Boston – Detroit 6:5 (po pr.) | New Jersey – Montreal 6:4 (kon.) | NY Rangers – Winnipeg 0:3 (kon.)
Columbus – Vegas 4:1 (kon.) | Tampa – Florida 5:4 (po pr.) | Nashville – Dallas 2:0 (kon.)
Minnesota – Carolina 6:2 (kon.) | Chicago – Colorado 2:1 (po pr.) | Anaheim – Washington 4:0 (kon.)
konec
HC Olomouc
1:3 (0:1, 0:1, 1:1) Stav série: 1:1
Berani Zlín
Středa 07.03.2018, 18:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Generali play off Tipsport extraligy • Předkolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Druhé utkání nakonec přineslo v rámci série vyrovnání aktuálního stavu. Třetí třetina sice dostala obrovskou dávku dramatu po vstřelení kontaktní branky ve 49. minutě z hole Knotka a dalšího olomouckého tlaku, jenomže nakonec z možného vyrovnání nebylo nic. I přes obrovské množství tutovek nakonec Olomouc inkasovala, čímž necelou půldruhou minutu před koncem pohřbila i sebemenší šance na zisk bodu. Tato moravská série předkola se tak do Zlína přesunuje za stavu 1:1, pokračování přijde na řadu v pátek od 17:30. Ode mě je to z Olomouce pro dnešek vše, přeji hezký zbytek středečního večera. (20:29:23)
     
    Nejlepší hráči utkání: Jan Knotek (Olomouc) – Antonín Honejsek (Zlín)
     
    Střely na branku celkem: Olomouc – 31, Zlín – 30
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Olomouc – 10, Zlín – 10
     
    Konec zápasu.
     
    59:37
    Domácí ještě čeká ještě jedno minioslabení. Martin Vyrůbalík (OLO) nedokázal chytit Fořta v rámci pravidel, na místo toho tak bývalého spoluhráče z jedné kabiny podrazil. Výsledek utkání je tak již prakticky potvrzen.
    58:21 Jiří ONDRÁČEK - 1:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    58:21
    Zlín právě vstřelil branku!
    Houdek zkusil posunout puk přes osu hřiště, jenomže tohle byla jen voda na mlýn Zlínským. JIŘÍ ONDRÁČEK se rozjel ze svého pásma a na levém křídle si udělal celkem solidní prostor na manévrování. Jeho rána nad nohu Konráda nakonec na zřejmě klíčovou branku utkání bez potíží stačila. Bez asistence.
     
    57:29
    Okál dostal pukem tvrdě do tváře, po krátké chvíli se však již nakonec s obtížemi sám zvedá z ledu. Přerušená hra se tak může znovu dostat k dalšímu pokračování.
     
    57:21
    Kašík podržel puk celkem daleko od brankoviště a hned se spustila u jeho betonů takřka nadneseně kolosální hromadná bitka. Sudí museli na poslední chvíli celou situaci hasit svým zákrokem, podle všeho se však vylučovat nebude.
     
    56:25
    Ne, Houdek teď nedostal ani metr čtvereční od tří zlínských bránících hráčů Berani rozhodně působí v defenzívě více pohotověji, olomoucké akce spíše spoléhají na náhodu. Momentálně puk navíc je za Konrádovou brankou.
     
    55:45
    Kašík požádal znovu o korekci na své helmě, hra nyní znovu na chvíli musí být přerušena.
     
    55:40
    Houdek po Vyrůbalíkově zpětné nahrávce na modrou čárou pálil jen milimetry vedle tyče! Zlín se momentálně dostává znovu pod velký nátlak soupeře, nicméně přežívá celkem ještě bez úhony.
     
    54:12
    Jaroměřský se dostával přes zhuštěný střed pásma do palby, avšak jeho rána nakonec byla vychytána perfektním Kašíkem. Zlín může jít do rychlého kontru!
     
    53:35
    Zlín své řady po komerční přestávce viditelně uklidnil, neboť Mora má velkou starost o alespoň zvýšení své ofenzivní činnosti. Berani jsou mimořádně pozorní.
     
    Dnešní utkání sleduje 5194 diváků.
     
    52:51
    Herman trefuje svou dělovkou tyč! Zlín přežil zřejmě další gólovku, Mora aktuálně ukazuje obrovské odhodlání vyrovnat stav utkání.
     
    52:01
    Strapáč měl hned dvě obrovské tutovky! Nejprve trefil tváří tvář Kašíkovi jen jeho betony, o malou chvíli pak schovanou ranou napálil obě tyčky. Olomouc nyní zvyšuje obrátky.
     
