Pittsburgh – Calgary 4:3 (po pr.) | Buffalo – Toronto 5:3 (kon.) | Dallas – Ottawa 2:3 (po pr.)
Edmonton – Arizona 4:3 (po pr.) | Vancouver – NY Islanders 4:3 (po pr.)
po prodl.
Piráti Chomutov
3:4 (2:1, 0:2, 1:0 - 0:1)
HC VERVA Litvínov
Úterý 06.03.2018, 17:30 • ZS Chomutov • Play-out extraligy • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a budu se na vás opět těšit zase někdy příště. (20:13:37)
     
    V prvním kole play-out se hrálo výborné utkání, které bylo reklamou na hokej. Chomutov v něm byl mírně lepším mužstvem, ale zahodil spoustu šancí. Naopak Litvínov poctivě bránil a i s trochou štěstí vstupuje do části za záchranou výhrou nad Piráty.
     
    V prodloužení Chomutov promarnil dvě slibně vypadající šance, a tak rozhodl o druhém bodu Lukáš Doudera.
     
    Konec zápasu.
    63:06 Lukáš DOUDERA - 3:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    63:06
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Opět se potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš! Viktor Hübl zadovkou přenechal černou gumu na LUKÁŠE DOUDERU. Jeho střela po ledě našla mezeru mezi Lukešovými betony a rozhodla o bodu navíc pro Vervu. Asistence: Viktor Hübl.
     
    62:33
    Od levého mantinelu si najel před branku, kde po ledě zakončoval na zadní tyč, ale branku minul jen o pár centimetrů!
     
    61:46
    Z rohu kluziště si před branku nabruslil Dávid Skokan, jenž si dlouhou kličkou položil brankáře. Ovšem střelou po ledě nepřehodil beton Michaela Petráska!
     
    61:01
    Z levé strany se ke střele dostal Juraj Mikúš, který trefil je dobře postaveného domácího brankáře.
     
    60:34
    Verva sice vyhrála vhazování, ale dlouho se nikam nehnala. Dokonce se dostala až před branku Chomutova, ale zakončit se jí nepovedlo.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ve třetí dvacetiminutovce se Pirátům podařilo zaslouženě vyrovnat, když se prosadil sedmnáctiletý Jakub Lauko. Chomutov byl v této části aktivnějším týmem a mohl dokonce vyhrát, ale štěstí stalo proti, i když svou porci štěstí potřeboval Štěpán Lukeš. Ve třetí části jsme slyšeli pětkrát zaznít brankovou konstrukci, kterou třikrát trefili domácí a dvakrát Verva.

    Střely na branku: 31:26.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:42
    Michal Poletín odmítl beka a narval se před brankáře. Ovšem Michael Petrásek mu kotouč vypíchl holí, následně puk ležel mezi kruhy, ale jako první se zorientovali hostující obránci.
     
    59:16
    A ještě jedna střela směrem na branku Litvínova! Dávid Skokan schoval svůj pokus za obránce, ale Michael Petrásek byl výborně postavený.
     
    58:49
    Ivan Huml v závěru zápasu přesprintoval beka a okamžitě pálil z levého kruhu pro vhazování. Michael Petrásek si proti střele vyjel a schoval ji ve své výstroji.
     
    57:17
    Tomáš Slovák nahodil puk k zadnímu hrazení, kde byl první Vladimír Růžička. Šikovný útočník zkoušel nachytat brankáře, ale kotouč zamířil jen do oblouku branky.
     
    56:09
    Lukáš Doudera vyhazoval puk přímo na Ronalda Knota, jenž bez přípravy vypálil. Michael Petrásek kotouč vyrazil do Petra Koblasy, který než se zorientoval byl i s kotoučem za brankou.
     
    54:44
    Dávid Skokan si počkal až mu z druhé vlny najede Brett Flemming, ovšem ten místo rány z voleje raději sjel blíže k brance. Jenže zakončení kanadského obránce zamířilo pouze do zadního mantinelu.
     
    53:51
    Od modré čáry vystřelil Stanislav Dietz, jehož pokus zamířil do ramene hostujícího brankáře. Od něj se černá guma odrazila do rohu hrací plochy.
     
