Anaheim – Chicago 6:3 (kon.) | New Jersey – Vegas 2:3 (kon.) | Carolina – Winnipeg 2:3 (kon.)
Minnesota – Detroit 4:1 (kon.) | San Jose – Columbus 2:4 (kon.)
konec
San Jose Sharks
2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Columbus Blue Jackets
Pondělí 05.03.2018, 03:00 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Sergej Bobrovskij (CBJ) (33 zásahů)
    Evander Kane (SJS) (1 + 1)
    Jack Johnson (CBJ) (0 + 1) (05:38:53)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 15:34)
     
    Střely na branku v zápase

    San Jose Sharks: 35

    Columbus Blue Jackets: 28
     
    San Jose Sharks ještě ve třetí třetině doháněli ztrátu, kterou dovolili v první polovině duelu. A docela se jim to dařilo, Evander Kane snížil na rozdíl jediného gólu. Třetí trefy svého týmu se ale publikum v SAP Center nedočkalo. Žraloci tak v závodu o play-off ztrácí důležité dva body a dávají příležitost soupeřům v tabulce pod sebou. Velkou zásluhu na vítězství Columbusu má brankář Sergej Bobrovskij. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký začátek týdne.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Už se jen dohrává, více se toho v dnešním utkání nestane.
    59:07 Artěmij PANARIN - 2:4
     
    59:07
    Columbus právě vstřelil branku!
    Nejspíš je rozhodnuto o tom, kdo dnes v SAP Center zvítězí. Sharks sice nějakou chvíli soupeře tlačili a posílali střely na branku. Jenže pak si nerozuměli ve středním pásmu, chybovali a ARTĚMIJ PANARIN skóroval do odkrytého zařízení. Trefuje se tak podruhé v tomto zápase a dodává klid na hostující hole. Asistence: Pierre-Luc Dubois.
     
    58:37
    Evander Kane nadvakrát dorážel puk z prostoru před brankovištěm. Pokaždé ale trefil jen připravené betony soupeřova gólmana.
     
    58:15
    Aaron Dell odjíždí z branky a San Jose to zkouší se šesti muži v poli.
     
    58:00
    Jsou tu poslední dvě minuty základní hrací doby. Ve stejném okamžiku končí branka San Jose Sharks mimo své základní postavení.
     
    57:49
    Znovu to byl Calvert, kdo ohrozil Della. Tentokrát sice jen střelou z dálky, ale i tak z toho byla docela zajímavá možnost.
     
    57:15
    Panarin na nic nečekal, ze středního pásma co nejrychleji odpálil puk pryč, aby mohl on i jeho formace odjet vystřídat a poslat na led čerstvé síly.
     
    56:49
    Bjorkstrand zkoušel nadvakrát překonat Della. Ale gólman San Jose zůstává od nástupu do klece bezchybný.
     
    56:25
    Columbus nepříjemně napadá v útočném pásmu a snaží se držet daleko od své branky. Dobrou práci odvedl Calvert, Sharks pak byli nuceni vyhodit na zakázané uvolnění.
     
    56:03
    Gólman Blue Jackets svůj tým nyní hodně drží. Šel na něj další nebezpečný pokus z hokejky Brenta Burnse, avšak opět odolal.
     
    55:46
    Na druhé straně to zkusil Joe Pavelski. Hledal místo u pravé tyče, jenže tam měl Bobrovskij všechny mezírky dobře pohlídané.
     
    55:21
    Panarin získal puk v útočném pásmu, na zádech mu ale visela dvojice domácích hráčů. Takže se dalo čekat, že brzy o kotouč přijde.
     
    54:56
    Je tu poslední komerční přestávka, pak budeme pokračovat ve zbytku třetí třetiny.
     
    54:56
    Foligno se nebezpečně otočil kolem branky a zakončoval po ledě. Dell ale jeho pokus zavčas zastavil. Potom došlo k další strkanici, vylučovat se ale nebude.
     
    54:22
    Milano poslal puk na branku z nevýhodné pozice, ale aspoň svůj tým dostal po delší době do útočného pásma. Není divu, že se hosté soustředí hlavně na obranu.
     
