Kometa Brno – Kladno 1:3 (kon.) | K. Vary – Č. Budějovice 2:4 (kon.) | Liberec – Sparta 7:4 (kon.)
HC Plzeň – Salzburg 1:2 (kon.) | Pardubice – Zlín 6:1 (kon.) | Žďár n/S – Chomutov 5:4 (kon.)
Letňany – Warriors Brno 8:1 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 4:2 (kon.) | Vsetín – Olomouc 3:5 (kon.)
Havlíčkův Brod – HC Litvínov 2:8 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:2 (0:1, 0:0, 4:1)
HC Vítkovice Ridera
Pátek 09.03.2018, 17:15 • ČPP Aréna • Extraliga staršího dorostu • 27. kolo
Partner:
     
    58:51
    Vítkovické mužstvo si vyžádalo oddechový čas. Uvidíme hru bez gólmana?
     
    58:51
    Po souboji u mantinelu zůstal na ledě ležet hradecký Dominik Sklenář, jenž nakonec na střídačku doputoval za podpory spoluhráče a lékaře.
     
    57:09
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak tohle je skutečně obrat, jak se sluší a patří! Od brankáře Daniela Dvořáka putoval kotouč na Dominika Sklenáře, který jej ještě předal TADEÁŠI JAKUBCOVI. Ten se trefil do horní části vítkovické branky a svou trefu náležitě oslavil. vyhodil do vzduchu rukavici a po koleni doklouzal až do středního pásma – 4:2. Asistence: Dominik Sklenář, Daniel Dvořák.
     
    56:50
    Zápas dnes končí pro vítkovického Marcela Kunce, jenž vyfasoval desetiminutový trest a poté ještě trest do konce utkání za nesportovní chování a míří do kabiny.
     
    56:03
    Teď už se ale vylučuje, a to na hradecké straně. Dominik Šedivý si odsedí trest za podražení a Ostravané mohou vyrovnat v početní výhodě.
     
    52:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    V posledních minutách se tahle třetina Hradeckým opravdu daří, právě nyní se totiž domácí poprvé dostávají do vedení! Miroslav Kukla narýsoval geniální průnikovou nahrávku na PETRA POPPELA, který využil samostatný únik náramně. V rychlosti předvedl svižný bekhendový blafák, položil gólmana na led a zavěsil pod horní tyč – 2:2. Asistence: Miroslav Kukla, Dominik Sklenář.
     
    50:53
    Hradec právě vstřelil branku!
    A Východočeši skuteční vyrovnávají na 2:2, stačilo jim k tomu pouhých 9 vteřin! Bleskovou akci zahájilo vyhrané vhazování, po němž doputoval touš na hůl MIROSLAVA KUKLY. Ten se s ničím nepáral a od modré čáry procpal puk až do sítě. Asistence: Denis Martinec.
     
    50:44
    Domácí mají možnost vyrovnat v přesilovce, Marcel Kunc je potrestán za podražení.
     
    43:55
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesilová hra hostů má zatím přesně opačný účinek, prosazují se v ní totiž domácí! Zásluhu na snížení na 1:2 má PETR POPPEL, který se dostal k puku v prostoru mezi kruhy, lehce s ním zamíchal a poslal touš přímo do pravého horního rohu. Bez asistence.
     
    42:51
    A nakonec je z toho východočeské oslabení. Vítkovice budou hrát v početní výhodě poté, co je hradecká střídačka potrestána za nebezpečnou výstroj.
     
    40:15
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ostravané na nic nečekali a hned po příchodu z kabiny přetavili přesilovku ve vedení 2:0! Hradecká obrana byla trošku rozhozená, čehož využil Viktor Konečný. Ten poslal puk úplně volnému PETRU FRIDRICHOVI, který usměrnil černou pryž za bezmocného Dvořáka. Asistence: Viktor Konečný, Dominik Věntus.
     
    38:54
    Hradečtí se v závěru třetiny budou muset bránit ve čtyřech, Tadeáš Jakubec je totiž potrestán za nedovolené bránění.
     
    37:51
    Ovšem pozor teď na Vítkovice! Nejprve vytěsnil Dvořák pryč Bílého střelu z přečíslení, pak si poradil i s dalším závarem na svém brankovišti.
     
    33:31
    Tadeáš Jakubec se prokličkoval až na brankoviště, kde chtěl zvednout puk nad Pitákovi pravé rameno. O pár centimetrů mu jeho úmysly nevyšly.
     