    52:56
    Tomáš Slovák se vydal do útoku, aby nahodil po prknech puk za branku. Obě mužstva čas využila ke střídaní.
     
    51:57
    Petr Koblasa u hrazení trefil jednoho ze soupeřů. To se nelíbilo hostujícímu brankáři, který okamžitě zvedl ruce. Ovšem píská se pouze chomutovský ofsajd.
     
    50:51
    Aby těch trefených brankových konstrukcí nebylo málo, tak opět zazněla tyč domácí branky! Jeden z hostů se otočil na pravém kruhu kolem beka a trefil vzdálenější tyč!
     
    50:40
    Stanislav Dietz nezachytil přihrávku, čehož mohl využít rozjetý Ivan Řehoř. Jenže jeho pokus zamířil jen do lapačky domácího maskovaného muže.
     
    50:24
    Z pravého kruhu pro vhazování vystřelil Jakub Černý, který mířil na první tyč. Brett Flemming jeho ránu zpomalil, a tak Štěpán Lukeš v pohodě zasahuje.
     
    49:38
    Na pravém kruhu dostal hodně prostoru Viktor Hübl, jenž orazítkoval břevno chomutovské svatyně. V posledních minutách sledujeme reklamu na hokej!
     
    48:50
    Další akce Vervy si říkala o branku! Střelu Juraje Mikúše tečoval mezi kruhy Viktor Hübl, jenž orazítkoval tyč! Puk se odrazil před Františka Lukeše, který trefil výborně zasahujícího chomutovského brankáře.
     
    48:29
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dávid Skokan – 2 min., nesportovní chování).
     
    48:18
    Sledujeme parádní podívanou, kterou se fanoušci musejí bavit. Další útok domácího mužstva končí ofsajdem. V přerušené hře dostává desetiminutový osobní trest Dávid Skokan, který se na rozhodčí hodně zlobí.
     
    47:43
    Chomutov vytáhl napadání hodně vysoko, čehož mohl soupeř využít. Dlouhá přihrávka mířila na Viktora Hübla, jenž vytáhl ze svých zkušeností pěkný hokejový moment. Veterán Litvínova si prohodil puk mezi bruslemi a přitom se obtočil kolem beka. Následně zakončil bekhendem mezi ruku a tělo Štěpána Lukeše.
     
    46:49
    Po levé straně ujel Dávid Skokan, který si nabruslil před branku, kde hledal mezírku mezi brankářovy betony. Ovšem Michael Petrásek vytáhl pěkný zákrok a drží pro Litvínov vyrovnaný stav.
    45:37 Jakub LAUKO - 3:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    45:37
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutov opět využívá početní výhodu a vyrovnává! Sedmnáctiletý talent hraje v obrovské pohodě a je vidět, že si neskutečně věří! JAKUB LAUKO totiž získal kotouč na hranici brankoviště, odkud si potáhl puk do strany, čímž si položil Michaela Petráska. Mládežnický reprezentant střelou o tyč dává opravdu nádhernou branku. Asistence: Martin Šťovíček a Tomáš Slovák.
     
    45:07
    Jakub Lauko po podražení vletěl v plné rychlosti do zadního hrazení, ovšem je v pořádku! Celou situaci s rozhodčíma jel diskutovat Michal Trávníček, ti ho ale posílají zpátky na střídačku!
     
    45:07
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Marek Baránek – 2 min., podražení).
     
    44:26
    To je neskutečná smůla domácího celku! Od modré čáry nahazoval puk vedle brány Juraj Valach! Do dráhy letu kotouče vložil hůl Vladimír Růžička, který znovu orazítkoval brankovou konstrukci!
     
    43:55
    Další tyč Litvínovské branky zacinkala stadionem! V rohu kluziště zachytil kotouč Lukáš Vantuch, který ho okamžitě posílal bekhendem na branku, ale trefil jen konstrukci svatyně!
     
    43:43
    Po souboji u mantinelu zůstal na ledové ploše ležet Martin Šťovíček! Chomutovský mladík dle záběrů na kostce inkasoval úder do oblasti hlavy! Ovšem rozhodčí ukazují, že to bylo čisté.
     
