Heracles – Twente 2:1 (kon.)
konec
Heracles Almelo
2:1 (0:0)
FC Twente
Pátek 09.03.2018, 20:00 • Polman Stadion (Almelo) • Nizozemská Eredivisie • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Nizozemská nejvyšší soutěž má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Heracles Almelo a FC Twente.
     
    Heracles Almelo

    Fotbalisté Heraclesu se v letošní sezóně nachází ve spodní polovině tabulky, konkrétněji na jedenácté pozici. Almelo se nachází ve velmi slušné formě, neboť z posledních čtyřech ligových zápasů zvítězilo hned třikat. Domácí celek dnešního utkání se nachází od pohárových pozic s rozdílem sedmi bodů. Naopak na první sestupovou příčku má náskok dostačujících patnáct bodů. Nejproduktivnějším hráčem tohoto celku je nizozemský forvard Reuven Niemeijer, jenž má na kontě osm bodů.
     
    FC Twente

    Na druhé straně stojí doslova tragicky hrající Twente, které se nachází v sestupovém pásmu. Twente zatím nasbíralo pouze osmnáct bodů a na první nesestupovou pozici ztrácí pět bodů. Hostující celek dnešního utkání zvítězil pouze ve čtyřech případech, naopak hned v šestnácti zápasech nevydoloval ani bod. Twente se potýká s třetí nejhůře střílejícím útokem celé soutěže, na druhé straně se podobným způsobem prezentuje také defenzivní činnost.
     
    Úvodní sestavy:

    Heracles Almelo: B. Castro – Breukers, Droste, R. Pröpper, Baas – Jakubiak, Monteiro, van Ooijen – Kuwas, Vermeij, Peterson.
    Náhradníci: Zeinstra, Brouwer – D. Wuytens, van Hintum, Darri, Gladon, M. Osman, Navrátil, van de Berg, Niemeijer.

    FC Twente: Drommel – van der Lely, Bijen, Lam, Cuevas – Maher, Holla, Jensen, Maria – Boere, Tighadouini.
    Náhradníci: Brondeel – Hooiveld, Thesker, Jensen, Liendl, van der Heyden, Slagveer, El Hamdaoui.

    Rozhodčí: Blom – Balder, Polman.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Žlutou kartu dostává Adam Maher (FC Twente).
     
    2
    Úvodní vteřiny nám přináší opravdu překvapivou záležitost. Hostující Maher totiž tvrdě zajel do protihráče a v rukou sudího uviděl žlutou kartu.
     
    3
    Zároveň se Heracles dostalo k rozehrávce přímého kopu, který si vzal na starost Kunas. Jeho ránu musel Drommel vyrazit vedle branky.
     
    4
    Logicky se tak konal úvodný rohový kop, který na přední tyči odvrátil pozorný Lam. Domácí ale zůstávají u balónu.
     
    5
    Baas si navedl míč na pravou nohu a poté vyprodukoval prudký centr. Naběhnuvší Breukers ale neměl šanci dosáhnout na balón.
     
    6
    Poprvé se k míči dostal také domácí brankář Castro, jenž se po chvilkové práci s balónem rozhodl roztáhnout hru na pravou stranu.
     
    7
    Hodně hraniční zákrok vytasil poblíž středového kruhu domácí Jakubiak, sudí ale nechal pokračovat ve hře. Almelo ale rychle přišlo o balón.
     
    8
    Žlutou kartu dostává Peter van Ooijen (Heracles Almelo).
     
    9
    Tak pozor! Peterson si to sympaticky namířil až do malého vápna, kde po kontaktu s Bijenem upadl. Rozhodčí ale nechává pokračovat ve hře.
    9. Měla se pískat penalta?
     
    10
    Twente mělo k dispozici úvodní standardku, která ale nebyla rozehrána dle představ. V pokutovém území byl nejvýše jeden z domácích.
     
    11
    O několik vteřinek později si hosté vyzkoušeli také rohový kop. Maherova exekuce pouze proskákala pokutovým územím bez jediného zásahu.
     
    12
    Kuwas se drzým průnikem dostal kolem Cuevase, který evidentně nestíhal. Domácí křídelník se ale při driblinku dostal ven z hrací plochy.
     
    13
    Nepřesnost na druhé straně. Zatím velmi dobře hrající Maher chtěl kolmicí nastartovat Mariu, tato myšlenka ale neměla ideální parametry.
     
