Pittsburgh – Calgary 4:3 (po pr.) | Buffalo – Toronto 5:3 (kon.) | Dallas – Ottawa 2:3 (po pr.)
Edmonton – Arizona 4:3 (po pr.) | Vancouver – NY Islanders 4:3 (po pr.)
konec
HC Olomouc
3:2 (0:1, 1:0, 2:1) Stav série: 1:0
Berani Zlín
Úterý 06.03.2018, 17:20 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Generali play off Tipsport extraligy • Předkolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třetí třetina přinesla ofenzivně nejbohatší část utkání a také z diváckého hlediska nejatraktivnější. Olomouc se sice jako první ujala vedení, avšak Zlín stále se svou ofenzivní silou ještě stále bez ustání hrozil. Deset minut před koncem tak bylo znovu vyrovnáno, avšak kohouti přeci jen nakonec brali na domácí půdě vítězství. O celém utkání rozhodla situace z 56. minuty, kterou využil hráč utkání Petr Strapáč ve svou druhou dnešní branku. Berani ještě výrazně tlačili, ale k vyrovnání už se nakonec v nesmírně vyrovnaném utkání nedostali. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (19:42:41)
     
    Střely na branku celkem: Olomouc – 27, Zlín – 30
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Olomouc – 5, Zlín – 9
     
    Nejlepší hráči utkání: Petr Strapáč (Olomouc) – David Šťastný (Zlín)
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Olomouc po dlouhém tlaku vyhazuje puk z pásma.
     
    59:16
    Olomouc půjde do čtyř! Jiří Ondrušek (OLO) bude pykat za hru vysokou holí, což Zlínu v této situaci mimořádně nahrává.
     
    58:55
    Kašík je z brány pryč, Berani risknou power-play!
     
    58:55
    Zlín si vybírá v tuto chvíli oddechový čas!
     
    58:15
    Okál inkasoval od Vyrůbalíka učebnicový bodyček, avšak to ještě nezabránilo pokračování zlínskému tlaku. Berani jsou v ofenzívě ještě mimořádně natěšeni, prakticky stále ještě zkoušejí o zvýšení aktivity. Olomouc musí hrát v hlubokém bloku.
     
    56:34
    Jan Káňa se poprvé v utkání výrazně publiku ukázal v ofenzivní akci, avšak hned to byla pořádná šance. Jeho průnik přes střední pásmo však všechnu nadějnost nakonec pohřbil, exbrněnský útočník pálil těsně nad bránu.
    55:57 Petr STRAPÁČ - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    55:57
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je tu další zvrat! Chytrá nahrávka Jakuba Galvase na pravou stranu nakonec byla rozhodující, neboť se zde zjevil PETR STRAPÁČ a jeho přesná dělovka pod víko nakonec nedala rozhozenému Kašíkovi šanci na přesný zákrok. Asistence: Jakub Galvas, Zbyněk Irgl.
     
    55:19
    Přesně na konci zlínské početní výhody se bude vylučovat i na druhé straně barikády, když se na trestnou lavici posadí Jakub Šlahař (ZLN). Hostující forvard bude sedět za nedovolené bránění.
     
    54:29
    Štastný se krásně podíval a nešel úplně volného Okála na druhé straně pásma. Jeho diagonála však vousatého forvarda Beranů našla, dokonce i přesně jeho hůl, jenže provedení celé akce nebylo přesně. Proti zlínské snaze o skórování vytáhl Konrád spektakulární zákrok.
     
    53:49
    Hermanovi sr podařilo po zlínské chybě na modré vyhodit, domácí se tak pro tuto chvíli mohou dostat ke střídání.
     
    53:19
    Jan Knotek (OLO) dohrál v rohu kluziště podobně jako před malou chvílí na druhé straně Ference, avšak tentokrát byl jeho záměr mnohem více okatější. Sudí tak celkem logicky sahají ke dvouminutovému trestu.
     
    53:00
    Ferenc dohrál tvrdě u mantinelu Holce, který letěl nekontrolovaně na mantinel. Sudí ovšem zůstávají pro zřejmé dodržení pravidel v klidu, olomoucký útočník se v průběhu komerční přestávky zvedá ale jen s velkým sebezapřením z ledu.
     
    52:37
    Jerglovi najížděl relativně volný Herman, ale nepřesnost v této chvíli vybízí Zlín ke kontru. Berani se usazují v soupeřově obranném pásmu.
     
