Vítkovice – Žižkov 3:5 (kon.) | Hr. Králové – Č. Budějovice 2:1 (kon.) | Ústí n. L. – Pardubice 0:0 (kon.)
konec
MFK Vítkovice
3:5 (2:2)
FK Viktoria Žižkov
Pátek 09.03.2018, 17:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    88
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    MARTIN BZIRSKÝ nakonec přeci jen kosmeticky upravuje skóre. Aktivní Pašek poslal tentokrát přízemní míč napříč šestnáctkou a právě Bzirský tentokrát svůj náběh načasoval skvěle. Zblízka uklízí míč do sítě.
     
    81
    Žižkov právě vstřelil branku!
    To už je pro domácí až přáíliš kruté. Žižkov dokonale využívá nabízených šancí a JAN KUCHTA dnes skvěle plní roli brejkového hráče. Unikl obraně po levé straně, ocitl se trochu z úhlu sám před Chmielem, mohl se ho zeptat, kam to chce a nakonec ho prostě prostřelil. Druhý gól Kuchty v zápase.
     
    74
    Žižkov právě vstřelil branku!
    MIROSLAV PODRAZKÝ si postavil míč na puntík a poslal míč po levici Chmiela tak, že na něj brankář nemohl dosáhnout. Druh gól žižkovského kapitána v zápase výrazně zvyšuje šance hostů na druhé vítězství v řadě.
     
    50
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Žižkov otáčí zápas a poprvé vede! Zaloužený gól po výborném nástupu do druhé půle vstřelil kapitán a nejlepší střelec týmu MIROSLAV PODRAZKÝ, který byl úplně volný před vápnem po skvělé zpětné přihrávce a pravačkou zakroutil míč na zadní tyč do šibenice. Chmiel neměl nárok.
     
    44
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Batioja sice nezkrotil míč před půlkruhem, ale Viktoriáni se udrželi na útočné polovině a nakonec našli recept na domácí obranu! Tím byla akce z levé strany a přihrávka po zemi na malé vápno, kde byl připravený právě AUGUSTO BATIOJA, který neměl žádný problém uklidit míč do sítě!
     
    33
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Domácí jdou podruhé v zápase do vedení! DAVID PAŠEK se výborně rozběhl po pravé straně, dostal ideální přihrávku ze středu pole, na kterou Pardubský nemohl dosáhnout a vítkovický záložník se křížnou střelou po zemi na zadní tyč nemýlil! Také pro něj premiérová trefa v prvním ligovém zápase za Vítkovice!
     
    24
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Druhá střela Žižkova na branku znamená vyrovnání! Hrubé chyby domácích stoperů využil Augusto Batioja, v brejkové situaci ještě na vlastní polovině poslal míč do nohy rozběhnutého JANA KUCHTY, který nabral rychlost, protáhl se mezi špatně postavenými stopery a úprk na branku zakončil po zemi přesně k levé tyči!
     
    9
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Jenže míč zůstal v moci domácích na útočné polovině a ti si v další akci poradili mnohem lépe! Centr z pravého křídla se snášel na hlavu nehlídaného Tomáše Mrázka, který nepovedeným zakončením paradoně vytvořil výbornou příležitost pro LIBORA ŽONDRU na zadní tyči, který dostihl míč, uklidil ho pod břevno a dočkal se prvního gólu v novém dresu hned v úvodním jarním zápase!

    Libor Štěpán

    Branky: 9. Žondra, 33. Pašek, 88. Bzirský – 24. Kuchta, 44. Batioja, 50. Podrazký, 74. Podrazký (pen.), 81. Kuchta

    Karty:   29. Urbančok (VIT), 60. Mikula (VIT), 89. Žondra (VIT)


    MFK Vítkovice: Chmiel – Prajza, Mikula (C), Dramé, Hýbl – Pašek, Motyčka (64. Bzirský), Ožvolda, Urbančok (52. Mišinský) – Mrázek, Žondra.
    Náhradníci: Květon – Cverna, Okleštěk, Moučka, Mišinský, Bzirský, Praus.

    FK Viktoria Žižkov: K. Hrubeš – Dressler, Košťál, Švejdík, Pardubský – Podrazký (C), Pavlata, Batioja – Štípek (70. Musa), Urbanec (84. Trávníček) – Kuchta (84. Frimmel).
    Náhradníci: P. Soukup – V. Mareš, M. Čermák, Musa, P. Hašek, Frimmel, Trávníček.

    Rozhodčí: Klíma – Pochylý, Podaný

    Diváci: 571
    thejrc.org