Poprad – Nitra 2:4 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Banská Bystrica 3:1 (kon.) | Detva – Žilina 1:4 (kon.)
Zvolen – Trenčín 4:5 (kon.) | Nové Zámky – Košice 4:2 (kon.)
konec
HK Detva
1:4 (0:2, 1:0, 0:2)
MsHK Žilina
sk Pátek 09.03.2018, 17:30 • Zimný štadión Detva • Tipos Extraliga (SR) • 53. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vítam všetkých priaznivcov hokeja pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá HC 07 Detva a MsHK Žilina. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 17:30, jeho priebehom vás bude sprevádzať Miroslav Revaj.

    Dnes sú na programe ďalšie stretnutia v rámci hokejovej Tipsport Ligy, teda najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku. Základná časť tejto súťaže už pomaličky bude končiť, takže jednotlivé celky ešte bojujú o čo najlepšie umiestnenie pred play-off, alebo aj o miestenku do vyraďovacej časti. To však nie je prípad ani jedného z aktérov tohto stretnutia.

    HC 07 Detva:
    Domáci hokejisti si v tomto ročníku nováčikom a platia pomyselnú nováčikovskú daň. Dlho sa hokejistom z Detvy v súťaži nedarilo a bodové zápisy prichádzali len sporadicky. Potom však prišlo lepšie obdobie nováčika súťaže, do tabuľky pribúdali body a aj skalpy nad silnými mužstvami. Aj tak sa však domáci celok nachádza na poslednom mieste so ziskom 40 bodov a už s určitosťou čaká Detvu baráž o udržanie sa v najvyššej hokejovej súťaži. Niekoľko zápasov je pri mužstve nový tréner Josef Turek, ktorý sa mohol v minulom kole so svojimi zverencami tešiť z víťazstva nad lídrom z Nitry, s ktorým si doma poradil prekvapivo 4:3.

    MsHK Žilina:
    Hostia sa naopak už dlhodobo držia na 7. mieste a na tejto priečke už do konca základnej časti aj ostanú. Momentálne má Žilina na svojom konte 66 bodov, čo je o 12 viac ako majú ôsme Nové Zámky a o 22 menej ako siedmy Poprad, v hre je už len 6 bodov do konca základnej hracej časti. Žilina však v poslednom období strieda horšie výkony s lepšími, čo sa aj odzrkadľuje na jej poslednej forme. Síce len nedávno prišla prekvapivá domáca výhra 5:0 nad Zvolenom, ale v poslednom zápase podobným výsledkom prehrali na ľade v Trenčíne.

    Favorit:
    Papierové predpoklady do tejto úlohy stavajú hostí, ale v Detve sa často všetkým mužstvám hráva zle proti húževnatému domácemu mužstvu, ktoré je navyše posilnené víťazstvom nad Nitrou z minulého kola, dá sa tak predpokladať zrejme vyrovnané stretnutie. Uvidíme teda, ako to napokon celé dopadne.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 07 Detva: Hackett ( A. Nagy) – Kuklev, Gachulinec, Sládok, F. Fekiač, Macejko, Šimon, Jendroľ, Vyskoč – Sitnikov, Surovka, Belluš – Žilka, Chovan, Milý – Ščurko, Šimon, Videlka – Piačka, M. Surový, Róth

    MsHK Žilina: Mikoláš (Tomek) – Kozák, Hatala, Andersons, Roman, Mendrej, Turian, Coma, Prášil – Konečný, Hruška, Stupka – Jurík, Holovič, Handlovský – Rogoň, Ondruš, Švihálek – Váňa, Valášek, Dolinajec

    Rozhodca: Peter Stano, Juraj Konc st. – Tomáš Gegáň, Peter Rojík – Jozef Vrábel
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Príjemný podvečer prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku zápasu v rámci hokejovej Tipsport ligy medzi mužstvami HC 07 Detva a MsHK Žilina už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch celkov. Ako už bolo spomenuté, v tomto zápase už nepôjde o nič podstatné, ale určite sa oba celky budú chcieť naladiť víťazstvom do ďalších bojov, ktoré ich čakajú v ďalších stretnutiach. Zápas z pozície rozhodcov povedú páni Peter Stano, Juraj Konc st. – Tomáš Gegáň, Peter Rojík – Jozef Vrábel. Na štadióne v Detve je už teda všetko pripravené, čaká sa len na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia.