    51:14
    Tentokráte zkusil pozornost Konráda Freibergs, avšak pro domácího strážce branky ani tato přízemní žabička nebyla velkou překážkou. Kotouč se mu podařilo vyrazit betonem přímo do rohu, daleko od vlastního brankoviště.
     
    50:34
    Žižka dostal od spoluhráčů hezkou přihrávku na modrou a sám zlínský bek toho využil k povedené střele. Konrád nakonec jeho ránu ovšem s velkými těžkostmi vyrazil, Olomouc přesto zůstane ještě u kotouče.
     
    50:06
    Jaroměřský si rychlým průjezdem pásmem vybojoval vhodnou střeleckou pozici, odkud Kašíka v brance lehce ohrozil. Zlínský brankář však byl bez problémů připraven, střelu schoval jistě do lapačky.
    49:16 David ŠŤASTNÝ - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    49:16
    Zlín právě vstřelil branku!
    A máme vyrovnáno! Nenápadná zlínská akce se rozjela po propadnutí olomouckého útoku při napadání, když dokázal rozpohybovat vlastní parťáky Bukarts. Následné přenechání puku pro DAVIDA ŠŤASTNÉHO nakonec bylo pro vyrovnání klíčové, jeho střela zápěstím totiž Konrádovi prošla mezi rukou a tělem. Asistence: Roberts Bukarts, Zdeněk Okál.
     
    48:21
    Eberle se protlačil podél mantinelu do útočného pásma a bez větší přípravy se rozhodl k palbě na Kašíka. Zlínský brankář byl nicméně bez potíží připraven, rána na přední ty pro něj nebyla výraznější překážkou. Puk tak skončil vyražen v rohu kluziště.
     
    47:40
    Hanácká elitní formace dlouho svírala Zlín v područí svého tlaku, jenže výraznějšího úspěchu nedosáhla. Laš tak raději poslal kotouč zpět na Vyrůbalíka, olomoucká obranná dvojka dostává prostor ke kombinaci.
     
    46:55
    Ondrušek se v době, kdy se kohouti drží v útočném pásmu, vrací zpět na led. Ani tato početní výhoda tak zůstává nevyužita.
     
    45:38
    Berani dlouho kombinovali podél přesilovkového diamantu, avšak nakonec žádnou úspěšnou ránu přes olomoucký blok neposlali. Domácí se v této chvíli po krátké době znovu osvobozují.
     
    44:55
    Zlín se dostává už ke třetí dnešní přesilovce, neboť rozhodčí po nepřehledné situaci před Konrádem vylučují Jiřího Ondruška (OLO). Ten se podle všeho významně přičinil nedovoleným bráněním na knockoutu jednoho ze Zlínských.
     
    44:42
    Šťastný se dvakrát v rozmezí necelých deseti sekund dostal po Fryšarově vybídnutí k palbě, avšak ani jednou jeho pokus nebyl úspěšný. Poprvé pálil jenom do zadního mantinelu, napodruhé trefil Konrádovu lapačku,
     
    43:29
    Kašík se tentokráte také musel dostavit a přidružit k obranným řadám, neboť měl lví podíl na úspěšné rozehrávce. Olomoucká útočná formace nyní aktivně forčekovala, leč nakonec bez valného úspěchu.
    42:38 Miroslav HOLEC - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    42:38
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Zlín se hnal plnou silou do útoku, jenže Sedláček přišel o kotouč i helmu, což okamžitě vykrystalizovalo v olomoucký kontr. O jeho gólovou tečku se významně postaral Vyrůbalík, jehož chytrá nahrávka zpoza brány našla na vrcholu pásma MIROSLAVA HOLCE. Rána tohoto forvarda letící do šibenice už byla pro Kašíka příliš velké sousto. Asistence. Martin Vyrůbalík, Aleš Jergl.
     
    41:38
    Kubiš se proplétal olomouckou obranou a pokusil se svoji v jeden moment mimořádně zrychlit. Nakonec však bylo jeho snažení marné, jeho přihrávka totiž nikoho ze spoluhráčů nenašla. Kašík tak musel být na druhé straně v ledu paradoxně ještě mimořádně pozorný.
     