    51:24
    Hanáci zjevně chtějí ještě získat puk na svou stranu a možnou výhodu kombinace, momentálně je to však nadlidský úkol. Zlín nyní ukazuje svou taktickou vyspělost a drží si soupeře od těla. Koncovka ještě bude velmi dramatická.
     
    50:35
    Konrád také po dlouhé době musel operovat v brance, když se ho pokusil ohrozit Šťastný. Rána zlínského útočníka ovšem moc neplechy na domácí straně nezpůsobila, puk se odrazil od betonu do bezpečného prostoru.
     
    49:29
    Hanáci se zjevně trochu osmělují Berani jsou však i nadále v obraně pozorní. Moc velkých šancí tak kromě nadějně se rozvíjející akce Eberleho nenabízí. Olomoucký forvard navíc pálil vedle branky.
     
    49:00
    Do pře se dostali před Konrádem Honejsek s Irglem, avšak nakonec by vše mělo být bez větších nepřístojností. Sudí nakonec takřka oběma nemuseli asistovat.
    48:31 Jan KNOTEK - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    48:31
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí se vzbudili z marasmu. Nenápadné nahození Eberleho směřující na zadní tyč se nakonec dostalo až k JANU KNOTKOVI, který bez jakýchkoliv problémů dokázal dostat puk do odkryté branky. Kašík se zkoušel ještě přesunovat, avšak na rychlou střelu nestačil. Asistence: Jan Eberle, Jakub Galvas.
     
    47:25
    Irgl se dostával ke střelbě z mezikruží, jenomže v poslední chvíli mu vysekl puk od hokejky Matějíček, čímž se Olomouc dostala pryč z útočného pásma. Jaroměřský totiž odražený puk nezachytil.
     
    46:31
    Šlahař pálil z otočky z modré čáry pouze do Konráda, Olomouc se pro tuto chvíli zřejmě už ubránila. Domácí se totiž dostávají ke kombinací zpoza vlastní branky.
     
    46:02
    Holec nahodil po průniku přes pravou stanu puk na Kašíka, avšak jeho lehká nabídka nebyla pro zlínského brankáře nějak obtížná. Kotouč se tak dostává přímo do lapačky, následuje komerční přestávka.
     
    45:31
    Domácím se v této fázi zápasu stále nepodařilo najít svou ofenzivní sílu, což se projevuje hlavně v útočných akcích, které častokrát dost haprují. Spolupráce Hanáků není před Kašíkem nějak alespoň lehce povedená.
     
    44:34
    Klhůfek koketoval s možností individuální akce, kterou nakonec taktéž zvolil jako řešení své situace. Střela od mantinelu ovšem pro Konráda nebyla jakkoliv nebezpečná, olomoucký strážce branky ji vyrazil do rohu kluziště.
     
    43:25
    Knotek se dostával velmi akrobaticky s pukem až do útočného pásma, ale ani toto řešení nakonec nevedlo k úspěchu. Zlínská obrana se stačila vrátit a bez větších potíží mu kotouč odebrat s hokejky. Zatím hra obecně postrádá větší spád.
     
    42:05
    Sedláček se zkusil otočit přímo na předbrankovém prostoru a poslat překvapivě puk hned na Konráda, avšak slovenský brankář i s touto variantou zřejmě počítal. Domácí tak obstáli po jeho zákroku bez úhony.
     
    41:11
    Strapáč dostal pas přímo na osu hřiště, leč jeho akce nakonec delšího trvání neměla. Střela exvítkovického útočníka bez přípravy totiž okamžitě trefila prvního clonícího hráče Zlína. Olomouc stále v ofenzívě nemůže chytit rytmus.
     
    40:30
    Hanáci už od začátku mohutně presují a snaží se o aktivní forčeking, jedna chyba v rozehrávce však Olomouc v tuto chvíli připravuje o puk. Zlín se může v obraně postupně zkonsolidovat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina se už oproti první periodě ve své vypjatosti zklidnila, hlavní vliv na to rozhodně měla druhá zlínská branka, která poté dala utkání jasný směr. Beranům se dařilo Olomouc držet v odstupu a ani sami Hanáci moc šanci nevyprodukovali. Možné rozhodnutí o majiteli bodů z tohoto zápasu tak padne asi až po přestávce, startujeme přibližně v 19:45.
     
    Střely na branku ve 2. třetině: Olomouc – 8, Zlín – 3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:24
    Okál se pokoušel poslat vysokou nahrávku přesně na hokejku Štastného, leč toto řešení bylo až moc nekonformní a nekonvenční, že sám adresát přihrávky ani puk nezachytil. Berani pokračují i nadále v kombinaci.
     