    Pri sledovaní tohto online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na ľadovej ploche, prvá tretina sa už čoskoro začne!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:15
    Prvá tretina tohto zápasu sa už naplno rozbehla, buly vyhrala domáce Detva, ktorá však momentálne kombinuje vo svojom pásme.
     
    00:28
    Ihneď je tu zaujímavá príležitosť na strane hostí! Žilina získala buly v obrannom pásme domácich, pred bránku dostal výbornú prihrávku Kozák, ale brankára Hacketta sa mu prekonať nepodarilo.
     
    01:16
    Pri puku je opäť domáci celok, ale nedokáže prenikať do útočného pásma. Hostia od úvodného buly vysoko napádajú rozohrávku domácich, čo hokejistom Detvy robí problémy.
     
    02:28
    Žiline sa vydaril vpád do útočného pásma, ale následne sme boli svedkami iba nahodenia na domácu bránku, s ktorým si brankár domácich Hackett poradil.
     
    02:35
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Piačka – 2 min., hákovanie).
     
    02:45
    Hostia hrajú svoju prvú presilovku v zápase, Žilina sa už stihla usadiť v útočnom pásme a rozbieha tam svoju kombináciu.
     
    03:02
    Žilinčania sa dostali k strele z uhla, ktoré dokázala zachytiť domáca obrana a puk následne upratala do bezpečia.
     
    03:35
    Polovička z presilovky hostí je už minulosťou, zatiaľ sme neboli svedkami žiadnej zaujímavej situácii pri početnej výhode hokejistov Žiliny.
     
    04:02
    Hostia sa znova usadili v útočnom pásme, ale brankár Hackett je stále bez práce. Presilovka vlkov sa už pomaličky bude končiť.
     
    04:28
    Teraz však prišla veľká šance pre hosťujúci celok! Holovič našiel výbornou prihrávkou na druhej strane voľného Juríka, ktorý však svoju strelu poslal iba na brankára Hacketta a ten tak podržal svoj celok.
     
    04:35
    Domáci v plnom počte.
     
    04:45
    Žilina hrá však aj naďalej veľmi aktívne, ale k strelám na súperovu bránku sa hostia dostávajú len sporadicky. Domáci hokejisti sa tak zatiaľ úspešne bránia vo svojom pásme.
     
    05:36
    Žilina dala gól!

    Je tu prvý gól tohto zápasu! Detva síce bola pri puku, ale nedokázala ho vyviesť zo stredného pásma, dobrú robotu predviedol Dolinajec, ktorý sa s pukom dostal až do útočného pásma, jeho následnú strelu brankár Hackett vyrazil len pred seba a úspešnou dorážkou sa prezentoval MARIÁN VÁŇA – 0:1!
    Asistencia: Milan Dolinajec.
     
    06:36
    Aktívnejší hostia sa tak zaslúžene ujímajú vedenia o jeden gól, ale domáci sa teraz snažia o rýchly odpoveď. Uvidíme teda, čo nám ešte ponúkne prvá tretina tohto zápasu.
     
    07:06
    Momentálne sledujeme aktívnejšiu hru domácich hokejistov, hostia sa oslobodzujú len za cenu zakázaného uvoľnenia. Hra sa ak presúva do obranného pásma Žiliny.
     
    07:45
    Domáci sa úspešne usadili v útočnom pásme, od modrej prišla strela z prvej od jedného z domácich hokejistov, puk však skončila na maske brankára Mikoláša.
     
    08:02
    Od modrej prišla ďalšia strela na bránku hostí, ale pokus v podaní Kukleva putoval len do pripravenej výstroje brankára Mikoláša. Detva však získava útočné pásma.
     
    08:53
    Tlak domácich hokejistov pokračuje aj naďalej, Mikoláš sa musel mať opäť na pozore, ale strelu z uhla dokázal vyraziť pomocou svojho betóna. Žilina teraz môže vyviesť puk do bezpečia.
     
    09:24
    Aj naďalej hrá však aktívnejšie domáca Detva, počet striel na hosťujúcu bránku stále pribúda. Po inkasovanom góle teda domáci výrazne ožili, ale stále si nevypracovali vyloženú gólovú šancu.
     
    09:52
    Detva si však musí dávať na rýchly protiútoky svojho dnešného súpera. Žilina však už dlhšiu dobu nevyslal na brankára Hacketta žiadnu strelu, ktorý je tak teda po góle prakticky bez práce.
     