    40:21
    Okál se hnal přes celé hřiště přímo na Konráda, jenomže Vyrůbalík jej nakonec vyhnal ze střelecké pozice. Olomouc se tak znovu ujímá kotouče a bude rozehrávat od zadních řad. Zlín je nicméně opticky mimořádně motivován.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku 2. třetině: Olomouc – 12, Zlín – 12
     
    Ve druhé periodě se diváci dočkali další branky, když se Olomouci podařilo oprostit od nepřesné ofenzivní práce a prakticky v období zlínské dominance se dostat k vytouženému vyrovnání. I nadále se hraje hokej s mimořádným akcentem na bezchybnost a obrannou hrou, mnoho šancí tak ani tentokrát první utkání moravské série zatím nenabízí. Třetí třetina startuje přibližně v 19:01.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:58
    Konrád velmi jednoduše klidní nahození ze středního pásma do lapačky, ve druhé třetině se už nic vážného nestane.
     
    39:18
    Domácím se nepodařilo alespoň trošku přesně rozehrát, Olomouc si tak zapisuje další icing. Vhazování tak proběhne před Konrádem.
     
    38:48
    Konrád pro jistotu ukryl nahození zlínských beků pod betony, Hanáci se pro tentokrát mohou dostat po delší době k vystřídání. Zlínská ofenzivní mašina aktuálně předvádí velice pozorný výkon.
     
    37:37
    Oba mančafty stále svazuje ve velké míře taktika, což jim hodně brání v ofenzivních akcích. Obrany momentálně pracují na maximální obrátky, což větším šancím prakticky ničí plodnou půdu. Zlín se tentokrát může dostat ale přeci jen do delšího tlaku.
     
    36:45
    Strapáčovi se podařilo trhnout pásmo, jenže nakonec ho obral Fořt, který také rozpoutal bleskový kontr. Zlínský forvard avšak nakonec zamířil těsně vedle, Konrád si tak pro tentokrát může oddechnout.
     
    35:38
    Eberle se pokusil obtočit okolo branky a poslat Kašíkovi na branky nečekané nahození, jenže nepočítal s perfektní prací zlínské defenzívy. Místo toho tak kotouč skončil jen na kalhotách Žižky, hosté se osvobozují.
     
    35:08
    Jakub Galvas dostal z buly přesnou přihrávku, kterou okamžitě zužitkoval k palbě bez přípravy. Kašík však byl znovu ve střehu, puk ukrývá zlínský strážce branky v lapačce.
     
    34:51
    Čtvrtá lajna Olomouce v čele s Jerglem a Hermanem jen potvrzovala, že Berani musí čelit pořádnému útočnému nasazení soupeře. Olomouc dlouho napadala zlínskou rozehrávku, nakonec si však připsala jen menší úspěch. Popelka se ocitl v ofsajdu.
     
    33:43
    Olomouc se nyní ujímá iniciativy a zkouší své útoky zpřesňovat, prozatím ovšem bez valnějších úspěchů.
     
    32:37
    Olomouc přežívá další obrovský pres Zlínských, kteří naprosto dezorientovali olomoucké beky a celé pětce soupeře pořádně několik okamžiků zatápěli. I s přispěním Konráda je však situace vyřešena.
     
    31:54
    Eberle nebyl daleko gólu! Po rychlém brejku Hanáků dostal pas přímo na mezikruží, odkud bez přípravy vypálil na zlínskou branku. Nakonec však jen mohl kroutit hlavou po naražení na mantinel, jeho dělovka letěla mimo bránu.
     
    30:28
    Zlín po inkasované brance jednoznačně vše zrychlil, Hanáci jsou však v defenzívě aktuálně celkem přesní. Olomoucká zeď do předbrankového prostoru prakticky nic nepouští.
    29:35 Petr STRAPÁČ - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    29:35
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A máme vyrovnáno! Po ojedinělé akci Hanáků se dostal Irgl do samostatného úniku, který ale i vinou výborné obranné práce Zlínských dokončil jen ranou do Kašíka. Následný příjezd a dorážka PETRA STRAPÁČE už však byla nad síly zlínského fantoma v bráně. Asistence: Zbyněk Irgl, Marek Laš.
     
    28:40
    Konrád je v těchto sekundách ve velké permanenci, které se mu dostává ze zlínské strany. Berani jsou momentálně lačni branky, jelikož hanácká obrana má ve vypjatých momentech velké trhliny. Puk se však pro tentokrát dostal do ochranné sítě.
     