    53:52
    Další Burnsova dělovka od modré čáry. Domácí obránce těsně minul levou tyčku. Spíše ještě potřeboval, aby jeho pokus někdo tečoval a přesměroval.
     
    53:23
    Dubinsky vyhodil na zakázané uvolnění, hra se vrátí zpátky před zařízení Blue Jackets.
     
    53:09
    Donskoi se snažil prosadit bekhendem, ale našel jen připravenou lapačku Sergeje Bobrovského. Po přerušení hry se u klece Jackets strhla menší rozmíška.
     
    52:46
    Sharks šroubují útočné otáčky nahoru a je jasné, že se budou pokoušet o závěrečný tlak. Nyní ale vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    52:20
    Mikkel Boedker sprintoval za pukem k zadnímu mantinelu, kde byl nakonec první. Ve velké šanci potom Couture, jeho ale vychytal hostující gólman.
     
    51:25
    Vlasic nabízel k mantinelu Labancovi na střelu z první, jenže domácímu útočníkovi rána nesedla. Z dorážky se neprosadil ani český útočník Tomáš Hertl.
     
    51:05
    Vlasic se pokusil co nejdříve dostat puk zpátky dopředu. Pak ale nečekaně vypálil Panarin. Aaron Dell zase raději přerušil, teď si nemůže dovolit moc riskovat.
     
    50:49
    Je tu komerční pauza, za okamžik budeme pokračovat.
    50:04 Evander KANE - 2:3
     
    50:04
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Žraloci jsou naplno zpátky ve hře o body z tohoto utkání. Nejdříve velkou šanci v samostatném úniku neproměnil Donskoi. Pak ale z pozice za levým kruhem vypálil zápěstím EVANDER KANE. Ten propasíroval puk mezi betony Bobrovského a dal tak svou vůbec první branku v dresu San Jose Sharks. Navíc hodně důležitou, protože už je to o jediný zásah. Čeká nás napínavý závěr utkání. Asistence: Joe Pavelski.
     
    49:16
    Logan Couture zavezl puk do útočného pásma, pak byl ale velmi tvrdým hitem zastaven. Kvůli tomu se mu ani nepovedla nahrávka na spoluhráče do levého rohu.
     
    48:48
    Calvertovo nahození má Aaron Dell v lapačce. Už raději nerozehrával, protože chtěl uklidnit situaci kolem sebe.
     
    48:27
    San Jose Sharks jsou kompletní, Kevin Labanc zpátky na ledě a domácí mohou znovu začít myslet na útočné akce. Musí ale spěchat, čas jim rychle běží.
     
    47:58
    Tahle přesilovka Columbusu nevypadá vůbec dobře. Navíc se hosté dostali do postavení mimo hru, takže nemohli pokračovat v akci přes modrou čáru.
     
    47:30
    Melker Karlsson vyrazil ve vlastním oslabení do rohu za kotoučem. Tam byl sice jak první, ale Sonny Milano ho velmi brzy o příležitost připravil.
     
    47:05
    Už je sice hostující tým v útočné třetině, jenže zatím beze střel na branku. Zkoušel to ze zajímavé pozice Cam Atkinson. Ten ale netrefil klec Aarona Della.
     
    46:40
    I San Jose začíná oslabení v pohodě. Útočníci v tyrkysovém dresu okamžitě vyhodili kotouč přes všechny čáry pryč.
     
    46:25
    Teď si přesilovku pro změnu zahraje Columbus, protože Kevin Labanc sekal Wennberga. Hosté zatím tolik šancí v početních výhodách dnes neměli.
     
    45:42
    Columbus to zkusil ve dvou proti dvěma, jenže Letestu pak ztratil puk, když zaváhal u pravého mantinelu. Hraje se nyní hodně ve středním pásmu.
     
    45:12
    Zakázané uvolnění San Jose Sharks, útočníci nestihli nahození obránce Brauna přes všechny čáry.
     
    44:35
    Columbus je kompletní, zvládl i další početní nevýhodu v zápase. Teď se celek z Východní konference bude snažit vymyslet také něco směrem dopředu.
     