    10:00
    Až teraz sa to podarilo Kozákovi, ktorý predviedol peknú sťahovačku, ale jeho bekhendové zakončenie skončilo len na pozornom brankárovi Hackettovi. Žilina teda ostáva v útočnom pásme.
     
    10:06
    Žilina dala gól!

    Hostia vyhrávajú o dva presné zásahy! Detva síce bola teraz aktívnejšia, ale hostia získali buly v útočnom pásme. Domáci sa snažili založiť útočný výpad, puk však zachytil FILIP ONDRUŠ a nenápadnou strelou prekonal brankára Hacketta – 0:2!
    Bez asistencie.
     
    10:38
    Detva sa opäť snaží pridať na svojej aktivite, ale hostia domácich hokejistov do svojho pásma nepúšťajú. Uvidíme, čo nám teda ešte ponúkne zvyšné minúty prvej tretiny.
     
    11:45
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Hruška – 2 min., hákovanie).
     
    11:55
    Svoju prvú presilovku v tomto zápase teda hrajú už aj domáci hokejisti. Detva je usadená v útočnom pásme, ale Mikoláš zatiaľ zasahovať nemusel.
     
    12:16
    Domáci to skúšajú strelami od modrej čiary, ale ani jedna z nich zatiaľ neprešla až na hosťujúcu bránku.
     
    12:45
    Žilina zachytila puk pred svojou bránkou a tak ho posiela cez všetky čiary do bezpečia.
     
    13:26
    Aj tento puk putuje cez všetky čiary do bezpečia, domácim sa teda v početnej výhode nedarí. Pomaličky sa už vráti späť na ľad vylúčený Hruška.
     
    13:45
    Hostia v plnom počte.
     
    14:48
    K puku sa dostal Belluš a skúsil to strelou bez prípravy, jeho zakončenie však skončilo len na zadnom mantinely. Žilina sa tak dostáva k puku za svojou bránkou a snaží sa upokojiť hru.
     
    15:30
    Teraz prišlo ľahké nahodenie na bránku hostí, ale brankár Mikoláš hru radšej prerušil. Pred buly nasleduje ešte reklamná prestávka.
     
    16:02
    Detva vyhrala buly v útočnom pásme a v tomto území pred bránkou svojho súpera sa snaží usadiť. Hostia však okamžite vysoko napádajú rozohrávku domácich hokejistov.
     
    16:26
    Na modrej získal puk hosťujúci Kozák, ale jeho zakončenie putovala len do pripravenej lapačky brankára Hacketta. Žilina tak získava buly v útočnom pásme.
     
    17:06
    Momentálne hrajú aktívnejšie hostia, ale nedarí sa im vyslať strelu na domácu bránku. Detva sa však musí brániť vo svojom pásme, do konca prvej tretiny už veľa času neostáva.
     
    18:07
    Menší tlak hosťúceho celku je už zažehnaný, Detve sa teraz podarilo preniknúť do útočného pásma a domáci sa už snažia niečo nebezpečné vymyslieť.
     
    19:01
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny!
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V Detve sa už skončilo prvá tretina tohto hokejového zápasu. Hostia vstúpili do zápasu aktívnejšie a už v 6. minúte poslal vlkov do vedenia mladík Váňa. Následne domáci hokejisti prepli na vyššie obrátky, ale paradoxne inkasovali ďalší gól z hokejky Ondruša. Po tomto momente sa hra vyrovnala a miestami pôsobili aktívnejšie domáci. Gól však už nepadol a tak išli mužstvá do šatní za stavu 0:2!

    Uvidíme, čo nám ponúkne druhá tretina, ktorá sa začne približne o 18:21!
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, druhá tretina tohto zápasu sa tak už čoskoro začne!
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:15
    Druhá tretina tohto zápasu sa už naplno rozbehla, buly vyhrala Žilina, ktorý je momentálne vo výhodnejšej pozícii.
     
    20:59
    Hostia predviedli rýchly prechod do útočného pásma, k strele sa dostal od modrej Turian, ale brankár Hackett vyráža puk do bezpečia.
     
    21:23
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Sitnikov – 2 min., sekanie).
     
    21:48
    Žilina sa už úspešne usadila v útočnom pásme pri početnej výhode, ale zatiaľ sme neboli svedkami strely na domácu bránku.
     
    22:16
    Na pozore sa však teraz museli mať hostia! Ščurko sa dostal do zakončenia, ale jeho strela bola zblokovaná, následne sa do zakončenia dostal Videlka, ale jeho fantasticky vychytal brankár Mikoláš!
     