    27:54
    Ondráčkovi se podařilo najít tečujícího Fořta přesně před Konrádem, ale zlínský hráč nakonec žabičku z obrany nedokázal nadzvednout nad betony domácího brankáře. Olomouc nyní znovu přerušila nadějnou šanci Beranů.
     
    27:30
    Jaroměřský podle rozhodčích neudržel puk na modré čáře, Olomouc se tak bude muset z útočného pásma vracet zpět.
     
    27:09
    I tentokrát se do střelby dostal lotyšský sniper Bukarts, avšak Konrád ukázal naprosto dominantní zákrok lapačkou. Olomoucká defenzíva tak nyní bude bránit soupeře po vhazování.
     
    26:37
    Roberts Bukarts pálí od modré čáry těsně vedle branky!
     
    26:05
    Zlínu se nyní naskýtá zajímavá výhoda, neboť na trestnou lavici míří i přes mírnou nevoli Jan Knotek (OLO). Podle názorů arbitrů se provinil ve středním pásmu při vracení do svých obranných pozic podražením.
     
    25:44
    Ferencovi s Freibergsem se tentokrát dlouhá rozehrávka s variantou najíždějícího útočníka až na modré čáře olomouckého pásma nepovedla, rozhodčí tak hostům pískají icing.
     
    24:11
    Do přečíslení se mohutně hnal rychlý Irgl, avšak jeho velice zajímavé uvolnění za obranu taktéž nakonec vyrovnání nepřineslo. Kotouč proletěl milimetry vedle tyče!
     
    23:45
    Lukáš Galvas zkoušel pálit hned z modré čáry, jenomže mohutný švih mu nakonec nijak nepomohl. První zlínský bránící hráč jeho pumelici zblokoval tělem.
     
    22:08
    Nejistota a nepřesnosti zatím trápí olomoucké řady, které se ani nedokáží srovnat s faktem aktuální situace dané skórem. Její ofenzivní počínání tak zatím moc zajímavých akcí nepřináší, Zlín hraje v obran v naprostém klidu.
     
    21:32
    Žižka se zmocnil sraženého puku na ose hřiště, jenže jeho rána nakonec Konráda nijak nepřekvapila. Tažená střela letěla přesně doprostřed branky, kde byl proti němu připravena lapačka olomouckého brankáře. Hra bude ale znovu pokračovat v jeho pásmu.
     
    20:24
    Domácí se hned od úvodního buly snaží o vysoké napadání, jenže pochytit zlínskou rozehrávku se jim nedaří. Okál naopak může vyvážet puk až do útočného pásma, Berani se tak usidlují v prostoru před Konrádem. Po přerušení hry se navíc bude i na stejném místě vhazovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Střely na branku v 1. třetině: Olomouc – 10, Zlín – 9
     
    První třetina potvrdila mnohé předpoklady, neboť ani jeden z týmu se neoprostil od jasných taktických pokynů, což zabránilo divácky atraktivnímu hurá hokeji. I tak však bylo na olomouckém ledě k vidění několik zajímavých momentů, menší nervozity Hanáků navíc využili ševci k úvodní brance utkání. Domácí už ale i díky menší nemohoucnosti v koncovce nakonec nedokázali odpovědět stejnou měrou. Druhá třetina tak ještě slibuje pořádně otevřenou zápletku, pokračujeme přibližně v 18:12.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:50
    Jaroměřský s Knotkem se ještě pokoušeli o rychlý ťukec za brankou a přihrávku před Kašíka, avšak nakonec už jim nezbyl čas. Ferenc se stačil dostatečně rychle vrátit a kotouč uklidnit.
     
    18:30
    Strapáč se protlačil na osu hřiště a spěchal na Kašíka, ranou doprostřed branky však Zlín nijak neohrozil. Hanáci ale musí rychle spěchat vzad, Berani startují rychlý kontr!
     
    17:35
    Zlín se podle všeho už v defenzívě postupně srovnává, neboť nyní přepustila Olomouc své pásmo právě soupeři. Kombinace po křídle ovšem k ničemu významnému zatím nevede, olomoucký obranný blok je relativně kompaktní.
     
    16:37
    Domácí se dostávají do obrovského presu! Ke Kašíkovi nejprve plným tryskem spěchal úderný Laš, jenže křídelník první formace nakonec podlehl tlakům beků. Od modré se nicméně za malou chvíli ozval Vyrůbalík a jeho rána už se dá považovat za gólovku. Zlínský brankář ji vyrazil betonem jen s velkou dávkou štěstěny!
     