    42:59
    Neskutečná bomba z hole Juraje Valacha, po které musel zasáhnout litvínovský brankář. Ten si vybral obrovskou porci štěstí, když černá gumu zacinkala na vzdálenější tyč. Následně Litvínov vyhrazuje raději na icing.
     
    Dnešní utkání sleduje 3132 diváků.
     
    42:47
    Ronald Knot nahazoval puk od červené čáry, Michael Petrásek jej schoval do rukavice a raději hru opět přerušil, i když u něj nebyl nikdo z domácích.
     
    42:23
    Hra se hodně kouskuje, nyní díky zakázanému uvolnění Chomutova. Hra se tedy vrací před bránu, kterou hájí Štěpán Lukeš.
     
    42:00
    Hostující celek nahodil černou gumu za branku domácího celku. U kotouče byl dříve hráč Litvínova, jemuž Tomáš Slovák promasíroval záda. Následně se ke střele od modré čáry dostal Marek Baránek, ale Štěpán Lukeš jeho střelu viděl.
     
    41:15
    Piráti posunul hru do středního pásma, odkud obránce odcouval až za branku Litvínova. Oba celky opět střídají a hned poté hosté vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    40:38
    Úvodní minuta poslední dvacetiminutovka se nese v duchu nepřesností. Také Litvínov přišel o kotouč ve středním pásmu a oba celky posílají do hry čerstvé síly.
     
    40:10
    Zahajovací buly třetí periody vyhrál opět Chomutov, ale přihrávku po mantinelu zachytil soupeř. Jenže ani Verva se daleko nedostala.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Jestliže po první třetině byli spokojenější domácí, tak po té druhé jsou spokojenější jistě Litvínovští! Ti se zásluhou Viktora Hübla a Juraje Mikúše vrátili zpátky do vedení. Řekl bych, že zaslouženě, jelikož Verva nevzdala jediný souboj. Ovšem, kdo druhou periodu nezvládl, byli rozhodčí. Ti nechali utkání pořádně vyhrotit a nyní mají spoustu práce. Uvidíme, co nám přinese poslední dvacetiminutovka.

    Střely na branku: 19:18.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:54
    Michal Trávníček výborně u mantinelu odstavil sedmnáctiletého Lauka, následně se Vervě podařilo posunout černou gumu do středního pásma. Chomutov se do něj vrátil, ale Michael Petrásek předvedl další zákrok, po němž Litvínov vyhazuje.
     
    38:14
    Verva už je ve čtyřech! Ve stejný moment si od modré čáry do levé kruhu sjel Stanislav Dietz, jenže zamířil jen do připraveného gólmana.
     
    37:30
    A další šance Chomutov, která volala po brance! Zakončení z mezikruží vyrazil hostující brankář před sebe. V tomto prostoru se nacházel Lukáš Vantuch, jenž rychle vystřelil, ale jeho pokus mířil asi tři centimetry od vzdálenější tyče!
     
    37:03
    Vladimír Růžička dlouho hledal prostor vhodný ke střele, ale branku přestřelil. Puk se od zadního mantinelu odrazil k Ivanu Humlovi, jenž ho před odkrytou brankou netrefil!
     
    36:26
    Chomutovští tedy hrají přesilovou hru čtyři na tři, která se následně změní ve dvojnásobnou výhodu. Hostující brankář ale opět chytá pokus od modré čáry.
     
    36:12
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Marek Baránek – 2 min., podražení).
     
    36:12
    Vojtěch Tomeček se zbavil obránce a mířil z levého kruhu pro vhazování mezi ruku a tělo brankáře. Michael Petrásek skvěle zasáhl, ale chomutovský útočník byl při střele faulován.
     
    35:52
    Ivan Huml vyhrál vhazování na ex-litvínovského Stanislava Dietze. Ten bez přípravy vypálil, ale Michael Petrásek jeho pokus dobře viděl, a tak ho vyrazil do rohu hrací plochy.
     
