Pittsburgh – Calgary 4:3 (po pr.) | Buffalo – Toronto 5:3 (kon.) | Dallas – Ottawa 2:3 (po pr.)
Edmonton – Arizona 4:3 (po pr.) | Vancouver – NY Islanders 4:3 (po pr.)
konec
Banes Motor České Budějovice
3:0 (0:0, 2:0, 1:0) Stav série: 4:1
AZ Havířov
Úterý 06.03.2018, 17:30 • Budvar aréna • Play-off Chance ligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky po celém utkání:

    Střely: 37 – 24
    Střely mimo: 14 – 10
    Zblokované střely: 9 – 8
    Vhazování: 43 – 23 (20:46:31)
     
    Je konec! Motor v dnešním utkání zvítězil 3:0, díky čemuž proměnil svůj druhý mečbol a postoupil do semifinále. S kým se střetně, to je otázka. Vše záleží na poslední sérii Kladno – Prostějov.

    Ode mě to je pro dnešek vše, někdy zase napočtenou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:11
    Slezané jsou sice v útočném pásmu, jenže k ničemu kloudnému se zatím nedostali. Naopak Motor velmi dobře brání a vypadá to, že Kváča dnes vychytá nulu.
     
    58:29
    Havířovu nejspíše zbývá poslední minuta a půl do konce sezóny, přesto to nezkoušejí bez brankáře! Přitom nemají co ztratit.
     
    58:17
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Zdeněk Čáp – 2 min., držení).
     
    58:01
    Máme zde poslední dvě minuty do konce zápasu, a nejspíše i do konce celé série. České Budějovice si v klidu hlídají výsledek a svého soupeře k ničemu nepouští.
     
    56:59
    Po střele Pýchy se kotouč odrazil od zadního mantinelu přesně před branku. Tam ještě o chvíli dříve byl Dostálek, ale v daný moment tam již nebyl a nemohl zakončit.
     
    56:16
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Vypadá to, že Motor udělal pořádný krok k postupu do semifinále! Čermák získal puk po vyhraném buly a poslal ho na teč PETRU VAMPOLOVI, který se nemýlil. Už je to o tři branky! Asistence: Miloslav Čermák.
     
    56:09
    Do konce utkání zbývají necelé čtyři minuty a hosté zahráli jen na zakázané uvolnění.
     
    55:51
    K Žigu Pavlinovi se odrazil puk, a ten udělal to nejlepší, co mohl. Vyslal projektil od modré a hostující brankář si musel připsat rychlý zákrok betonem.
     
    55:15
    Vlastimil Dostálek se hnal do útoku jeden na jednoho, jenže při kličce mu puk ujel. U kotouče ale zůstali domácí a Růžička si musel připsat zákrok. Vhazování po jeho pravici.
     
    54:22
    Havířovští by se měli soustředit na útok, jenže odehráli puk jen na zakázané uvolnění.
     
    53:55
    Do Budvar arény si našlo cestu 5679 diváků!
     
    53:24
    Václav Nedorost se dostal k puku v útočné třetině, jenže do jeho střely dal na posledních chvíli obránce hokejku a nebylo z toho nic. Poté se ještě chvíli domácí udrželi v útočné třetině, ale střely nebyly přesné.
     
    53:09
    Na ledě zůstal dlouho ležet Jakub Kotala, jehož hlava se odrazila od plexiskla. Po krátkém ošetření se ale zvedl a odjel po svých na střídačku.
     
    53:09
    Mitch Fillman si udělal ofenzivní výpad! Jel de facto sám na brankáře, avšak jeho zakončení šlo těsně vedle. Jako by řekl slovenský komentátor. Chýbaly milimetry, ale bylo jich vela.
     
    52:32
    Konečně jsme viděli nějakou pěknou akci! Lukáš Květoň dostal přihrávku a jel na Růžičku. Protihráči se ho snažili odstavit, ale nepovedli se jim to. Hostující brankář gól nepustil.
     
    51:56
    Dostálek vybojoval puk v útočné třetině, k čemuž přidal několik hitů. K zakončení se dostal Martin Heřman, ale jeho střela zápěstím nebyla přesná.
     
    50:59
    Ne, poslední třetina nepatří mezi povedené z pohledu obou týmů. Budvar aréna přesto stále celkem hlasitě fandí, chtěla by vidět ještě nějaký gól.
     