    15:34
    Fryšara našel místečko ve změti těl před Konrádem a krásnou diagonálou vyzval na zteč Freibergse. Lotyšská zeď ve zlínské sestavě tím nepohrdla a okamžitě pálila z první. její rána letěla těsně vedle tyče!
     
    14:28
    Olomouci se po obdržené brance relativně daří atakovat soupeře a mohutně tlačit na zlínské řady, jenže efekt je prozatím minimální. taktická vyspělost hostí jim nyní pomáhá k absolutní hegemonii na ledě, Olomouc tak nyní na soupeře herně jednoznačně ztrácí.
    13:24 Pavel KLHŮFEK - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    13:24
    Zlín právě vstřelil branku!
    A máme tady první branku! Naprosto nehlídaný PAVEL KLHŮFEK před Konrádem už měl neskutečně usnadněnou práci, neboť mu pouze stačilo vybrat si stranu, kam pošle svou ránu z první. Olomoucká obrana nyní naprosto zaspala, neboť skórující hráč neměl žádného protivníka v okruhu pěti metrů Asistence: Michal Popelka.
     
    12:42
    Mrázovi se naskýtala menší šance na průnik po propadnutí kotouče přes Žižku, jenomže rázem bylo po akci. Berani se dokázali fantasticky vrátit na své pozice.
     
    12:17
    Beranům se podobně jako jejich soupeřům nepodařilo svou přesilovku proměnit ve větší gólovku, neboť nedokázali Olomouc výrazněji presovat. Jiří Ondrušek tak může naskočit na led přesně po dvou minutách hry od svého trestu.
     
    11:10
    Domácím se nakonec se štěstím podařilo dostat kotouč přes stření pásmo, Zlín je tak nucen odstartovat svou rozehrávku až zpoza své brány. Kohouti jsou ovšem připraveni už na modré čáře v plné polní.
     
    10:17
    Poprvé se k výhodě přesilové hry dostává také zlínské družstvo, potrestaným hráčem je Jiří Ondrušek (OLO), který až příliš přitvrdil v souboji u mantinelu. Sudí jeho přečin proti pravidlům vyhodnotili jako nedovolené bránění.
     
    09:52
    Zlínu se nezadařilo ve středním pásmu, rozhodčí tak hru po zakázaném uvolnění vrací znovu před Kašíka.
     
    09:08
    Jergl se nachomýtl k přihrávce za obranu, jenomže nakonec volného Hermana těsně nenašel. Olomouc nicméně ještě pokračuje v kombinaci, nebezpečná Škůrkova rána ovšem byla odcloněna Ferencem mimo brankoviště.
     
    08:25
    Zlínští hokejisté jsou znovu v tlaku v útočné třetině a nechtějí vůbec Moru pouštět k puku, obětaví obránci v čele se Škůrkem jsou sice aktivní v rozích, jenomže nakonec ani jeho zvýšený důraz úspěch nepřinesl. Berani se však nakonec po nepřesnosti dostávají do středního pásma.
     
    07:15
    Klhůfek se dostával do samostatného úniku přes nejistou obranu Olomouce, jenomže nakonec ho zradila přesnost v koncovce. Jeho rána ze střední vzdálenosti tak nakonec mířila těsně vedle brány, Konrád s obavami jen ohlédl za pukem, který rezonoval na plexi za brankou.
     
    06:19
    Jakub Galvas okamžitě po buly ve středním pásmu zkoušel nahazovat na soupeřovu branku, leč žádnou větší šanci svým počínáním nevyrobil. Zlínský brankář kotouč bez potíží vyhazuje do bezpečného prostoru.
     
    05:19
    Valenta se vrací za nerozhodného stavu zpátky na led, domácí se sice dostali do několika krátkých, ale permanentních tlaků, jenže zlínská defenzíva nakonec snahy domácích znemožnila. Berani navíc nyní mohou startovat další útočnou akci, Nosek rozehrává zpoza vlastní branky.
     
    04:21
    Olomouc měla první velkou tutovku! Burian s Irglem si přesně nejeli do prostoru, kam mířila střílená přihrávka Lukáše Galvase, jenomže Berany v těžké situaci podržel jistým zákrokem Kašík. Domácí forvardi ani na několikrát puk přes jeho vystrčený beton nedostali.
     