    35:48
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (František Lukeš – 2 min., sekání + 2 min., krosček).
    35:00 Juraj MIKÚŠ - 2:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    35:00
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hned po vypršení trestu Františka Lukeše se Litvínov prosazuje v přesilové hře. JURAJ MIKÚŠ dostal hodně prostoru a od modré čáry ranou švihem zamířil přesně. Vypadalo to, že Štěpán Lukeš toho moc neviděl. Asistence: Florian Iberer.
     
    34:39
    Rozhodčí utkání přestávají zvládat a na ledové ploše to pořádně jiskří. Tomáš Slovák inkasoval krosček zezadu, ale sudí jsou opět klidní. Chomutov hned poté vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    33:57
    Čároví rozhodčí signalizovali zakázané uvolnění Vervy, které se nekonalo. Marek Růžička se vydal za kotoučem a byl u něj první. Následně hostující útočník ještě trefil obránce.
     
    33:19
    Jakub Lauko dlouho bojoval v rohu kluziště s zkušeným Michalem Trávníček. Ačkoliv souboj prohrál, donutil hostujícího kapitána vyhodit na icing.
     
    32:53
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (František Lukeš – 2 min., sekání).
     
    32:28
    U mantinelu zabojoval Lukáš Vantuch, který ve spolupráci s Tomášem Slovákem posunul puk do středního pásma. Ovšem hostující hráči se velmi rychle do třetiny vracejí.
     
    32:20
    Po pěkné kombinaci se snažil vyšperkovat celou situaci Juraj Mikúš, jenž hledal ještě spoluhráče před brankou. Jenže Štěpán Lukeš byl pozorný a ve správný moment vložil do dráhy letu puku svou širokou hůl. Následně černá guma zamířila do ochranné sítě.
     
    32:01
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Nicolas Hlava – 5 min., zásah do hlavy nebo krku + osobní trest do konce utkání, zásah do hlavy nebo krku). Trest odpyká Jan Havel.
     
    32:01
    Nicolas Hlava za brankou Litvínova trefil Františka Gerháta, za což inkasuje trest do konce utkání. Následně byl chomutovský útočník napaden a strhla se na ledové ploše mela.
     
    31:49
    Michal Trávníček se snažil udělat kličku Tomáši Slovákovi, který ho trefil čistým hitem. Následně se čtvrtá formace Chomutova hnala do útoku. K puku se mezi kruhy dostal Martin Šťovíček, jehož střelu se štěstím vyrazil Michael Petrásek.
     
    31:15
    Hned čtyři hráči hostů byli na ledě. Jeden z obránců srazil vlastního brankáře, čímž se posunula hostující svatyně. Ve stejný moment se sestřelili také u modré čáry Peter Jánský a Viktor Hübl.
     
    30:51
    Domácí publiku už zvedalo ruce, když po střele Vladimíra Růžičky rozvlnila boční síť. Chomutovský útočník dlouho naznačoval přihrávku, ale trefil jen síť z venku.
     
    30:08
    Ve druhé části je Litvínov mírně aktivnějším, což se projevuje také na velkých šancí. Nyní do třetiny vlétl Jakub Černý, který nabral velkou rychlost, ale od zadního mantinelu spoluhráče nenašel.
     
    28:47
    Do samostatného úniku po chybě Jaroslava Mrázka pelášil Viktor Hübl, který se mezi kruhy nepochopitelně zastavil, čímž sice zmátl dojíždějící obránce, ale puk i jemu utekl.
     
    28:32
    Tomáš Slovák nemohl vypálit, a tak našel lépe postaveného Ivana Humla. Chomutovský kapitán se střelou chvíli otálel, ale následně zakončil jen do připraveného Michaela Petráska.
     
    27:54
    Vladimír Růžička dlouho míchal s pukem až přihrál Juraji Valachovi. Ten se napřáhl ke své pověstné bombě, ale tentokrát proti němu bylo i štěstí, jelikož slovenský obránce zlomil hůl.
     
    27:00
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Ondřej Jurčík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    26:53
    Od zadního mantinelu se před branku procpal Ondřej Jurčík, který natřikrát nepřekonal chomutovkého brankáře. Následně se u mantinelu strhla mela, v níž byli nejaktivnější Tomáš Slovák a Jiří Gula. Bude se vylučovat.
     
