry, které se domácímu týmu zatím nedaří, zatímco hostům ano.
     
    46:07
    Hráči Jekatěrinburgu se snaží napadat hodně vysoko a hostující obrana s tím má celkem problémy. Přesto se nakonec celkem lehce dostala až do útočné třetiny.
     
    47:02
    Megalinskij dobře napadal u mantinelu a odrazil se k němu puk. Domácí obránce neváhal, dojel ho a vypálil. Samsonov měl co dělat, aby včas vykopl beton.
     
    47:58
    Hra nám ztratila na kráse oproti prvním dvou třetinám, ale zato nám přibyly osobní souboje na obou stranách. Navíc ani jeden z týmů nechce udělat chybu v obraně, jež by mohla být fatální.
     
    48:35
    Na obou stranách můžeme vidět spoustu nepřesností. Nejdříve se Metallurg špatnou přihrávkou připravil o pásmo. Vzápětí domácí poslali puk jen na zakázané uvolnění.
     
    49:01
    První útoku Magnitogorsku je stále hodně vidět. Wolski dostal dobrý pas do jízdy a je vidět, že by hattrick vstřelit chtěl. Vypálil, ale Kovář jeho střelu vyrazil do ochranné sítě.
     
    49:25
    Nepřesnosti se jen kupí. Tentokrát to byl domácí obránce, jenž poslal puk úplně zbytečně až na zakázané uvolnění. Vhazování po levici Samsonova.
     
    50:09
    Zajímavá akce v podání domácích! Milovzorov udržel puk proti přesile a poslal ho na Krikunova. Ten mu ho chtěl vrátit na hranici brankoviště, ale odrazil se jen ke gólmanovi, který si skulinku pod betonem pohlídal.
     
    50:30
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Denis Kazionov – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Alexej Michnov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    51:09
    Už to vypadalo na zajímavou akci v podání domácího týmu, jenž se hnal do rychlého protiútoku dva na dva. Vše ale skončilo první střelou, když byl nastřelen hráč hostujícího týmu.
     
    52:10
    Hra čtyři na čtyři nám doposud moc vzrušení nepřinesla, spíše žádné. Oba týmy chtějí vycházet především ze zajištěných obran.
     
    52:30
    Oba týmy hrají v plném počtu. Dokáže se ještě někdo prosadit nebo půjdeme do prodloužení?
     
    52:36
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Tak to je naprosto nová situace v utkání, jelikož Magnitogorsk se prosazuje. Třetí křižná přihrávka v utkání slaví opět úspěch. Jan Kovář viděl u vzdálenější tyče svého parťáka z útoku SERGEJE MOZJAKINA, jemuž také pas adresoval. Tomu se puk odrazil od brusle, ale úmyslné kopnutí v tom nebylo. Asistence: Jan Kovář.
    52:36 Sergej MOZJAKIN - 2:3
     
    52:36
    Ještě se bude volat rozhodčímu, jelikož Mozjakin poslal puk do sítě svou bruslí, navíc byl v brankovišti. Je otázkou jako videorozhodčí rozhodne. Gól se dá uznat i neuznat. A branka nakonec uznána je.
     
    53:47
    A mohlo být bez větších potíží srovnáno! Na hranici brankoviště několikrát dorážel Michnov, ale za záda Samsonova puk nedostal.
     
    54:27
    Jekatěrinburg má něco málo přes pět a půl minuty na to, aby alespoň srovnal stav a poslal zápas do prodloužení. To by se však musel dostat do tlaku v útočném pásmu, což se mu zatím nedaří.
     
    55:16
    Nervozita se vkrádá na domácí hokejky a my vidíme spoustu nepřesností právě na domácí straně. Naopak hosté se dostali do pohody a hrají s pukem lehce.
     
    55:56
    Avtomobilistu se nedaří! Už to není ten suverénní tým, který jsme viděli ve druhé a na začátku třetí třetiny. Naopak je na jeho straně mnoho nepřesností. Tentokrát to bylo zakázané uvolnění.
     
    56:26
    A další zakázané uvolnění na domácí straně. S Jekatěrinburgem to nevypadá dvakrát dobře. I když je pravdou, že tento icing byl hodně těsný.
     