    29:25
    A zároveň s jeho zákrokem se také vylučuje. Hradecký Petr Poppel jde pykat za krosček , přesilovka pro Rideru.
     
    27:57
    Hosté jsou už kompletní, Hradečtí ale dál koušou! Petr Kuboš střílel do prázdné, kotouč ale na poslední chvíli zastavil Piták pravým betonem!
     
    27:24
    David Voňka nahrál křížem Dominiku Sklenářovi, tomu se ale nepovedlo vystřelit z první a jeho pokus pak Piták vychytal.
     
    25:43
    Jakub Mrva právě usedá na trestnou lavici, dopustil se totiž hrubosti. Mountfield může srovnat v přesilovce.
     
    25:33
    Tadeáš Jakubec mohl přiťukávat do prázdné brány, puk ale netrefil a skončil jen v rohu!
     
    19:33
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hradečtí se sice celou třetinu drželi opticky více na puku, 27 vteřin před sirénou se ale vedení ujímá Ridera! Vítkovičtí se dostali do přečíslení, v němž Jakub Vacula chytře posunul puk na ŠIMONA BÍLÉHO. Ten nic nevymýšlel a z první poslal kotouč do východočeské sítě – 0:1. Asistence: Jakub Vacula, Adam Beránek.
     
    19:03
    Samuel Hrabčák neměl v mezikruží moc času na přemýšlení, a tak zkusil vypálit křížem do pravého horního rohu. Tuhle střelu ale Piták zřejmě čekal, protože jeho hbitá lapačka se vyšvihla přesně proti puku.
     
    17:13
    Petr Poppel stál na modré čáře a krásně na jeden dotek přiťukl rozjetému Tadeáši Pinkasovi, jemuž se otevřel prostor a z levého kruhu mohl střílet. Rychle ale zareagoval Piták, který východočeskou střeli vytěsnil pryč.
     
    16:11
    Jakub Lewandowski se z ničeho nic ocitl sám před Dvořákem, ke své smůle ale nedokázal neposedný kotouč zpracovat a z hranice brankoviště poslat do brány. Místo toho ho hradecká obrana odpálila pryč.
     
    14:02
    Tadeáši Pinkasovi se nepovedlo prokličkovat přes modrou čáru, Hradečtí ale přesto dostali puk do třetiny. Dominik Piták se pak musel hodně natahovat, ránu z pravého kruhu ale nakonec chytil lapačkou.
     
    12:36
    František Řehák měl před sebou dálnici a využil ji ke střele, kterou těsně před gólmanem ještě tečoval jeden z jeho spoluhráčů. Chvilku nikdo nevěděl, kde černá pryž je, pak sudí hru přerušil.
     
    08:58
    A ta se na 36 vteřin zdvojnásobí! Vojtěch Lednický je totiž vyloučen za podražení a uvidíme hru 5 na 3.
     
    07:35
    A teď se navíc poměr sil na ledě vyrovná. Viktor Konečný totiž nedovoleně bránil a už putuje za katr.
     
    06:38
    A nyní se vylučuje také na druhé straně, v početní výhodě budou hrát pro změnu Ostravané. Matěj Síla je totiž potrestán za podražení.
     
    03:21
    Prvním vyloučeným mužem zápasu je Petr Smička, jenž jde pykat za hákování. Hradec si tak zahraje přesilovku.

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 44. Poppel, 51. Kukla (Martinec), 53. Poppel (Kukla, Sklenář), 58. Jakubec (Sklenář, Dvořák) – 20. Bílý (Vacula, Beránek), 41. Fridrich (Konečný, Věntus)


    Mountfield HK: Dvořák (Vacek) – Řehák, Kukla, Voňka (A), Junek, Janoušek, Martinec, Pěnčík (C), J. Kynčl, Kuboš – Dominik Šedivý, Sklenář, Jakubec, M. Síla, T. Pinkas, Hrabčák (A), Šánek, Komma, Poppel. Trenér: Libor Pivko.
    HC Vítkovice Ridera: Piták (Micka) – Bílý, Zpletal, Raška, Smička, Vacula, Kunc – Lednický, Fridrich (C), Beránek (A), Mrva (A), Bernovský, Kylnar, Konečný, Věntus, Lewandowski. Trenér: Jan Vavrečka.

    Rozhodčí: Veselý – Kis, Maštalíř
    bahis siteleri