    26:38
    Černá guma vypadla mimo hrací plochu, a tak se hra opět přerušuje. Po komerční přestávce se bude vhazovat po levé ruce Štěpána Lukeše.
     
    26:10
    Hostující obránci si sami dělají při rozehrávce potíže. Musel jim dokonce pomoci brankář, a tak se Litvínov schovává s kotoučem zpátky za vlastní branku.
     
    25:23
    Začínáme znovu od začátku! Litvínovští jen protečovali puk k domácím obránců a hra se otáčí před branku Michaela Petráska.
    24:19 Viktor HÜBL - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    24:19
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A je znovu vyrovnáno! Jakub Lauko
    se nechal snad obhodit VIKTOREM HÜBLEM, který se následně prezentoval parádní individuální akcí. Zkušený útočník střelou podél brankáře trefil vzdálenější šibenici. To byl moment, který musel každého fanouška hokeje potěšit. Asistence: František Lukeš.
     
    23:15
    Dávid Skokan ztratil kotouč, kterého se zmocnil Jiří Gula. Zkušený obránce viděl najetého Ondřeje Jurčíka, který se po puku natahoval marně, a tak se píská další zakázané uvolnění.
     
    22:25
    Martin Hanzl přejel do útočné třetiny, kde chtěl rychle zakončil, ale do jeho rány strčil hůl Stanislav Dietz. Kotouč se odrazil do ochranné sítě, a tak se bude vhazovat po levici Štěpána Lukeše.
     
    22:14
    Jakub Lauko prohrál souboj u mantinelu, sedmnáctiletému mladíčkovi by se nyní hodilo pár kilo navíc. Ovšem zabojoval ještě Martin Šťovíček a Litvínov donutil vyhodit na icing.
     
    21:15
    Přes celou šířku třetiny hledal Dávid Skokan najetého Vladimíra Růžičku, ovšem puk ve vzduchu trefil Jakub Čutta. Oba celky jdou střídat a hra se přesouvá před branku Pirátů.
     
    20:24
    Do útočného pásma vletěl František Lukeš, který z mezikruží přestřelil. Následně došlo k dalšímu souboji bratří Lukešů, který tentokrát vyhrál mladší Štěpán. Následně domácí vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    20:10
    Druhá perioda právě začala a její úvodní vhazování vyhrál Ivan Huml. Chomutov mohl jít do prvního útoku, ovšem to by musel zvládnout přechod přes modrou čáru.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V úvodní dvacetiminutovce se do vedení dostal Litvínov, když se prosadil Juraj Mikúš. Ovšem souboru Vladimíra Růžičky se podařilo převážit misky vah na svou stranu, když se prosadili Dávid Skokan a Martin Šťovíček. Zatím sledujeme atraktivní utkání, kterému téměř nic nechybí. Dá se říct, že první perioda byla vyrovnanou. Uvidíme, co nám celky nabídnou v prostřední části.

    Střely na branku: 9:12.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:48
    Do konce úvodní periody schází dvanáct vteřin, když se domácí dostali do ofsajdu.
     
    19:32
    Nyní se zlobí chomutovská část publika! Jakub Sklenář dostal krosček do oblasti hlavy, ovšem hlavní rozhodčí jsou v klidu. Na domácího hráče si počkal Ondřej Jurčík, kterého čároví rychle odvezli ke střídačce.
     
    18:51
    Ofsajd Litvínova, který byl posouzen jako úmyslný, což se hostujícímu táboru moc nelíbí. Ovšem rozhodčí si za tím stojí a vykazují hru před Petráska.
     
    18:16
    Domácí hráči kombinovali za brankou soupeře, kde o kotouč přišli. Verva už nikam nespěchá i proto, že do hry posílá čerstvé hráče.
     
    17:37
    Proti dalšímu pokusu si zákrok připisuje Štěpán Lukeš! Zdá se, že Chomutov přežije i další hru v oslabení.
     