    38:24
    Berani nijak svou početní výhodu nehrotí a pozvolnou kombinací drží Olomouc předaleko od své branky. Konrád tak nemá ani moc práce, puků na něj ještě v této herní situaci moc neletělo.
     
    37:59
    Unikající Honejsek padá na modré čáře, což je okamžitý pokyn pro sudí, aby vylučovali. Menší trest tak nyní vyfasoval Jan Jaroměřský (OLO), který viditelně soupeře podrazil.
     
    37:38
    Burian zkusil tečovat nahození Vyrůbalíka od modré, nicméně ani tato varianta nakonec nevede k olomouckému úspěchu. Puk po změně směru zamířil úplně mimo bránu, ševci se osvobozují.
     
    36:36
    Knotek po dlouhé době rozvířil stojaté vody zápasu, když poslal žabičku přesně na brankoviště. Nepřehlednou situaci ještě více zdramatizoval Bukarts, kterému přistál na hokejce skákavý puk, avšak nakonec těžký moment zvládl. Puk skončil vyhozen v rohu.
     
    35:21
    Olomouc dlouho ostřelovala Kašíkovu bránu, jenže nemohoucnost trefit prostor mezi třemi tyčemi Hanáky dost znevýhodňuje. Zlín tak bez problémů brání své pásmo.
     
    34:34
    Irgl dlouho bojoval o puk v rohu a pokusil se jej nakonec poslat na Jakuba Galvase, mladý obránce však nakonec nahrávku v šanci neproměnil. Jeho nahození mířilo vedle branky, Zlín se tak může v této chvíli srovnat v zadních řadách.
     
    33:31
    Knotek nahodil puk na unikajícího Eberleho, avšak tato výměna pozic nakonec byla shledána jako nepřípustná. Proti pravidlům se provinil druhý jmenovaný, jenž stál v ofsajdové pozici.
     
    32:35
    Bukarts procházel po pravém křídle, leč v souboji jednasedmdesátek byl úspěšnější Herman. Olomoucký forvard dokázal lotyšského snipera zablokovat hokejkou, ke střelbě tak ani nedošlo.
     
    31:37
    Mráz hledal svou skákavou nahrávkou někoho před zlínskou bránu, jenže druhá vlna nyní na hanácké straně úplně absentovala. Hluchá část zápasu tak nyní může pokračovat i zlínskou kombinací, Olomouc musí zařadit zpětný chod.
     
    30:16
    Burian vyzkoušel překvapivou sklepávačku vzad na Strapáče, leč druhý jmenovaný na tuto variantu asi nebyl úplně připraven. Rána z bezprostřední blízkosti Kašíka tak skončila jen vedle, Zlín se může dostat k rozehrávce od zadních řad.
     
    29:34
    Berani ve své ofenzivní aktivitě viditelně ustali a nechávají iniciativu na Olomouckých, jenže ani tento fakt domácím nevyhovuje. Jejich trápení v útoku totiž je hlavním faktem momentální absencí jejich šancí, Beranům stačí i poziční, nekonfliktní hra.
     
    28:15
    Káňa se dostal po rychlém brejku k výraznější možnosti na ohrožení Kašíka, ale nakonec vypálil pouze těsně vedle tyče. Plexisklo za zlínskou klecí jen zadunělo, Olomouc však odjíždí s nepořízenou.
     
    27:36
    Irgl dlouho kroužil okolo olomoucké klece, jenže finální řešení své akce asi ani sám dobře nezhodnotí. Jeho rána zápěstím totiž nakonec vinou technické nerovnosti ledu skončila jen na Žižkovi, Zlín se nyní může dostat k rozehrávce.
     
    26:57
    Vyrůbalík nešikovně vyhodil puk přímo do ochranné sítě, rozhodčí hru vykazují na středový kruh.
     
    26:25
    Domácím se ani natřikrát nepovedlo přejít střední pásmo, avšak se to přeci jen se štěstím čtvrté lajně Hanáků povedlo. Svou ofenzivní akci pak dokončili pouze ranou Hermana z kruhů, tu Kašík bez sebemenších potíží pohlídal lapačkou.
     
    25:37
    Olomouci se nakonec povedlo vyvézt kotouč až do rohu ke zlínské kleci, čímž se dostává Ondrušek na led a může putovat přímo na střídačku. Beranům se nakonec závěr vlastní početní výhody zřejmě nepovedl podle představ.
     
    24:34
    Zlín svého protivníka mohutně presuje při vlastní početní výhodě, avšak k dalším šancím kromě zajímavého příklepu Ference se nedostává. Hanáci jsou v obranném bloku celkem konsolidovaní a nechybují.
     