    14
    To samé také ze strany Heraclesu. Baas se z levé strany rozhodl odcentrovat před brankáře Drommela, ten ale přetažený centr pouze kontroloval.
     
    15
    Maher oslovil na pravé straně volného Mariu, který uspěl v rychlostním souboji. Na centrovanou nabídku si sice naskočil Boere, jeho hlavička ale nebyla důrazná.
     
    16
    Po delší době se Heracles dostal k rozehrávce rohového kopu. Ještě před dopadem míče ale musel rozhodčí odpískat útočný faul.
     
    17
    Monteiro se podíval vpřed, načež vyslal náramnou přihrávku na Vermeije. Druhý jmenovaný si zasekl balón, následně mu ho ale ukopl jeden z hostů.
     
    18
    Momentálně se hra trochu uklidnila. K vidění nespočet osobních soubojů, přičemž se ani jedno z mužstev nemůže dostat k ničemu vážnějšímu.
     
    19
    Heracles se opět pokusilo o útočný výpad, který měl na svědomí středopolař Monteiro. Po jeho přihrávce ale o balón přišel Vermeij.
     
    20
    Kuwas dokázal ustrážit hrací předmět proti vydatné přesile protihráčů, avšak poté zřejmě zbytečně spolupracoval s Breukersem.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, jenž nám nabídla hodně jednostrannou podívanou. Fotbalisté Twente jsou čím dál více pasivnější.
     
    22
    Jakubiak zřejmě prováhal ideální příležitost ke střele a místo toho ještě kombinoval s Monteirem. Jednoznačně špatné řešení akce.
     
    23
    Hostující obranný val si na hranici faulu poradil s Kuwasem, který jen marně rozhazoval rukama. Následně je pískáno ve prospěch hostů.
     
    24
    Hráči Twente rozehráli nabízenou standardku nakrátko a v tuto chvíli sledujeme poklidnou kombinaci na obranné polovině outsidera dnešního zápasu.
     
    28
    Kuwas si hezkým způsobem zpracoval balón a ihned poté hledal vytáhlého kolegu Vermeije. Před ním na poslední chvíli zakročil Lam.
     
    29
    Žlutou kartu dostává Cristián Cuevas (FC Twente).
     
    30
    Balón ale doskákal pouze za brankovou čáru a na pořadu dne byl další rohový kop. I ten ale skončil odpískaným útočným faulem.
     
    31
    Kuwasova další standardka mířila opět na kolegu Vermeije, který se ani tentokráte neprosadil ve vzduchu. Drommel bude vykopávat.
     
    32
    Nicméně stále platí, že oba brankář jsou bez zákroku. Heracles je sice směrem dopředu aktivnější, žádná vyložená šance ale zatím nepřišla.
     
    33
    Jeden z nejaktivnějších hráčů úvodního dějství Kuwas opět řádil na pravém křídle, kde si chtěl dojít pro rohový kop. Hosté s tímto úmyslem ale počítali.
     
    34
    To nebylo vůbec špatné! Balón doskočil přímo na nohu Mahera, jehož dělovku musel Castro vyrazit nad břevno.
    34. Maherova jedovka.
     
    35
    Twente ještě mělo k dispozici rohový kop, jenž se s pořádnou dávkou štěstí dostal na místo určení. Tam ale Boere selhal při zpracování.
     
    36
    Další zbytečná ztráta. Záložní řada Heraclesu možná až příliš kombinovala a balón se z kopačky Kuwase dostal za postranní čáru.
     
    37
    Zatím hodně nenápadný Jensen to zkoušel individuálním způsobem, načež na jeho přetažený centr nedosáhl křídelník Maria.
     
    38
    Kuwas měl další příležitost z rohového kopu. Nizozemský forvard tentokráte rozehrál nakrátko, načež situaci musel řešit brankář Drommel.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli se bude nastavovat.
     
    44
    Vypadá to že, žádnou přesnou trefu v prvním poločase neuvidíme. Hra se v tuto chvíli totiž odvíjí ve středu hrací plochy.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou úvodní dějství, jenž nám nenabídlo žádnou přesnou trefu. Více ze hry měli podle očekávání domácí hráči, avšak žádná vyložená šance nepřišla. Paradoxně to ale byli hosté, kdo mohl udeřit zničehonic. Maherova jedovka ale nakonec skončila na rukavici Castra.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali an starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodních vteřinách se s míčem seznámila kompletní jedenáctka hostujícího celku. V tuto chvíli ho má na kopačce Drommel.
     