    03:19
    Olomouc se nyní poprvé v sérii může dostat k přesilové hře, unikajícího Eberleho si Tomáš Valenta (ZLN) přidržel nedovoleným způsobem. Rozhodčí jej celkem logicky odměňují menším trestem.
     
    02:24
    Berani jsou nadále mimořádně ofenzivně aktivní a prakticky nenechají Hanáky pořádně rozehrát. Jejich vrcholí i po zisku kotouče, ovšem zatím jejich kombinace k ničemu klíčovému nevedla. Prozatím jim schází štěstí ve finální fázi,
     
    01:53
    Žižka se dostal na levém křídle do zajímavé pozice k palbě, jenže nakonec byl Konrád připraven. Ránu z kruhů si slovenský brankář v olomouckých službách bez potíží pohlídal lapačkou, vhazovat se tak bude znovu před olomouckou bránou.
     
    01:18
    Valenta pálil od modré těsně vedle brány, domácí nakonec odražený pum dostávají do svého područí. Mora se navíc po následné nepřesné rozehrávce dostane přeci jen k puku, Zlín si zapisuje icing.
     
    00:52
    Nosek pálí tváří tvář Konrádovi pouze do výstroje svého protivníka! Olomouc přežila první velkou tutovku.
     
    00:20
    Jako první se ujímají puku Hanáci, kteří však okamžitě čelí tlaku Zlína. První obranná dvojice domácích však nastalou krizi v zadních řadách zvládá, nakonec s pomocí Knotka se dostává puk až do útočného pásma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba soupeři už stojí tváří tvář na hrací ploše, samotné utkání začne po doznění státní hymny.
     
    Oba mančafty v této chvíli ukončují rozbruslení, startujeme během dvaceti minut.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Ondrušek (A), J. Galvas, L. Galvas, Houdek – Eberle, J. Knotek (A), Laš – Irgl, Strapáč, Burian – Skladaný, Mráz, J. Káňa – Jergl, Herman, Holec.

    Aukro Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Žižka (A), Řezníček, Matějíček – Okál, Šťastný, Roberts Bukarts – J. Ondráček, Fořt, Šlahař – Kubiš (A), Fryšara, O. Veselý (C) – Klhůfek, Popelka, P. Sedláček.

    Rozhodčí: Hejduk, Kubičík – Tošenovjan, Kis.
     
    Hlavními rozhodčími tohoto utkání jsou Oldřich Hejduk a Zbyněk Kubičík, jako čároví jsou pak delegováni Rudolf Tošenovjan a Milan Kis.
     
    Ohlasy na soupeře z obou táborů

    Jiří Ondrušek (HC Olomouc): „Nemyslím si, že by Zlín v předkole na nás vytáhl jinou taktiku, než s jakou se prezentuje celou aktuální sezónu. Obecně hrají fyzicky hodně náročný hokej. Budou bruslit a dohrávat souboje, hrát jednoduše a protečovávat puky k nám do třetiny. Musíme se jim vyrovnat v pohybu a doufat, že to zvládneme.“

    Zdeněk Okál (Aukro Berani Zlín): „Jsme velmi podobné týmy, které hrají do těla a dost bruslí. Šance na vítězství jsou nesmírně vyrovnané. Zápasy budou velmi náročné, ušetřené síly cestováním se projeví na ledě. Klíčem k vítězství může být výkon Libora Kašíka, na něho budeme hodně spoléhat."
     
    Poslední 3 vzájemná utkání
    02.02.2018 Zlín x Olomouc 4:3 (46. kolo)
    26.12.2017 Olomouc x Zlín 1:0 (33. kolo)
    05.11.2017 Zlín x Olomouc 1:3 (20. kolo)
     
    Poslední 3 extraligové zápasy obou týmů

    HC Olomouc
    04.03.2018 Jihlava x Olomouc 3:0
    02.03.2018 Olomouc x Brno 7:2
    28.02.2018 Mladá Boleslav x Olomouc 3:4 pr.