    22:23
    Polovička z presilovky hostí uplynula, momentálne sa Žilina nevie dostať do útočného pásma.
     
    22:50
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Handlovský – 2 min., sekanie).
     
    23:05
    Momentálne teda sledujeme hru 4 na 4, aktívnejšie však pôsobí domáca Detva, ktorú potom čaká skrátená presilovka. Aj naďalej však ostáva v platnosti stav 0:2!
     
    23:23
    Domáci v plnom počte. Nasleduje skrátená presilovka Detvy.
     
    24:00
    Hostia sa však úspešne bránia a puk vyhadzujú cez všetky čiary do bezpečia.
     
    24:50
    Hostia v plnom počte.
     
    25:07
    Opäť však máme možnosť sledovať aktívnu hru domáceho celku. Žilina sa tak teraz bráni vo svojom pásme, ale domáci sa zatiaľ k žiadnej šanci nedostali, najväčšiu mali počas svojho oslabenia.
     
    26:47
    Teraz sa však domácim hokejistom nevydaril prechod do útočného pásma a dopustili sa len zakázaného uvoľnenia. Hra sa tak presťahuje pred brankára Hacketta.
     
    27:45
    Detva dala gól!

    Stav zápasu je znížený na rozdiel jedného gólu! Detva hrala teraz veľmi aktívne v útočnom pásme, Videlka získal puk a potiahol ho až pred hosťujúcu bránku, následne našiel výbornou prihrávkou dobre postaveného MICHALA MURČEKA a ten zakončoval prakticky do odkrytej žilinskej bránky – 1:2!
    Asistencie: David Videlka, Ladislav Ščurko.
     
    28:33
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Jendroľ – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    28:43
    Žilina sa v početnej výhode snaží usadiť v obrannom pásme Detvy, ale hosťujúcemu celku sa to momentálne nedarí.
     
    29:05
    Detva sa teraz bráni veľmi úspešne a puk posiela cez všetky čiary do bezpečia. Žilina začína svoj ďalší útok spoza svojej bránky.
     
    29:33
    Polovička zo žilinskej presilovky už uplynula, hosťom sa stále nedarí usadiť sa v útočnom pásme.
     
    30:01
    Až teraz sa hostia dostali k strele na domácu bránku, ale Konečného zakončenie putovalo len do vyrážačky brankára Hacketta.
     
    30:33
    Domáci v plnom počte.
     
    31:06
    Žilina však začína hrať oveľa aktívnejšie a Detva je teraz zavretá vo svojom obrannom pásme. Brankár Hackett musel vyťahovať ďalší zákrok. hostia sú aj naďalej nasťahovaní v útočnom pásme.
     
    31:48
    Detva sa teraz oslobodzuje len za cenu zakázaného uvoľnenia. Tlak hosťujúceho celku tak narastá, brankár Hackett sa tak musí mať na pozore.
     
    32:36
    Na krátku dobu sa teraz v útočnom pásme dokázali usadiť aj domáci hokejisti, ale puk už stratili a dopredu skúša vyraziť hosťujúci celok.
     
    33:08
    Žilina získala puk vo svojom pásme a skúšala preniknúť do útočného pásma, ale Váňa posiela puk len na zakázané uvoľnenie. Hostia tak zadarmo získavajú útočné pásmo.
     
    33:48
    Na oboch stranách teraz predviedli úspešné zákroky obaja brankári, ktorí sú v tomto zápase oporami svojich mužstiev. Uvidíme, čo nám ponúknu zvyšné minúty druhej tretiny.
     
    34:26
    Oba celky sa snažia o kombináciu v útočnom pásme, ale dlhšiu dobu sme nevideli strelu na jednu či druhú bránku. Stále tak ostáva v platnosti stav 1:2!
     
    35:00
    Rozbehlo sa posledných 5 minút z druhej tretiny, momentálne nič zaujímavého nesledujeme. Oba celky sa aj naďalej snažia úspešne kombinovať v pásme súpera, ale k ničomu to nevedie.
     
    35:49
    Až teraz sa k strele dostal hosťujúci Ondruš, ale jeho strela brankára Hacketta neprekvapila.
     
    36:42
    Na druhej strane sa podobne prezentoval Sitnikov, ale aj Mikoláš si pripísal ďalší úspešný zákrok. K puku sa dostáva hosťujúci celok a snaží sa založiť útok zo svojho pásma.
     