    17:00
    Od pravého mantinelu vystřelil Marek Růžička, který mířil na zadní tyč, Ovšem jeho ráně chybělo několik centimetrů, následně domácí vyhazují do středního pásma.
    16:09 Martin ŠŤOVÍČEK - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    16:09
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak to je až neskutečné! Vladimír Růžička poslal na oslabení mladou útočnou dvojici, která stejně jako proti Spartě dává branku v oslabení i Litvínovu! Jakub Lauko nabral obrovskou rychlost, položil si beka a následně přihrál na MARTINA ŠŤOVÍČKA. Střelec posledních dnů měl před sebou už odkrytou svatyni. Asistence: Jakub Lauko a Brett Flemming.
     
    15:42
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Ivan Huml – 2 min., podražení).
     
    14:59
    Nejprve zblízka vystřelil Viktor Hübl, který ale trefil jen brankáře. Chomutov se vydal do protiútoku, když černá guma šla mezi Michaela Petráska a Vladimíra Růžičku. Hostující gólman vyjel, čehož se snažil využít Jakub Sklenář. Ovšem ten trefil právě beton Petráska.
     
    14:18
    Martin Šťovíček snadno objel Zbyňka Skleničku a následně přihrával od zadního mantinelu na Jakuba Lauka. Ovšem ten byl obsazený, a tak se ke střele už nedostal.
     
    13:45
    Domácí hráči se hnali do útoku, ale zastavilo je ofsajdové postavení. Ve hře se bude pokračovat po reklamní přestávce.
    12:54 Dávid SKOKAN - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    12:54
    Piráti právě vstřelili branku!
    A je opět vyrovnáno, když Chomutov využil početní výhodu! Od modré čáry se napřáhl Vladimír Růžička, jehož ránu tečoval před brankou DÁVID SKOKAN. Chomutovský bojovník byl výborně postavený, a tak nedal brankáři nejmenší šanci zasáhnout. Asistence: Vladimír Růžička a Ronald Knot.
     
    12:03
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Michal Trávníček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    11:59
    Z levého kruhu vypálil Jakub Lauko, který trefil jen brankáře. Následně benjamínek Chomutova přihrával před branku, kde byl Dávid Skokan, jenž netrefil kotouč před prázdnou svatyní.
     
    11:08
    Na levé straně projel do útočné třetiny Jakub Černý, jenž trefil Štěpána Lukeše do masky. K černé gumě se dostal Juraj Valach, který ale kotouč netrefil. Střílející hráč Litvínova, kterým byl opět Černý, jenž trefil brankáře.
     
    10:44
    Další zakázané uvolnění Chomutova.
     
    10:30
    Přes Juraje Valacha se celkem snadno dostal František Lukeš, jenž svým pokusem bratra v brance Chomutova vystrašil. Chomutovskému gólmanovi totiž puk vyrazil před sebe, ale do toho prostoru se nejrychleji dostal Ronald Knot, jenž vyhodil na icing.
     
    10:04
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Vladimír Růžička – 2 min., podražení).
     
    09:57
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Juraj Mikúš – 2 min., nesportovní chování).
     
    09:57
    Za brankou Litvínova si něco vyřizovali Zbyněk Sklenička a Nicolas Hlava. Puk se ale nacházel u modré čáry Chomutova, kde se Verva dostala do ofsajdu.
     
    09:20
    Hostující celek byl už pod velkým tlakem, a tak raději vyhodil na zakázané uvolnění. Litvínov si situaci zbytečně nekomplikoval, a tak bude čelit vhazování před vlastní svatyní.
     
    08:39
    Od modré čáry vypálil Tomáš Slovák, jehož pokus sice šel mezi tři tyče, ale na hranici brankoviště trefil Lukáše Vantucha. Zdá se, že Verva oslabení přežije bez újmy.
     
    07:46
    Úvodní vteřiny přesilové hry Chomutov sehrál velice dobře. Ovšem Jakub Sklenář z předbrankového prostoru selhal, a tak Litvínov mohl v poklidu vyhodit.
     
    07:09
    Chomutovští vyhráli vhazování na Ronalda Knota, ten na nic nečekal a vystřelil. Hostujícímu brankáři černá guma sice vypadla, ale své zaváhání rychle napravil.
     
    07:03
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jakub Čutta – 2 min., hrubost).
     
    07:03
    Obrovskou rychlost nabral ve střední pásmu Martin Šťovíček, který střílel bekhendem. Ovšem jeho pokus minul branku jen o pár centimetrů. Chomutov ale bude hrát v početní výhodě.
     