    49:48
    Motor rozhodně v poslední třetině nepředvádí nějaký oslnivý výkon, přesto se Slezané nejsou schopni dostat do nebezpečného zakončení. Domácí dělí deset minut od postupu.
     
    48:51
    Havířovští hrají v pěti! Tato přesilová hra se domácímu týmu opravdu nepovedla. Naopak poslední minutu byli v útoku spíše hosté, ale nezakončili.
     
    48:02
    Filip Novák to teď nezvládl. Místo střely volil kličku, která mu sice vyšla, jenže následná přihrávka byla pomalá, navíc se odrazila od prvního protihráče.
     
    47:14
    Gólovka v podání domácích Budějovic! Kutlák poslal puk na Vampolu, jenž vybídl Dostálka. Ten napoprvé neuspěl, ovšem puk se k němu zpět odrazil a stačilo ho zasunout. To se mu nepovedlo, jelikož byl sražen k zemi.
     
    46:51
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Tomáš Gřeš – 2 min., sekání).
     
    46:29
    Pýcha chtěl zbrzdit puk, ale vlastně tím jen nahrál Gřešovi.Tomu se ale zakončení vůbec nepovedlo, bylo slabé, a navíc letělo nad branku.
     
    45:38
    V posledních minutách se na ledě Budvar arény ale vůbec nic neděje. Havířovští sice mají optickou převahu, ale je to bez střel. Takto se jim vyrovnat nepodaří.
     
    44:53
    Filip Vlček zachytil nepřesnou rozehrávku a hnal se do zakončení. Na poslední chvíli byl však odzbrojen a jen posunul puk směrem na Růžičku.
     
    44:02
    Vypadá to, že iniciativu začínají přebírat hostující hráči, nicméně jim nic jiného nezbývá. Stále prohrávají o dvě branky a může to pro ně být poslední zápas.
     
    43:08
    Trochu zmatky v obranné třetině domácího Motoru, ovšem hostující tým toho nevyužil. České Budějovice se osvobodily a mohly do útoku. Zde se jim moc nevedlo.
     
    42:05
    Martin Novák se zdržel v útočném pásmu déle, než bylo potřeba. Musel tedy vyklidit svou pozici, jelikož jinak by byl pískaný ofsajd.
     
    41:21
    Jihočeši jen posunuli kotouč do středního pásma a celá pětka šla vystřídat. vypadá to, že Budějovice budou chtít hrát především ze zajištěné obrany.
     
    40:41
    Stejně tak jako zbytek početní nevýhody. Na to se nedá vůbec nic napsat, což značí statistika úspěšnosti oslabení. Pavlin je tedy na ledě a vhazování před Kváčou.
     
    40:19
    Začátek třetí třetiny odehrají domácí hokejisté v početní nevýhodě, jelikož Pavlinovi se přesunul trest právě do třetí třetiny. Začátek oslabení ale zvládli.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po dvou třetinách:

    Střely: 26 – 17
    Střely mimo: 12 – 8
    Zblokované střely: 7 – 6
    Vhazování: 33 – 50
    Přesilové hry: 0/7 – 0/6
     
    Je za námi i druhá část utkání mezi Českými Budějovicemi a Havířovem, po které vede domácí tým 2:0! Nejprve se prosadil Vít Jonák a trochu klidu na hokejky domácích dodal Lukáš Květoň, jenž se trefil v přečíslení dvou na jednoho. Slezané mají poslední třetinu na to, aby poslali zápas alespoň do prodloužení. Pokud tak neučiní, sezóna jim dnes skončí. Ve třetí třetině se dá očekávat tuhý boj.

    Třetí část začne přibližně v 19:25.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:36
    Skvělou obrannou činnost předvedl Pýcha! Ten padl do střely, jež byla nebezpečná. Nejspíše ale také za cenu nějakého menšího šrámu, jelikož se ihned držel za ústa. Přesto třetinu dohrál.
     
    38:50
    Už to vypadalo, že Petr Vampola se dostane do rychlého útoku, jenže puk se nakonec zastavil na modré. Přesto ho Jihočeši dostali až do středového kruhu.
     
    38:42
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Žiga Pavlin – 2 min., podražení).
     
    38:31
    Havířovský tým by ale rád co nejrychleji vyrovnal a usadil se v útočném pásmu. V útoku také bude moci pokračovat, jelikož Budějovice budou hrát ve čtyřech!
     