    49
    Záhy se ale Twente vlastní zbrklostí připravilo o kulatý nesmysl. Heracles se nachází u středového kruhu, kde roztáčí kolotoč přihrávek.
     
    50
    Na opačné straně spěchal za balónem Boere, jeho počínání v souboji s Propperem bylo posouzeno jako nedovolené. Castro bude vykopávat.
     
    50
    Twente právě vstřelilo branku!
    Hosté se dostávají do vedení! Zdálo se, že rychlý kontr v podání fotbalistů Twente byl zazděn, avšak opak byl pravdou. Holla totiž našel zcela osamoceného ADNANA TIGHADOUINIHO, jenž zamířil přesně k tyči.
    50. Adnane TIGHADOUINI - 0:1
     
    51
    Rázem se utkání dostává do úplně jiné situace. V tuto chvíli jsou na tahu domácí hráči, kteří byli povětšinu času aktivnějším týmem.
     
    52
    O rychlou odpověď se mohl ránou zpoza šestnáctky postarat Peterson. Švédský forvard pálil tvrdě nártem, míč ale skončil těsně nad břevnem.
     
    53
    Breukers chtěl z pravé strany poslat do šestnáctky nebezpečný centr, ten ale znovu skončil za brankou. Drommel se ujme rozhrávky.
     
    54
    Almelo se okamžitě snaží zrychlit a také zpřesnit kombinace. Soupeř ale velmi dobře pokrývá prostor u svého pokutového území.
     
    55
    Navíc je pískáno ve prospěch Twente. Domácí Kuwas si totiž v souboji pomáhal rukama, což následně odhalil také hlavní sudí.
     
    56
    Další ránu z velké vzdálenosti si přichystal Maher, avšak nyní se jednalo o propagační pokus. Castro nemusel proti střele vůbec zasahovat.
     
    57
    Twente se konečně alespoň trochu podařilo uklidnit hru. Jejich série přihrávek probíhá na vlastní obranné polovině.
     
    57
    Heracles právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno! Kuwas fantastickou kolmicí našel naběhnuvšího Baase, který okamžitě servíroval balón před branku. Tam se do zakončení natlačil KRISTOFFER PETERSON, jenž s pořádnou dávkou štěstí dopravil míč do sítě.
    57. Kristoffer PETERSON - 1:1
     
    58
    Na vyrovnávací branku jsme tak nemuseli dlouho čekat. Domácí dokázali zužitkovat svojí první vyloženou šanci a v tuto chvíli se hraje od začátku.
     
    59
    Heracles rázem ožilo a ihned chtělo vstřelit další branku. Jakubiak věděl, že má před sebou ideální pozici ke střele, svoje zakončení ale poslal do hlediště.
     
    60
    Hodne překvapivým zakončením to zkusil Kuwas, jehož ránu zřejmě Drommel vůbec neviděl. I tak stačil hostující brankář na poslední chvíli reagovat.
     
    61
    Naopak hosté se k míči moc často nedostávají. Uvidíme, jestli se to postupem času změní. Každopádně Almelo táhne další útočnou akci.
     
    62
    Šance také na druhé straně. Domácí obrana naprosto propadla při bránění a celou akci musel hasit důležitým zákrokem Castro.
     
    63
    Zároveň se nám časomíra dostala za hodinu hry a nutno dodat, že ve druhém dějství sledujeme výrazně ofenzivnější podívanou.
     
    63
    Heracles právě vstřelil branku!
    To jsou věci, domácí jdou totiž do vedení! Kuwas rozehrál rohový kop na zadní tyč, kde vracel balón před branku Pröpper. Jeho hlavičku se snažil odklidit do bezpečí ADAM MAHER, avšak míč poslal pouze do břevna, od kterého se odrazil do brány.
    63. Adam MAHER - 2:1
     
    64
    Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Wout Droste, přichází Dries Wuytens.
     
    65
    Heraclesu stačilo pouhých šest minut na to, aby otočil stav zápasu. Nyní budou muset výrazně přidat hosté, jenž jsou v posledních minutách hodně pasivní.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Jamiro Monteiro (Heracles Almelo).
     