    23:37
    Olomouc čeká další oslabení, což jen potvrzuje, že kohouti nejsou momentálně moc v pohodě. Za faul v obranném pásmu si tak půjde momentálně na trestnou sednout Jiří Ondrušek (OLO).
    22:40 Pavel KLHŮFEK - 0:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    22:40
    Zlín právě vstřelil branku!
    Berani dokázali na několik dlouhých sekund zavřít olomouckou obrannou pětici v jejich pásmu, čehož nakonec zřejmě nejvíce využil PAVEL KLHŮFEK ke své druhé trefě v sérii. Právě k němu se totiž dostal odražený kotouč a jeho vyjetí na střed s rychlou střelou k tyči nakonec byly účinný recept na Konráda. Asistence: Jakub Ferenc, Ralfs Freibergs.
     
    21:05
    Honejsek pálil z osy hřiště, avšak hezkou clonu dokázal předvést Jakub Galvas. Puk tak skončil o notné tři metry vedle branky, Konrád v tuto chvíli nemusel ani zasahovat.
     
    20:20
    Eberlemu se podařilo ještě v poslední možnou chvíli udržet puk v útočném pásmu,čehož olomoucký křídelník ještě využil k prvnímu pokusu ve druhé třetině. Táhlá rána od modré však příliš nebezpčí nakonec nepřinesla, Kašík puk v klidu chytil do lapačky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina? To byl hotový festival šancí, kontroverzních momentů a velkých minisoubojů Včerejší matný dojem z prvního utkání série nyní pouhých dvacet minut doslova rozcupovalo. Nakonec však byl úspěšnější přeci jen Zlínu, kterému se povedlo využit jednu klíčovou šanci, Hanáci naopak v sérii přesilovek pouze spalovali tutovky. Zbytek utkání tak nabízí ještě fantastickou podívanou, pokračujeme přibližně v 18:57.
     
    Střely na branku v 1. třetině: Olomouc – 13, Zlín – 17
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:13
    Přesně v okamžiku, kdy Novotný vkročil znovu na led, se dostal k palbě Jaroměřský. Jeho rána z pravého křídle však Kašíkovi moc práce nenatropila. Puk se totiž odrazil do boční sítě, Olomouc nicméně bude pokračovat v kombinaci na soupeřově půdě.
     
    18:01
    Jakub Galvas spálil další tutovku! Olomoucký obránce se dostal k palbě z osy hřiště, jenže Kašík jeho ránu na poslední chvíli srazil do ochranné sítě. Vhazovat se tak bude znovu před zlínskou klecí.
     
    17:13
    Olomouci se naskýtá už další možnost početní výhody, když se v obranném rohu dopustil chyby Martin Novotný (ZLN), který podrazil unikajícího protihráče. Zlín tak musí znovu do čtyř.
     
    16:34
    Olomouci se tentokráte podařilo svou rozehrávku lehce zklidnit, čímž se udržela na zlínské třetině. Hanákům však schází jakýkoliv valný nápad, Berani tak v poklidu pozičně brání. Kašík je nyní skoro bez práce.
     
    15:28
    A znovu festival šancí! Na olomoucké straně se zkoušel dostat k vyrovnání po zpětné nahrávce Irgla do volného prostoru Skladaný, jenže Kašík jeho ránu bez potíží chytil. Na druhou stranu pak po hrubce Vyrůbalíka pádil osamocený Sedláček, avšak i on šanci spálil. Ve finální moment mířil vedle tyče.
     
    14:37
    Jakub Galvas nebyl daleko vyrovnání! Olomoucký štírek se procpal před branku, jeho tutovku mu však špičkou betonu vychytal Kašík. Zlín se nyní osvobozuje!
     
    14:03
    Zlín se znovu nechává vyloučit, když David Štastný (ZLN) nedokázal zastavit Ondruška dle pravidel. Podle sudích šlo o podražení.
     
    13:58
    Šťastný pokoušel dorazit Freibergsovu ránu od modré, jenomže obrana Olomouce se dokázala v poslední možnou chvíli vrátit do svého postavení. Hradba těl nakonec všechno nebezpečí odvrátila dostala puk mimo brankoviště.
     
    12:44
    Hosté mají další možnost přesilové hry, když se před chvíli nechal vyloučit Zbyněk Irgl (OLO). Olomoucká obrana vyrobila velkou krpu, kterou poté musel tento extřinecký plerej zachraňovat na poslední chvíli.
     
    12:35
    Jakub Galvas už už přehazoval Kašíka po přijmutí puku před bránou, jenomže zlínský brankář taktéž dokázal své nesporné umění. Rychlý výjezd z brankoviště mladému útočníkovi snížil úhel, čímž Zlín zachránil před jasnou gólovou akcí. Puk skončil u nohou zlínského fantoma v masce.
     
