Anaheim – Chicago 6:3 (kon.) | New Jersey – Vegas 2:3 (kon.) | Carolina – Winnipeg 2:3 (kon.)
Minnesota – Detroit 4:1 (kon.) | San Jose – Columbus 2:4 (kon.)
konec
San Jose Sharks
2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Columbus Blue Jackets
Pondělí 05.03.2018, 03:00 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:07 Artěmij PANARIN - 2:4
     
    59:07
    Columbus právě vstřelil branku!
    Nejspíš je rozhodnuto o tom, kdo dnes v SAP Center zvítězí. Sharks sice nějakou chvíli soupeře tlačili a posílali střely na branku. Jenže pak si nerozuměli ve středním pásmu, chybovali a ARTĚMIJ PANARIN skóroval do odkrytého zařízení. Trefuje se tak podruhé v tomto zápase a dodává klid na hostující hole. Asistence: Pierre-Luc Dubois.
    50:04 Evander KANE - 2:3
     
    50:04
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Žraloci jsou naplno zpátky ve hře o body z tohoto utkání. Nejdříve velkou šanci v samostatném úniku neproměnil Donskoi. Pak ale z pozice za levým kruhem vypálil zápěstím EVANDER KANE. Ten propasíroval puk mezi betony Bobrovského a dal tak svou vůbec první branku v dresu San Jose Sharks. Navíc hodně důležitou, protože už je to o jediný zásah. Čeká nás napínavý závěr utkání. Asistence: Joe Pavelski.
    38:22 Joonas DONSKOI - 1:3
     
    38:22
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Hodně důležitá branka pro Sharks, která přichází těsně před koncem druhé třetiny. Obránce Dylan DeMelo nahodil od modré čáry kotouč přesně tak, aby jej mohl někdo tečovat. A to se také stalo. Finský útočník JOONAS DONSKOI puk sklepl těsně před zraky Bobrovského. A ruský gólman ve službách Columbusu už nestačil zasáhnout, dnes poprvé inkasuje. Domácí jsou zpátky ve hře o body. Asistence: Dylan DeMelo, Evadner Kane.
    25:32 Artěmij PANARIN - 0:3
     
    25:32
    Columbus právě vstřelil branku!
    Problémy pro San Jose pokračují. Columbus vyhrál vhazování v útočném pásmu a okamžitě udeřil. Obránce Ian Cole po nahrávce od spoluhráče na nic nečekal. Napřáhl se na modré čáře, tvrdě vypálil a poslal kotouč přesně do horní poloviny zařízení San Jose Sharks. Puk ale ještě tečoval ARTĚMIJ PANARIN. Jackets tak vedou o tři zásahy a navíc to vypadá, že vyženou brankáře Martina Jonese z klece. Asistence: Ian Cole, Cam Atkinson.
    18:01 Sonny MILANO - 0:2
     
    18:01
    Columbus právě vstřelil branku!
    San Jose nevyužilo tři přesilové hry a tady je trest pro domácí v podobě druhé inkasované branky. Columbus sice dlouho neměl žádnou větší příležitost, jenže to jej vůbec nemusí mrzet, jelikož i z mála dokáže udeřit. Nyní hostující Jenner ukázkově našel bekhendovou přihrávkou na levou stranu SONNYHO MILANA, který bez větších potíží poslal kotouč do sítě. Takže jsou tu další komplikace pro Sharks. Asistence: Boone Jenner, Oliver Bjorkstrand.
    09:12 Nick FOLIGNO - 0:1
     
    09:12
    Columbus právě vstřelil branku!
    Tak se na to podívejme. Přesilovou hru sice hráli San Jose Sharks, ale jsou to hosté, kdo udeřil. Ačkoli oficiálně už to bylo při plném počtu hráčů na ledě. NICK FOLIGNO skočil do hry z trestné lavice a okamžitě vyrazil do útočné akce. Někde u levého kruhu nabral puk na hokejku, zkusil vypálit zápěstím a trefil místo u tyče klece Martina Jonese. Ten byl očividně překvapený. Hosté jdou tedy v SAP Center do vedení. Asistence: Matt Calvert, Jack Johnson.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 39. Donskoi (DeMelo, E. Kane), 51. E. Kane (Pavelski) – 10. N. Foligno (Calvert, J. Johnson), 19. Milano (Jenner, Bjorkstrand), 26. Panarin (Cole, Atkinson), 60. Panarin (Dubois)


    San Jose Sharks: M. Jones (26. Dell) – J. Ryan, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, DeMelo – E. Kane, Pavelski (C), Donskoi – Hertl, Couture, Bødker – Meier, Tierney, Labanc – Goodrow, M. Karlsson, Fehr.
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Werenski, S. Jones, J. Johnson, R. Murray, Cole, D. Savard – Panarin, Dubois, Atkinson – Vanek, Dubinsky, N. Foligno (C) – Jenner, Letestu, Calvert – Milano, Bjorkstrand, Wennberg.

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Charron – Knorr, Murchison

    Diváci: 17 211
    thejrc.org