Vítkovice – Žižkov 3:5 (kon.) | Hr. Králové – Č. Budějovice 2:1 (kon.) | Ústí n. L. – Pardubice 0:0 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
2:1 (1:0)
SK Dynamo Č. Budějovice
Pátek 09.03.2018, 17:00 • Všesportovní stadion, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je dobojováno. Byli jsme svědky hodně bojovného utkání, které nenabídlo mnoho šancí, ale když už nějaká přišla, tak byla proměněna. Nejdříve šli do vedení domácí, na což Dynamo našlo odpověď v podobě dalekonosné střely Haška. Hosté byli po většinu zápasu aktivnějším týmem, ale nebylo jim to nic platné. Na konci utkání totiž polevili a po špatně ubráněné standardce inkasovali. Hradec Králové tak slaví a dostává se zpět do boje o přední příčky tabulky. Naopak Českým Budějovicím se dost možná opět zdálí postupové příčky. (18:57:43)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Tak to je neskutečné rozuzlení zápasu! Dlouhý míč doplachtil až do vápna, kde se k němu doslova prodral MAREK PLAŠIL a stal se hrdinou dnešního zápasu. To je střídání jako hrom. Domácí trenér bude velmi spokojen.
     
    90+2
    Sajčič (CEB) ještě zajel do protihráče a vidí žlutou kartu. První dnešního zápasu. S tím přichází i poslední šance v podobě volného kopu.
     
    90+2
    V poslední minutě je tu ještě šance pro domácí. Dlouhý aut do vápna skončil střelou po odraženém míči, ale ta trefila jen obránce a je jasné, že dnes to bude remíza.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje dvě minuty, na útočné polovině jsou hosté. Ti zkusili centr do vápna, ale ten doletěl jen do náručí Ottmara.
     
    90+1
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Jakub Pešek, přichází Lukáš Pouček.
     
    90
    Dynamo kombinuje na své polovině a nikam se moc nežene. Oba celky asi se ziskem bodu budou spokojení.
     
    89
    Hra pokračuje, do konce už ale nezbývá moc času. Zdá se, že dnes se body budou dělit.
     
    88
    Poslední dvě minuty začínají s míčem na kopačkách hosté. Dočkáme se ještě nějaké šance jednoho či druhého týmu? Zatím vidíme pouze tvrdý souboj na polovině hřiště, volný kop pro hosty.
     
    87
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Martin Nosek, přichází Marek Plašil.
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Ivo Táborský, přichází Milan Nitrianský.
     
    86
    Už se pokračuje ve hře, Nosek je, zdá se, v pořádku. Míč putuje na kopačky Dynama a to se pomalu vydává na útočnou steč.
     
    84
    Hašek se hnal do protiútoku, ale narazil na Noska. A to velmi tvrdě. Domácí obránce zůstává ležet na trávníku a pospíchají k němu lékaři. To nevypadá vůbec dobře.
     
    83
    Ani jeden tým nechce udělat chybu, která by jej stála body. Jde to vidět i na hře, která je poměrně kouskovaná a šance nepřicházejí.
     
    82
    Hra se hodně vyrovnala, domácí se ale dopustili útočného faulu a přijdou tak o míč, se kterým bude moci operovat soupeř.
     
    81
    Nene, tedy alespoň prozatím. DLouhý centr doplaval pouze do rukavic brankáře Staňka, jenž mohl pouze poděkovat a poslat své spoluhráče do protiútoku.
     
    80
    Volný přímý kop pro domácí tým ze zajímavé pozoce u pravého rohu vápna. Dočkáme se ještě jedné gólové radosti?
     
    79
    Tak přeci jen přišel zajíamvý centr do vápna, kde si Staněk nerozuměl s obráncem a mohla z toho být pořádná minela. To se ovšem nestalo a Hradec po odkopu zůstal u míče.

    Michal Janoštík

    Branky: 31. Vlkanova, 90+3. Plašil – 71. Hašek

    Karty:   90+2. Sajčič (CEB)


    FC Hradec Králové: Ottmar (C) – M. Černý, Čech, Nosek (87. Plašil), Urma – Martan, Schwarz, Pajer, Funda (77. Šípek) – Vlkanova, Pázler (77. Janoušek).
    Náhradníci: Lindr – Zorvan, Kvída, Krátký, Janoušek, Šípek, Plašil.

    SK Dynamo Č. Budějovice: Staněk – Vondra, Kladrubský (C), P. Novák, Řezáč – Javorek, Čavoš – Táborský (87. Nitrianský), Hašek, Pešek (90+1. Pouček) – Sajčič.
    Náhradníci: Křížek – Havel, Pouček, Puchel, Nitrianský, Mashike Sukisa.

    Rozhodčí: Ginzel – Koval, Kožár
    thejrc.org