    37:50
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Budvar aréna propuká v euforii, jelikož Motor vede už o dvě branky, a to je velmi nadějný stav. V přečíslení našel Martin Novák LUKÁŠE KVĚTONĚ. Ten procpal kotouč za Martina Růžičku a dal svému týmu dvoubrankový náskok. Asistence: Martin Novák a Filip Novák.
     
    36:53
    Je to tak. Slezané hrají v pěti!
     
    36:36
    Havířov hraje ve čtyřech! Je vidět, že Českým Budějovicím přesilové hry v poslední době moc nejdou. Nejspíše nevyužije ani tuto.
     
    36:12
    Petr Vampola trochu prováhal ideální střeleckou příležitost. Mohl pálit z první, ale raději poslal přihrávku ještě na Nedorosta. Ten vypálil z první, ale hostující brankář se dostal ke své tyči včas.
     
    35:32
    Skoro identický signál. Mikyska našel najíždějícího Kutláka, jenž vypálil z první. Martin Růžička byl opět na svém místě a jeho ránu zneškodnil.
     
    35:14
    Konečně přišla střela ze strany domácích při přesilové hře! Zdeněk Kutlák si sjel na přihrávku od Vampoly a vypálil nebezpečně. Hostující brankář měl co dělat, aby jeho ránu vyrazil.
     
    34:53
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Patrik Luža – 2 min., podražení).
     
    34:36
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Marek Sikora – 2 min., vysoká hůl).
     
    34:22
    Přečíslení také na druhé straně! Vlastimil Dostálek chtěl poslat přihrávku na Heřmana, ale do té mu lehl obránce. Puk se k němu ještě odrazil, ovšem domácí útočník nedokázal zakončit.
     
    33:45
    Luboš Rob byl atakován na hranici pravidel, přesto se rozhodl pro střelu z nulového úhlu. Jeho střela nakonec byla nebezpečná, ale jen prolétla za zády Růžičky.
     
    33:24
    Mohlo být srovnáno! Fronk táhl přečíslení dva na jednoho a rozhodl se, že vypálí. Jeho ránu vyrazil Kváča jen vedle sebe, kam si sjížděl Gřeš, ale po jeho ráně skvěle skočil domácí brankář. Stav je tak stále nreozhodný!
     
    32:53
    Zdeněk Čáp je již na ledě! Opravdu parádní oslabení mají Jihočeši v play-off. Zatím v nich nedostali ani jednu branku, což znamená, že Havířov ještě nevyužil ani jednu přesilovou hru.
     
    32:20
    Mitch Fillman našetřil cenné vteřinky, když se rozhodl, že si s pukem chvilku pohraje. Poté nahodil puk na hostujícího brankáře, jenž ho nakonec raději přikryl.
     
    31:36
    Jenže ta přinesla velkou šanci Motoru! Heřman našel v protiútoku dvou na jednoho Víta Jonáka. Tomu puk sice sjel, přesto se dokázal obtočit, vypálit. Jenže Martin Růžička se stihl přesunout.
     
    30:54
    Vojtěch Tomi je zpět na ledě a hostující tým má ideální příležitost ke srovnání skóre. Začíná mu totiž skoro celá přesilová hra.
     
    30:53
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Zdeněk Čáp – 2 min., nedovolené bránění).
     
    30:21
    Václav Nedorost je zpět na ledě a Českým Budějovicím začíná zkrácená přesilová hra. Ta začne v útočné třetině domácích, kde se bude vhazovat.
     
    30:02
    K Čermákovi se trochu náhodě odrazila přihrávka Fillmana, ale domácí útočník s číslem jedenáct nedokázal najít svého spoluhráče, jenž mohl jet sám na Růžičku.
     
    29:21
    Roman Rác je zpět na ledě a my znovu vidíme hru ve čtyřech hráčích na každé straně.
     
    29:07
    Petr Vampola našel lehkou přihrávkou Zdeňka Kutláka, který si na jeho přihrávku sjel. Vypálil z první a Martin Růžička měl co dělat, aby jeho střelu vyrazil.
     
    28:54
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Vojtěch Tomi – 2 min., sekání).
     
    28:21
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Václav Nedorost – 2 min., napadení).
     
    28:09
    Tentokrát pálil od modré Josef Mikyska. I jeho rána vypadala hodně nadějně, avšak šla mimo branku. Hostující tým poté vyhodil až za Kváču.
     