    Aukro Berani Zlín
    04.03.2018 Plzeň x Zlín 3:2
    02.03.2018 Zlín x Chomutov 5:2
    28.02.2018 Sparta x Zlín 3:2
     
    Aukro Berani Zlín
    Ševci se nacházeli před sezónou v podobné pozici jako jejich nynější soupeř v předkole. Zlínský hokej se po odchodu strategického partnera PSG ocitl nad propastí, až akvizice v podobě bývalého televizního experta Martina Hostáka coby generálního manažera nakonec zřejmě udržela extraligovou licenci v Baťově městě. Management klubu se tak už během léta vydal cestou razantní přestavby, kromě nové titulárního partnera, identity a loga se po dlouhé době dostalo do názvu klubu i slovo "Berani". I přesto se však odhady expertů na výkon týmu spíše mírnily, a zde můžeme přesně vidět paralelu s Olomoucí, neboť Zlín měl podle jejich analýz k úplnému spodku tabulky. Konečný výsledek je však relativně odlišný.

    I svěřenci trenéra Roberta Svobody nicméně neměli start sezóny úplně nejvydařenější, dlouho se prali s formou a okupovali spíše ty nejspodnější příčky extraligové tabulky. Řešení nakonec bylo poměrně jednoduché, dva bratři v jedné formaci i v jednom týmu, to až na výjimky a anomálie s názvem Sedinové či Holíkové nedělá moc dobrotu. V plné nahotě se to potvrdilo u sourozenců Bukartsových. Až paradoxně po odchodu Rihardse se začalo významně dařit klíčovému muži zlínské sestavy Robertu Bukartsovi. Potvrzení vzrůstající formy týmu pak dodal v listopadové šňůře fantastických výkonů brankář Kašík, který dotáhl Zlínské až do elitní desítky. V prosinci pak dokonce družstvo dotáhlo svou pouť až na šesté místo! Po Novém roce se sice zlínská mašina trošku zadrhla, konstantním ziskem bodů se však postupně Berani usidlovali okolo místa osmého a stále ještě několikrát nakukovali dokonce do zmiňované šestky. Závěrečná prohra s Plzní jim však přímou účast ve čtvrtfinále play-off nakonec na poslední chvíli vzala.

    Nejproduktivnějším hráčem v kabině Zlínských byl už zmiňovaný lotyšský sniperRoberts Bukarts, který nakonec díky 21 brankám a 28 asistencím dosáhl na čtvrté místo v celé extralize dle počtu kanadských bodů. Konstantní výkony pak předváděli v průběhu této sezóny i Antonín Honejsek (16+15) i Zdeněk Okál (16+14). Taktéž třiceti bodů pak dosáhl i další forvard David Štastný (14+16), který mimo jiné odehrál i jednu juniorskou sezónu za Hanáky. Nejčastěji bodujícím bekem v drese Beranů je pak Lotyš s bohatými zkušenostmi ze zámoří Ralfs Freibergs, jenž přidal ke třem brankám celkem třiadvacet gólových nahrávek. V bráně pak září další muž se zkušenostmi s Olomoucí, Libor Kašík v průběhu sezóny vynechal jen jeden jediný mač, navíc má úspěšnost zákroků přes 92 %. Dvojkou by měl být pro tuto sérii Tomáš Štůrala.
     
    HC Olomouc
    Hanáci už tradičně před sezónou patřily v konstrukcích a analýzách expertů do kategorie týmů bez šancí. Bez jasné profilace, bez zájmu. Družstvo vedené trenérským lodivodem Zdeňkem Venerou ovšem nakonec dokázalo všechny předsezónní předpoklady doslova znemožnit. Olomouc sice vstupovala do letošního ročníku bez výraznější letní posily a svůj cíl jasně stanovila na vyhnutí se baráži, i přes to však nakonec jen těsně neskončila v elitní šestce s přímou účastí ve čtvrtfinále play-off.

    Celá dlouhá cesta Mory do předkola play-off však byla mnohem více zamotanější, než pouhé zgeneralizování na frází „vzpoura předpokladům". Ano, je nutno uvést a jasně přiznat, že tým start sezóny nedokázal úplně dobře chytit. Prohra 0:10 na půdě Plzně ještě zřejmě dlouho zůstane v podvědomí mnoha fanoušků jako velké stigma, které by nejradši nadobro vytěsnili z mysli. Po tomto zářijovém šoku z třetího extraligového kola ovšem přišel obrovský restart, pro kabinu i management. Zátěžová zkouška, která má větší vliv, než mnohé dlouhodobé koncepce. Od této chvíle se kohouti dokázali dostat do ligového průměru a postupnými kroky si znovu budovat poztrácené renomé. Samotný vrchol formy celého kádru poté přišel v prosinci, v němž se Olomouci povedlo až tři výjimky získat samé výhry, tabulkově to pak stačilo dokonce i na tuhou bitvu o pátou příčku. Jan Knotek tehdy mohl všem médiím předat jasné avízo, že Olomouc už nechce mít nálepku „outsiderů a betonářů".