    06:06
    Hostující hráči uklidňují tempo zápasu a oba celky využily tento čas pro střídání. Následně se Verva hnala do útoku, který zastavuje hvizd čárového. Ten totiž správně viděl ofsajd.
     
    05:41
    Z levého kruhu střílel chytře mezi tělo a ruku gólmana Lukáš Válek, jehož pokus domácí jednička vyrazila. Litvínov mohl pokračovat v akci, ale jeden z černožlutých posunul branku, a tak je hra vykázaná do neutrální zóny.
    04:47 Juraj MIKÚŠ - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    04:47
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Je tu první branka utkání, kterou vstřelila Verva! Bombu od modré čáry vyslal na Lukeše Jiří Gula, jehož pokus chomutovskému brankáři vypadl. Před brankou se nacházel JURAJ MIKÚŠ, jenž využil postavení gólmana. Štěpán Lukeš zvedl beton a v právě v tom momentu poslal střelec puk po ledě do branky. Asistence: Jiří Gula a Jakub Černý.
     
    03:28
    Piráti po vhazování nepřesně rozehráli a puk končí na zakázaném uvolnění. Hra se vrací před branku domácího mužstva, kde se bude vhazovat po pravici gólmana.
     
    03:18
    Elitní hostující formace byla nyní tou aktivnější na ledové ploše. Mezi oba obránce si najel Viktor Hübl, jenž se celkem lehce za ně dostal. Ovšem jeho bekhendové zakončení skončilo pouze na hrudi Štěpána Lukeše.
     
    02:45
    Štěpán Lukeš rozehrával po prknech, kde kotouč zachytil Lukáš Válek. Ten okamžitě střílel, ale chomutovský maskovaný muž se stihl vrátit do prostoru tří tyčí.
     
    02:19
    Černožlutí předvedli rotaci v rohu hrací plochy, ale po chvíli o kotouč přišli. Následně se ani Chomutovu nepovedlo přechod přes modrou čáru.
     
    01:53
    Oba chomutovští obránci si nyní zastříleli. Prvním pokusem se prezentoval Jaroslav Mrázek, který vyprášil Petráskův beton. Poté ještě zakončoval Tomáš Slovák, ale i na druhé pokus si litvínovská jednička počkala a schovala jej do lapačky.
     
    01:16
    Dlouhou přihrávku na modrou čáru dostal Lukáš Vantuch, který kotouč sice zpracoval, ale chyběla mu rychlost, a tak byl u něj brzy obránce.
     
    00:40
    O první střelecký pokus se postaral František Lukeš, jehož pokus od modré čáry letěl pouze vedle branky. Následně z pravého kruhu zakončoval David Šesták, ale jeho pokus druhý z bratrů Lukešů chytá.
     
    00:10
    Úvodní vhazování dnešního večera vyhrál Vladimír Růžička. Ovšem Chomutov se dostal sám za vlastní branku, kde svádí souboje se soupeři. Litvínov totiž Chomutov zavřel před jeho brankářem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Jako první do Pirátské arény vstoupili Litvínovští, kteří se hned srovnali na modré čáře a chvilku čekali na domácí celek. Ovšem Piráti na sebe nenechali dlouho čekat a také oni jsou již připraveni. Po pozdravení už vše bude pomaličku směřovat k úvodnímu vhazování, na které by se měli postavit Vladimír Růžička a proti němu Viktor Hübl.
     
    Místo hráčů už po kluzišti krouží obě chomutovské rolby. Nutno říct, že Pirátská aréna je poloprázdná, a tak se nedá očekávat bouřlivá atmosféra. Ovšem do startu duelu schází ještě nějakých dvanáct minut.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Pavlát) – Flemming, Dietz, Valach, Knot, Slovák, Mrázek, L. Chalupa – J. Havel, V. Růžička (A), Sklenář – Vantuch, Huml (C), Poletín – V. Tomeček, Skokan, Koblasa – Hlava, Šťovíček, Lauko.