    27:28
    Zdeněk Kutlák dostal nabito o Josefa Mikyska. Vypálil tedy z první a Růžičkovi jen puk škrtl o rukavici. Přesto je to stále jen o jeden gól.
     
    27:21
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Roman Rác.
     
    26:49
    To vůbec nevypadalo špatně! Galamboš viděl, že Martin Heřman je úplně sám, a tak mu poslal křižnou přihrávku. Ta byla o trochu delší, než by domácí útočník potřeboval, takže z toho nakonec nic nebylo.
     
    25:52
    Další zajímavá šance Víta Jonáka! Ten se natáhl pro puk, obtočil se a pálil. Jeho rána skončila těsně vedle branky!
     
    25:12
    Škoda pro domácí hokejisty. Miloslav Čermák nezpracoval ideálně puk, který by eventuálně mohl poslat na Petra Vampolu. Ten byl rozjetý a jel by sám na Růžičku.
     
    24:52
    Po zákroku Martina Růžičky se do sebe pustili Filip Vlček a David Chroboček. Tento souboj ale neměl dlouhého trvání, jelikož hostující hráč se evidentně rvát nechtěl.
     
    24:26
    Na druhé straně ale mohlo být srovnáno! Radek Pořízek dostal puk na hranici brankoviště a snažil se ho procpat za Kváču. Kotouč ale poslal jen do boční síťky.
     
    23:52
    Peter Galamboš nechal celou akci na svých bedrech. Vyjel si s pukem od mantinelu do palebné pozice. Viděl, že před Růžičkou rušno, a tak vypálil. Jeho střela letěla těsně vedle.
     
    23:32
    Další zajímavá šance v podání domácího Motoru! Fillman zachytil puk na modré a dobře si všiml, že Mikyska je sám před Růžičkou. Poslal mu puk na teč, jenže domácí útočník poslal puk přímo do hrudi hostujícího brankáře.
     
    23:10
    Slezané se pokusili o rychlý protiútok. Finální přihrávku dostal Vojtěch Tomi, který pálil od modré z první. Kváča před sebou nikoho neměl a schoval puk v lapačce.
     
    22:50
    Motor druhá branka evidentně nakopla, což těší budějovické fanoušky, kteří jsou v posledních vteřinách slyšet. Tentokrát zastavil domácí hokejisty ofsajd.
     
    21:48
    Nádherná akce v podání třetí lajny! Dostálek poslal nádhernou zadovku na Martina Heřmana, který pálil z první. Branku ale o kousek přestřelil.
     
    21:16
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Trošku náhodná branka, ale i ta se počítá a Motor jde do vedení! Jonák vypálil, ovšem jeho rána šla vedle. Puk se však odrazil na hůl Roba, jenž poslal puk zpět před branku, kde byl znovu VÍT JONÁK, který ho poslal do prázdné brány. Asistence: Luboš Rob.
     
    20:44
    Marek Kalus se hnal do rychlého protiútoku, z kterého nakonec nic nebylo. Trefil jen hokejku hráče, jenž ho bránil. Od té se puk odrazil do ochranné sítě.
     
    20:20
    I druhá část je před námi! Pokud chce Motor dnes pomýšlet na úspěch, bude muset využívat nabízené šance. Jinak by ho to mohlo ještě hodně mrzet.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku: 8 – 10
    Střely mimo: 5 – 5
    Zblokované střely: 3 – 4
    Vhazování: 11 – 7
    Přesilové hry: 0/3 – 0/3
     
    Je za námi první třetina utkání mezi domácím Motorem a hostujícím Havířovem, po které je stav nerozhodný 0:0. Začátek utkání nám nabídl ofenzivní podívanou, ale Jihočeši nebyli schopní vstřelit branku. Poté se hra trochu uklidnila, navíc byla hodně rozkouskována častým vylučováním.

    Další třetina začne přibližně v 18:23.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:35
    Luboš Rob je zpět na ledě poté, co si odseděl čtyřminutový trest. Ihned se zapojil do hry, jelikož nám zbývá do konce první části málo času.
     
    19:15
    Do konce třetiny zbývá necelá minuta a vypadá to, že České Budějovice budou nadále stoprocentní v oslabení. To je parádní vizitka domácího týmu.
     
    18:49
    Tuhý souboj o kotouč probíhal v útočné třetině hostů. Puk sice nakonec získali Havířovští, jenže dlouho v útočném pásmu nepobyli. Domácí se bez větších potíží zatím brání.
     