    44:06
    Závěr přesilovky Sharks není vůbec špatný. Na hostující klece létá jeden kotouč za druhým. Ale žádný z nich nekončí ke smůle domácích fanoušků v kleci.
     
    43:48
    Nejdříve zaměstnal Bobrovského Boedker, po něm pálil také Kevin Labanc. Ale ruský brankář pokaždé zasáhl a zachránil svůj tým od inkasování.
     
    43:17
    Polovina hostujícího oslabení je pryč. Calvert navíc v pohodě vyhodil přes všechny čáry, takže Blue Jackets měli dostatek času na střídání.
     
    42:46
    Brent Burns vyslal svou pověstnou dělovku od modré čáry, a to bez přípravy. Jenže orazítkoval jen zadní mantinel, navíc nepřišla žádná dorážka.
     
    42:31
    Kotouč je v ochranné síti, vytečoval ho tam Tierney.
     
    42:09
    Velká příležitost pro domácí, jak něco udělat s výsledkem. Dvě minuty za podražení od rozhodčího dostává obránce Ian Cole. Celkově to je čtvrtá početní výhoda Sharks.
     
    42:03
    Ponechaná výhoda pro San Jose, které bude hrát přesilovku.
     
    41:35
    Timo Meier ztratil puk na své modré čáře. Moc nechybělo, aby dva útočníci Columbusu vyrazili sami proti Dellovi.
     
    41:06
    Hosté zatím hrají poctivě ve středním pásmu a je jasné, že přesně tohle je jejich taktika, jak udržet náskok. Sharks se zatím těžko dostávají do šancí.
     
    40:36
    Od Murrayho hokejky se kotouč odrazil do hlediště, následuje nové buly ve středním pásmu.
     
    40:26
    Aaron Dell raději přerušil hru po nahození z dálky. Mohl ještě rozehrávat, ale sjížděla k němu dvojice hráčů soupeře. A tak nechtěl riskovat.
     
    40:09
    Columbus vyhrál buly ve středovém kruhu a hned vyrazil zkusit štěstí. Obrana San Jose ale stačila reagovat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Zanedlouho začne třetí třetin utkání. Podaří se domácím s výsledkem ještě něco udělat, nebo si dva body odnese Columbus?
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    San Jose Sharks: 20

    Columbus Blue Jackets: 16
     
    Jsme na konci druhé části. Columbus sice vedl 3:0, ale Sharks na konci prostřední části snížili zásluhou Joonase Donskoie. Takže ještě můžeme sledovat ve třetí části zajímavé drama. Navíc San Jose bylo těsně před druhou sirénou aktivnější.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:44
    Další práce pro hostujícího gólmana, nyní proti němu zůstal Meier. Těsně puk neskončil v síti.
     
    39:30
    Už běží poslední minuta druhé třetiny a Sharks jsou nyní hodně nebezpeční.
    38:22 Joonas DONSKOI - 1:3
     
    38:22
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hodně důležitá branka pro Sharks, která přichází těsně před koncem druhé třetiny. Obránce Dylan DeMelo nahodil od modré čáry kotouč přesně tak, aby jej mohl někdo tečovat. A to se také stalo. Finský útočník JOONAS DONSKOI puk sklepl těsně před zraky Bobrovského. A ruský gólman ve službách Columbusu už nestačil zasáhnout, dnes poprvé inkasuje. Domácí jsou zpátky ve hře o body. Asistence: Dylan DeMelo, Evadner Kane.
     
    37:49
    Na druhé straně hrací plochy Bobrovského nepřekonal v dobré šanci Meier. Útočník San Jose mířil pod horní tyč, tam měl ale gólman Jackets lapačku.
     
    37:16
    Cole nahodil k zadnímu mantinelu tak, aby se nepískal icing. Potom se ale nečekaně dostal ke střele Panarin. Della ovšem nepřekonal.
     
    36:48
    Savard nezvládl nahození od modré čáry, trefil jen prvního hráče před sebou. Měl štěstí, že potom Žraloci nevyrazili do protiútoku ve dvou proti jednomu.
     