    37:28
    Rýchly brejk predviedli domáci hokejisti, následne sa k strele na bránku dostal Milý, ale jeho zakončenie putovala do Mikolášovej lapačky.
     
    38:06
    Detva sa teraz usadila v útočnom pásme, ale hostia dobre bránia priestor pred svojou bránkou a nepúšťajú tak domácich k strelám na bránku.
     
    38:34
    Teraz sa však už k strele na bránku dostal Rogoň, ale jeho strela švihom bola nepresná a brankár Mikoláš zasahovať nemusel.
     
    39:01
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny!
     
    39:17
    K strele od modrej sa teraz dostal Gachulinec, ale jeho pokus dokázal pokryť brankár Mikoláš a tak Detva získava buly v útočnom pásme.
     
    39:33
    Ďalšie zakončenie na bránku hostí, ale ani Videlka brankára Mikoláša neprekonal. V závere tohto dejstva tak sledujeme tlak domáceho celku.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V Detve sa už skončila aj druhá tretina tohto zápasu. V nej sme sledovali najmä aktívnu hru domácich hokejistov, ale pohroziť dokázali a aj pritlačiť hostia. Detva sa však dočkala v tomto dejstve kontaktného gólu, postaral sa oň v 28. minúte Murček.

    Uvidíme teda, čo nám ponúkne posledná tretia tretina, ktorá sa začne približne o 19:08!
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, posledná tretia tretina sa tak čoskoro začne!
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:15
    Naplno sa už rozbehla aj posledná tretia tretina, buly vyhrala domáca Detva.
     
    40:35
    Domáci hokejisti sa už snažia preniknúť do útočného pásma, ale hostia dobre bránia svoj priestor a domácich do ničoho nepúšťajú.
     
    41:06
    Pred žilinskú bránku posielal puk Videlka, ale puk napokon skončil len na hokejkách obrancov hosťujúceho celku.
     
    41:49
    Postupne sa už do útočného pásma dostáva ja Žilina, ale úvod poslednej tretej tretiny sa nesie v znamení nepresností na oboch stranách.
     
    42:09
    K zakončeniu na bránku hostí sa dostal Murček, ale brankár Mikoláš bol pozorný. Detva však získava ešte buly v útočnom pásme a tlak domácich tak môže pokračovať ďalej.
     
    43:07
    Momentálne sledujeme útočné výpady na oboch stranách, ale nič zaujímavé nám neponúkajú. Aj naďalej je tak bližšie k víťazstvu hosťujúca Žilina.
     
    43:47
    Práve preto sa snaží Detva čoraz viac prenikať do útočného pásma, ale hostia sa prezentujú úspešnou defenzívou a domácich chýba aj správne načasovanie prihrávky.
     
    44:38
    Domáci už postupne vytvárajú tlak na bránku svojho dnešného súpera a hostia sa oslobodzujú len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    45:22
    Na žilinskú bránku prišlo ďalšie nahodenie, ale Sládkov pokus bezpečne kryje brankár Mikoláš.
     
    46:10
    Sledovali sme ďalšie zakončenia na bránku hostí, ale ani Murčekovi sa nepodarilo prekonať pozorného brankára Mikoláša.
     
    47:03
    Od modrej čiary sa k strele na bránku domácich dostal Prášil, ale puk išiel mimo Hackettovu bránku. Domáci brankár je tak dlhšie bez práce, aj naďalej hrajú aktívnejšie domáci hokejisti.
     
    47:48
    Žilina sa teraz po dlhej dobe usadila v útočnom pásme, ale po buly sa puk dostal na hokejky Detvy a domáci hokejisti už vyrážajú smerom dopredu.
     
    48:56
    Gachulinec zachytil puk na modrej čiary a ihneď to skúsil strelou švihom na bránku hostí, ale brankár Mikoláš puk vyráža do bezpečia.
     
    49:31
    Do útočného pásma sa už snažila preniknúť Žilina, vznikajúci tlak prerušili domáci hokejisti za cenu zakázaného uvoľnenia. Hra sa tak presťahuje pred brankára Hacketta.
     
    50:03
    Opäť sa však do útočného pásma nasťahovala domáca Detva, Žilina sa teraz nachádza pod veľkým tlakom.
     
    51:07
    Veľká šanca domácich hokejistov! Spoza bránky prešla presná prihrávka na voľného Surovku, ale jeho zakončenie výborne zneškodnil brankár hostí Mikoláš. Detva však bude hrať presilovku.
     