    18:02
    Robin Staněk si počkal, dokud nebude před Kváčou provoz a poté vypálil. Jeho rána ještě byla tečována, ovšem nakonec skončila vedle domácí svatyně.
     
    17:22
    Petr Vampola se toho ani trochu nebál! Napadal ihned čtyři protihráče a dokázal je zabavit na pěkných pár vteřin. Ani poté se Havířov nedostal do útočného pásma.
     
    16:42
    Jinak se Českým Budějovicím ale početní nevýhoda daří. Zatím sice mají puk hlavně Slezané, jenže hrají především za svou vlastní bránou. Zde toho moc nevymyslí.
     
    16:07
    Lukáš Květoň měl okolo sebe dostatek místa, přesto se mu nepodařilo vyhodit. Jeho vyhození zastavil hráč na modré, jenž ihned poslal puk do rohu.
     
    15:35
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Luboš Rob – 2 min., vysoká hůl + 2 min., vysoká hůl).
     
    15:10
    Lukáš Bednář je zpět na ledě. V dnešním utkání se českobudějovickým hráčům početní výhody zrovna dvakrát nedaří. Tentokrát půjdou opět do čtyř.
     
    14:49
    Nádherná akce v podání domácích! Rob dostal pas mezi kruhy a rychle našel volného Čermáka před bránou. Ten nedokázal překonat Růžičku v bráně, ten dnes chytá opravdu dobře.
     
    14:08
    Josef Mikyska si vůbec nepočínal dobře na modré! Nepokryl si puk tělem a jeho protihráč ho bez problému odzbrojil. Štěstí pro Motor, že nešel sám na Kváču.
     
    13:28
    Zatím je to od Motoru taková klasická přesilová hra. To znamená především přihrávky po mantinelu. Jedna z nich teď nevyšla a hosté dostali puk za modrou.
     
    13:10
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Lukáš Bednář – 2 min., napadení).
     
    12:46
    Havířovští dlouhé čtyřminutové oslabení zvládli bez větších potíží. To by mohlo hostující tým rozhodně nakopnout. Znovu ale budou hrát oslabení po nesmyslném faulu.
     
    12:32
    První zajímavá šance v přesilové hře! Luboš Rob našel nádhernou přihrávkou Václava Nedorosta, jehož ránu z první hostující brankář vyrazil.
     
    11:52
    Dlouhá série přihrávek na straně Motoru a dlouho se někdo odhodlával střílet. Nakonec přišla střela od modré, která však nebyla moc nebezpečná a Růžička vyrazil.
     
    10:44
    Už to vypadalo, že se Jihočeši dostanou do rychlého přečíslení tři na dva, jenže Václavu Nedorostovi sjel puk z hokejky a hosté vyhodili. Tato přesilová hra se domácím zatím nedaří.
     
    10:11
    Filip Novák dostal ideální pas na modrou, ale jeho rána trefila jen prvního stojícího hráče. Havířov se dostal do protiútoku a pálil Gřeš. Jeho ránu vyrazil domácí brankář do ochranné sítě.
     
    09:37
    Petr Vampola si sjel z modré a poslal slušnou pumelici na Růžičku. Ten ji vyrazil a domácí útočník s číslem 64 poté zahrál vysokou holí. Vhazování na útočné modré Motoru.
     
    08:58
    Zdeněk Kutlák zastavil puk na modré jen za cenu přihrávky rukou. Nikdo z domácích hráčů se tedy puku nedotkl a hostující tým bez potíží vyhodil až za Kváču.
     
    08:46
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Daniel Kurovský – 2 min., držení + 2 min., hrubost).
     
    08:25
    Miloslav Čermák je znovu na ledě! České Budějovice ukázaly, proč letos v play-off ještě nedostaly branku. Posléze bude hrát Motor první přesilovou hru.
     
    07:44
    Lukáš Květoň získal kotouč v útočné třetině, kde se mu podařilo nasbírat cenné vteřinky. Z přesilovky hostujícího týmu zbývá už jen necelá minuta.
     
    07:13
    Slezané se sami vyhnali z pásma nepřesnou přihrávkou. Mění tedy pětku a znovu se pouští do útočné fáze. Naopak Motor se snaží vysoko napadat.
     