    36:08
    Tempo hry v závěru druhé třetiny docela opadlo. Ani jedna strana se vyloženě nikam netlačí a neriskuje rychlé výpady.
     
    35:36
    Bjorkstrand svedl souboj o kotouče za brankou, kde měl proti sobě Tierneyho. Potom San Jose znovu vyhazuje jen na zakázané uvolnění.
     
    35:12
    San Jose pod tlakem vyhazuje na zakázané uvolnění, nic jiného domácím nezbylo.
     
    34:51
    Columbus ujížděl do přečíslení tři na jednoho. Cam Atkinson se nakonec rozhodl situaci zakončit sám. To se mu nevyplatilo, Dell jej u levé tyče zastavil betonem.
     
    34:23
    Joonas Donskoi nemohl do útočného pásma. Kdyby tam přešel, dostal by se do postavení mimo hru.
     
    33:50
    Meier projel s pukem na hokejce za brankou soupeře a už plánoval, komu by nahrál. Jenže znovu, ani teď se švýcarskému útočníkovi zavčas nikdo nenabídl.
     
    33:09
    Hosté řeší komplikace vyhozením do středního pásma. Tam sice nikdo v bílém trikotu nečekal, ale hosté aspoň měli dostatek času na vystřídání.
     
    32:39
    Bobrovskij si zahrál s kotoučem za svou klecí, hned jej poslal na obránce. Pak se ale k odraženému puku dostal Fehr, jenž nebezpečně zakončoval.
     
    32:23
    Vlasicova dělovka od modré čáry zaplula do Bobrovského rukavice. Máme tu komerční pauzu, po jejím konci hned budeme pokračovat.
     
    31:48
    San Jose má puk na hokejkách za vlastní klecí a čeká, až dostřídají formace. Přesně taková hra nyní Blue Jackets za současného stavu vyhovuje.
     
    31:24
    Boedker hledal najetého Meiera. Také že ho našel, do akce se vložil i Logan Couture. Jenže marná sláva, domácí se ani teď do šance nedostali.
     
    30:49
    Nick Foligno vzal situaci na modré čáře na sebe, to se mu ale nevyplatilo. Proti dvěma bránícím hráčům soupeře neuspěl.
     
    30:20
    Už je Columbus zase zpátky v útočném pásmu. Tentokrát ovšem beze střely, útočníci v bílých dresech si nerozuměli při finální nahrávce.
     
    29:50
    Sergej Bobrovskij musel po další době řešit komplikace. Evander Kane poslal překvapivé zakončení z otočky, hledal místo u pravé tyče. Nakonec ho nenašel.
     
    29:31
    San Jose Sharks jsou kompletní, v oslabení neinkasovali. Budou se ale muset začít daleko více snažit také směrem dopředu.
     
    29:15
    Přesilovka Jackets se blíží ke svému konci a vypadá to, že ani hosté svou početní výhodu nezužitkují.
     
    28:40
    Seth Jones pokazil přihrávku na obránce na pravou stranu. Pak ale přeci jen přišla rána, po které zazvonila tyčka za zády Aarona Della.
     
    28:04
    Panarin to zkoušel z levého kruhu bez přípravy, peckou ale orazítkoval jen zadní mantinel. San Jose potom vyhodilo přes všechny čáry.
     
    27:26
    Jenže Pozor. Kotouč nakonec skončil za mantinelem, vyhodil ho tam Joakim Ryan. Právě tento hokejista dostává dvě minuty za zdržování hry. Takže první přesilovka pro Columbus.
     
    27:24
    Letestu ve středním pásmu jen protečoval puk. Ten se následně odrazil na domácí střídačku, takže se bude muset znovu vhazovat.
     
    26:55
    Domácí by potřebovali nějaký impuls, který by je dostal zpátky do zápasu. Jenže zatím mají problém se založením jakékoli akce z vlastní třetiny.
     
    26:29
    Puk končí sražený v ochranné síti a my uvidíme komerční pauzu. Za chvíli budeme pokračovat.
     
