Pittsburgh – Calgary 4:3 (po pr.) | Buffalo – Toronto 5:3 (kon.) | Dallas – Ottawa 2:3 (po pr.)
Edmonton – Arizona 4:3 (po pr.) | Vancouver – NY Islanders 4:3 (po pr.)
po prodl.
Piráti Chomutov
3:4 (2:1, 0:2, 1:0 - 0:1)
HC VERVA Litvínov
Úterý 06.03.2018, 17:30 • ZS Chomutov • Play-out extraligy • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás opět těšit zase někdy příště. (20:13:37)
     
    V prvním kole play-out se hrálo výborné utkání, které bylo reklamou na hokej. Chomutov v něm byl mírně lepším mužstvem, ale zahodil spoustu šancí. Naopak Litvínov poctivě bránil a i s trochou štěstí vstupuje do části za záchranou výhrou nad Piráty.
     
    V prodloužení Chomutov promarnil dvě slibně vypadající šance, a tak rozhodl o druhém bodu Lukáš Doudera.
     
    Konec zápasu.
    63:06 Lukáš DOUDERA - 3:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    63:06
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Opět se potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš! Viktor Hübl zadovkou přenechal černou gumu na LUKÁŠE DOUDERU. Jeho střela po ledě našla mezeru mezi Lukešovými betony a rozhodla o bodu navíc pro Vervu. Asistence: Viktor Hübl.
     
    62:33
    Od levého mantinelu si najel před branku, kde po ledě zakončoval na zadní tyč, ale branku minul jen o pár centimetrů!
     
    61:46
    Z rohu kluziště si před branku nabruslil Dávid Skokan, jenž si dlouhou kličkou položil brankáře. Ovšem střelou po ledě nepřehodil beton Michaela Petráska!
     
    61:01
    Z levé strany se ke střele dostal Juraj Mikúš, který trefil je dobře postaveného domácího brankáře.
     
    60:34
    Verva sice vyhrála vhazování, ale dlouho se nikam nehnala. Dokonce se dostala až před branku Chomutova, ale zakončit se jí nepovedlo.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ve třetí dvacetiminutovce se Pirátům podařilo zaslouženě vyrovnat, když se prosadil sedmnáctiletý Jakub Lauko. Chomutov byl v této části aktivnějším týmem a mohl dokonce vyhrát, ale štěstí stalo proti, i když svou porci štěstí potřeboval Štěpán Lukeš. Ve třetí části jsme slyšeli pětkrát zaznít brankovou konstrukci, kterou třikrát trefili domácí a dvakrát Verva.

    Střely na branku: 31:26.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:42
    Michal Poletín odmítl beka a narval se před brankáře. Ovšem Michael Petrásek mu kotouč vypíchl holí, následně puk ležel mezi kruhy, ale jako první se zorientovali hostující obránci.
     
    59:16
    A ještě jedna střela směrem na branku Litvínova! Dávid Skokan schoval svůj pokus za obránce, ale Michael Petrásek byl výborně postavený.
     
    58:49
    Ivan Huml v závěru zápasu přesprintoval beka a okamžitě pálil z levého kruhu pro vhazování. Michael Petrásek si proti střele vyjel a schoval ji ve své výstroji.
     
    57:17
    Tomáš Slovák nahodil puk k zadnímu hrazení, kde byl první Vladimír Růžička. Šikovný útočník zkoušel nachytat brankáře, ale kotouč zamířil jen do oblouku branky.
     
    56:09
    Lukáš Doudera vyhazoval puk přímo na Ronalda Knota, jenž bez přípravy vypálil. Michael Petrásek kotouč vyrazil do Petra Koblasy, který než se zorientoval byl i s kotoučem za brankou.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 13. Skokan (V. Růžička, Knot), 17. Šťovíček (Lauko, Flemming), 46. Lauko (Šťovíček, Slovák) – 5. J. Mikúš (Gula, J. Černý), 25. V. Hübl (F. Lukeš), 35. J. Mikúš (Iberer), 64. L. Doudera (V. Hübl)


    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Pavlát) – Flemming, Dietz, Valach, Knot, Slovák, Mrázek, L. Chalupa – J. Havel, V. Růžička (A), Sklenář – Vantuch, Huml (C), Poletín – V. Tomeček, Skokan, Koblasa – Hlava, Šťovíček, Lauko.
    HC VERVA Litvínov: Petrásek (Kantor) – Iberer, Šesták, Čutta, Z. Sklenička, Baránek, L. Doudera, Gula (A) – Jánský, V. Hübl (A), F. Lukeš – Marek Růžička, Gerhát, Trávníček (C) – M. Hanzl, J. Mikúš, J. Černý – Řehoř, Válek, Jurčík.

    Rozhodčí: Svoboda, Bejček – Kajínek, Zavřel

    Diváci: 3132
    thejrc.org