    11:19
    Konrád znovu předvádí neuvěřitelný zákrok! Proti Honejskovi už zbývalo jen zvednout nohy do výše, což nakonec pomohlo domácímu týmu před další katastrofou. Zlín měl už minimálně deset jasných šancí!
     
    10:47
    Zlín chytil neskutečnou útočnou sílu, když prakticky neustále olomouckého brankáře zasypává snůškou střel z různých vzdáleností. Konrád je ovšem momentálně stále velice pozorný, tentokrát vychytal střelu Veselého z kruhů.
    09:43 Antonín HONEJSEK - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    09:43
    Zlín právě vstřelil branku!
    A je tu první branka utkání! Chyba domácích na předbrankovém prostoru nakonec umožnila ANTONÍNU HONEJSKOVI celkem pohodlnou dorážku. Konrád byl naprosto mimo golmanskou osu, neboť moment před tím ještě vyrážel zlínskou střelu, jeho šance na zákrok se rovnaly zázraku. Asistence: Ralfs Freibergs.
     
    08:40
    Vzájemná strkanice Jana Jaroměřského (OLO) a Ondřeje Veselého (ZLN) byla odměněna rozhodčímu celkem po právu, oba vyfasovali dvouminutový trest za hrubost.
     
    08:36
    Na konci olomoucký přesilovky se ještě pokoušel pálit Jakub Galvas, ale jeho ránu Kašík vykryl betonem. Kubiš se tak může dostat na led přesně po dvou minutách hry.
     
    07:15
    Laš obdržel od Houdka krásnou diagonálu skrz celé střední pásmo a olomoucký forvard toho málem bezezbytku využil. Jeho nájezd po pravém křídle ale ke skórování nevedl, jeho rána mířila těsně nad branku. Podle všeho ji ještě nadzvedl špičkou masky Kašík.
     
    06:36
    Strapáč se snažil rozehrát zpoza své brány, jenže přeaktivní Pavel Kubiš (ZLN) nakonec nešťastně při napadání nechal před olomouckým hráčem hokejku. Rozhodčí ho tak nakonec odměnili menším trestem za podražení.
     
    06:00
    Zlín měl další tutovku! Nejprve se o rychlou střelu zápěstím pokoušel na levé straně Kubiš, jenže v této situaci byl ještě Konrád připraven. Puk ale slovenský brankář jen vyrazil před sebe, kde už stál bystrý Honejsek. I on však byl vychytán, Konrád předvedl spektakulární rozštěp!
     
    05:11
    Fořt nebyl daleko od branky! Jeho fantastický průnik po levé straně ukázal Zlínu možnou cestu na olomouckou hru, nicméně nakonec byla tutovka neproměněna. Puk proletěl těsně nad horní tyčkou domácí brány.
     
    04:35
    Fořt s Bukartsem zkoušel vyvézt puk mimo zlínské pásmo, jenomže olomoucká obrana si tentokráte počínala bezchybně. Puk tak znovu míří do středního pásma, první lajna Beranů nyní žádá o střídání.
     
    03:54
    Olomouc se sice snažil o mohutnou kombinaci, avšak absence výraznějších šancí jí ve dvojnásobné přesilovce zřejmě stála výraznější výhodu oproti soupeři. Zlínská trojice naopak hrdinně celou situaci zvládla v hlubokém bloku.
     
    02:23
    Na ledě se strhla další hromadná bitka před zlínskou bránou, na trestnou za potyčku tentokráte zamíří Jan Knotek (OLO) a Ralfs Freibergs (ZLN). Oba vyfasovali čtyřminutové tresty za hrubost
     
    01:54
    Kašík se vrací v této chvíli zpět do brány!
     
    01:54
    Na ledě zůstal ležet Lukáš Galvas a rozhodčí se tentokrát rozhodli potrestat hned dva zlínské hráče, neboť i Strapáč byl při úniku faulován. Na trestnou lavici tak zamířil Antonín Honejsek (ZLN) za podražení, Pavel Kubiš (ZLN) pyká za hákování,
     
    01:14
    Žižka se taktéž rozhodl vypálit bez většího rozmýšlení a velmi pozorný musel být tentokrát i Konrád. Puk se nicméně pár čísel na ledě lehce vznesl, ale domácí brankář nakonec střelu vyrazil. Olomouc se dostává k puku.
     
    00:46
    Irgl pálil po buly těsně vedle branky, Zlín přežil další domácí šanci!
     
    00:42
    Jde zřejmě o helmu, ovšem rozhodčí už nemají na zlínského brankáře trpělivost. Do brána tak míří Tomáš Štůrala.
     