    25:32
    Střídání v týmu San Jose Sharks: ze hřiště odchází Martin Jones, přichází Aaron Dell.
    25:32 Artěmij PANARIN - 0:3
     
    25:32
    Columbus právě vstřelil branku!
    Problémy pro San Jose pokračují. Columbus vyhrál vhazování v útočném pásmu a okamžitě udeřil. Obránce Ian Cole po nahrávce od spoluhráče na nic nečekal. Napřáhl se na modré čáře, tvrdě vypálil a poslal kotouč přesně do horní poloviny zařízení San Jose Sharks. Puk ale ještě tečoval ARTĚMIJ PANARIN. Jackets tak vedou o tři zásahy a navíc to vypadá, že vyženou brankáře Martina Jonese z klece. Asistence: Ian Cole, Cam Atkinson.
     
    25:15
    Savardova střela zápěstím bez přípravy z prostoru mez kruhy. Pak touš zamířil do ochranné sítě.
     
    24:50
    Mikkel Boedker zkusil štěstí sám po levém mantinelu. Pak toužil někomu nahrát, ale opět se mu zavčas nikdo v tyrkysovém dresu neukázal.
     
    24:20
    Tomáš Hertl nahodil o zadní mantinel a doufal, že najde někoho ze spoluhráčů. Jenže nenašel a musel se zase rychle vracet zpátky.
     
    23:55
    Letestu a Dubinsky si zajímavě vyměnili kotouč u levého mantinelu, střelu na branku z toho ale nevyprodukovali.
     
    23:30
    Calvert se hnal ze střední třetiny do zajímavé možnost. Měl rychlost, a kdyby ještě udělal krok navíc, tak se dostane skoro do samostatného úniku na Jonese.
     
    23:10
    Blue Jackets teď nikam nespěchají, raději si dvakrát rozmyslí, jestli ve středním pásmu riskovat.
     
    22:40
    Savard ve středním pásmu nepřipustil komplikace. Sice netrefil hokejky spoluhráčů, ale aspoň vyhodil tak, aby nemusel řešit další problémy.
     
    22:10
    Bobrovskij měl štěstí, že stihl na poslední chvíli utěsnit mezírku u pravé tyče. Tam dorážel Vlasic, který se jen těsně neprosadil. San Jose bylo blízko své první brance.
     
    21:36
    Druhá třetina začala v o něco klidnějším tempu. Cam Atkinson chtěl jít do šance, jenže od pravého mantinelu neměl komu nahrát.
     
    21:07
    Evander Kane v souboji o kotouč s Werenskim. Úspěšnější byl nakonec útočník San Jose, který předal Pavelskimu.
     
    20:44
    Sharks rozehráli z obrany na rozjetého Donskoi. Ten středem kluziště prolétl hodně rychle, ale proti dvěma bránícím hráčům soupeře potom neuspěl.
     
    20:10
    Hned si Martin Jones připsal zákrok vyrážečkou. Z prostoru mezi kruhy ho prověřil Milano. Je jasné, že Columbus to bude i nadále zkoušet aktivitou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Zanedlouho odstartuje druhá třetina utkání. Podaří se San Jose dohnat ztrátu, nebo Columbus navýší svůj náskok?
     
    Střely na branku po první třetině

    San Jose Sharks: 10

    Columbus Blue Jackets: 10
     
    Je tu konec první třetiny. San Jose Sharks sice měli tři přesilové hry. Ale byli to Blue Jackets, kdo dokázal dvakrát udeřit a jít do vedení. Dá se říci, že Columbus vytěžil z minima maximum. Uvidíme, co nám přinese dalších dvacet minut.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:30
    Martin Jones se musel rychle přesunout k tyči proti dělovce Panarina. Jen tak tak, že z toho nebyl třetí kotouč v domácí síti.
     