    06:41
    Ihned po buly se Havířovští dostali do útočné třetiny, jelikož vyhráli vhazování. Zatím jsou to však pouze nahrávky, a ani jedna střela. Každopádně oslabení Motoru je zatím v play-off skvělé.
     
    06:25
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Miloslav Čermák – 2 min., vysoká hůl).
     
    05:56
    České Budějovice mohly vést o jednu branku! Růžička vyrazil kotouč jen před sebe, kde byl úplně volný Václav Nedorost. Ten ale branku přestřelil!
     
    05:48
    K odraženému puku se na útočné modré nejrychleji dostal Zdeněk Čáp. Ten ho chtěl poslat do ohně před gólmanem, ale jeho rána jen trefila hokejku soupeře. Od té se kotouč dostal až do ochranné sítě.
     
    04:57
    Oba týmy hrají v plném počtu! V závěru hry čtyři na čtyři měl zajímavou šanci Motor. Novák dostal pas na modrou a jemnou žabičkou našel před brankou volného Dostálka. Jeho teč skončila těsně vedle.
     
    04:23
    Slezanům se hra ve čtyřech zatím daří více. Jsou nastěhovaní v útočném pásmu, kde se snaž obstřelovat domácího brankáře ze všech možných pozic.
     
    03:53
    Daniel Kurovský se opět ocitl v nebezpečné šanci! Pálil do šibenice, ale za Kváčou se jen ozvala tyč!
     
    03:15
    Gólovka na hostující straně! Bednář obral o kotouč Václava Nedorosta v jeho obranném pásmu, díky čemuž vzniklo přečíslení dva na jednoho. pas dostal Kurovský, jeho Kváča vychytal!
     
    02:57
    Vyloučení v týmu AZ RESIDOMO Havířov (Vojtěch Tomi – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu ČEZ Motor České Budějovice (Miloslav Čermák – 2 min., hrubost).
     
    02:57
    A máme zde potyčku! Čermák celkem nesmyslně napálil protihráče, když byl v jasném ofsajdu. Jeho spoluhráč si to nenechal líbit a do domácího útočníka s číslem jedenáct se pustil.
     
    02:15
    Jihočeši mají ze začátku utkání tlak a je vidět, že do Havířova už se jim jet nechce. Slezané se ještě nedostali ke střele a Kváča má v brankovišti zatím pohodu.
     
    02:01
    Budějovice jely do přečíslení dvou na jednoho, jenže do přihrávky Galamboše skvěle padl hostující obránce. Vzápětí jel Heřman sám na gólmana, ale ani on svou střelou neuspěl!
     
    00:49
    První akce Motoru a rovnou byla pěkně nebezpečná! Rob si najel do kruhu odkud pálil na zadní tyč. Zde Růžička puk vyrazil, ovšem Filip Novák se snažil dorážet. I tuto situaci hostující gólman ustál!
     
    00:26
    Petr Kváča si připsal první zákrok, který patřil do kategorie těch jednoduchých. Vlastně mu jen stačilo přikrýt puk do lapačky. Vhazování po jeho levici.
     
    00:19
    Páté čtvrtfinálové utkání je zahájeno! Úvodní buly vyhrál domácí tým, který se ale s pukem moc daleko nedostal. Naopak Havířovští nahodili do útočného pásma, kde bojují o puk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    ČEZ Motor České Budějovice: Kváča (Bláha) – Kutlák (C), Pýcha, F. Novák (A), Fillman, Pavlin, Čáp, Kachyňa – Čermák, Vampola, Nedorost (A) – J. Mikyska, Rob, Jonák – Dostálek, Galamboš, Heřman – L. Květoň, Vlček, Martin Novák.

    AZ RESIDOMO Havířov: Martin Růžička (K. Šimeček) – Krisl (C), Chroboček, Staněk, Dujsík, Luža, Matai, Dudek – M. Kalus, Maruna (A), Tomi – Kanko, Pořízek, Sikora (A) – Kotala, L. Bednář, Kurovský – Gřeš, Rác, Fronk.

    Rozhodčí: Doležal, Kopeček – Zídek, Springl.
     
    Poslední utkání:

    Havířov – České Budějovice 3:1

    Branky a nahrávky: 21. Tomi (M. Kalus, Maruna), 29. Maruna (Krisl, M. Kalus), 30. L. Bednář (Matai) – 22. Dostálek (Heřman, Pavlin).