    67
    Žlutou kartu dostává Jeroen van der Lely (FC Twente).
     
    68
    Maherova standardní situace se kroutila směrem do branky, načež ho žádný z hráčů v červených dresech nedokázal tečovat.
     
    69
    Maria se dokázal uvolnit poblíž autové čáry, následný centr se mu ale hrubě nepovedl. Domácí příznivci doprovodili soupeře ironickým potleskem.
     
    72
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Adnane Tighadouini, přichází Mounir El Hamdaoui.
     
    74
    Momentálně sledujeme vyrovnanou pasáž, neboť je patrné, že hosté chtějí s výsledkem něco udělat. Stále ale narážejí na pozornou obranu soupeře.
     
    75
    Monteiro mohl postupovat do rozhozené obrany, avšak včas dokázal zakročit Bijen. Míč se následně dostal až na polovinu domácích.
     
    76
    Baas nikam nespěchal a svůj úprk podél autové čáry si raději rozmyslel. K vidění tak byla zpětná přihrávka ke svým obranným kolegům.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Dries Wuytens (Heracles Almelo).
     
    78
    Střídající El Hamdaoui se snad poprvé seznámil s kulatým nesmyslem, který vybojoval ve středu hrací plochy. Hosté jsou v držení míče.
     
    79
    Do malého vápna Twente se snášel hodně nebezpečný centr, který dokázal jako první odehrát Bijen. V opačném případě by se do zakončení natlačil Vermeij.
     
    80
    To je škoda pro domácí. Heracles totiž podniklo bleskurychlý kontr, který slabou přihrávkou na levou stranu zazdil Breukers.
     
    80
    Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Vincent Vermeij, přichází Paul Gladon.
     
    81
    Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Tom Boere, přichází Jos Hooiveld.
     
    82
    Časomíra se nám dostala do závěrečné desetiminutovky. Twente je sice o něco aktivnější, brankář Castro ale už delší dobu čeká na zákrok.
     
    83
    Střídající Hooiveld se okamžitě zapojil do útočného manévru, po kterém se ale sám nacházel v ofsajdu. Domácí tak budou moci uklidnit hru.
     
    84
    Maria se ujal dalekonosného autu až na hranici šestnáctky. Tam ale v hlavičkovém souboji uspěl domácí Breukers, jenž odpravil míč z nebezpečné zóny.
     
    85
    Velká šance na vyrovnání! Jensen dokázal obrat jednoho z protihráčů o balón, avšak poté zamířil pouze doprostřed branky.
     
    86
    Lam si nechtěl komplikovat život a míč raději poslal až k brankáři Drommelovi. Následná rychlá akce skončila ofsajdovým postavením.
     
    89
    Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Tim Breukers, přichází Tim van de Berg.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+2
    Hosté mají v nastaveném čase velký tlak. Stále ale nesmí zapomínat na zadní vrátka, kam se soupeř určitě snaží chystat.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Konec! Heracles Almelo nakonec otočilo nepříznivý stav z úvodu druhého poločasu a z dnešního utkání tak bere všechny tři body. Nutno dodat, že vítězství je zřejmě zasloužené, domácí totiž měli povětšinu času výraznou územní převahu.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:14. (21:51:26)

    David Suchý

    Branky: 57. Peterson – 50. Tighadouini, 63. Maher

    Karty:   8. van Ooijen (HRC), 66. Monteiro (HRC), 77. D. Wuytens (HRC) – 1. Maher (TWE), 29. Cuevas (TWE), 67. van der Lely (TWE)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:14.
    Heracles Almelo: B. Castro – Breukers (89. van de Berg), Droste (64. D. Wuytens), R. Pröpper, Baas – Jakubiak, Monteiro, van Ooijen – Kuwas, Vermeij (80. Gladon), Peterson.
    Náhradníci: Zeinstra, Brouwer – D. Wuytens, van Hintum, Darri, Gladon, M. Osman, Navrátil, van de Berg, Niemeijer.

    FC Twente: Drommel – van der Lely, Bijen, Lam, Cuevas – Maher, Holla, Jensen, Maria – Boere (81. Hooiveld), Tighadouini (72. El Hamdaoui).
    Náhradníci: Brondeel – Hooiveld, Thesker, Jensen, Liendl, van der Heyden, Slagveer, El Hamdaoui.

    Rozhodčí: Blom – Balder, Polman
    bahis siteleri