    19:08
    Začala poslední minuta první třetina, na hokejkách mají kotouč domácí, ale jen ve středním pásmu.
    18:01 Sonny MILANO - 0:2
     
    18:01
    Columbus právě vstřelil branku!
    San Jose nevyužilo tři přesilové hry a tady je trest pro domácí v podobě druhé inkasované branky. Columbus sice dlouho neměl žádnou větší příležitost, jenže to jej vůbec nemusí mrzet, jelikož i z mála dokáže udeřit. Nyní hostující Jenner ukázkově našel bekhendovou přihrávkou na levou stranu SONNYHO MILANA, který bez větších potíží poslal kotouč do sítě. Takže jsou tu další komplikace pro Sharks. Asistence: Boone Jenner, Oliver Bjorkstrand.
     
    17:51
    Po dlouhé době hosté v útočném pásmu, ale zatím beze střely na branku. Pak se navíc dostali do ofsajdu.
     
    17:15
    Zach Werenski je zpátky na ledě, San Jose tedy nevyužilo ani třetí přesilovku v první dvacetiminutovce.
     
    16:48
    Joonas Donskoi si sjížděl na přihrávku mezi kruhy, kde zůstal nehlídaný. Jenže spoluhráč z formace si ho všiml na poslední chvíli. A to už bylo pozdě.
     
    16:17
    Více než polovina z trestu Werenskiho je pryč, ve stejné chvíli San Jose odpískáno postavení mimo hru.
     
    15:40
    Jenže domácí mají problém vytvořit nějakou kombinaci, ze které by vyprodukovali střelu na branku. Až Burns prověřil Bobrovského, ten na jeho pokus dobře viděl.
     
    15:21
    Blue Jackets okamžitě vyhazují a Sharks musejí co nejrychleji hledat cestu zpátky do útočného pásma.
     
    15:07
    Už potřetí bude muset některý z hostujících hokejistů na trestnou lavici. Tentokrát se jedná o Zacha Werenskiho, jenž hákoval Boedkera. Takže další přesilovka Žraloků.
     
    14:41
    Sharks vyhráli vhazování v útočném pásmu, ke střele se ovšem nedostali. Columbus pak vyhazuje na další zakázané uvolnění v krátkém časovém sledu.
     
    14:20
    Goodrow v obranné třetině pod tlakem vyhodil puk, zůstal totiž sám na dva soupeře u mantinelu.
     
    13:46
    Hra na ledě se teď trochu uklidnila. Couture chtěl vyrazit dopředu, ale zbytek jeho formace střídal, takže musel touš vrátit do svého pásma obráncům.
     
    13:16
    Odpískáno postavení mimo hru Columbusu, to už je mužstvo z Východní konference zpátky v plném počtu.
     
    12:58
    Vlasicova dělovka od modré čáry, která prosvištěla nebezpečně kolem branky. Kdyby ještě puk někdo tečoval, mají hosté veliké trable.
     
    12:43
    Až teď se Timo Meier protáhl po pravé straně a zkusil zaskočit obranu soupeře. Tu sice zaskočil, ale gólmana Bobrovského už ne. Gólman Jackets zasáhl lapačkou.
     
    12:28
    Ani tahle početní výhoda Sharks zatím není ideální. Bobrovskij už dlouho nemusel vytahovat žádný zákrok.
     
    11:53
    Evander Kane nemohl do útočného pásma, stál v ofsajdové pozici a čároví rozhodčí si toho všimli.
     
    11:24
    Znovu hosté začínají přesilovku vyhozením přes všechny čáry. Následně kotouč vrátil do pásma domácích Burns, jenž zkusil nahození z dálky. Avšak minul.
     
    11:09
    Modrokabátníci moc dlouho v plném počtu nezůstali. Jack Johnson si půjde sednout na dvě minuty za nedovolené bránění, takže je tu další přesilovka pro San Jose.
     
    10:50
    Dubinsky dostal svůj celek do útočné třetiny, jenže neměl pak komu nahrát, takže to Columbusu nebylo nic platné.
     
    10:25
    Columbus vyhrál buly ve středním pásmu a zkusil štěstí rychlým útokem. Ale narazil, ještě před modrou čarou San Jose akci zastavilo.
     