    Křivka úspěchu nicméně i na Hané zažila své už historicky vžité fáze, po období velkého úspěchu přišel zčistajasna i čas letargie a zmaru. Olomouci se po novém roce nepodařilo navázat na své předešlé výkony a pracně vybudovaný náskok nad protivníky z dolní poloviny tabulky se razantně snižoval. Nakonec však družstvo alespoň předkolo play-off neuniklo. Klíčové duely po olympijské pauze Olomoučtí zvládli a o elitní šestku nakonec přišli až prohrou 0:3 v posledním kole v Jihlavě. V případě jakéhokoliv vítězství a platnosti ostatních výsledků daného kola by to ovšem po roční pauze znovu stačilo na čtvrtfinále play-off. To už jsou nicméně roviny spekulací, neboť konečná osmá příčka nyní nutí Moru sehrát předkolo play-off proti moravskému rivalovi ze Zlína.

    Na kom ovšem vlastně stojí aktuální olomoucká hra? Oproti mnoha dalším extraligovým týmům by se v kabině hledal jasný lídr z vrcholu kanadského bodování celé soutěže jen marně. Nejúspěšněji se v tomto ohledu umístil na konci elitní třicítky centr první formace Jan Knotek díky 17 brankám a 13 asistencím. Jen o dva body za ním je pak je pak jeho spoluhráč Marek Laš (12+16), kterému to hlavně v poslední době mimořádně střílelo. 27 bodů, tedy o ještě o bod méně pak má třetí do party ve formaci, hbitý křídelník Jan Eberle. V dalším výčtu opor nelze zapomenout na exbrněnského Viléma Buriana, momentálně hrajícího možná svou životní sezónu, kapitán Martin Vyrůbalík, defenzivní zeď, pak taktéž s dvěma brankami a sedmnácti asistencemi nemusí být zahanben. Nejznámější jméno v sestavě Zbyněk Irgl, jenž je na Hané vypůjčen z Třince, pak má taktéž relativně zajímavá čísla a jeho bohaté zkušenosti mohou být rozhodujícím jazýčkem na vahách úspěchu. V bráně stojí další pilíř Olomouce, účastník letošních olympijských her ve slovenském dresu Branislav Konrád dosáhl v základní části na úspěšnost přes 90,5 %. Záda by mu měl krýt v případě nouze Martin Falter.
     
    Hezký úterní podvečer, hokejová Tipsport extraliga se po konci své základní části nachýlila k prvním bojům o play-off. Ve dvou sériích předkola vyřazovací části se hned čtyři mančafty utkají o místa ve čtvrtfinále, obě bitvy se hrají na tři vítězná utkání. Velice fanouškovsky vypjatý střet slibuje zejména moravský souboj mezi Olomoucí a Zlínem. Jeho první utkání startuje v 17:20!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:20.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 30. Strapáč (Irgl, Laš), 43. Holec (Vyrůbalík, Jergl), 56. Strapáč (J. Galvas, Irgl) – 14. Klhůfek (Popelka), 50. Šťastný (Roberts Bukarts, Okál)


    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Škůrek, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Ondrušek (A), J. Galvas, L. Galvas, Houdek – Eberle, J. Knotek (A), Laš – Irgl, Strapáč, Burian – Skladaný, Mráz, J. Káňa – Jergl, Herman, Holec.
    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Ferenc, Freibergs, Nosek, Valenta, Žižka (A), Řezníček, Matějíček – Okál, Šťastný, Roberts Bukarts – J. Ondráček, Fořt, Šlahař – Kubiš (A), Fryšara, O. Veselý (C) – Klhůfek, Popelka, P. Sedláček.

    Rozhodčí: Hejduk, Kubičík – Tošenovjan, Kis

    Diváci: 4271
    Olomouc 3 1 Zlín
    #1 Úterý 06.03.2018 • 17:20
    Olomouc - Zlín 3:2
    #2 Středa 07.03.2018 • 18:00
    Olomouc - Zlín 1:3
    #3 Pátek 09.03.2018 • 17:00
    Zlín - Olomouc 1:2
    #4 Sobota 10.03.2018 • 16:00
    Zlín - Olomouc 2:3
    thejrc.org