    00:42
    Kašík má zřejmě nějaký problém s výstrojí po předešlé strkanici na brankovišti, hra tak ještě bude na chvíli asi stát.
     
    00:42
    Olomouc měla první brankovou šanci! Irgl s Eberlem dostali kotouč do předbrankového prostoru, puk však podle všeho Kašík dokázal udržet před brankovou čáru. V následné strkanici si oba tábory uštědřili mnoho ran a rozhodčí museli být v rozdělování všech soubůjků mimořádně aktivní. Branka není po prozkoumání videa následně uznána.
     
    00:28
    Zlín se hned od prvních vteřin utkání snaží o forčeking, který olomoucké řady hodně zatáhl až ke Konrádovi. první pokus o střelu ovšem končí neúspěchem. Ference zablokoval Knotek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Po doznění státní hymny už nic nebraní startu utkání, druhá kapitola moravské bitvy začíná za pár okamžiků.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Houdek, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Ondrušek (A), J. Galvas, L. Galvas, Staněk – Eberle, J. Knotek (A), Laš – Irgl, Strapáč, Burian – Skladaný, Mráz, J. Káňa – Jergl, Herman, Holec.

    Aukro Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Ferenc, Freibergs, Žižka (A), Valenta, Matějíček, Řezníček, M. Novotný – Okál, Šťastný, Roberts Bukarts – J. Ondráček, Fořt, Šlahař – Kubiš (A), Honejsek, O. Veselý (C) – Klhůfek, Fryšara, P. Sedláček.

    Rozhodčí: Pavlovič, Pešina – Frodl, Komárek.
     
    Oba mančafty momentálně podstupují důkladní rozbruslení, do startu utkání už zbývá pouhá půlhodina.
     
    Hlavními rozhodčími tohoto utkání jsou Alexander Pavlovič a Vladimír Pešina. Jako čároví arbitři jsou pak delegování Jakub Frodl a Vít Komárek.
     
    Ohlasy obou táborů po prvním utkání

    Zdeněk Venera (HC Olomouc): „První třetina nebyla podle našich představ. Herně jsme nebyli úplně v pohodě a Zlín šel zaslouženě do vedení. Důležitý byl vyrovnávací gól, který nám hodně pomohl, po němž jsme šli díky naší aktivita do vedení. Druhá vyrovnávací branka Zlína nás ale hodně přibrzdila. Za stavu 2:2 se mohlo utkání překlopit na jakoukoliv stranu. Jsme rádi, že nakonec na naši. Rozhodly výraznou měrou i přesilovky.“

    Robert Svoboda (Aukro Berani Zlín): „Podařil se nám vstup do utkání. Měli jsme dobrý pohyb a vyložené šance, byla tam i jedna tyčka. Nepodařilo se nám z toho bohužel vytěžit víc než jeden gól. Druhá třetina byla vyrovnaná. Domácí ožili a srovnali. Jejich hra byla aktivnější. Nevyužili jsme přesilovky, které jsme měli, což rozhodlo. Naopak domácí to trefili. Tým musíme pochválit za přístup a sebevědomou hru. Věříme, že ve středu budeme šťastnější.“
    V prvním utkání předkola Radoslav Illo na zlínské soupisce chyběl.

    Slovenský bojovník Radoslav Illo ???????? #SuperTacks

    Příspěvek sdílený CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),

     
    Vzájemná utkání v základní části
    02.02.2018 Zlín x Olomouc 4:3 (46. kolo)
    26.12.2017 Olomouc x Zlín 1:0 (33. kolo)
    05.11.2017 Zlín x Olomouc 1:3 (20. kolo)
    24.09.2017 Olomouc x Zlín 3:4 pr. (7. kolo
     
    První utkání série
    Zahajovací duel moravské bitvy v předkole splnil všechna předzápasová očekávání. Obrovský důraz na taktickou svázanost, obranná hra převyšující tu ofenzivní. Nicméně i přes lehce nezáživný tón a slabší návštěvu se nakonec nakonec diváci ještě dočkali dramatu. Olomouc šla na startu třetí třetiny do vedení 2:1, avšak zlínská strana ještě stačila zásluhou Štastného odpovědět. Konečné rozřešení nakonec nabídl krásný mladého Jakuba Galvase, kterým Petr Strapáč nepohrdl. Pumelice trefená do šibenice tak darovala úvodní bod Hanákům.

    HC Olomouc – Aukro Berani Zlín 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
    Branky: 30. Strapáč (Irgl, Laš), 43. Holec (Vyrůbalík, Jergl), 56. Strapáč (J. Galvas, Irgl) – 14. Klhůfek (Popelka), 50. Šťastný (Roberts Bukarts, Okál)
     
    Poslední 3 zápasy obou týmů v základní části

    HC Olomouc
    04.03.2018 Jihlava x Olomouc 3:0
    02.03.2018 Olomouc x Brno 7:2
    28.02.2018 Mladá Boleslav x Olomouc 3:4 pr.