    51:07
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Holovič – 2 min., sekanie).
     
    51:47
    Domáci sa však teraz nemôžu usadiť v útočnom pásme a hosťom sa darí vyhadzovať puky do bezpečia.
     
    52:07
    Polovička z domácej presilovky už uplynula, domácim sa stále nedarí preniknúť do útočného pásma. Aj naďalej tak platí stav zápasu 1:2!
     
    52:46
    Teraz sa však už k strele na bránku hostí dostal Milý, ale brankár Mikoláš bol na mieste a úspešným zákrokom hru prerušuje. Detva sa tak dostáva do útočného pásma.
     
    53:07
    Hostia v plnom počte.
     
    53:47
    Aj naďalej však pokračuje tlak domácich hokejistov, ale brankár Mikoláš je pozorný a pomáha mu aj obrana. Čas sa u Detve začína postupne krátiť.
     
    54:06
    Dlhšie boli teraz pri puku hostia, ktorí sa nemajú kam ponáhľať. Domáci sa snažia o vysoké napádanie, ale hokejisti Žiliny v týchto chvíľach chyby nerobia.
     
    54:48
    Prichádza však opäť tlak domácich hokejistov, ktorí sa už stihli nasťahovať v útočnom pásme. Žilina sa tak teraz musí mať na pozore.
     
    55:56
    Pri puku sú teraz častejšie domáci hokejisti, ale nedarí sa im preniknúť do útočného pásma. Čas sa už domácich hokejistom rýchlo kráti, stále prehrávajú o jeden presný zásah.
     
    56:32
    K odrazenému puku sa pred bránkou hostí dostal Belluš, ale jeho zakončenie putovala iba do brankára Mikoláša. Detva však ostáva v útočnom pásme.
     
    57:47
    Videlka zakončoval opäť pred bránkou hostí, ale ani toto zakončenia sa za chrbát žilinského brankára nedostalo.
     
    58:01
    Posledné dve minúty tretej tretiny!
     
    58:15
    Momentálne sú pri puku hostia a tak sa musia domáci brániť. Do konca tretej tretiny ostáva už len minimum, Hackett zatiaľ musí ostať vo svojej bránke.
     
    58:24
    Žilina dala gól!

    Zdá sa byť rozhodnuté! Domáci už útočili vo veľkom počte, v útočnom pásme stratili puk a tak do úniku na domácu bránku išli dvaja hokejisti hosťujúceho celku, pred domácu bránku sa dostal FILIP ONDRUŠ a svojou strelou tak rozhoduje toto stretnutie – 1:3!
    Bez asistencie.
     
    59:15
    O osude zápasu je už dávno rozhodnuté, zápas sa už len dohráva.
     
    59:39
    Žilina dala gól!

    Domáci hokejisti to ešte skúšali bez brankára, k puku sa dostal FILIP ONDRUŠ a posiela ho do prázdnej domácej bránky – 1:4! Hosťujúci hokejista tak zaznamenal hattrick v tomto zápase.
    Bez asistencie.
     
    Koniec zápasu.
     
    V poslednej tretej tretine sme boli svedkami ešte dvoch gólov hostí. O oba sa postaral Filip Ondruš, ktorý sa tak stáva hviezdou tohto zápasu, pretože zaznamenáva hattrick a má tak veľký podiel na výhre Žiliny v Detve 4:1!

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (19:47:19)

    Miroslav Revaj

    Branky a nahrávky: 28. Murček (Videlka, Ščurko) – 6. Váňa (Dolinajec), 11. Ondruš (bez asistencie), 59. Ondruš (asistencie), 60. Ondruš (bez asistencie)


    HK Detva: Hackett ( A. Nagy) – Kuklev, Gachulinec, Sládok, F. Fekiač, Macejko, Šimon, Jendroľ, Vyskoč – Sitnikov, Surovka, Belluš – Žilka, Chovan, Milý – Ščurko, Šimon, Videlka – Piačka, M. Surový, Róth
    MsHK Žilina: Mikoláš (Tomek) – Kozák, Hatala, Andersons, Roman, Mendrej, Turian, Coma, Prášil – Konečný, Hruška, Stupka – Jurík, Holovič, Handlovský – Rogoň, Ondruš, Švihálek – Váňa, Valášek, Dolinajec

    Rozhodčí: Peter Stano, Juraj Konc st. – Tomáš Gegáň, Peter Rojík – Jozef Vrábel
    thejrc.org