    56:52
    Už to vypadlo, že se Česalin pustí sám do útoku. Nakonec si to ale rozmyslel, jelikož jeho tým potřeboval hlavně vystřídat. Takhle naskočila na led nová pětka, která ještě může soupeře potrápit.
     
    57:40
    Diváci už se skoro radovali, ale vyrovnáno stále není! Přesto to byla povedená akce v podání domácích! Na střelu si sjel obránce z modré a Samsonov puk vyrazil jen nad sebe. Ten už se snášel za brankovou čáru, ale hostující gólman chytil puk do lapačky.
     
    58:21
    Už je velmi málo času má domácí tým, který by jistě rád hrál také bez brankáře. Jenže na kotouči se drží hlavně hostující tým, který zatím nechce dovolit žádné drama.
     
    59:01
    Už je to tu! Jakub Kovář je na střídačce! Ve stejný moment tu byla velká šance domácích, ale Samsonov svůj tým drží.
     
    59:15
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:31
    Hostující tým mohl rozhodnout! Po zmatkách v obranné třetině domácích se k puku dostal jeden z útočníků, jenž zakončoval bekhendem do horních pater brány. Zde se však zjevila lapačka Jakuba Kováře!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Viděli jsme opravdu dramatické utkání, kterému nechybělo nic. Viděli jsme branky, nebezpečné šance a také několik šarvátek a menších bitek. Jekatěrinburg sice vedl 2:0, ale nakonec padl 2:3. Magnitogorsk tedy vede v sérii 1:0 na zápasy! Další utkání se hraje zítra, opět na ledě Avtomobilistu.
     
    Statistiky po celém utkání:

    Střely: 34 – 29
    Zblokované střely: 18 – 7
    Vhazování: 28 – 40
    Hity: 14 – 15
    Přesilové hry: 0/4 – 2/4
     
    Česká stopa v utkání:

    Jakub Kovář (JEK) – 3 obdržené branky, 26 úspěšných zákroků (89,66%).

    Jan Kovář (MET) – 2 body (0+2), čas na ledě – 20:41, 2 hity, vhazování 55,56% (18/28), 0 střel na bránu.
     
    S konstatováním, že Magnitogorsk vede v sérii 1:O to je ode mě pro dnešek vše, někdy zase napočtenou! (15:31:40)

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 16. Paré (King), 29. Golyšev (Paré) – 37. Wolski (Lee, Mozjakin), 45. Wolski (Jan Kovář, Lee), 53. Mozjakin (Jan Kovář)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Sochatskij) – Megalinskij, Alexej Vasilevskij, Ljamin, Kuljaš, Jegoršev, Trjamkin, Ščemerov – Krikunov, Kučerjavenko, Milovzorov – Michnov, Torčeňuk, A. Garejev – Golyšev, Paré, Česalin – V. Popov, Rasseikin, King – Parenteau.
    Metallurg Magnitogorsk: Samsonov (Košečkin) – J. Birjukov, Lee, S. Těreščenko, Běreglazov, Pivcakin, Děnisov, Igošev – Wolski, Mozjakin, Jan Kovář – Osala, Ellison, Čibisov – Kokarev, Kaletnik, Timkin – Berestennikov, Švyrjov, De. Kazionov – Platonov.

    Rozhodčí: Jeřábek, Oskirko – Viljugin, Maitak

    Diváci: 5570
    Jekatěrinburg 2 4 Magnitogorsk
    #1 Neděle 04.03.2018 • 13:00
    Jekatěrinburg - Magnitogorsk 2:3
    #2 Pondělí 05.03.2018 • 15:00
    Jekatěrinburg - Magnitogorsk 2:1
    #3 Středa 07.03.2018 • 15:00
    Magnitogorsk - Jekatěrinburg 3:1
    #4 Čtvrtek 08.03.2018 • 13:00
    Magnitogorsk - Jekatěrinburg 1:2
    #5 Sobota 10.03.2018 • 13:00
    Jekatěrinburg - Magnitogorsk 1:4
    #6 Pondělí 12.03.2018 • 15:00
    Magnitogorsk - Jekatěrinburg 3:1
    thejrc.org