    Aukro Berani Zlín
    04.03.2018 Plzeň x Zlín 3:2
    02.03.2018 Zlín x Chomutov 5:2
    28.02.2018 Sparta x Zlín 3:2
     
    Aukro Berani Zlín
    Ševci se nacházeli před sezónou v podobné pozici jako jejich nynější soupeř v předkole. Zlínský hokej se po odchodu strategického partnera PSG ocitl nad propastí, až akvizice v podobě bývalého televizního experta Martina Hostáka coby generálního manažera nakonec zřejmě udržela extraligovou licenci v Baťově městě. Management klubu se tak už během léta vydal cestou razantní přestavby, kromě nové titulárního partnera, identity a loga se po dlouhé době dostalo do názvu klubu i slovo "Berani". I přesto se však odhady expertů na výkon týmu spíše mírnily, a zde můžeme přesně vidět paralelu s Olomoucí, neboť Zlín měl podle jejich analýz k úplnému spodku tabulky. Konečný výsledek je však relativně odlišný.

    I svěřenci trenéra Roberta Svobody nicméně neměli start sezóny úplně nejvydařenější, dlouho se prali s formou a okupovali spíše ty nejspodnější příčky extraligové tabulky. Řešení nakonec bylo poměrně jednoduché, dva bratři v jedné formaci i v jednom týmu, to až na výjimky a anomálie s názvem Sedinové či Holíkové nedělá moc dobrotu. V plné nahotě se to potvrdilo u sourozenců Bukartsových. Až paradoxně po odchodu Rihardse se začalo významně dařit klíčovému muži zlínské sestavy Robertu Bukartsovi. Potvrzení vzrůstající formy týmu pak dodal v listopadové šňůře fantastických výkonů brankář Kašík, který dotáhl Zlínské až do elitní desítky. V prosinci pak dokonce družstvo dotáhlo svou pouť až na šesté místo! Po Novém roce se sice zlínská mašina trošku zadrhla, konstantním ziskem bodů se však postupně Berani usidlovali okolo místa osmého a stále ještě několikrát nakukovali dokonce do zmiňované šestky. Závěrečná prohra s Plzní jim však přímou účast ve čtvrtfinále play-off nakonec na poslední chvíli vzala.

    Nejproduktivnějším hráčem v kabině Zlínských byl už zmiňovaný lotyšský sniperRoberts Bukarts, který nakonec díky 21 brankám a 28 asistencím dosáhl na čtvrté místo v celé extralize dle počtu kanadských bodů. Konstantní výkony pak předváděli v průběhu této sezóny i Antonín Honejsek (16+15) i Zdeněk Okál (16+14). Taktéž třiceti bodů pak dosáhl i další forvard David Štastný (14+16), který mimo jiné odehrál i jednu juniorskou sezónu za Hanáky. Nejčastěji bodujícím bekem v drese Beranů je pak Lotyš s bohatými zkušenostmi ze zámoří Ralfs Freibergs, jenž přidal ke třem brankám celkem třiadvacet gólových nahrávek. V bráně pak září další muž se zkušenostmi s Olomoucí, Libor Kašík v průběhu sezóny vynechal jen jeden jediný mač, navíc má úspěšnost zákroků přes 92 %. Dvojkou by měl být pro tuto sérii Tomáš Štůrala.
     
    HC Olomouc
    Hanáci už tradičně před sezónou patřily v konstrukcích a analýzách expertů do kategorie týmů bez šancí. Bez jasné profilace, bez zájmu. Družstvo vedené trenérským lodivodem Zdeňkem Venerou ovšem nakonec dokázalo všechny předsezónní předpoklady doslova znemožnit. Olomouc sice vstupovala do letošního ročníku bez výraznější letní posily a svůj cíl jasně stanovila na vyhnutí se baráži, i přes to však nakonec jen těsně neskončila v elitní šestce s přímou účastí ve čtvrtfinále play-off.