    10:14
    Tomáš Hertl měl solidně namířeno do šance, jenže na modré čáře ho zastavil ofsajd. Pokračovat budeme po komerční pauze.
    09:12 Nick FOLIGNO - 0:1
     
    09:12
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tak se na to podívejme. Přesilovou hru sice hráli San Jose Sharks, ale jsou to hosté, kdo udeřil. Ačkoli oficiálně už to bylo při plném počtu hráčů na ledě. NICK FOLIGNO skočil do hry z trestné lavice a okamžitě vyrazil do útočné akce. Někde u levého kruhu nabral puk na hokejku, zkusil vypálit zápěstím a trefil místo u tyče klece Martina Jonese. Ten byl očividně překvapený. Hosté jdou tedy v SAP Center do vedení. Asistence: Matt Calvert, Jack Johnson.
     
    08:50
    Už jen poslední okamžiky z trestu Foligna. Vypadá to, že kalifornský celek úvodní přesilovku střetnutí nezužitkuje.
     
    08:27
    Nyní už se Blue Jackets osvobozují vyhozením přes všechny čáry a mají prostor vystřídat formace.
     
    07:56
    Nepříjemná jedovka Brenta Burnse od modré čáry. Gólman hostů s ním měl problémy, přesto ji stačil nějak vyrazit před sebe. Mohl být hodně rád, že nepřišla dorážka.
     
    07:35
    Výborný zákrok Bobrovského lapačkou. Už to vypadalo, že tu u své tyče nestihne, ale pak se blýskl nádherným zákrokem pro diváky.
     
    07:16
    Hned na úvod oslabení se Columbus podařilo dostat kotouč až za domácí klec. Sharks ale budou určitě rychle zpátky vepředu.
     
    07:08
    Uvidíme první přesilovou hru zápasu. Zahrají si ji San Jose Sharks, protože hostující Nick Foligno dostává od rozhodčích menší trest za hákování. Uvidíme, jak Sharks s početní výhodou naloží.
     
    06:41
    Milano neměl komu poslat puk od pravého mantinelu v pásmu soupeře, takže musel postupovat sám. To se mu ale nevyplatilo, brzy narazil.
     
    05:58
    Letestu byl sice hodně daleko od branky, přesto vypálil. Jenže gólmanovi San Jose nikdo nestínil, tudíž bez větších komplikací vyrazil touš do rohu.
     
    05:53
    Po dlouhé době sledujeme přerušeno hru. Martin Jones v pohodě ukryl do náruče nahození z levého kruhu, další rychlou rozehrávku neriskoval.
     
    05:30
    Mikkel Boedker si udělal útočný výlet před střed kluziště. Měl dobrou rychlost, jenže obrana Blue Jackets ho stačila zachytit ve dvou.
     
    05:00
    Už se hraje pěkně dlouho bez přerušení. Převážně je však puk ve středním pásmu. Až před okamžikem jej zkusil od modré čáry vyslat mezi tři tyče Evander Kane.
     
    04:13
    Také Bobrovskij rozehrával. Už nějakou chvíli čekáme na další velkou šanci. Mužstva se pozdravila úvodními pokusy, teď si dávají střelecký oddech.
     
    03:35
    Tomáš Hertl přebíral puk ve středním pásmu. Pak ovšem český útočník neměl jít s kým do kombinace, takže se ještě vrátil zpátky na vlastní území.
     
    03:02
    Martin Jones rozehrával kotouč za svou klecí. Musel ale hodně spěchat, protože měl na zádech hned dva hladové soupeře v bílém trikotu.
     
    02:26
    Zatím se hraje hodně aktivně, bez nějakého velkého bránění. Savardův pokus od pravého mantinelu netrefil ideálně domácí svatyni.
     
    02:00
    Joonas Donskoi se šikovně protáhl mezi kruhy, odkud zakončoval někam nahoru. Minul horní tyčku klece soupeře o pár centimetrů.
     
    01:44
    Jackets nezvládli dlouhou rozehrávku, vyhazují pouze na zakázané uvolnění.
     
    01:11
    Na druhou stranu vyrazil Columbus. Atkinson se snažil prosadit po levé straně, ale neměl dostatek času na to, aby zpracoval kotouč na hokejce.
     
