Poprad – Nitra 2:4 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Banská Bystrica 3:1 (kon.) | Detva – Žilina 1:4 (kon.)
Zvolen – Trenčín 4:5 (kon.) | Nové Zámky – Košice 4:2 (kon.)
konec
HK Detva
1:4 (0:2, 1:0, 0:2)
MsHK Žilina
sk Pátek 09.03.2018, 17:30 • Zimný štadión Detva • Tipos Extraliga (SR) • 53. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V poslednej tretej tretine sme boli svedkami ešte dvoch gólov hostí. O oba sa postaral Filip Ondruš, ktorý sa tak stáva hviezdou tohto zápasu, pretože zaznamenáva hattrick a má tak veľký podiel na výhre Žiliny v Detve 4:1!

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (19:47:19)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:39
    Žilina dala gól!

    Domáci hokejisti to ešte skúšali bez brankára, k puku sa dostal FILIP ONDRUŠ a posiela ho do prázdnej domácej bránky – 1:4! Hosťujúci hokejista tak zaznamenal hattrick v tomto zápase.
    Bez asistencie.
     
    59:15
    O osude zápasu je už dávno rozhodnuté, zápas sa už len dohráva.
     
    58:24
    Žilina dala gól!

    Zdá sa byť rozhodnuté! Domáci už útočili vo veľkom počte, v útočnom pásme stratili puk a tak do úniku na domácu bránku išli dvaja hokejisti hosťujúceho celku, pred domácu bránku sa dostal FILIP ONDRUŠ a svojou strelou tak rozhoduje toto stretnutie – 1:3!
    Bez asistencie.
     
    58:15
    Momentálne sú pri puku hostia a tak sa musia domáci brániť. Do konca tretej tretiny ostáva už len minimum, Hackett zatiaľ musí ostať vo svojej bránke.
     
    58:01
    Posledné dve minúty tretej tretiny!
     
    57:47
    Videlka zakončoval opäť pred bránkou hostí, ale ani toto zakončenia sa za chrbát žilinského brankára nedostalo.
     
    56:32
    K odrazenému puku sa pred bránkou hostí dostal Belluš, ale jeho zakončenie putovala iba do brankára Mikoláša. Detva však ostáva v útočnom pásme.
     
    55:56
    Pri puku sú teraz častejšie domáci hokejisti, ale nedarí sa im preniknúť do útočného pásma. Čas sa už domácich hokejistom rýchlo kráti, stále prehrávajú o jeden presný zásah.
     
    54:48
    Prichádza však opäť tlak domácich hokejistov, ktorí sa už stihli nasťahovať v útočnom pásme. Žilina sa tak teraz musí mať na pozore.
     
    54:06
    Dlhšie boli teraz pri puku hostia, ktorí sa nemajú kam ponáhľať. Domáci sa snažia o vysoké napádanie, ale hokejisti Žiliny v týchto chvíľach chyby nerobia.
     
    53:47
    Aj naďalej však pokračuje tlak domácich hokejistov, ale brankár Mikoláš je pozorný a pomáha mu aj obrana. Čas sa u Detve začína postupne krátiť.
     
    53:07
    Hostia v plnom počte.
     
    52:46
    Teraz sa však už k strele na bránku hostí dostal Milý, ale brankár Mikoláš bol na mieste a úspešným zákrokom hru prerušuje. Detva sa tak dostáva do útočného pásma.
     
    52:07
    Polovička z domácej presilovky už uplynula, domácim sa stále nedarí preniknúť do útočného pásma. Aj naďalej tak platí stav zápasu 1:2!
     
    51:47
    Domáci sa však teraz nemôžu usadiť v útočnom pásme a hosťom sa darí vyhadzovať puky do bezpečia.
     
    51:07
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Holovič – 2 min., sekanie).

    Miroslav Revaj

    Branky a nahrávky: 28. Murček (Videlka, Ščurko) – 6. Váňa (Dolinajec), 11. Ondruš (bez asistencie), 59. Ondruš (asistencie), 60. Ondruš (bez asistencie)


    HK Detva: Hackett ( A. Nagy) – Kuklev, Gachulinec, Sládok, F. Fekiač, Macejko, Šimon, Jendroľ, Vyskoč – Sitnikov, Surovka, Belluš – Žilka, Chovan, Milý – Ščurko, Šimon, Videlka – Piačka, M. Surový, Róth
    MsHK Žilina: Mikoláš (Tomek) – Kozák, Hatala, Andersons, Roman, Mendrej, Turian, Coma, Prášil – Konečný, Hruška, Stupka – Jurík, Holovič, Handlovský – Rogoň, Ondruš, Švihálek – Váňa, Valášek, Dolinajec

    Rozhodčí: Peter Stano, Juraj Konc st. – Tomáš Gegáň, Peter Rojík – Jozef Vrábel
    thejrc.org