    Celá dlouhá cesta Mory do předkola play-off však byla mnohem více zamotanější, než pouhé zgeneralizování na frází „vzpoura předpokladům". Ano, je nutno uvést a jasně přiznat, že tým start sezóny nedokázal úplně dobře chytit. Prohra 0:10 na půdě Plzně ještě zřejmě dlouho zůstane v podvědomí mnoha fanoušků jako velké stigma, které by nejradši nadobro vytěsnili z mysli. Po tomto zářijovém šoku z třetího extraligového kola ovšem přišel obrovský restart, pro kabinu i management. Zátěžová zkouška, která má větší vliv, než mnohé dlouhodobé koncepce. Od této chvíle se kohouti dokázali dostat do ligového průměru a postupnými kroky si znovu budovat poztrácené renomé. Samotný vrchol formy celého kádru poté přišel v prosinci, v němž se Olomouci povedlo až tři výjimky získat samé výhry, tabulkově to pak stačilo dokonce i na tuhou bitvu o pátou příčku. Jan Knotek tehdy mohl všem médiím předat jasné avízo, že Olomouc už nechce mít nálepku „outsiderů a betonářů".

    Křivka úspěchu nicméně i na Hané zažila své už historicky vžité fáze, po období velkého úspěchu přišel zčistajasna i čas letargie a zmaru. Olomouci se po novém roce nepodařilo navázat na své předešlé výkony a pracně vybudovaný náskok nad protivníky z dolní poloviny tabulky se razantně snižoval. Nakonec však družstvo alespoň předkolo play-off neuniklo. Klíčové duely po olympijské pauze Olomoučtí zvládli a o elitní šestku nakonec přišli až prohrou 0:3 v posledním kole v Jihlavě. V případě jakéhokoliv vítězství a platnosti ostatních výsledků daného kola by to ovšem po roční pauze znovu stačilo na čtvrtfinále play-off. To už jsou nicméně roviny spekulací, neboť konečná osmá příčka nyní nutí Moru sehrát předkolo play-off proti moravskému rivalovi ze Zlína.

    Na kom ovšem vlastně stojí aktuální olomoucká hra? Oproti mnoha dalším extraligovým týmům by se v kabině hledal jasný lídr z vrcholu kanadského bodování celé soutěže jen marně. Nejúspěšněji se v tomto ohledu umístil na konci elitní třicítky centr první formace Jan Knotek díky 17 brankám a 13 asistencím. Jen o dva body za ním je pak je pak jeho spoluhráč Marek Laš (12+16), kterému to hlavně v poslední době mimořádně střílelo. 27 bodů, tedy o ještě o bod méně pak má třetí do party ve formaci, hbitý křídelník Jan Eberle. V dalším výčtu opor nelze zapomenout na exbrněnského Viléma Buriana, momentálně hrajícího možná svou životní sezónu, kapitán Martin Vyrůbalík, defenzivní zeď, pak taktéž s dvěma brankami a sedmnácti asistencemi nemusí být zahanben. Nejznámější jméno v sestavě Zbyněk Irgl, jenž je na Hané vypůjčen z Třince, pak má taktéž relativně zajímavá čísla a jeho bohaté zkušenosti mohou být rozhodujícím jazýčkem na vahách úspěchu. V bráně stojí další pilíř Olomouce, účastník letošních olympijských her ve slovenském dresu Branislav Konrád dosáhl v základní části na úspěšnost přes 90,5 %. Záda by mu měl krýt v případě nouze Martin Falter.
     
    Hezký středeční večer, dnes si program nejvyšší hokejové soutěže připravil pro tuzemské fanoušky druhé zápasy z obou sérií předkol, v nichž si už může jeden z mančaftů vybojovat matchball. Velmi divácky třaskavou bitvou je hlavně střet Olomouce se Zlínem. Jeho druhé pokračování startuje v 18:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 49. J. Knotek (Eberle, J. Galvas) – 10. Honejsek (Freibergs), 23. Klhůfek (Ferenc, Freibergs), 59. J. Ondráček


    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Houdek, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Ondrušek (A), J. Galvas, L. Galvas, Staněk – Eberle, J. Knotek (A), Laš – Irgl, Strapáč, Burian – Skladaný, Mráz, J. Káňa – Jergl, Herman, Holec.
    Berani Zlín: Kašík (1. Štůrala) – Ferenc, Freibergs, Žižka (A), Valenta, Matějíček, Řezníček, M. Novotný – Okál, Šťastný, Roberts Bukarts – J. Ondráček, Fořt, Šlahař – Kubiš (A), Honejsek, O. Veselý (C) – Klhůfek, Fryšara, P. Sedláček.

    Rozhodčí: Pavlovič, Pešina – Frodl, Komárek

    Diváci: 5194
    Olomouc 3 1 Zlín
    #1 Úterý 06.03.2018 • 17:20
    Olomouc - Zlín 3:2
    #2 Středa 07.03.2018 • 18:00
    Olomouc - Zlín 1:3
    #3 Pátek 09.03.2018 • 17:00
    Zlín - Olomouc 1:2
    #4 Sobota 10.03.2018 • 16:00
    Zlín - Olomouc 2:3
    thejrc.org