Kometa Brno – Kladno 1:3 (kon.) | K. Vary – Č. Budějovice 2:4 (kon.) | Liberec – Sparta 7:4 (kon.)
HC Plzeň – Salzburg 1:2 (kon.) | Pardubice – Zlín 6:1 (kon.) | Žďár n/S – Chomutov 5:4 (kon.)
Letňany – Warriors Brno 8:1 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 4:2 (kon.) | Vsetín – Olomouc 3:5 (kon.)
Havlíčkův Brod – HC Litvínov 2:8 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:2 (0:1, 0:0, 4:1)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 09.03.2018, 17:15 • ČPP Aréna • Extraliga staršího dorostu • 27. kolo
Partner:
     
    57:09
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak tohle je skutečně obrat, jak se sluší a patří! Od brankáře Daniela Dvořáka putoval kotouč na Dominika Sklenáře, který jej ještě předal TADEÁŠI JAKUBCOVI. Ten se trefil do horní části vítkovické branky a svou trefu náležitě oslavil. vyhodil do vzduchu rukavici a po koleni doklouzal až do středního pásma – 4:2. Asistence: Dominik Sklenář, Daniel Dvořák.
     
    52:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    V posledních minutách se tahle třetina Hradeckým opravdu daří, právě nyní se totiž domácí poprvé dostávají do vedení! Miroslav Kukla narýsoval geniální průnikovou nahrávku na PETRA POPPELA, který využil samostatný únik náramně. V rychlosti předvedl svižný bekhendový blafák, položil gólmana na led a zavěsil pod horní tyč – 2:2. Asistence: Miroslav Kukla, Dominik Sklenář.
     
    50:53
    Hradec právě vstřelil branku!
    A Východočeši skuteční vyrovnávají na 2:2, stačilo jim k tomu pouhých 9 vteřin! Bleskovou akci zahájilo vyhrané vhazování, po němž doputoval touš na hůl MIROSLAVA KUKLY. Ten se s ničím nepáral a od modré čáry procpal puk až do sítě. Asistence: Denis Martinec.
     
    43:55
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesilová hra hostů má zatím přesně opačný účinek, prosazují se v ní totiž domácí! Zásluhu na snížení na 1:2 má PETR POPPEL, který se dostal k puku v prostoru mezi kruhy, lehce s ním zamíchal a poslal touš přímo do pravého horního rohu. Bez asistence.
     
    40:15
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ostravané na nic nečekali a hned po příchodu z kabiny přetavili přesilovku ve vedení 2:0! Hradecká obrana byla trošku rozhozená, čehož využil Viktor Konečný. Ten poslal puk úplně volnému PETRU FRIDRICHOVI, který usměrnil černou pryž za bezmocného Dvořáka. Asistence: Viktor Konečný, Dominik Věntus.
     
    19:33
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hradečtí se sice celou třetinu drželi opticky více na puku, 27 vteřin před sirénou se ale vedení ujímá Ridera! Vítkovičtí se dostali do přečíslení, v němž Jakub Vacula chytře posunul puk na ŠIMONA BÍLÉHO. Ten nic nevymýšlel a z první poslal kotouč do východočeské sítě – 0:1. Asistence: Jakub Vacula, Adam Beránek.

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 44. Poppel, 51. Kukla (Martinec), 53. Poppel (Kukla, Sklenář), 58. Jakubec (Sklenář, Dvořák) – 20. Bílý (Vacula, Beránek), 41. Fridrich (Konečný, Věntus)


    Mountfield HK: Dvořák (Vacek) – Řehák, Kukla, Voňka (A), Junek, Janoušek, Martinec, Pěnčík (C), J. Kynčl, Kuboš – Dominik Šedivý, Sklenář, Jakubec, M. Síla, T. Pinkas, Hrabčák (A), Šánek, Komma, Poppel. Trenér: Libor Pivko.
    HC Vítkovice Ridera: Piták (Micka) – Bílý, Zpletal, Raška, Smička, Vacula, Kunc – Lednický, Fridrich (C), Beránek (A), Mrva (A), Bernovský, Kylnar, Konečný, Věntus, Lewandowski. Trenér: Jan Vavrečka.

    Rozhodčí: Veselý – Kis, Maštalíř
    thejrc.org