    Sestava Havířova: Martin Růžička (K. Šimeček) – Staněk, Krisl, Dujsík, R. Havel, Matai, Luža, Chroboček – Tomi, Maruna, M. Kalus – Sikora, L. Bednář, Kanko – Cihlář, Pořízek, Kotala – Fronk, Rác, Gřeš.

    Sestava Motoru: Kváča (Bláha) – Kutlák, Čáp, F. Novák, Fillman, Pavlin, Pýcha – L. Květoň, Vampola, Nedorost – Čermák, Rob, Jonák – Dostálek, J. Mikyska, Heřman – Vlček, Galamboš, Martin Novák.
     
    ČEZ Motor České Budějovice

    České Budějovice měly nakročeno k tomu, aby vyhrály v sérii 4:0, ale v posledním utkání jim nevyšla druhá třetina, kterou prohrály 1:3. Série se tedy ještě přestěhovala na jih Čech, kde Motor bude brát jen vítězství, což svými slovy potvrdil i Martin Heřman: "Doma to chceme ukončit a v žádném případě už nechceme v Havířově hrát. Doma na ně vlétneme a nedopustíme, aby série pokračovala."

    V útoku se Motor může spolehnout především na dvojici zkušených borců. Nejproduktivnějším hráčem je Petr Vampola, který si ve čtyřech zápasech připsal 6 bodů (1+5). Na záda mu dýchá Václav Nedorost, jenž si připsal bodů 5 (3+2). Jedničkou v brankovišti je Petr Kváča, který nikoho jiného do branky ještě nepustil. Jeho úspěšnost zákroků je 94,55%.
     
    AZ RESIDOMO Havířov

    Slezané ukončili základní část na sedmém místě WSM ligy, díky čemuž rozhodně nejsou favorité této série. V sérii také první tři zápasy prohráli, ovšem na domácím hřišti odvrátili konec sezóny, když vyhráli 3:1. Havířovští to budou mít v Budvar aréně velice těžké, jelikož Motor má na domácím ledě skvělou bilanci.

    Nejproduktivnějším hráčem Slezanů v play-off je Jan Maruna, jenž si v dosavadních čtyřech zápasech připsal 3 body (2+1). Následují tři hráči, kteří mají dva body – Vojtěch Tomi, Jiří Krisl a Marek Kalus. V brankovišti už naskočili dva brankáři. Martin Růžička má úspěšnost 89,89% a Daniel Dolejš 89,29%.
     
    Chtěla bych vás přivítat u on-line přenosu z českobudějovické Budvar arény, kde se odehraje páté čtvrtfinálové utkání mezi Českými Budějovicemi a Havířovem. V této sérii vedou Jihočeši 3:1 na zápasy, takže je dělí pouhé jedno vítězství od postupu do semifinále. Motor bude v utkání jednoznačným favoritem, který by měl stvrdit svůj postup již v tomto duelu. Utkání bude startovat ve středu v 17:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 22. Jonák (Rob), 38. L. Květoň (Martin Novák, F. Novák), 57. Vampola (Čermák)


    Banes Motor České Budějovice: Kváča (Bláha) – Kutlák (C), Pýcha, F. Novák (A), Fillman, Pavlin, Čáp, Kachyňa – Čermák, Vampola, Nedorost (A) – J. Mikyska, Rob, Jonák – Dostálek, Galamboš, Heřman – L. Květoň, Vlček, Martin Novák.
    AZ Havířov: Martin Růžička (K. Šimeček) – Krisl (C), Chroboček, Staněk, Dujsík, Luža, Matai, Dudek – M. Kalus, Maruna (A), Tomi – Kanko, Pořízek, Sikora (A) – Kotala, L. Bednář, Kurovský – Gřeš, Rác, Fronk.

    Rozhodčí: Doležal, Kopeček – Zídek, Springl

    Diváci: 5769
    Motor ČB 4 1 Havířov
    #1 Úterý 27.02.2018 • 17:30
    Motor ČB - Havířov 5:0
    #2 Středa 28.02.2018 • 17:30
    Motor ČB - Havířov 4:2
    #3 Sobota 03.03.2018 • 17:00
    Havířov - Motor ČB 1:4
    #4 Neděle 04.03.2018 • 17:00
    Havířov - Motor ČB 3:1
    #5 Úterý 06.03.2018 • 17:30
    Motor ČB - Havířov 3:0
    thejrc.org