    HC VERVA Litvínov: Petrásek (Kantor) – Iberer, Šesták, Čutta, Z. Sklenička, Baránek, L. Doudera, Gula (A) – Jánský, V. Hübl (A), F. Lukeš – Marek Růžička, Gerhát, Trávníček (C) – M. Hanzl, J. Mikúš, J. Černý – Řehoř, Válek, Jurčík.

    Rozhodčí: Svoboda, Bejček – Kajínek, Zavřel.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního střetnutí v rámci play-out, nyní už z Pirátské arény. Obě mužstva dokončují rozbruslení, což znamená, že za několik desítek minut bude vhozeno úvodní vhazování. Na straně Chomutov chybí nemocný kapitán Michal Vondrka, jehož v této funkci nahradí Ivan Huml. Na opačné straně schází zase třeba Karel Kubát.
     
    Vzájemná utkání:

    Chomutov – Litvínov 4:2 přátelský duel
    Litvínov – Chomutov 3:4 přátelský duel

    Chomutov – Litvínov 3:4 po nájezdech
    Litvínov – Chomutov 2:3 po nájezdech
    Chomutov – Litvínov 1:3
     
    Piráti Chomutov

    Piráti bojovali do předposledního kola o to, aby si zahráli předkolo play-off, což se na konec nepodařilo. Soubor Vladimíra Růžičky se nyní musí soustředit na záchranu extraligové příslušnosti. Chomutovští k tomu, aby se nemuseli ohlížet na ostatní kluby a zachránili se, potřebují osm bodů. Do skupiny "poražených" jsou z první pozice, když získali osmašedesát bodů a na druhou Mladou Boleslav mají náskok tří bodů a na třetí Jihlavu jedenáct bodů.

    Poslední zápasy:

    Chomutov – Sparta 4:5
    Zlín – Chomutov 5:2
    Chomutov – Třinec 3:2 po prodloužení
     
    HC VERVA Litvínov

    Při pohledu na tabulku zjistíme, že se Litvínovu letošní sezóna vůbec nepodařila, jelikož se tradiční extraligový celek krčí s padesáti body na poslední příčce. Naděje Vervy na záchranu už v play-out je spíše teoretická, jelikož na Mladou Boleslav ztrácí patnáct bodů a na Chomutov dokonce osmnáct. To je také počet bodů, o který se v play-out hraje. Litvínovští se tedy už nyní pomalu připravují na zápasy s týmy z WSM ligy. Severočeši v sezóně sáhli k trenérské výměně a také posílili kádr. Ovšem ani to jim nepomohlo a tak je čeká ještě těžký boj.

    Poslední zápasy:

    Brno – Litvínov 4:0
    Litvínov – Vítkovice 2:1 po prodloužení
    Pardubice – Litvínov 2:1
     
    Vítám všechny fanoušky Tipsport extraligy, která se překulila do druhé části. Některé celky už se chystají na vyřazovací boje, jiné na to, aby zachránily extraligovou příslušnost. Hned první duel play-out nabídne derby mezi Chomutovem a Litvínovem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 13. Skokan (V. Růžička, Knot), 17. Šťovíček (Lauko, Flemming), 46. Lauko (Šťovíček, Slovák) – 5. J. Mikúš (Gula, J. Černý), 25. V. Hübl (F. Lukeš), 35. J. Mikúš (Iberer), 64. L. Doudera (V. Hübl)


    Piráti Chomutov: Š. Lukeš (Pavlát) – Flemming, Dietz, Valach, Knot, Slovák, Mrázek, L. Chalupa – J. Havel, V. Růžička (A), Sklenář – Vantuch, Huml (C), Poletín – V. Tomeček, Skokan, Koblasa – Hlava, Šťovíček, Lauko.
    HC VERVA Litvínov: Petrásek (Kantor) – Iberer, Šesták, Čutta, Z. Sklenička, Baránek, L. Doudera, Gula (A) – Jánský, V. Hübl (A), F. Lukeš – Marek Růžička, Gerhát, Trávníček (C) – M. Hanzl, J. Mikúš, J. Černý – Řehoř, Válek, Jurčík.

    Rozhodčí: Svoboda, Bejček – Kajínek, Zavřel

    Diváci: 3132
    bahis siteleri