    00:36
    Puk poskakoval na brankovišti Bobrovského. Joe Pavelski před sebou pak měl prázdnou branku, jenže ji nedokázal trefit. První velká šance utkání.
     
    00:08
    Jako první se kotouče na vhazování zmocnili hosté. Vyrazili do útoku a Bjorkstrand vyzkoušel střelu. Těsně minul branku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Už si jen poslechneme hymnu a budeme moci začít.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Začneme zhruba za deset minut.
     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – J. Ryan, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, DeMelo – E. Kane, Pavelski, Donskoi – Hertl, Couture, Bødker – Meier, Tierney, Labanc – Sörensen, Goodrow, M. Karlsson.

    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, R. Murray, Cole, D. Savard – Panarin, Dubois, Atkinson – Vanek, Dubinsky, N. Foligno – Jenner, Letestu, Calvert – Milano, Sedlák, Bjorkstrand.

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Charron – Knorr, Murchison.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat duel dvou týmů, které se v této sezoně potkají podruhé a naposledy. San Jose Sharks doma vyzvou Columbus Blue Jackets.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (15 + 19)
    Lukáš Sedlák (CBJ) (4 + 4)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu naposledy utkaly na začátku února. San Jose Sharks zajížděli na led Columbus Blue Jackets a zvítězili tam 3:1.
     
    SAN JOSE SHARKS

    Ani San Jose ještě nemá nic jistého. Sice je nyní druhé v Pacifické divize, hned za Vegas Golden Knights, ale náskok Žraloků na ostatní týmy není tak velký. Takže to vypadá na souboj o vyřazovací boje až do konce základní části. Poslední duely ale hráčům trenéra Petera DeBoera vycházejí. Kalifornská parta nejprve bez větších potíží udolala Edmonton Oilers (5:2), v následujícím utkání předčila i Chicago Blackhawks. A to dokonce vysokým rozdílem 7:2. Žraloci mají ideální možnost, jak soupeřům v tabulce utéct. Čtyři příští střetnutí sehrají na domácím kluzišti, což může být velmi důležité. Dokážou toho San Jose Sharks využít?

    Statistikám San Jose vévodí kapitán a útočník Joe Pavelski (18 + 34), následovaný ofenzivním obráncem Brentem Burnsem (10 + 42) a forvardem Loganem Couturem (27 + 22).
     
    COLUMBUS BLUE JACKETS

    Columbus to nemá letos v našlapané Metropolitní divizi vůbec snadné. I když předvádí dobrý hokej a slušné výsledky, pohybuje se na hranici postupu do play-off. Nyní mu patří šestá divizní příčka, avšak do vyřazovacích bojů by Jackets mohli proniknout přes divokou kartu. Poslední postupové políčko ve Východní konferenci nyní drží Carolina Hurricanes, kteří získali stejně bodů jako Columbus. Modrokabátníkům se v předchozích duelech příliš nedařilo. Nejprve padli 2:5 na ledě Los Angeles Kings, potom nezvládli ani duel s Anaheim Ducks. Dnes Columbus dokončí třízápasová trip po Kalifornii, potom se na delší dobu přesune zpátky domů.

    Kanadské bodování Columbus vede Artěmij Panarin (18 + 35), kterého následují Seth Jones (10 + 31) a Oliver Bjorkstränd (10 + 24).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 39. Donskoi (DeMelo, E. Kane), 51. E. Kane (Pavelski) – 10. N. Foligno (Calvert, J. Johnson), 19. Milano (Jenner, Bjorkstrand), 26. Panarin (Cole, Atkinson), 60. Panarin (Dubois)


    San Jose Sharks: M. Jones (26. Dell) – J. Ryan, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, DeMelo – E. Kane, Pavelski (C), Donskoi – Hertl, Couture, Bødker – Meier, Tierney, Labanc – Goodrow, M. Karlsson, Fehr.
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, R. Murray, Cole, D. Savard – Panarin, Dubois, Atkinson – Vanek, Dubinsky, N. Foligno (C) – Jenner, Letestu, Calvert – Milano, Bjorkstrand, Wennberg.

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Charron – Knorr, Murchison

    Diváci: 17 211
    thejrc.org